Találatok a következő kifejezésre: Császár után a szülést (108 db)

VBAC? Császár után hüvelyi szülés? Van köztetek akinek így született a második babája?

Minden érdekelne, legfőképp az orvosod neve, aki nem utasított vissza! :)

Legjobb válasz: Szia. 2010-ben született a fiam 4790g-mal, faros fekvés miatt császárral. Tavaly májusban a lányom 3400g-mal. Sajnos annak is császár lett a vége, mert nem fordult be õ sem, de a dokim az elejétõl a természetes szülést javasolta. Amikor betöltöttem a 37.hetet, akkor már tudtuk, hogy császár lesz a második is, sajnos. A doki nekem a második terhességemnél mindig azt mondta, hogy semmi akadálya (kivéve farfekvés, ill. nagy súly) a természetes szülésnek. Én Debrecenben szültem. Neked ellenzi a dokid, hogy császár után természetesen szülj?

Szia. 2010-ben született a fiam 4790g-mal, faros fekvés miatt császárral. Tavaly májusban a lányom 3400g-mal. Sajnos annak is császár lett a vége, mert nem fordult be õ sem, de a dokim az elejétõl a természetes szülést javasolta. Amikor betöltöttem a 37.hetet, akkor már tudtuk, hogy császár lesz a második is, sajnos. A doki nekem a második terhességemnél mindig azt mondta, hogy semmi akadálya (kivéve farfekvés, ill. nagy súly) a természetes szülésnek. Én Debrecenben szültem. Neked ellenzi a dokid, hogy császár után természetesen szülj?
Szia. 2010november vege surgossegi csaszar, 2012augusztus eleje huvelyi. Nem volt semmi problema, minden rendben volt. Kulfoldon elek itt megengedik , sot megkerdeztek mit szeretnek. En is feltem a hegszetvalastol de nem tortent semmi. Remelem neked is sikerul.
Miért szeretnétek rendesen szülni császár után? Nekem is császárom volt novemberben farfekvés miatt, de én rettegtem a rendes szüléstõl és meg se fordul a fejemben, hogy a következõ gyereknél erõltessem a hüvelyi szülést..
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszaitokat :) ! Kedves 1. A mostani orvosomon nem láttam nagy lelkesedést, hogy a vbac-et szóba hoztam, ezért keresnék mást.... Kedves 2. Örülök, hogy neked sikerült, bízom benne, hogy nekem is sikerülhet :) ! Kedves 3. Minden ember más, így mi sem vagyunk egyformák! Úgy gondolom, hogy lelkileg én jobban érzem magam ha a férjem is velem van vajúdás és a kitolási szakaszban, együtt lássuk meg elõször a babánkat stb stb és nem csak feltesznek a mûtõasztalra... Utána meg szerintem könnyebb a felépülés mint császár után (két közeli ismerõsöm van akinek mind a kettõ szülésben volt része, és bizony nem a császárt részesítik elõnyben)! Félreértés ne essék nem bántam meg, mert mint kiderült a babámnak valódi csomó volt a köldökzsinórján! Csak ha lehet én választom a vbac-et, hiszen ne az elõzõ császár legyen a mérce! Természetesen, ha az orvos valamiért úgy ítéli meg, hogy nem ajánlja elfogadom! Nos remélem kielégítõ volt a válaszom :) ! Szép estét!
Hát igen, igazad van, tényleg minden ember más.. (Én pl. nem szerettem volna, ha a férjem bent van a kitolási szakban.) Kívánom, hogy egy új orvossal teljesüljön a vágyad! 3-as
Elsõ vagyok! Teljesen megértelek. Én is nagyon szerettem volna ha a kisasszony befordul, és õt már hüvelyi úton szülhettem volna meg. De valamiért nekem nem adatott meg a természetes szülés lehetõsége. :-( A férjem szerencsére egy szinte üvegfal mögött mindent láthatott, így õ foghatta meg elõször a babánkat mindkét alkalommal. Az orvosom nagyon szuper szerintem, én már közel 16 éve hozzá járok. Hol keresel egyébként orvost?
A kérdező hozzászólása: Szia kedves elsõ válaszoló! Elfelejtettem írni, hogy Bpesten keresek orvost :) ! Szerintem így ne bánd, a császárt, hiszen faros volt a babád! Én sem kötöm az ebet.... Csak szerintem ha nincs rá indok csak azért ne vágjanak, mert az elsõ baba így született!

Császár után a második szülés hogy zajlott?

Mennyi id? telt el a két szülés között? Sima vagy császár lett, miért? Ha sima, akkor adtak oxitocint, fájdalomcsillapítást... Ha császár miért?!!

Legjobb válasz: 12 év telt el,és 10 óra vajúdás után,császár a vége, hegszétválás miatt.

12 év telt el, és 10 óra vajúdás után, császár a vége, hegszétválás miatt.
2, 5 fél év van a két fiam között, az elsõ azért lett császár, mert "bebábozódott" a köldökzsinórba, nem tudott "leszállni", a második eleve császárnak indult, mert a dokim császárpárti, ha már egyszer vki úgy szült.. de! Az én esetemben ez hatalmas szerencse, mert a Õ meg a köldökzsinórt 2x áttekerte a nyakán, és még egy valódi csomót is "kötött rá"...
majdnem 5 év kulonbséggel, császár lett mindketto, mindkét esetben toxémia miatt, surgosen. az elso nem császárnak indult, az lett, a másodiknál pedig mikor kuldott korházba az orvosom, mondta, hogy most már megint ugy nez ki, ill. amikor felvettek a korházba, akkor is mondták, hogy mivel a baj ugyanaz, nem fognak sokat várni és rizikozni. másnap meg is volt a mutét...ha nem lett volna egekben a vérnyomásom másodszor is, természetes szulés lehetett volna..

Császár után milyen szülésed volt a második? Sima, vagy újra császár? Heged milyen volt?

Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: A második is császár lett. A gyerekek között viszont csak másfél év van, részben ezért is lett császáros. A hegemre már nem emlékszem, hogy hány mm volt. Talán 3. Neked mennyi idõ lesz a két baba között?

A második is császár lett. A gyerekek között viszont csak másfél év van, részben ezért is lett császáros. A hegemre már nem emlékszem, hogy hány mm volt. Talán 3. Neked mennyi idõ lesz a két baba között?
A kérdező hozzászólása: Nekem két és fél év, pontosabban 31hónap lesz a két kicsi között. Most vagyok "mégcsak" 14 hetes! :) A hegem az nagyon szép, semmi bajom nem volt vele az elején sem, szépen gyógyult, viszonylag gyorsan felépültem (elsõ két napot kivéve.... )! Igazság szerint nem tudom mit akarnék.14 órát vajúdtam, mire kiderült, h nem tágulok semmit, ezért császár, tudom milyen a vajúdási fájdalom, de félek a szüléstõl konkrétan.Na meg attól, h a nyomások közben lesz vmi bibi a heggel... Ez a rémálmom! :( Szívesen olvasok még tapasztalatokat. Köszönöm Nektek. Szép Napot. :)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Most vagy én voltam kitikkadva a 14óra vajúdástól, vagy nem tudom, de én meg sem éreztem a gerinckörnyéki érzéstelenítõt!Ez volt a legkisebb gondom, nem is féltem tõle, lefogtak mint vmi rángatózó idegbeteget, de majdnem elaludtam az ápoló vállán... Jó meg is dícsértek, h milyen jól viseltem, meg sem mozdultam... Kösz, világomat nem tudtam addigra már.... Szóval nekem nem fájt egy picit sem! Nem tudom más hogy van ezzel! :)
Második is császár volt, mert elvékonyodott a heg. Nem volt szülés elõtt a legszebb a hegem (mint egy dagi giliszta - úgy nézett ki), de a doki "kicserélte", és már szép az új.
A második sima szülés lett, a heggel nem volt gond.
sziasztok ez Engem is érdekel volt 1 császárom 16 éve olyan szép hosszú függõleges rajta vagy 9 lyukkal.Most 31 hetes vagyok és nagyon félek mert nem tudják eldönteni , hogy fogok szülni, mert volt méhszáj plasztikám is.Most ha császár lesz, bikiniset szeretnék , mert a függõlegessel évekig szenvedtem, akkor még altattak de állítólag már senkit nem altatnak, és rettegek a gerincbe érzéstelenítéstõl!!!

Ikres kismamák, anyukák! Mennyit híztatok a terhességetek alatt? Hány hétre születtek a babák, mekkora súllyal, centivel? Császárral vagy természetes úton? A szüléssel közvetlenül mennyi ment le?

Kiegészítésként érdekelne még az is, hogy ment a szoptatás, volt-e elég tejetek? Mikor mertétek"megvenni az ikerbabakocsit? köszi előre is a sok választ:) 32.hetes ikres kismama

Legjobb válasz: szia,én 37. hétre szültem császárral,nem szoptattam õket,2kg,42cm voltak a csajszikáim. és 20 kg hiztam de leadtam gyorsan. és mi mindent nagyon korán megvettünk mert a terhesség felétõl korházban feküdtem.

szia, én 37. hétre szültem császárral, nem szoptattam õket, 2kg, 42cm voltak a csajszikáim. és 20 kg hiztam de leadtam gyorsan. és mi mindent nagyon korán megvettünk mert a terhesség felétõl korházban feküdtem.
17 kilót híztam, császárral születtek, 36. héten. Szülés után 2 nappal -7 kiló voltam (ettõl kicsit meg is ijedtem...), de akkor még nagyon vizes voltam, és 2 héttel a szülés után voltam ugyanannyi, mint a terhesség elõtt. Gyerekek mérete: 1, 80kg/43 cm, 2 kg/44 cm, 2, 24kg/47 cm. Szoptatás úgy ment, hogy kb. 1 gyereknek elegendõ mennyiség volt (szóval nekem sajnos kevés volt a tejem), folyamatosan fejtem és tápszerrel is pótolni kellett, a gyerekeket váltva szoptattam, azaz kezdeti napi 8 étkezésbõl 2-3 alkalommal került sor 1-1 gyerekre. 1 gyerek szoptatás, utána õ cumisüvegbõl tápszer pótlás, párhuzamosan másik gyerek cumisüvegbõl lefejt tej + tápszer, 3. gyerek utána... kb. így. 4 hónapig tudtam így is csak szoptatni, de ez kínszenvedés volt, elapadt a tejem, utána csak tápszer, viszont nyugisabb lett az életünk és én is tudtam többet pihenni (fejések helyett). Ikrebabakocsit kb. 1 hónappal a születésük elõtt vettem meg, mert nekünk hármasikres kellett és abból elég kevés van.

Császár után természetes szülésnek mik a feltételei a kórház részéről?

amit a dokim mondott: 2 szülés között 2 évnek el kell telnie és legyen megfelel? hegvonal;

Legjobb válasz: ezek a minimum feltételek. vajúdásnál sokkal jobban figyelnek-sokkal helyhez kötöttebb vagy- és elsõ gyanús dolognál azonnal mûtét. ahogy beindulnak a fájások-bármilyenek is-azonnal kórház. az is lehet h megvan a 2 éved de a heged olyan vékony,h automatikusan császároznak 39.héten és nem engednek vajúdni sem. sokat nem tehetsz,várd ki a 2 évet-szülés és újabb terhesség között,nem a 2 szülés között akkor jobbak az esélyek- és készülj fel mind2 eshetõségre

ezek a minimum feltételek. vajúdásnál sokkal jobban figyelnek-sokkal helyhez kötöttebb vagy- és elsõ gyanús dolognál azonnal mûtét. ahogy beindulnak a fájások-bármilyenek is-azonnal kórház. az is lehet h megvan a 2 éved de a heged olyan vékony, h automatikusan császároznak 39.héten és nem engednek vajúdni sem. sokat nem tehetsz, várd ki a 2 évet-szülés és újabb terhesség között, nem a 2 szülés között akkor jobbak az esélyek- és készülj fel mind2 eshetõségre
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi a válaszod! Nálunk épp 2 év lesz, nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel tervezésnél, ellenben egy ismerõsöm direkt kivárta a két évet teherbeesés elõtt és mégis császár lett, mert nem indult be magától. Azt hittem ezt egyszerûbben "engedélyezik":-( de azért remélem nekünk sikerül:-)))

Dr. Barna Péter szeretném fogadott orvosomnak. Milyen doki? A normál szülést részesíti előnyben, vagy egy császár után a következőt is császározza? Mennyi nála egy szülés? Emberileg milyen?

Legjobb válasz: barna peternek nem pesten van a rendeloje ? budan azt hiszem ha jol tudom mert ha arrol beszelsz nagyon nagyon jo doki en hoza jartam terhesegem elejen,igaz fizetnem kellet neki az ultrahangert a vizsgalatokert de tenyleg nagyon joo!!

barna peternek nem pesten van a rendeloje ? budan azt hiszem ha jol tudom mert ha arrol beszelsz nagyon nagyon jo doki en hoza jartam terhesegem elejen, igaz fizetnem kellet neki az ultrahangert a vizsgalatokert de tenyleg nagyon joo!!

Mikor múlik el szülés (császár) után, a hüvelyszárazság, és terhesség érzés?

Már egyaltalán ha van ilyen másnak is. 8 hónapja szültem, sajnos császárral. Elég hamar 8 hétre megjött a menzeszem, azóta rendszeresen menstruálok, már nem szoptatok. Állandóan olyan érzésem van, hogy terhes vagyok, mocorgásokat is érzek, a méhem is nagyobbnak érzem, a császár helyén sajnos nagyobb görcsök is vannak. A másik meg a hüvelyszárazság, ami szexnék ugye nagyon zavaró, jó létezik sikosító, de csak jobb lenne nélküle.

Császár után, spontán szülés, mik a tapasztalataitok?

Legjobb válasz: Keresõ = 26000 ilyen kérdés, még több tapasztalat.

Keresõ = 26000 ilyen kérdés, még több tapasztalat.
A kérdező hozzászólása: Sürgõsségi császár volt mert a baba szívhangja nem volt jó, rá volt tekeredve a köldökzsinór!Szüléskor lesz 3 éve!
A kérdező hozzászólása: Köszi, de újakra is kíváncsi vagyok, és nekem 2 kérdést dobott csak ki!
Nekem nem jött össze és a környezetemben másnak sem, de elméletileg lehetséges. Sokmindentõl függ. Az 1. miért volt császár?

Ha 6 hétig nem szexelhetek szülés (császár) után a férjemmel, az azt jelenti, hogy másképp sem lehetünk együtt?

Úgy értem, hogy csak a behatolásból lehet baj, vagy az orgazmustól is?

Legjobb válasz: Csak a behatolástól mert fertõzésveszélyes. az ujjazástól is ha nem mos rendesen kezet. tantrikus szex lehet meg összebújás petting is.

Csak a behatolástól mert fertõzésveszélyes. az ujjazástól is ha nem mos rendesen kezet. tantrikus szex lehet meg összebújás petting is.
Úgy van, ahogy az elsõ írta. A behatolás veszélyes fertõzésveszély miatt. És ittt beletartozik minden, pénisz, ujj is. Tehát semmi ne hatoljon be, az a lényeg. Minden mást lehet.
hú de jó neked hogy kívánod!én 16 hónapja szültem császárral és 1 évig rosszul voltam ha rá gondoltam hogy csinálni kell!és fájt is!most már egész jó de orgazmusom még nem volt azóta sem!a doki azt mondta hogy a hormonok miatt van és azért szûkebb és szárazabb sokkal!(a szûkebbet úgy értsd hogy a múlt hónapban tudtam elõször normál tampont használni a mini helyett)azért irigyellek!
A kérdező hozzászólása: Hát még ne irigykedj, csak a fejemben fordult meg, aztán, hogy milyen lesz , azt nem tudom:-)nem ujjra gondoltam, inkább orális szexre, vagy ilyesmire.... köszi a válaszokat!
Lehettek másképp együtt, de 3-4 hétnél korábban inkább csak neki legyen "jó", mert gondot okozhat nálad a méhösszehúzódás, orgazmus esetén...
Csak annyit még az elõzõhöz, hogy szerintem azért nincs igaza mert az orgazmus utáni méhösszehúzódást ugyanúgy az oxitocin csinálja, mint a szoptatás közbeni méhösszehúzódást és ez utóbbiról ugye tudjuk, h még hasznos is, nemhogy káros lenne!Szóval behatolás nélkül ok az orgazmus.

Miben különbözik a hüvelyi szülés 2 évvel császár után a többitől (már ha van különbség)?

Úgy értem, kaphatok-e oxitocin, esetleg edát, nehezebb-e a tágulás stb.

Legjobb válasz: Persze,hogy kaphatsz fájdalomcsillapítót......Csak ke´rned kell! A tágulási idö az mindenkinél,és minden szülésnél más.A lányommal nagyon nehezen ment,28 órát kinlódtam.....Most 2 hete a fiammal az elsö fájástól 12 óra alatt meglett.

Persze, hogy kaphatsz fájdalomcsillapítót......Csak ke´rned kell! A tágulási idö az mindenkinél, és minden szülésnél más.A lányommal nagyon nehezen ment, 28 órát kinlódtam.....Most 2 hete a fiammal az elsö fájástól 12 óra alatt meglett.
Az lemaradt, hogy a lányommal végül Edat kaptam, e´s akkor gyorsan kitágultam, a fiammal semmit....Mondjuk nem is volt rá idö mert végig itthon voltam.Mire a kórházba értünk, ma´r 8cm re nyitva voltam.A fiam megszületett 3/4 órán belül.
Ez teljesen az orvostól függ, hogy kaphatsz e bármilyen fájdalomcsillapítást. Nekem két és fél év telt el a császár után, a doki azt mondta, ha hüvelyi szülést szeretnék, akkor ne is álmodjak a fájdalomcsillapításról, mert úgy esetleg csak késõn vennénk észre egy esetleges méhrepedést. Maradtam a programozott császárnál, nem bántam meg. :)
Én úgy tudom hogyha egyszer császár volt akkor utána is mindig császár marad!!!Mert felszakadhat a régi császár helye és az orvosok nem szeretnek kockáztatni!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod! És gratulálok a gyerekekhez! :)
Utolsónak: nem feltétlenül marad császár, ha már egyszer császár volt. Tesóm 2 gyerkõcöt szült császárral, a harmadikat természetes úton, gátvédelemmel szülte. Nagyon örült neki, mert az elsõ két babához képest sokkal gyorsabban regenerálódott. Sokban függ attól hogy milyen állapotban van a korábbi császár hege. Oxitocint kaphatsz, viszont a fájdalomcsillapítót nem szívesen adják, ahogy az egyik válaszoló írta.
Utolsónak! Nagy tévedés! Oxitocint császáros szülés utáni szülésnél NEM kaphat senki!!! Mivel szétszakadhat a hege tõle. Fájdalomcsillapítót inkább...
Igaza van, elírtam (most is csak másodjára vettem észere:(). Szóval azt akartam írni, hogy oxitocint nem kaphatsz, viszont a fájdalomcsillapítót sem szívesen adják, ahogy az egyik válaszoló írta. Még egyszer bocs mindenkitõl.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!