Találatok a következő kifejezésre: Császár után a (442 db)

Császár után a második szülés hogy zajlott?

Mennyi id? telt el a két szülés között? Sima vagy császár lett, miért? Ha sima, akkor adtak oxitocint, fájdalomcsillapítást... Ha császár miért?!!

Legjobb válasz: 12 év telt el,és 10 óra vajúdás után,császár a vége, hegszétválás miatt.

12 év telt el, és 10 óra vajúdás után, császár a vége, hegszétválás miatt.
2, 5 fél év van a két fiam között, az elsõ azért lett császár, mert "bebábozódott" a köldökzsinórba, nem tudott "leszállni", a második eleve császárnak indult, mert a dokim császárpárti, ha már egyszer vki úgy szült.. de! Az én esetemben ez hatalmas szerencse, mert a Õ meg a köldökzsinórt 2x áttekerte a nyakán, és még egy valódi csomót is "kötött rá"...
majdnem 5 év kulonbséggel, császár lett mindketto, mindkét esetben toxémia miatt, surgosen. az elso nem császárnak indult, az lett, a másodiknál pedig mikor kuldott korházba az orvosom, mondta, hogy most már megint ugy nez ki, ill. amikor felvettek a korházba, akkor is mondták, hogy mivel a baj ugyanaz, nem fognak sokat várni és rizikozni. másnap meg is volt a mutét...ha nem lett volna egekben a vérnyomásom másodszor is, természetes szulés lehetett volna..

Szolnokon fogok császárral szülni-komplikációk miatt- Uri Szabó dokinál- kinek van tapasztalata vele kapcsolatban? Mekora lesz egy császár után a seb?

Legjobb válasz: Nagyon jo doki! Èn nála születtem 31 ével ezelõtt. Tavaly elvitt a mento. Komplikacio lepett fel es egesz este az agyam mellett gubbasztott. Aggodott ertem:-) szerintem nagyon jo!

Nagyon jo doki! Èn nála születtem 31 ével ezelõtt. Tavaly elvitt a mento. Komplikacio lepett fel es egesz este az agyam mellett gubbasztott. Aggodott ertem:-) szerintem nagyon jo!

Császár után a második terhességnél normális, hogy a 34 héten már nagyon fáj a belső varratom?

Legjobb válasz: Szerintem nem normális,fõleg nagyon,nekem sosem fájt!Ezt említsd meg az orvosodnak!Nekem 2 év 3 hónap van a két császárom között.Soha nem fájt,pedig óriási volt a hasam.

Szerintem nem normális, fõleg nagyon, nekem sosem fájt!Ezt említsd meg az orvosodnak!Nekem 2 év 3 hónap van a két császárom között.Soha nem fájt, pedig óriási volt a hasam.

Császár után a következő várandósságnál érezte valaki a varratokat fájni? Milyen érzés? Azt, hogy vizsgálják, hogy rendben van-e régi varrat? Kérésre, vagy akinek varrata van azt automatikusan megnézi a doki?

Kicsit aggódom mert eléggé hasfájósan indult a 2. várandósságom és még mindig érzem a 24. hétben. Elég nagy már most a pocakom, de foggalmam sincs mit érez az akinek a varrata fáj?! Ott fáj a varrat körül és mindig ott kezd?dik a keményedés is. Dokimat még nem kérdeztem ez ügyeben a korai görcsökre (ami az els? 14 hétben volt szinte folyamatosan) arra is azt mondta ez normális és nincs semmi baj.

Legjobb válasz: Nekem 2 császárom volt, most várom a harmadik babát, de nekem sose fájtak a varratok. A heg vastagságát mindig mérik UH-on, de ezen ne most aggódj, ráérsz a legvégén, amikor már igazán nagyra nyúlt a méhed.

Nekem 2 császárom volt, most várom a harmadik babát, de nekem sose fájtak a varratok. A heg vastagságát mindig mérik UH-on, de ezen ne most aggódj, ráérsz a legvégén, amikor már igazán nagyra nyúlt a méhed.

Írnátok olyan storykat, akik császár után a második babát természetes úton szülték? Érdekelne még az is, hogy azoknak akik így voltak, volt-e fogadott orvosuk?

Legjobb válasz: Én természetes úton szültem a másodikat és volt fogadott dokim. Minden rendben zajlott, örülök hogy így alakult. Ha kérdésed van, írj nyugodtan privit.

Én természetes úton szültem a másodikat és volt fogadott dokim. Minden rendben zajlott, örülök hogy így alakult. Ha kérdésed van, írj nyugodtan privit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nagyon kedves vagy. Még nem aktuális, most próbálkozunk a második babával. Szeretnék természetes úton szülni most és sok olyan storyt halottam, hogy nem minden doki vállalja be császár után. Szóval, szinte "kötelezõ" fogadott orvost kérni, ha természetes úton szeretnék majd szülni.

Császár után a hasleszoríító övet naponta mennyi időt hasznos használni úgy h eredménye is legyen (v anita bugyit)? Más praktikák is vannak arra h lemenjen a has?

Legjobb válasz: Én 1 hónapig hordtam éjjel és nappal utána óriás hasszorítós bugyit hordtam.Most 5 hós a babám és megnyugtatlak sajna nem megy le teljesen a has!!!!Rá kell majd hasizommal tornázni fokozatosan, de csak annyit csinálj belõle ami nem fáj, én meghúztam egy-két alkalommal a hasam és sokáig fájt.És még mindig egy részen nem érzek semmit és a császár helye nagyon érzékeny!!Nem akartalak elkeseríteni, de nekem ezek a tapasztalataim.Nálad lehet, hogy könnyebben gyógyúl a hasad!!Érdemes szerintem sokáig használni, ha nem kényelmetlen számodra!:)

Én 1 hónapig hordtam éjjel és nappal utána óriás hasszorítós bugyit hordtam.Most 5 hós a babám és megnyugtatlak sajna nem megy le teljesen a has!!!!Rá kell majd hasizommal tornázni fokozatosan, de csak annyit csinálj belõle ami nem fáj, én meghúztam egy-két alkalommal a hasam és sokáig fájt.És még mindig egy részen nem érzek semmit és a császár helye nagyon érzékeny!!Nem akartalak elkeseríteni, de nekem ezek a tapasztalataim.Nálad lehet, hogy könnyebben gyógyúl a hasad!!Érdemes szerintem sokáig használni, ha nem kényelmetlen számodra!:)

Sok doki szerint min.1 évnek el kell telnie császár után a második baba után, de ezt honnan számolják?

Úgy értem 1 évnek kell eltelnie a második és els? baba születése között vagy az 1 évet az els? baba születése és a második megfoganása között értjük?

Legjobb válasz: Ez engem is érdekelne

Ez engem is érdekelne
Az elsõ születése és a következõ fogantatása között ajánlott kivárni az 1 évet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
2.-nál a pont.

Császár után a 6 hetes controll után milyen ellenőrzések vannak, ami miatt vissza kell menni havonta-2havonta?

Legjobb válasz: Ha nincs panaszod, akkor nem kell újra megjelenned a dokinál. Évente egyszer mindenképp el kell menni. (Kétszer császároztak.)

Ha nincs panaszod, akkor nem kell újra megjelenned a dokinál. Évente egyszer mindenképp el kell menni. (Kétszer császároztak.)

Mikor múlik el szülés (császár) után, a hüvelyszárazság, és terhesség érzés?

Már egyaltalán ha van ilyen másnak is. 8 hónapja szültem, sajnos császárral. Elég hamar 8 hétre megjött a menzeszem, azóta rendszeresen menstruálok, már nem szoptatok. Állandóan olyan érzésem van, hogy terhes vagyok, mocorgásokat is érzek, a méhem is nagyobbnak érzem, a császár helyén sajnos nagyobb görcsök is vannak. A másik meg a hüvelyszárazság, ami szexnék ugye nagyon zavaró, jó létezik sikosító, de csak jobb lenne nélküle.

Császáros anyukák, ti mikorra terveztétek császár után a kistesót? Nem féltetek a heg szétválástól?

7 hete szültem császárral, az utolsó hónapban meg végig a 7 hét alatt meg sem fordult a fejemben hogy én szeretnék újra szülni. A férjem szeretni nagyon hogy jövöre újra megpróbáljuk.

Legjobb válasz: Visszaolvasva kicist értelmetlen lett! Bocsi:) Tehát konkrétan hogy császármetszés után mikor jött az ujabb kistesó? Gondolom egy bizonyos idõnek el kell telni a heg miatt. És mennyi lehet az ideális korküönbség a gyerekek között?

A kérdező hozzászólása: Visszaolvasva kicist értelmetlen lett! Bocsi:) Tehát konkrétan hogy császármetszés után mikor jött az ujabb kistesó? Gondolom egy bizonyos idõnek el kell telni a heg miatt. És mennyi lehet az ideális korküönbség a gyerekek között?
Szia! 21 hónap különbséggel szültem normál módon a császár után. Tervezett volt a kistesó, most 8 hetes. Nem féltem a hegszétválástól, a dokik figyeltek rám.
Egy ismerõsöm 5 gyereket szült. Mindet császárral. 10 éven belül vannak. De gondolom nem mindenki ennyire szerencsés, meg talán az sem mindegy, mi az oka a császárnak, szülhetsz-e hüvelyi úton is elvileg, stb. Másik ismerõsömnél elsõ császár (faros baba), a következõ három hüvelyi. Kb. 2 évente vannak a gyerekek.
Nekem azt mondta az orvosom, hogy a 2 császármetszés között jó lenne, ha eltelne 2 év.
Nálunk 23 hónap lesz a két gyerkõc között. Elsõ császár téraránytalanság miatt, második remélem hüvelyi :)
A dokim két évet javasolt a két szülés között. Most 20 hónapos a fiam, november volt az elsõ próbálkozós hónapunk, voltam rákszûrésen, a doki semmi akadályát nem látta az újabb terhességnek.
3 év lesz a két gyerkõc között, még nem tudjuk, hogy a második császárral jön-e. Mi vállaltuk volna hamarabb is, de így sikerült:-)
Mi nem tervezünk több babát, én nem hevertem ki az elsõ 6 hetet.....Ha mégis, császárral szeretném õt is szülni, de vissza szeretnék menni 2-3 évet dolgozni, nem akarok olyan sokáig itthon maradni. 33 múltam, addigra a fentiek alapján 38 leszek, akkor meg már nem biztos, hogy bevállalnám. Mi így terveztük, van egy csodálatos egészséges kisfiam, így is boldogok vagyunk. Nálunk is apa akarna tesót, de én nem. Azért gondold át te is, ne csak a férjednek engedj, ez közös döntés!
2 év 8 hónap van a gyerekeim között. Nekem is azt mondta a doki, hogy azért 2 év teljen el, nekem így is császár lett a második fenyegetõ hegszétválás miatt. Nagyon vékony lett a hegem, a mûtét napján már csak 1 mm volt, (3 mm alatt nem engednek spontán szülni). Azt mondta a doki mûtét után egy egy közepes fájást sem bírt volna ki a heg, mert épp hogy hozzá ért szikével és már vált is szét az egész azon a vonalon, ahol az elsõ vágták. :(( De a történethez hozzá tartozik, hogy fiam majdnem 5 kg-mal született, valószínû ez nagyban szerepet játszott a vékonyodásban. Féltem amúgy a hegszétválástól, de a doki nagyon figyelt rám és ezért nagyon hálás vagyok neki érte!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!