Találatok a következő kifejezésre: Császár után érheti víz a sebet (3 db)

Császár után meddig nem érheti víz a sebet? 2 hete császároztak, 5 nap után kivették a varratot, akkor a dokim azt mondta, még ne érje, de én meg a nagy izgalomban elfelejtettem megkérdezni hogy meddig ne érje?

Legjobb válasz: Szia! Nekem egy pénteki napon vette ki a varratot és azt mondta vasárnap már zuhanyozhatok. De nem tudtam kivárni, már majd meg haltam egy jó kis fürdõért. A terhességem vége felé vettünk új kádat, nagyon szupi hidro masszázs kád, de terhesen nem fértem bele:S Úgyhogy már alig vártam, hogy elmerüljek benne. Naná, hogy csobbantam már pénteken. Semmi baja nem lett a sebnek, a törölközõvel nem dörzsöltem, csak szépen felitattam róla a vizet. Egyáltalán nem ázott fel, nem fájt.

Szia! Nekem egy pénteki napon vette ki a varratot és azt mondta vasárnap már zuhanyozhatok. De nem tudtam kivárni, már majd meg haltam egy jó kis fürdõért. A terhességem vége felé vettünk új kádat, nagyon szupi hidro masszázs kád, de terhesen nem fértem bele:S Úgyhogy már alig vártam, hogy elmerüljek benne. Naná, hogy csobbantam már pénteken. Semmi baja nem lett a sebnek, a törölközõvel nem dörzsöltem, csak szépen felitattam róla a vizet. Egyáltalán nem ázott fel, nem fájt.
Én ezt nem értem, engem császár után 36 órával el küldtek lezuhanyozni...
A seb akkor gyogyul szepen ha levego eri es nincs bekotve.Zuhanyzas utan torold szarazra az a lenyeg!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Nekem is szépen néz már ki, bár még van rajta heg helyenként.
Nekem egy hét után szedtek varratot, és akkor azt mondta a doki, hogy na akkor most már nyugodtan lehet zuhanyozni. Nekem akkor már varr sem volt rajt, csak a vágás látszott.
Én nekem felszívódó varratom volt.A dokim azt mondta hogy a császármetszést követõ 8. napon érheti víz.Már 3 hónapja szültem de csak zuhanyoztam eddig.Még nem mertem kádban áztatni, pedig már akkor is szép volt a sebem :-)) Na a lényeg már érheti víz a tiédet is.
Szia! Varrat szedés után nekem azt mondta a doki, hogy 5 napig még maradjon rajta a kötés, addig ne áztassam. Utána már mértékkel lehet áztatni a vágást, de ne merüljek el fürdõkádban. Én a 5-6 hétig csak gyorsan lezuhanyoztam, azután mertem csak beleülni a kádba.
Szia!Nekem a hetedik napon szedtek ki a varratokat es a doki azt mondta hogy zuhanyozhatok, a szobatarsam egy masik orvosnal szult, neki azt mondtak hogy ne erje meg viz, szerintem attol is fugg hogy mennyire"szep"a heg.En itthon Aloe Vera First spray-el kenegettem es gyonyoruen megggyogyult.
Rajtam akkor már nem volt kötés, és a sebet is mostam
A kérdező hozzászólása: Persze, nekem is már 6 óra után fel kellett állni és zuhanyozni, de úgy hogy nem érhette víz a kötést sem, egy nõvér segített.
A kérdező hozzászólása: Értem. Nagyon köszönöm! Akkor már nyugodtan fogok merni rendesen zuhizni. Végre. Még mindig nem mertem egy rendes zuhanyt venni. :D
Nekem mikor kiszedtek a kapcsokat még otthon 2 napig cserélnem kellett rajta a kötést, addig nem érhette a viz.
A kérdező hozzászólása: Persze nincs bekötve, már a varratszedés óta. Csak a haskötõ van a hasamon. Na meg persze a ruhák. Köszi a választ!

Császár után mikor érheti víz a sebet?

Szerdán szültem, vasárnap (4.nap) engedtek ki a kórházból, szerdán (7.nap) lesz a varratszedés. Ma vagyok az ötödik napon, le van kötve a sebem.

Legjobb válasz: Én zuhanyoztam rendesen minden nap, ha meg elázott, akkor meg átkötötték a kórházban. De lehet kapni olyan tapaszt a gyógyszertárban, ami egyáltalán nem ázik és nem is jön le semmilyen vad zuhanyzás során sem, én azt kb. 1 hét után szedtem le magamtól.

Én zuhanyoztam rendesen minden nap, ha meg elázott, akkor meg átkötötték a kórházban. De lehet kapni olyan tapaszt a gyógyszertárban, ami egyáltalán nem ázik és nem is jön le semmilyen vad zuhanyzás során sem, én azt kb. 1 hét után szedtem le magamtól.
én 1 hetet voltam benn a kórházban. Az elsõ 2 nap volt bekötve, utána 2 nap vízhatlan kötés, utána még a kötést is leszedték. Nekem azt mondta a szülésznõm, nem baj ha ráfolyik a víz míg fürdök, csak direktbe ne áztassam. Simán ki lehetne sztem kötni, levegõn gyorsabban gyógyul, és simán zuhanyozhatsz is.
Nekem második nap leszedték a kötést és azt mondták, hogy nyugodtan zuhanyozhatok, csak ne áztassam el és utána óvatosan töröljem szárazra!
Fura, hogy hazaengedtek varratokkal... Nekem mikor kiszedték (5. napon, mikor hazamentünk), azt mondták, hogy ne ázzon, de víz már érheti, tehát zuhanyozni lehet. Elõtte bent rögtön cserélték a kötést, ha nedves lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindannyiótoknak a választ. Ma már óvatosan zuhanyoztam, holnapután megyek varratszedésre.

Császár után mikor érheti víz a sebet? Mikortól lehet már mozogni és milyen mozgás végezhető (hasizom, futás, stb. )?

Legjobb válasz: Engem öt hónapja császároztak, a mûtét után 12 órával fel kellett kelni, és sétálni egy kicsit, másnap lehetett fürödni a kötést kicserélték mert vizes lett. Harmadik nap a kötést vissza sem tették már. Ötödik nap reggel pedig kiszedték a varratokat. Én a harmadik nap már elég könnyen mozogtam. Tornázni kb. a három hónap múlva próbáltam, szépen fokozatosan hasizomgyakorlatokat csak most egy hete csinálok.

Engem öt hónapja császároztak, a mûtét után 12 órával fel kellett kelni, és sétálni egy kicsit, másnap lehetett fürödni a kötést kicserélték mert vizes lett. Harmadik nap a kötést vissza sem tették már. Ötödik nap reggel pedig kiszedték a varratokat. Én a harmadik nap már elég könnyen mozogtam. Tornázni kb. a három hónap múlva próbáltam, szépen fokozatosan hasizomgyakorlatokat csak most egy hete csinálok.
Engem 3 hónapja császároztak és, 6 hetes kontrol után már lehet tornázni!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!