Találatok a következő kifejezésre: Császár után érheti víz a (4 db)

Császár után mennyi idővel szabad zuhanyozni, illetve érheti víz a varrást?

Legjobb válasz: Szia! Én császár után már 6 órával zuhanyoztam! Óvatosan szabad csak, hogy a legkeveseb víz érje a varrást, hogy ne ázzon. Nekem állt. zuhanyozás után rögtön mennem is kellett kötözés cserére.

Szia! Én császár után már 6 órával zuhanyoztam! Óvatosan szabad csak, hogy a legkeveseb víz érje a varrást, hogy ne ázzon. Nekem állt. zuhanyozás után rögtön mennem is kellett kötözés cserére.
Szia! Engem szombaton császároztak, vasárnap délben felkelhettem, elmentem zuhanyozni úgy hogy ne érje víz a sebet (elég nehéz volt) utána a mosdóba hajoltam és úgy mostam meg a hajam meg a felsõ testemet. Pénteken kiszedték a varratokat és még aznap délután fürödtem kádban mert már nagyon hiányzott:)
Ahol én szültem, ott 6 órával mûtét után kötelezõ a zuhanyozás. Nekem vízálló kötésem volt, de az orvos így is szólt, hogy ne nagyon legyen vizes.
Engem császár után 7 óra múlva állítottak fel és mehettem zuhanyozni. Azt mondták, ha lehet ne érje víz. Varrat szedés után még két napig zuhanyzás, utána lehet fürödni.(nekem ezt tanácsolta az orvosom)
Császár után 6 órával már zuhanyoztam és 2 héttel késõbb már fürödtem is...
12 órával császár után fel kellett kelnünk és el kellett menni zuhanyozni.
A császár után 6 héttel lehet csak fürödni, addig óvatosan zuhanyozni. Lehet a gyógyszertárban venni olyan "tapaszt" , ami nem ázik át. A pontos neve nem jut az eszembe, de a kötésre kell tenni, és az sem ázik át.
Szia ahol én szültem ott már a császárosok, ahogy fel tudtak kelni összeesés nélkül, mikor elmúlt az érzéstelenítõ hatása lehetett zuhanyozni és a nõvérke mondta hogy nyugodtan zuhanyozzanak nem baj ha vizes lesz a seb, ill. a kis csík ragasztó rajta!
Ez jó kérdés. Császár után nem tudom, m én hüvelyi úton szültem. Én akkor mentem zuhanyozni, mikor már pisilnem kellett. Vagy 2-3 órát feküdtem mire ez eljött. Szembõl a császárosok is jártak a mosdóba. Mivel nálunk az a szabály, h addig nem lehet átmenni a megfigyelõbõl a gyerekágyas szobába amíg valaki nem pisilt és zuhanyzott, így gondolom császár esetén is van. Amikor már lesz erõd hozzá, akkor mégy. De miért kérdezel ilyesmit? Tuti, hogy császárral fogsz szülni? Ha megszültél egy darabig úgyse akarsz majd mozogni, aztán meg úgyis mondják a nõvérkék, hogy mit szabad, mit nem, és mit kell tenned.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igazából azért kérdezem, mert a barátnõm is hasonlót mondott, hogy 8 órára rá már zuhanyozhatott, ezzel szemben nála az elsõ babánál a szülést követõen 12 órát (EDA) muszáj volt feküdnöm és varratszedésig megtiltották a zuhanyt. Most újra babát várok, még nem tudom császár lesz-e, remélem nem, de elgondolkodtatott a barátnõm, nagyon nem éreztem jól magam a bõrömben, jólesett volna egy rendes zuhany. Hajat, hogyan mostatok, ha nem volt a kórházban csak tus és nem mehetett víz a sebre?

Császár után meddig nem érheti víz a sebet? 2 hete császároztak, 5 nap után kivették a varratot, akkor a dokim azt mondta, még ne érje, de én meg a nagy izgalomban elfelejtettem megkérdezni hogy meddig ne érje?

Legjobb válasz: Szia! Nekem egy pénteki napon vette ki a varratot és azt mondta vasárnap már zuhanyozhatok. De nem tudtam kivárni, már majd meg haltam egy jó kis fürdõért. A terhességem vége felé vettünk új kádat, nagyon szupi hidro masszázs kád, de terhesen nem fértem bele:S Úgyhogy már alig vártam, hogy elmerüljek benne. Naná, hogy csobbantam már pénteken. Semmi baja nem lett a sebnek, a törölközõvel nem dörzsöltem, csak szépen felitattam róla a vizet. Egyáltalán nem ázott fel, nem fájt.

Szia! Nekem egy pénteki napon vette ki a varratot és azt mondta vasárnap már zuhanyozhatok. De nem tudtam kivárni, már majd meg haltam egy jó kis fürdõért. A terhességem vége felé vettünk új kádat, nagyon szupi hidro masszázs kád, de terhesen nem fértem bele:S Úgyhogy már alig vártam, hogy elmerüljek benne. Naná, hogy csobbantam már pénteken. Semmi baja nem lett a sebnek, a törölközõvel nem dörzsöltem, csak szépen felitattam róla a vizet. Egyáltalán nem ázott fel, nem fájt.
Én ezt nem értem, engem császár után 36 órával el küldtek lezuhanyozni...
A seb akkor gyogyul szepen ha levego eri es nincs bekotve.Zuhanyzas utan torold szarazra az a lenyeg!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Nekem is szépen néz már ki, bár még van rajta heg helyenként.
Nekem egy hét után szedtek varratot, és akkor azt mondta a doki, hogy na akkor most már nyugodtan lehet zuhanyozni. Nekem akkor már varr sem volt rajt, csak a vágás látszott.
Én nekem felszívódó varratom volt.A dokim azt mondta hogy a császármetszést követõ 8. napon érheti víz.Már 3 hónapja szültem de csak zuhanyoztam eddig.Még nem mertem kádban áztatni, pedig már akkor is szép volt a sebem :-)) Na a lényeg már érheti víz a tiédet is.
Szia! Varrat szedés után nekem azt mondta a doki, hogy 5 napig még maradjon rajta a kötés, addig ne áztassam. Utána már mértékkel lehet áztatni a vágást, de ne merüljek el fürdõkádban. Én a 5-6 hétig csak gyorsan lezuhanyoztam, azután mertem csak beleülni a kádba.
Szia!Nekem a hetedik napon szedtek ki a varratokat es a doki azt mondta hogy zuhanyozhatok, a szobatarsam egy masik orvosnal szult, neki azt mondtak hogy ne erje meg viz, szerintem attol is fugg hogy mennyire"szep"a heg.En itthon Aloe Vera First spray-el kenegettem es gyonyoruen megggyogyult.
Rajtam akkor már nem volt kötés, és a sebet is mostam
A kérdező hozzászólása: Persze, nekem is már 6 óra után fel kellett állni és zuhanyozni, de úgy hogy nem érhette víz a kötést sem, egy nõvér segített.
A kérdező hozzászólása: Értem. Nagyon köszönöm! Akkor már nyugodtan fogok merni rendesen zuhizni. Végre. Még mindig nem mertem egy rendes zuhanyt venni. :D
Nekem mikor kiszedtek a kapcsokat még otthon 2 napig cserélnem kellett rajta a kötést, addig nem érhette a viz.
A kérdező hozzászólása: Persze nincs bekötve, már a varratszedés óta. Csak a haskötõ van a hasamon. Na meg persze a ruhák. Köszi a választ!

Császár után mikor érheti víz a sebet?

Szerdán szültem, vasárnap (4.nap) engedtek ki a kórházból, szerdán (7.nap) lesz a varratszedés. Ma vagyok az ötödik napon, le van kötve a sebem.

Legjobb válasz: Én zuhanyoztam rendesen minden nap, ha meg elázott, akkor meg átkötötték a kórházban. De lehet kapni olyan tapaszt a gyógyszertárban, ami egyáltalán nem ázik és nem is jön le semmilyen vad zuhanyzás során sem, én azt kb. 1 hét után szedtem le magamtól.

Én zuhanyoztam rendesen minden nap, ha meg elázott, akkor meg átkötötték a kórházban. De lehet kapni olyan tapaszt a gyógyszertárban, ami egyáltalán nem ázik és nem is jön le semmilyen vad zuhanyzás során sem, én azt kb. 1 hét után szedtem le magamtól.
én 1 hetet voltam benn a kórházban. Az elsõ 2 nap volt bekötve, utána 2 nap vízhatlan kötés, utána még a kötést is leszedték. Nekem azt mondta a szülésznõm, nem baj ha ráfolyik a víz míg fürdök, csak direktbe ne áztassam. Simán ki lehetne sztem kötni, levegõn gyorsabban gyógyul, és simán zuhanyozhatsz is.
Nekem második nap leszedték a kötést és azt mondták, hogy nyugodtan zuhanyozhatok, csak ne áztassam el és utána óvatosan töröljem szárazra!
Fura, hogy hazaengedtek varratokkal... Nekem mikor kiszedték (5. napon, mikor hazamentünk), azt mondták, hogy ne ázzon, de víz már érheti, tehát zuhanyozni lehet. Elõtte bent rögtön cserélték a kötést, ha nedves lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindannyiótoknak a választ. Ma már óvatosan zuhanyoztam, holnapután megyek varratszedésre.


Császár után mikor érheti víz a sebet? Mikortól lehet már mozogni és milyen mozgás végezhető (hasizom, futás, stb. )?

Legjobb válasz: Engem öt hónapja császároztak, a mûtét után 12 órával fel kellett kelni, és sétálni egy kicsit, másnap lehetett fürödni a kötést kicserélték mert vizes lett. Harmadik nap a kötést vissza sem tették már. Ötödik nap reggel pedig kiszedték a varratokat. Én a harmadik nap már elég könnyen mozogtam. Tornázni kb. a három hónap múlva próbáltam, szépen fokozatosan hasizomgyakorlatokat csak most egy hete csinálok.

Engem öt hónapja császároztak, a mûtét után 12 órával fel kellett kelni, és sétálni egy kicsit, másnap lehetett fürödni a kötést kicserélték mert vizes lett. Harmadik nap a kötést vissza sem tették már. Ötödik nap reggel pedig kiszedték a varratokat. Én a harmadik nap már elég könnyen mozogtam. Tornázni kb. a három hónap múlva próbáltam, szépen fokozatosan hasizomgyakorlatokat csak most egy hete csinálok.
Engem 3 hónapja császároztak és, 6 hetes kontrol után már lehet tornázni!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!