Találatok a következő kifejezésre: Clostit írt az orvos (12 db)

5 éve hiába probálkozunk második gyermekkel, nagyon össze-vissza menstruálok ritkán de elöfordul hogy 2 honap is kimarad, irt az orvos norcolutot és Clostit. Ezekkel a módszerekkel sikerülhet teherbe esnem?

van egy 6 éves kisfiam,5 éve hiába probálkozunk második gyermekkel, nagyon össze-vissza menstruálok ritkán de elöfordul hogy 2 honap is kimarad, irt az orvos norcolutot, hogy elmuljon mert megjött 2 hónap után, de már 18 napja megvolt, amikor megjön a 16-ik naptól ujból kell szednem 10 napig, de közben irt fel clostit is, már csak ebben reménykedem

Legjobb válasz: Ugy tudom a clisti az segít helyreállítani a dolgokat és még teherbe is eshetsz!

Ugy tudom a clisti az segít helyreállítani a dolgokat és még teherbe is eshetsz!
Ne aggódj.Nekem is össze-vissza a mensim.Van hogy kimarad 2 hónapot.Most én is szedtem a norcolutot meg is jött tõle, és holnap kezdem a 2. adag clostit.Remélem én is hogy lesz peteérésem, és összejön a baba.Örülj hogy már van egy gyermeked.Én az elsõért küszködök.Légy pozitív, és ne görcsölj rajta.Sok sikert neked.

Férfiaknak Closti? Használ? Kinek írja fel az orvos?

Férjemnek alacsony a spermiumszáma (épp annyira, h az inszem és a lombik között gondolkodunk). Én nem szeretnék lombikot, mert az sokkal több hormon, sokkal több macera. Férjemnek miért nem ajánlotta fel a doki a Clostit? Miért engem akar a lombikkal kínozni?

Legjobb válasz: Szedheti férfi és nõ is a clostit.Nálunk a férjemnek írta fel az urologus,s végig csinálta a 6 hós kurát.1 millióról 50 millióra emelkedett a sperma szám.Most várunk 3 hót,s ha nem sikerül,akkor én jövök.Sokaknak segített már.Az én orvosom azt mondta,hogy pont a hormonok miatt a lombik az utolsó,de azt mondta,hogy az ugy sem fog kelleni.

Szedheti férfi és nõ is a clostit.Nálunk a férjemnek írta fel az urologus, s végig csinálta a 6 hós kurát.1 millióról 50 millióra emelkedett a sperma szám.Most várunk 3 hót, s ha nem sikerül, akkor én jövök.Sokaknak segített már.Az én orvosom azt mondta, hogy pont a hormonok miatt a lombik az utolsó, de azt mondta, hogy az ugy sem fog kelleni.
elsõ vagyok)))Ahogy urologus, ugy nõgyogyász is felírhatja.Nem kellene másik dokit is felkeresnetek???
A kérdező hozzászólása: Hááát.. Én tettem fel az elõbb a "más dokival konzultációs" kérdést. Szóval megfordult a fejünkben.. Köszi a választ! Akinek van még tapasztalata, írjon!

Helyesen járt el az orvosom, mikor Clostit irt fel nekem hormonvizsgálat után? Nem kellett volna előtte más vizsgálat is? A hormonjaim rendbe voltak, uh-on nem talált semmi eltérőt.33 és 23 mm-es petéim voltak, mindkét petefészkemben.

Ett?l még lehetek elzáródva?

Legjobb válasz: Hát... ha a hormonjaid rendben vannak és látja a szép petéid is, akkor minek a Closti??? Ez egy peteérés serkentõ, akkor kell, ha nincs peteérés. Jól tudod, azért az igazán alapos orvos (ami ritkaság) megvizsgálja, hogy nem vagy e elzáródva (ez egy un. HSG vizsgálat), mert ugye hiába érik meg a pete és lökõdik ki, ha a petevezeték elzáródás miatt nem tud "találkozni" a hímivarsejttel. Tehát lehetsz elzáródva, és ezt nem lehet egy magánrendelõi vizsgálattal kiszûrni. Ehhez kell ez a HSG (átjárhatósági) vizsgálat, amihez azért kell egy kórház, meg egy rtg gép...

Hát... ha a hormonjaid rendben vannak és látja a szép petéid is, akkor minek a Closti??? Ez egy peteérés serkentõ, akkor kell, ha nincs peteérés. Jól tudod, azért az igazán alapos orvos (ami ritkaság) megvizsgálja, hogy nem vagy e elzáródva (ez egy un. HSG vizsgálat), mert ugye hiába érik meg a pete és lökõdik ki, ha a petevezeték elzáródás miatt nem tud "találkozni" a hímivarsejttel. Tehát lehetsz elzáródva, és ezt nem lehet egy magánrendelõi vizsgálattal kiszûrni. Ehhez kell ez a HSG (átjárhatósági) vizsgálat, amihez azért kell egy kórház, meg egy rtg gép...
Szerintem is felesleges Clostit szedni, ha voltak érett petéid.A closti peteérést serkentõ gyógyszer, amire neked nincs szükséged. A Clostinak különben is van egy csomó melléhatása, mint pl: megvékonyítja a nyálkahártyát vagy cisztát okoz. Nekem sajnos mindkettõ elõfordult, amíg szedtem. Tehát szerintem óvatosan ezzel a clostival.
A kérdező hozzászólása: Talán félreérthetõen fogalmaztam, a clostitól volt ilyen szép petém, mégsem jött össze a babám.Hsgt hol végzik, és mennyibe kerül, ebben tudnátok segiteni?
Nekem Szeged a nõklinikán csinálták a HSG-t, de minden kórházban kellene, hogy legyen. Ingyenes az eljárás, kivéve a adsz hálapénzt a dokinak.

Clostit mikor ír fel az orvos? Honnan tudhatom, hogy erre van szükségem? Hány sikertelen hónap után menjek el orvoshoz?

Legjobb válasz: Szia.Mi 10 honapja probálkozunk a férjemel és most voltam orvosnál azt mondta hogy Viccelek!Ne aggodjak Csak 2 év sikertelen probálkozás után jelentheted ki hogy medöö vagy.De gyogyszert csak abban az esetben ir fel ha vizsgálatokkal kideritik hogy ki a "hibás"Ne izgulj!!Nagyon sok Sikert kivánunk!

Szia.Mi 10 honapja probálkozunk a férjemel és most voltam orvosnál azt mondta hogy Viccelek!Ne aggodjak Csak 2 év sikertelen probálkozás után jelentheted ki hogy medöö vagy.De gyogyszert csak abban az esetben ir fel ha vizsgálatokkal kideritik hogy ki a "hibás"Ne izgulj!!Nagyon sok Sikert kivánunk!
16 hónap után meddõnek nyilvánított , és felírta , és 3. ra sikerült, de kiderült hogy csupa ciszta vagyok és az akadályozta de nekem a 4. orvos segített. addig mentem amíg segítettek. Menj alapos vizsgálatot kérni és kérj uh-t hogy van e ciszta stb.. ha látja a doki nagyon akarod segít..
Nekem Pcos-em van sajnos, emiatt kaptam a Clostit, hogy legyen peteérésem. Nagyon jól hatott, a múlt hónapban két érett pete is sikeredett. Mi 2 hónapja próbálkozunk.
Mi is 10 hónapja probálkozunk. Most mentem el én is orvoshoz.(magán rendelésre)Én voltam HSG vizsgálaton és most apa eredményét várjuk. Én ezután kezdem majd a hormongyogyszereket. Orvosa válogatja hogy mivel kezd. Barátnömet 1 évig gyogyszerezték, szurizták, aztán csináltak a férfinek is vizsgálatot, kiderült vele volt a baj.
Hát én is csatlakozom, mi is 10 hónapja probálkozunk:-) Úgy tudom a closti peteérész serkentõ gyógyszer. Ezt ultrahanggal tudja nézni az orvos. Én ultrahanggal és szûréssel kezdtem, majd a páromat vizsgálták meg (ezt szokták legelõször javasolni, hisz a legegyszerûbb), aztán vérvizsgálat és most próbálom magam rávenni a hsg-re (átjárhatósági vizsgálat).A korodtól is függ amugy, hogy hány hónap után javasolják a vizsgálatokat. 30 -35 év felett már elegendõ félév sikertelen próbálkozás.
1 válaszolonak. akkor szerintem kicsit felelõtlen a dokid. nekem aztmondta a dokim hogy 1 év probálkozás után menjek visza. de egyépként szerintem nem kell még 1 évet sem várni. mert én nemtudtam hogy nincs peteérésem. ugyanis hiába jön meg rendesen a menzid még nembisztos hogy van peteérésed. szoval szerintem irány a doki.
Azt hallottam, hogy az Országos Gyermekegészségügyi Intézet és Optimális Családtervezõ Központ már akkor kivizsgál, mikor egy pár eldönti, hogy gyermeket szeretne. Én azt gondolom, hogy egy csomó felesleges csalódástól és elvesztegetett idõtõl megkímélik az embert. Mert ha van valami eü baj, akkor kiderül rögtön, és nem megy az ember tönkre idegileg minden egyes hónapban. Mi most kezdtük a kivizsgálást 16 hónap után, szerintem ez is rengeteg. Ha akkor tudtam volna, hogy van egy hely ahol kivizsgálnak, elmentem volna. http://www.ogyei.hu Családtervezési tanácsadásra kell bejelentkezni. Vagy egy másik tipp: keres egy másik nõgyógyászt és füllents a sikertelen hónapok számáról ;)
érdemes mindkettötöket kivizsgáltatni.

Clostilbegytet írt fel az orvos, mert a 14. ciklusnapon elég kicsi tüszőim voltak. Szerintetek más gyógyszer mellé nem kellett volna? Mi okozza, hogy nem elég nagyok a tüszők? Clostit szedők, nektek mik a tapasztalatotok?

Legjobb válasz: ne aggodj,bizz az orvosodban. nyilván hosszuak a ciklusaid is. a closty segit,hamarabb lesz peteérésed. a 14ik napon már 20milis tüszönek kell lennie kb. nekem closty elött a 12ik napon 9-11milisek voltak, clostys hhonapban 12ik napon 16-18milisek és a 15ik napon volt peteérésem. nem kell mellé más gyogyszer. ha babát akartok ajánlom peteérés után a palástfû teát.ja peteéréskor meg szex.

ne aggodj, bizz az orvosodban. nyilván hosszuak a ciklusaid is. a closty segit, hamarabb lesz peteérésed. a 14ik napon már 20milis tüszönek kell lennie kb. nekem closty elött a 12ik napon 9-11milisek voltak, clostys hhonapban 12ik napon 16-18milisek és a 15ik napon volt peteérésem. nem kell mellé más gyogyszer. ha babát akartok ajánlom peteérés után a palástfû teát.ja peteéréskor meg szex.

Két vetélésem volt és az orvos most Clostit írt fel nekem. Ha normális a ciklusom akkor miért írja fel? Peteérés serkentésen kívül másra is jó?

Szerintetek nem fog bekavarni?El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Sziasztok,köszönöm szépen!Még nem váltottam ki, ezért voltam ilyen tájékozatlan.:)Nagyon megnyugtattatok,így most már értek mindent!:) Mindenkinek mielõbbi babásodást kívánok!

A kérdező hozzászólása: Sziasztok, köszönöm szépen!Még nem váltottam ki, ezért voltam ilyen tájékozatlan.:) Nagyon megnyugtattatok, így most már értek mindent!:) Mindenkinek mielõbbi babásodást kívánok!
Szia! Szintén két vetélésem volt(missed ab). A ciklusom is teljesen normális, van pém is de clostyt írt fel nekem is a doki! Ez a 2. kúrám, idáig nem kavart be nálam a gyógyszer! Volt is pé, együtt is voltunk, de az elsõ hónap nem sikerült. Talán majd most....
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi a választ.Kicsit megnyugodtam.Neked megindokolta hogy miért írta fel?
Csak rásegítésként írta fel nekem.
Szia!Mint olvashatod is a betegtájékoztatón, rajta van hogy meggátolja a vetélést.Szóval mivel neked 2 vetélésed volt azért írta fel mert valamilyen hormon probléma miatt lehetett a vetélésed és ezt azért írta fel hogy a hormonjaidat helyre hozza és próbálja a vetélést meggátolni.Szurkolok neked hogy mihamarabb sikerüljön, és ne érjen több ilyen csalódás!

Az orvosom Clostit írt fel, a menstruáció 1. napjától öt napon át reggelente 2db-ot. viszont nem hívott vissza ultrahangra! Be merjem szedni írj? Mekkora az esélye, hogy ikreim lesznek?

Legjobb válasz: Menj el másik dokihoz!!! A clostytól több petéd is megérhet egyszerre, ezért nagyon fontos az UH-n való követése! Ha egy hónapban több petéd is megérik az többes ikerterhesség lehet, tehát érdemes vigyázni vele! Persze ez nem mindenkinél van így, sok ismerõsömnek a clostytól egy babája született csak, viszont az ikerterhesség esélye az megnõ ezzel a szerrel. Mindenképpen váltsál orvost, nem is értem a hozzáállását...

Menj el másik dokihoz!!! A clostytól több petéd is megérhet egyszerre, ezért nagyon fontos az UH-n való követése! Ha egy hónapban több petéd is megérik az többes ikerterhesség lehet, tehát érdemes vigyázni vele! Persze ez nem mindenkinél van így, sok ismerõsömnek a clostytól egy babája született csak, viszont az ikerterhesség esélye az megnõ ezzel a szerrel. Mindenképpen váltsál orvost, nem is értem a hozzáállását...
A lombikos imseroseim akkor orultek, mikor a nyalkahartya 10nn-en felul volt. Talan orvost kene valtani.
A kérdező hozzászólása: Igen, vékony volt a nyálkahártyám a 41. napon. Azt mondta, ír gyógyszert, hogy megjöjjön a menzeszem, mert így nem fog. De aztán másnap mégis menstruáltam... Ezért nem értem. Az endometrium (nyálkahártya) vastagsága 2 mm volt. Akkor igazából hiába termékenyül meg a petesejt, ha nincs hova beágyazódni, igaz?!?! Lehet ez attól, hogy két hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót és esetleg még nem álltak helyre a hormonjaim?? Nagyon remélem, hogy csak ez a gond!!!! Az elsõ gyógyszermentes hónapban ezek voltak az adataim: Nyálkahártya 5 mm vastag. Jobb petefészek 33 mm, domináns tüszõ a jobb oldalon 14 mm-es összesett tüszõ látható peteérés után. Ezek még jó adatok? Vagy már az elsõ hónapban sem volt jó??? A fogamzásgátlótól lehet ez az egész????
SZIA, NEKEM IS EZT ÍRTA FEL A DIKO, ÉN MOST A 2. HAVI ADAGOT SZEDEM BE. ENGEM SE HÍVOTT VISSZA UH-RA. NEKEM MÁR PÁR ISMERÕSÖM SZEDTE EZT A TABIT, DE SENKINEK NEM LETTEK IKREI. NEM AZT MONDOM, H KIZÁRT, MERT ETTÕL A TABITÓL NAGYOBB AZ ESÉLYE, H IKREK LESZNEK. SZEDD BE NYUGODTAN!
Az elõzõ válaszoló vagyok. Csak most olvastam a kommentet. Ha vékony a nyálkahártyád, akkor szerintem nem is a closti a megoldás, felesleges is, hiszen peteérésed van, ha voltál már terhes. A hormonokat kellene megnézni, hogy miért nem vastagszik meg a menseshez közeledve a nyálkahártya.
Nekem azt mondta a dokim, hogy clostit, csak alapos kivizsgálás (átjárhatósági, uh ...stb) után, ha egyébként rendben vagy lehet elkezdeni szedni szigorú ellenõrzés mellett. A "nagy könyv" szerint így kellene. Viszont a gyakorlatban, az elõzõ dokim velem is beszedetett 3 havi adagot, eredménye nem volt, csak a mellékhatások jöttek, uh-ra se hívott vissza, pedig kifejezetten kértem. Manuálisan megvizsgált nagy kérlelések után, hogy a cisztát kizárja, ugyanis a closti ilyet is okozhat. Egyébként az adagolás, amit írtál, szerintem rendben van. Én beszélnék egy másik dokival. Talán egy vérvételes hormonvizsgálat sem ártana.
Hát ha bevállalsz te is több gyereket, esetleg egy hármas ikerterhességet akokr ne menj vissza UHra. Második válaszadó nem tudhatja, hogy hány baba van a pocakjában most így, hogy nem volt UH-n...bár ha lett volna akkor sem tudná még biztosra. Mindenestere nem mindegy egy vagy 5 érik meg egy hónapban....
Szerintem ha nem vagy biztos magadban a tablettát illetõen probálkozz tovább hõmérõzéssel, ovu teszttel, ha felkészülsz rá csak akkor vedd be a tablettákat, mert így végig stresszeli fogsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ és gratulálok a babához! :) ) Boldog babavárást Nektek!
36 éves vagyok, több mint egy éve próbálkozunk a párommal . 5. naptól 5 napig 1 tabletta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Elég tanácstalan vagyok, hogy most mit is csináljak... Az utolsó válaszolótól kérdezem, hogy neked hogyan kellett szedned és miért?
Nyugodtan szedd be engem sem hívott vissza a doki, most pozivívat teszteltem.
A kérdező hozzászólása: Igen, azt hiszem igazatok van, dokit kell váltanom! Köszönöm a segítséget mindenkinek! Mira! Köszönöm a leveled! :) Írtam neked választ, de valamiért nem akar átmenni. Megpróbálom a gmail címemrõl elküldeni.

Mikor írja fel az orvos a clostit, milyen vizsgálatok után? Sokaknak segített már az első hónap után? ! És mennyibe kerűl?

Már lassan egy éve próbálkozunk de még sajnos sikertelen?l,biztos az is benne van hogy nagyon rágörcsölünk,iszom a cicka teát meg a palást füvet de semmi,mit kell tudni err?l a clostiról?lehet valami mellék hatása,elhízás,példáúl,vagy valami más?

Legjobb válasz: Szia! Meddõségi kivizsgálás után írják fel, ha hormonproblémád van, vagy inszemináció elõtti hormonturbóhoz. Nekem semmi mellékhatása nem volt. Nem drága, ha jól emléxem, párszáz forint. Pár napig kell csak szedni, kicsit megtolja a hormonokat, ezért elõfordulhat, hogy több petesejt érik meg tõle. Ilyenkor nagyobb az esély ikrekre, ezt tekinthetjük mellékhatásnak. :)

Szia! Meddõségi kivizsgálás után írják fel, ha hormonproblémád van, vagy inszemináció elõtti hormonturbóhoz. Nekem semmi mellékhatása nem volt. Nem drága, ha jól emléxem, párszáz forint. Pár napig kell csak szedni, kicsit megtolja a hormonokat, ezért elõfordulhat, hogy több petesejt érik meg tõle. Ilyenkor nagyobb az esély ikrekre, ezt tekinthetjük mellékhatásnak. :)

Mikor írja fel az orvos a clostit és mikor kell a tüszőrepesztő injekció?

Elég sokan írjátok, hogy szeditek a clostit és injekciót is kaptatok. De miért? ennyire nehezen jön össze a baba?

Legjobb válasz: Akinek nincs peteérése,szabálytalan ciklus, vagy akinek fel kell kicsit tuningolni a peteérését, illetve akik különbözõ eljárásokban vesznek részt(Inszem,lombik) kell ilyeneket szedni! Kell a szervezetednek is kis idõ hogy visszaálljon a ciklusod, kiürüljön a szervezetedbõl a gyógyszer. Vannak dokik akik szerint rögtön lehet próbálkozni, mások pedig fél évet is kiváratnak a leendõ kismamával. Egy év várakozás után ha spontán nem esel teherbe kezdenek el jobban vizsgálódni rajtad! Elõbb nem indokolt, mivel egy év alatt a teherbeesési esély azt hiszem 60-70% körül van! Miért kell neked petevezeték átjárhatóság? Én nem merném megcsináltatni, csak akkor ha már más út nincs a babához.(nem bírom a fájdalmat) Szerintem spontán is sikerülni fog!!

Akinek nincs peteérése, szabálytalan ciklus, vagy akinek fel kell kicsit tuningolni a peteérését, illetve akik különbözõ eljárásokban vesznek részt(Inszem, lombik) kell ilyeneket szedni! Kell a szervezetednek is kis idõ hogy visszaálljon a ciklusod, kiürüljön a szervezetedbõl a gyógyszer. Vannak dokik akik szerint rögtön lehet próbálkozni, mások pedig fél évet is kiváratnak a leendõ kismamával. Egy év várakozás után ha spontán nem esel teherbe kezdenek el jobban vizsgálódni rajtad! Elõbb nem indokolt, mivel egy év alatt a teherbeesési esély azt hiszem 60-70% körül van! Miért kell neked petevezeték átjárhatóság? Én nem merném megcsináltatni, csak akkor ha már más út nincs a babához.(nem bírom a fájdalmat) Szerintem spontán is sikerülni fog!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ. Nekem nem kell petevezeték átjárhatóság vizsgálat, csak a doki felsorolta, hogy milyen sorrendben történnek a vizsgálatok, ha õszig nem sikerülne a baba project.
teljesen jó így... ahogy a dokid mondta, mert nekem csak két év után írtak clostit és a harmadik hónapban sikerült a baba. tüszõrepesztõ injekciót akkor adnak, ha a tüszö idõben nem tud megrepedni, hogy kilökõdjön belõle a petesejt, , ilyenkor visszamaradhat ciszta is, de az csak a closty után jön.. ,

Milyen esetben írja fel az orvos a clostit, és milyen esetben kapok tüszőrepesztő injekciót?

Ezen az oldalon elég sokan írják,hogy clostit szednek. Tudom,hogy ez egy peteérést el?segít? gyógyszer, de milyen tünetekre írják ezt fel?

Legjobb válasz: Pl elmaradt menzesz esetén, amikor nincs baba, vagyis rendszertelen, elhúzódó ciklus rendezésére. De a változó kor tüneteinek enyhítésére is, klimax elõtti rendszertelen vérzésre.

Pl elmaradt menzesz esetén, amikor nincs baba, vagyis rendszertelen, elhúzódó ciklus rendezésére. De a változó kor tüneteinek enyhítésére is, klimax elõtti rendszertelen vérzésre.
Ha babát szeretnél, de nincs v. rendszertelen a menszeszed. Ultrahanggal ellenõrzik a menszesz elsõ napjától számított 13-14 v. 15. napján, hogy van-e érett tüszõ, melynek mérete legalább 18 mm. Ha igen, akkor kapsz egy szurit és 24 h-án belül együtt kell lenned a pároddal. Én is így lettem terhes.
Bocs, nem tudom miért írok mindig menszeszt...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! azért kérdeztem, mert 2hónapja hagytam abba az antibébi szedését, és furcsa módon eddig mind a kétszer megjött 30 napra, pontosan. Akkor ezek szerint ilyen hamar visszaállt a szervezetem? de akkor miért nem jön össze a baba?!
Nekem egyik, ehhez hasonló kérdésemre sokan azt írták, hogy attól, hogy van menzim, lehet, hogy nincs peteérésem. Mi is babára várunk, eddig még nem jött ösze, de nekem nem normális a ciklusom. Mióta abbahagytam a gyógyszert még csak kétszer jött meg december óta. ELég gáz. Az orvos meg csak annyit modnott, hgoy várunk. Pár hét múlva megyek vissza hozzá. Sok sikert, szorítok nektek!! Szerintme te is menj vissza, és biztos kitaláltok valamit a dokival!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!