Találatok a következő kifejezésre: Clostilbegyt kell a (15 db)

Clostilbegyt kell szednem a peteérés hiánya miatt. Az orvos szerint a mensi megjövetelének 1. napján kell kezdenem. Nekem van olyan ciklusom, hogy végig csak enyhe barnás valami folyik. Ha a mostani is ilyen lesz, akkor mikor kezdjem el szedni a bogy

Legjobb válasz: A dokim azt mondta, hogy a barnás nap is már beleszámít a mensesbe, mondjuk nekem olyan a vérzésem, hogy 2-3 nap barnázás, 2-3 nap vérzés, és még 1-2 nap barnázás. Nekem bele kell számolnom azt is.

A dokim azt mondta, hogy a barnás nap is már beleszámít a mensesbe, mondjuk nekem olyan a vérzésem, hogy 2-3 nap barnázás, 2-3 nap vérzés, és még 1-2 nap barnázás. Nekem bele kell számolnom azt is.

Clostilbegyt szedését befejezően ha terhes valaki tényleg kell injekció amit fel kell venni hogy megmaradjon a baba?

Legjobb válasz: Nem értem a kérdést.injekció amit fel kell venni hogy megmaradjon a baba?Én szedtem de nem kellet injekció utána én nem is hallottam még ilyenrõl.

Nem értem a kérdést.injekció amit fel kell venni hogy megmaradjon a baba?Én szedtem de nem kellet injekció utána én nem is hallottam még ilyenrõl.
Gondolom a tuszorepire gondolsz, ezt szoktak alkalmazni ha clostyt szed az ember, de ez nem a baba megtartasara szolgal. A masik a progiinjekcio de az mar egy masik tema.
Leesett? Vagy miért kéne felvenni? :-)
A kérdező hozzászólása: Egy normális kérdésre normális választ várna az ember, de látom nem mindenkinek megy. Bocs, de fogalmam sincs, mivel sajna most kerültem ebbe a szituba és úgy mondták.Ezért kérdeztem, de azért köszi.
Általában azért adnak szurit(a clostys ciklusban peteérés környékén, amit uh-val követnek)mert a closty serkenti a peteérést így elõfordulhat, hogy több tüszõ is érik és ha nem reped meg mindamellett, hogy nem lesz esély a teherbeesésre még cisztává is alakulhat tehát a szuri amit adnak arra a célra szolgál, hogy a peték mindenképpen kiszabaduljanak! A terhesség megtartására való progeszteron szurit akkor adják ha vagy volt már vetélés, vérvétellel bizonyított az alacsony progeszteron szint(a progeszteron hormon a beágyazódást segíti és a terhességet tartja fent)vagy a már bizonyított terhességnél vérzés lép fel! Azért kaptál"hülye"válaszokat mert a kérdésed sem teljesen tiszta tehát igazán az sem normális!!!Injekció felvétel mint kifelyezés nálunk nem létezik!Határon túli vagy?Talán ezért nem érthetõ a kérdésed! Ha van még valami ami zavaros és szeretnéd tudni írj ha tudok segítek!!! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Igen. Bocs érte, de ugyanolyan ember vagyok mint a határon túliak innen. Ti mit szoktatok az injekcióval? Nem felvenni?
Nem is gondoljuk, hogy ti mások vagytok csak aki nem ismeri a szójárásotokat annak furcsa!Nekem sok munkatársam van tõletek ezért tudom, hogy nálatok vannak amiket másként mondanak!Nálunk úgy mondják, hogy be adni az injekciót.Amire te a kérdésedben gondoltál az a progeszteron pótlás azért, hogy rendesen meg tudjon tapadni a méh falán a "baba" és igen, tényleg van ilyen! További szép napot és ne húzd fel magad ha nem mindenki érti meg amit szeretnél attól még nem gúnyolódnak csak egyszerûen a szó szoros jelentését veszik!

Hogyan kell szedni a Clostilbegyt tablettát 2*1 vagy 1*2?

Sziasztok! Felírt a doktorom 2*1 clostilbegyt tablettát ám most elolvastam a használati utasítását, amit már elolvastam de a szedési infot nem, mert gondoltam a doktor biztosan jót ír, ami szerintem így is van, ám megütötte a szemem az, hogy az van a használatiban, hogy a tablettákat egyszerre kell bevenni étkezés előtt a 100-at. Sajnos nem érem el a doktort, nem mindig lehet elérni, így segítséget kérnék, hogy egyszerre kellene-e bevenni vagy egyet reggel és este egyet-egyet? Illetve, hogy étkezés előtt kell bevenni, az esti adag előtt mennyit kell várnom,hogy "étkezés előtt" legyen? Kb. két óra? Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Nekem is 2*1 amit szedni kell, nekem a doki azt mondta reggel este 1 szem 5 napig, így pont el is fog fogyni az 1 doboznyi amit felírt. Szerintem úgy szedd ahogy a doki mondta! Azt hogy mennyivel étkezés elõtt én sem tudom, az engem is érdekelne. Mikortól kezded szedni?

Szia! Nekem is 2*1 amit szedni kell, nekem a doki azt mondta reggel este 1 szem 5 napig, így pont el is fog fogyni az 1 doboznyi amit felírt. Szerintem úgy szedd ahogy a doki mondta! Azt hogy mennyivel étkezés elõtt én sem tudom, az engem is érdekelne. Mikortól kezded szedni?
Szia! Reggel és este szedd be 5 napon át. Én mindig kaja elõtt szedtem be :)
Én is 2x1 szemet szedtem. Reggel és este 1 tabletta. A ciklus 2. napjától öt napon át.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Igen így kell, ahogyan ti szeditek, azóta a doktorom visszahívott :) , látta, hogy kerestem és mondta, hogy reggel és este. Egyébként nem szedtem még ilyen jellegû tablettát nemrég kezdtem, ez a második ilyen ciklusom amiben szedem, az elõzõt június ilyenkor szedtem, csak akkor napi 1-et kellett reggel még a 3.naptól 5 napon át. Most a következõben a 2*1 a 3. naptól 5 napon át. Aztán elvileg a jövõhéten ultrahang...ellenõrzés céljából...Köszi a válaszokat!!! :)
A kérdező hozzászólása: Jajj! elsõ hozzászóló: reggel étkezés elõtt szedem be, illetve volt, hogy elfelejtettem és ettem már... Szia

Ha most jött meg este, és a Clostilbegyt tabl. -t a menzesz 5. napján kell elkezdeni, akkor az most péntek v. szombat? Tudja vki, miért az 5. napon kell elkezdeni?

Legjobb válasz: Szia! Mensi elsõ napjának számít már a mai nap. Én úgy tudom, hogy normál mensinél 5. naptól kell szedni, ha a normáltól eltérõ a ciklusnapok száma, akkor annyival több vagy kevesebb, de gondolom, ezt már tudod. Szerintem azért az 5. napon, mert általában 4 napos egy mensi, és utána kezdené el a szervezet termelni ismét azt a hormont, ami majd a péhez vezet. És ezt állítjuk le a closty-val. 5 nap után pedig a szervezet észleli, hogy "lemaradt" és rohamosan elkezd dolgozni. Lényeg: pénteken kezd el szedni. Mielõbbi babásodást kívánok neked!

Szia! Mensi elsõ napjának számít már a mai nap. Én úgy tudom, hogy normál mensinél 5. naptól kell szedni, ha a normáltól eltérõ a ciklusnapok száma, akkor annyival több vagy kevesebb, de gondolom, ezt már tudod. Szerintem azért az 5. napon, mert általában 4 napos egy mensi, és utána kezdené el a szervezet termelni ismét azt a hormont, ami majd a péhez vezet. És ezt állítjuk le a closty-val. 5 nap után pedig a szervezet észleli, hogy "lemaradt" és rohamosan elkezd dolgozni. Lényeg: pénteken kezd el szedni. Mielõbbi babásodást kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Januárban csak hõmérõztem, februarban már ovu teszttel is figyeltem a pémet, de egyik hónapban sem volt! Sajnos!
Elsõ vagyok: a hõdet már csak azért is jó lenne vezetni, mert ott látni fogod, hogy mikor van/volt pé-d. Ezt már egy closty-s hónap elõtt jó lenne tudni, hiszen így honnan tudod, mikor lenne jó akciózni? Mert ugye, nem ovu napján kellene, hanem elõtte 2 nappal, hogy legyen ideje odaérni a kis katonáknak. Nekem pl. a 17cn-on szokott lenni pé. Esetleg használj még ovu tesztet, a vaterán nagyon olcsón hozzá lehet jutni, illetve ellenõrizd a nyákodat.
Szia.Nekem a február volt az elsõ clostis hónapom.Én is az 5.naptól szedtem és a 19.napon volt peteérésem.
Itt már sokan írták azt is, hogy ha este 6 után jön meg akkor csak a következõ nap lesz az elsõ ciklusnap. De szerintem jobb lenne, ha megkérdeznéd az orvost.
A kérdező hozzászólása: Ha pénteken, az 5. napon kezdem szedni, napi 2x1, akkor kb. mikor szamithatok a pé-re?
A kérdező hozzászólása: Vezetem, de minek... :( Abbol jottem rá, hogy vmi nem stimmel. Majd kiderült, hogy az egyik petefészkem nem, vagy nemjól mûködik!
Elsõ vagyok-Igen. Én úgy tudom, hogy az mindegy. Esetleg görbét vezetsz?
Második: elsõ vagyok:-) neked hanyadik closty-s hónap?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Igen, ez az elsö, és nagyon szeretném, hogy több ne is legyen! :) De akkor is ma az elsö, ha alig van meg, ép csak "szinez"?
Péntek.Mert ugye ma van az elsõ nap.Én is az 5. naptól kezdem szedni.Azt igazán nem tudom miért.Így kell :) . Neked ez az elsõ clostys hónapod?
Azért jó lenne, ha Closty mellett is követed, hogy hogyan alakulsz. Hõmérõzés, teszt... Mennyi a luteálisod? vagy mennyi szokott lenni egy-egy ciklusod?

A Clostilbegyt szedése után a mensi a 28. napon meg kell, hogy jöjjön?

Soha nem volt rendszeres a vérzésem. Most szedtem a Clostit. Elvileg emiatt meg fog jönni 28 napra, vagy semmi köze a ciklushoz, csak a peteérést segíti?

Legjobb válasz: de mivel lesz tõle peteérésed akkor a ciklus is helyre kell hogy áljon tõle

de mivel lesz tõle peteérésed akkor a ciklus is helyre kell hogy áljon tõle
Én azért adnék magamnak egy 35 napot. Az is jó ciklushossz! Nem kell 28 napnak lennie! amikor én szedtem, nekem 33. napra jött meg. Ne parázz! Remélem, akcióztatok :)

PCO-m van. Kaptam rá clostilbegyt tbl.2x1-et 5 . naptól. Ha ma kellet bevennem az első szemet akkor hanyadikán lesz pé-m? Reggel és este kell bevenni vagy egyszere? Melyik célszerübb? (Elfelejtette a doki mondani. )

Legjobb válasz: Szia! Én is PCOS vagyok. 1 éve közölte a dokim. Nagyon elkeseredtem,de a párommal ennek ellenére összeházasodtunk. Márciusban jelentkeztünk be a házasság kötö terembe. Nagyon zavart hogy nõ létemre ez a helyzet. Úgymond lemondtam egy idõre a babáról erre júniusban kideült hogy kismama vagyok. Szerintem nem szabad ennyire rágörcsölni mert nem fog sikerülni. Sajnos tapasztalat. Sok sikert. Próbáljatok érzésbõl és nem muszályból szeretkezni és õ is biztosan hamarabb akar majd jönni. 29 hetes kismama

Szia! Én is PCOS vagyok. 1 éve közölte a dokim. Nagyon elkeseredtem, de a párommal ennek ellenére összeházasodtunk. Márciusban jelentkeztünk be a házasság kötö terembe. Nagyon zavart hogy nõ létemre ez a helyzet. Úgymond lemondtam egy idõre a babáról erre júniusban kideült hogy kismama vagyok. Szerintem nem szabad ennyire rágörcsölni mert nem fog sikerülni. Sajnos tapasztalat. Sok sikert. Próbáljatok érzésbõl és nem muszályból szeretkezni és õ is biztosan hamarabb akar majd jönni. 29 hetes kismama
Reggel és este evgyél be egy-egy szemet! Az, hogy mkor lesz a PÉ változó. Elvileg a 14. napon, de nekem pl. a 16. napon volt. De ha mész megnézetni a dokiddal a 12. napon a petécskéidet akkor õ meg fogja nagyjából modani, hogy mikor is lehet. csak várd meg a dokit mindenképp azzal, hogyhány petéd ért meg, mert ha ebben a hónapban sok, akkor nem szabad próbálkozni mert többes ikerterhesésg lehet a vége! egyébként meg minden második nap szex és össze fog jönni :) . sok sikert!!!
Szia! Nekem is Pcos-em van. :( Én a Clostyt reggel és este megegyezõ idõben vettem be, nem egyszerre a kettõt. Nekem a dokim így javasolta. Hogy mikor lesz pé-d? Azt elvileg nem lehet így megmondani. A Closty ugyanis nem a ciklust állítja be, hanem a peteérést segít elõidézni. (nekem a ciklusaim 30-39 napok között mozogtak, Closty mellett is) Én megéreztem minden Clotys peteérésemet. Szúrt a hasam több napon keresztül és ez nálam korábban nem fordult elõ. (Ugyebár azért, mert nem is volt mindig pé.) Emellett folymatosan mentem ellenõrzésekre, így a doki is látta, hogy sikeres volt-e az ahavi Closty. Figyelj! Ha biztosra akarsz menni, egy ovu teszt mindent megmutat. Én elkeseredetten vettem egyet, a 11-13 napokon teszteletem vele és kimutatta a pé-t. Ekkor voltunk együtt és most babát várok. :) Addig beszedtem nem tudom én hány adag Clostyt, kísérletezgettünk össze-vissza, nem tudtam pontosan mikor is lesz jó és hónapokig nem is sikerült. Én az ovu tesztre esküszöm! Próbáld ki! Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Sajnos ez nálunk nem ilyen egyszerû, az elmúlt 2 évben 1x volt csak pé-m:(
A 2. válaszoló vagyok. A múlt évben eza peteérésed Closty segítségével, vagy anélkül volt? Ha anélkül, akkor ne aggódj, a Clostyra sokan nagyon jól reagálnak. Nekem aztán úgy sikerült teherbeesnem, hogy abbahagytam a Clostyt, már fél éve szedtem eredménytelenül. Megelégeltem és úgy döntöttem abbahagyom. Viszont azt tudtam róla, hogy a szedése után egy-két hónapig még lehet hatása. Úgy sejtem, a szerencsés hónapban a gyógyszer utóhatására lett pé-m. A környzetemben van más pcos-es is, akinek szintén babája van már azóta. Semmiképpen se add fel, bár tudom, hogy "könnyû azt mondani"... Nekem is mondták egy csomóan itt is. Igazuk lett! Bízz benne és higgy benne! Sikerülni fog!
A kérdező hozzászólása: Clistival volt az is. Akor azért hagytam abba mert a doki csak ugy hasra pacsi modon adta és nem követte nyomon hgy mégis mi történik.Azóta 5 orvos és még 2 év kellet az orvosoknak még kideritették mi bajom.Ez augusztusban történt és azóta szedek meforalt napi 2x1/2-t.Remélem tényleg sikerül:) )))
Szia! Én is PCOS vagyok és 23 hetes kismama. Mi is nagyon elkeseredtünk az elején, de a szakszerû orvosi segítségnek köszönhetõen sikerült a csodánk. Nálam már a legelején eltanácsoltak a closty-tól, mert nem a tünteket akarták kezelni, hanem az okot. Így metformint szedtem, diétáztam, mozogtam és nagyon hamar pocaklakónk lett. Szerintem nézz utána más lehetõségeknek is. (www.pcos.hu) De a legfontosabb, hogy ez egy gyógyítható "betegség" Szurkolok nektek. Üdv
Mely városban találtatok olyan orvost, akire azt írjátok "szakszerû segítségnek köszönhetõen" jutottatok elõrébb? Hova és kihez érdemes fordulni? 1. hozzászólótól (nov-ben volt 23. hetes kismama, metformin + diéta, stb.) szeretném kérdezni: mit tettél MÉG azért, hogy állapotos legyél? Milyen gyakran mentél orvoshoz? Mennyi UH-t csinált? Diéta alatt mit értesz (kevesebb szénhidrát bevitelt?)? Más gyógyszert nem kellett szedned?

Clostilbegyt tabletta szedésekor változik a peteérés ideje? Mikor kell együtt lenni, a gyógyszer szedés alatt?

Ciklus 5. Napjától kell 5 napon át 2*1-et szednem.

Legjobb válasz: Remélem lesz uh-os követésed. Az nagyon fotnos. igy lehet tudni azt is kb mikor érdemes együtt lenni.

Remélem lesz uh-os követésed. Az nagyon fotnos. igy lehet tudni azt is kb mikor érdemes együtt lenni.
A kérdező hozzászólása: Nem lesz. Az akkor nagy baj? Mit csináljak?
A kérdező hozzászólása: Huhh, köszönöm szépen hogy válaszoltál. Így tudok lépni mielõtt elkezdtem volna szedni. Mégegyszer köszönöm.
Én ciklus 3.napjától szedtem naponta 2x1 szemet 1hónapig.következõ hónapban, vagyis most sikerült a baba.legalábbis eddig úgy néz ki.Nekem 17.napon szokott lenni elõtte is a peteérésem és a clostytól nem változott
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Elvileg nekem félidõ után van peteérés. Eddig ha voltam dokinal es nézett uh-n akkor eddig a 16-17. napon volt nekem. Csak nem tudtam változik e ettõl a gyogyszertol.

Clostilbegyt mellett lettem terhes. Tegnap reggel csináltam a tesztet, még nagyon friss a hír. Kell szedni a terhesség megtartásához valami gyógyszert? Azért kérdezem, mert nem volt peteérésem, ezért szedtem a Clostit.

Félek, hogy nem termel a szervezetem elég hormont a terhesség megtartásához, mert a peteérés hiánya is hormonális problémából akadt. F?leg clostis babavárókat kérdezek szedtek e valamit a terhesség megtartása miatt.

Legjobb válasz: én valamilyen ügyeletes dokit megkérdeznék, mert úgy tudom, hogy a closti csak a peteérésben indokolt, DE elvékonyíthatja a méh nyálkahártyáját, vagyis gátolja a beágyazódást, szóval én egy szemmel sem vennék be többet, a terhesség megtartásához más hormon kell mint az ovulációhoz, progeszteron, ha a doki úgy látja, akkor azt ad, de clostit terhesen nem szoktak szedni. mindezt úgy vedd figyelembe, hogy nemvagyok orvos, tehát mindenképp szakembert keresnék a helyedbe, méghozzá minél hamarabb!!!!

én valamilyen ügyeletes dokit megkérdeznék, mert úgy tudom, hogy a closti csak a peteérésben indokolt, DE elvékonyíthatja a méh nyálkahártyáját, vagyis gátolja a beágyazódást, szóval én egy szemmel sem vennék be többet, a terhesség megtartásához más hormon kell mint az ovulációhoz, progeszteron, ha a doki úgy látja, akkor azt ad, de clostit terhesen nem szoktak szedni. mindezt úgy vedd figyelembe, hogy nemvagyok orvos, tehát mindenképp szakembert keresnék a helyedbe, méghozzá minél hamarabb!!!!
Én nem kaptam semmit a terhesség megtartására, elég volt a Closti. A progeszteronod volt alacsony? És mennyi volt az érték?
Szerintem minél elõbb keresd fel a dokidat, Õ biztos tudja majd a további teendõdet. Én is Clostit szedek, már 3 napja késik, megírnád, hogy hányadik clostis hónapod, és milyen tüneteid vannak? Holnap reggel tesztelek. Köszönöm.
Én is Utrogesten-t szedtem. Ez progeszteron, ami a beágyazódást segíti. A palástfû tea jótékony hatásáról már én is hallottam.
Szia. Én PCOS vagyok és a closti utáni hónapban estem teherbe. Ittam a palástfû teát, ami megerõsítette a nyálkahártyámat. 6 hetesen voltam a dokimnál, és megkérdeztem hogy nem kéne-e szednem valami terhességsegítõ gyógyszert. Azt mondta hogy a closti helyrerakja a hormonokat és nem kell mellé semmi más. Hát egyenlõre (kopp-kopp-kopp) tényleg minden rendben van, 7 hetes vagyok. De biztosat az orvosod tud mondani, hisz õ ismer téged és õ tudja hogy mire van szükséged. Gratulálok a babához! Vigyázz magatokra! :)
A kérdező hozzászólása: 3 doboz clostit szedtem be, nem voltak tünetek, késett és tesztet csináltam
Szia! Nekem 7 hónap closti után sikerült, pcos vagyok, nem vékonyitotta el a méhnyálkahártyámat, és mikor kiderült hogy várandós vagyok utrogestant kaptam a terhesség megtartásához, hüvelykapszula formában. Sok sikert és ha hormonális problémád van, akkor mielõbb lásson doki. Szoritok érted és biztos minden oké lesz!!!
pcos=policysztikus ováriumképlet.
igen, duci vagy? szénhidrátmentes étrend javasolt, mert ez nemcsak a fogamzást befolyásolja, hanem az inzulin bontást is befolyásoló endokrinológiai betegség, szerintem jó a diagnózis és a kezelés. folyamatosan ellenõrizni kell a hormonértékeket, de szerinte, sikerülni fog a teherbeesés, drukkolok!
A kérdező hozzászólása: igen kicsit. Nem vészes, de egy 5-7 kg-tól jó lenne megszabadulni.Lehet, hogy attól hízik meg vki, hogy PCOS vagy, hogy attól lesz PCOS, hogy meghízott?
második vagyok: jó a kérdés, nem tudni, lehet valaki vékonyan is pcos, de általában túlsúlyosokat érint. hogy melyik okozza a másikat azt nehéz eldönteni, de sok pcos barátnõm van, akinek javult az állapota, amint a súlya rendezõdött, de a gyógyszerek is segítenek a fogyásban, szóval most ragadd meg az alkalmat és diétázz, persze csak egészséges értelemeben, a felesleges szénhidrátokat elhagyva, sok zöldséggel, keményítõvel, és mérsékelt szénhirdáttal, de ha utánekeresel biztosan találsz pcos diétát.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy regeltõl estig dolgozom és az evéd általában szendvics. Arra gondoltam, hogy délelõtt vmi gyümölcsöt fogok enni, délben -ha mást nem tudok- korpás vagy valamilyen fittnes kifli sovány szalámival és este meg valami kevés kaját fogok enni.Tojás, hús salátával.Meg néha megpróbálok este úgy fõzni, hogy másnapra legyen kaja. Ha néha így délben egy-két ilyen kiflit megeszem az ond. Meg heti minimum 3x tornázni fogok.A nasit meg teljesen eltörlöm, max. ha már rettenetesen megkívánom veszek diétás csoki. Szerintd ez így jó lesz?
kifli helyett korpás keksz, vagy saláta délben is. ha már pékárú, akkor mindenképpen teljeskiõrlésû legyen, a torna nagyon jó ötlet, hajrá és kitartás!
Szia! Nekem is pcos-m van. Kb. 1 hete keringett itt egy pcos-oknak való diéta. Én is megkaptam. Ha érdekel, írj privit és elküldöm.
lányok! a pco azt jelenti, hogy a petefészekben, vagy fészkekben több tüszõ megért, de nem tudtak kipattani valami miatt, így ciszta formájában visszafejlõdtek. Van hogy valakinek évekig nem veszik észre. Általában az a jele, hogy ellustul a sth és nem jön meg hónapokig, vagy egy évig se a mensi.Ez ahhoz vezet, hogy túlburjánzik a hormonháztartás, és emiatt hízni kezd az ember lánya. Azért szükséges lefogyni, mert ez valahogy összefüggésben van a hormonok hatásával is.
Én vékony vagyok és PCOS :(:(:(:(:(:(
a closti nem tolja el a mensit
Elvileg ahogy szokott. Nekem a mensi 4. napjától kell szednem 5 napig úgyhogy akkor már megvan amikor szedni kell.
A kérdező hozzászólása: Azért kaptam a clostit, mert a fogamzás gátló abbahagyása után 45 nappal még nem volt mensim, úgyhogy nem tudom, hogy mikor kellene megjönnie. Reméltem van erre vmi séma :-)
Ha nincs akkor nem fog megjönni, ha van 1-2 napos késéssel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!