Találatok a következő kifejezésre: Ciszta után petefészekkel lehet (6 db)

Petefészek ciszta után lehet még babám?

Legjobb válasz: Persze hogy lehet hogyne lehetne!Mûtöttek vele vagy kifakadt?Amúgy teljesen mindegy.Nekem is volt és holnap töltöm a 10. hetet.Sok sikert!

Persze hogy lehet hogyne lehetne!Mûtöttek vele vagy kifakadt?Amúgy teljesen mindegy.Nekem is volt és holnap töltöm a 10. hetet.Sok sikert!
A petefészek ciszta a meg nem repedt tüszõbõl alakul ki és általában viszonylag rövid idõ alatt felszívódik de ha mégsem az orvos ad gyógyszert ami segít!Mellette fejlõdhet újabb tüszõ így természetesen van esély a terhességre ami egyébként már önmagában gyógyít mivel terhesség alatt a ciszták felszívódnak!Viszont nem szabad elhanyagolni mert ha nõni kezd a ciszta az komoly gondokhoz is vezethet!Ha van rá lehetõséged 1-2 havonta nézesd meg uh.-al!
Elsõ gyermekemmel úgy estem teherbe, hogy volt egy cisztám is. Ez kicsit félõ volt, hogy ki nyomja el a másikat, de szerencsére a lányom gyõzött!! Te meg már utána vagy, nem lehet semmi baj!

Ciszta után fél petefészekkel lehet még babám?

8 éve volt petefészek cisztám és sajnos ki kellett venni a balt és a jobbnak a felét. most fél éve próbálkozunk de semmi.A clositot mennyi id? után írják fel olvastam többen azt szednek.Én egyáltalán szedhetek ilyet? A doki annó azt mondta van rá esély hogy lehet babám. szerintetek lehet? Vagy tudtok valami jó módszert mi segítheti el??

Legjobb válasz: Én a helyedben meddõségi központot keresnék fel, nem "sima" nõgyógyászt.A tapasztalatom szerint, pl. a Budai Meddõségi Központban nagyon sokféle problémán tudnak segíteni, nagyon felkészültek a szakemberek! Én is nekik köszönhetem, hogy 7 hetes kismama vagyok, a helyi nõgyógyászok csak az idõmet rabolták! Remélem, segítettem...

Én a helyedben meddõségi központot keresnék fel, nem "sima" nõgyógyászt.A tapasztalatom szerint, pl. a Budai Meddõségi Központban nagyon sokféle problémán tudnak segíteni, nagyon felkészültek a szakemberek! Én is nekik köszönhetem, hogy 7 hetes kismama vagyok, a helyi nõgyógyászok csak az idõmet rabolták! Remélem, segítettem...
Szerintem simán lehet babád! Peteérést figyeled? Van?????
Véleményem szerint Clostit neked tuti nem szabad szedni, ui. cisztásodást okzhat.Nekem is nõtt tõle egy 5 cm-es.Szóval, ha a megmaradt kicsi petefészkedben egy újabb ciszta nõ, akkor abból nemigen lesz baba!Keress fel egy meddõségi központot, ott tudnak neked segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Amúgy magán orvosom van aki anno mûtött, ahhoz járok.Csak az a baj mostanában össze-vissza jön meg így azt sem tudom van-e peteérésem, 31, 33, 37, 42napokra jött meg utoljára, majd most akarok visszamenni az orvosomhoz remélem tud valamit tenni.clositot mikortól írnak fel?
Ne akarj olyan gyógyszert. A Te esetedben szerintem az inszemináció lehet a megoldás ha megállapítják, hogy nehezen jöhet össze, hiszen csak egyik oldalon van, az is kisebb, stb. Egyik ismerõsömnek is volt valami hasonló baja, nem gyógyszert kapott, hanem csináltak nála egy beültetést. Azonnal sikerült és maholnap szül.
A cisztákkal elõfordul.
Én úgy tudom ha kidurran a ciszta, akkor a váladék és a vér kifolyik, azt észre vetted volna, de ha úgy érzed nincs rendeben valami, akkor jobb elmenni az orvoshoz! Ne várj vele!
A kérdező hozzászólása: én értem, h elõfordul, ezért kérdeztem, h ez az lehett-e, volt-e már hasonló vkinek. vagy ha tudta h kidurrant, az milyen érzés volt


2 hét után legelső terhességi jel lehet 2napos erős hasfájás? Házi orvos szerint petefészek ciszta lehet. Holnap megyek nőgyógyász. Szerintetek lehet ez terhesség ha semmi más jel nincs?

Legjobb válasz: 2 hét után nincsenek jelek. (Gondolom az aktus után 2 héttel, amikor a terhesség 4 hetes.) Olyankor van épp beágyazódva, még a petezsákot sem biztos, hogy látják UH-n. Nálam az elsõ terhességi tünetek a 7. héten jelentkeztek, addig ha nem maradt volna ki és nem lett volna + tesztem, meg nem fordul a fejemben, hogy baba van a dologban.

2 hét után nincsenek jelek. (Gondolom az aktus után 2 héttel, amikor a terhesség 4 hetes.) Olyankor van épp beágyazódva, még a petezsákot sem biztos, hogy látják UH-n. Nálam az elsõ terhességi tünetek a 7. héten jelentkeztek, addig ha nem maradt volna ki és nem lett volna + tesztem, meg nem fordul a fejemben, hogy baba van a dologban.
A kérdező hozzászólása: igen az aktus után 2 héttel gondoltam!
Na de ilyenkor kimutatja már a teszt! A legegyszerûbb ez. Persze, ha cisztagyanú van, akkor azt is meg kell nézni.
Nekem kb. a 4-5. héten már voltak jelek, mellfeszülés, hízás. Viszont én már a terhesség 2. hete körül görcsöltem is ráadásul napi szinten, azt hittem, h meg fog jönni, de nem... Úgyh nem kizárt a terhesség.
Hát pl. beágyazódáskor áll. tud fájni a hasad. Elképzelhetõ.

Hasi mutet utan (ciszta feleseg a petefeszekben) milyen heg marad? Eltakarja a furdoruha, vagy nagyon feltuno? Konnyen gyogyul a seb? es hogyan lehet zuhanyozni? Sgeitsetek, jovoheten mutenek.

Legjobb válasz: Ha laparoszkópiával meg tudják csinálni, akkor csak lyukak lesznek rajtad (1 cm hosszú vágások). Nekem 4 db van, az alsó 3-at simán eltakarja a bikini alsó, ami a köldökömben van, az egy picit látszik, de nem feltûnõ! A seb hamar gyógyul, mûtét után egy hétten van varratszedés, addig le lesz ragasztva, és csak óvatosan tudsz mosakodni.Utána már nem probléma a zuhanyzás. Ne izgulj miatta! Általában az idegesség nagyobb, mint maga a beavatkozás. Pár napig kellemetlen, de ki lehet bírni.

Ha laparoszkópiával meg tudják csinálni, akkor csak lyukak lesznek rajtad (1 cm hosszú vágások). Nekem 4 db van, az alsó 3-at simán eltakarja a bikini alsó, ami a köldökömben van, az egy picit látszik, de nem feltûnõ! A seb hamar gyógyul, mûtét után egy hétten van varratszedés, addig le lesz ragasztva, és csak óvatosan tudsz mosakodni.Utána már nem probléma a zuhanyzás. Ne izgulj miatta! Általában az idegesség nagyobb, mint maga a beavatkozás. Pár napig kellemetlen, de ki lehet bírni.
Szia!Nekem is volt tavaly májusban egy ciszta mûtétem.Nagyon szépen begyógyult, alig lehet látni.Nyáron már kirándulni is voltam, és olyan jó helyen vágtak, hogy semmit nem lehetett látni a fürdõruhában.Sok sikert a mûtéthez!
Mûtét elõtt egy héttel , és utána is célszerû szedni "C" és "A" vitamint. Gyorsabb a gyógyulás.
Tényleg attól függ, hogy milyen mûtét, hagyomásos vagy laparoszkópiás?? Mert nekem most volt 2 hónapja egy mûtétem hagyomásosan (lépciszta) és arra nem mondanám, hogy csak pár napig fáj... Én 1 hétig egyedül nem bírtam felülni az ágyban, mûtét után kb. sírtam(pedig nem vagyok nyafka..) Nekem elég feltûnõ a 10cm-es vágás, sztem csúnya, mások szerint viszont ahhoz képest "szép"... Varratszedésig nem lehet zuhanyozni (1-2hét) de én még utána is 1 hétig felülrõl csak szivaccsal mosdottam, nehogy fertõzés legyen.. Kb. 3 hét után mentem suliba, szóval ennyi idõ kellett, hogy talpra álljak. Nem akartalak megijeszteni, de engem is nyugtatott mindenki, hogy nem fog annyira fájni, és nagyon rossz volt úgy felébredni, hogy azt hittem szétszakadok... Neked remélem elég lesz a kisebb mûtét, nem kell így felvágni! A laparoszkópiás mûtét állítólag tényleg nem ilyen gáz, csak 1 hétig kellemetlen, az is inkább a belédnyomott gáz miatt! Minden jót kívánok, legyél erõs és kitartás jövõhéten!!

Petefészek ciszta műtét előtt csinálnak béltakarítást? Műtét után mit nem lehet csinálni? Mennyi ideig kell pihenni? Fájni fog-e? Meg tapasztalatok, akinek volt már ilyene.

Legjobb válasz: laparoszkópos mûtétnél valszeg lesz béltisztítás. De kórháza válogatja amúgy. Nekem laparos méheltávolításom volt, rá egy hétre már dolgoztam, igaz, ülõmunka. Fájni nem fájt egyáltalán.. viszont volt olyan izomlázam, a gázos feltöltés miatt, mint még soha.. De arra nincs fájdalomcsillapító, plusz óráról órára jobb lett.

laparoszkópos mûtétnél valszeg lesz béltisztítás. De kórháza válogatja amúgy. Nekem laparos méheltávolításom volt, rá egy hétre már dolgoztam, igaz, ülõmunka. Fájni nem fájt egyáltalán.. viszont volt olyan izomlázam, a gázos feltöltés miatt, mint még soha.. De arra nincs fájdalomcsillapító, plusz óráról órára jobb lett.
Nekem nem volt béltisztításom (Fejér megye). Én, ahogy felébredtem az altatásból már mászkáltam. Elõször fájt nagyon ébredés után, de utána nem volt gond vele. Egy darabig kerülni kellett a rostos ételeket meg nyilván azért a nagyon intenzív mozgást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!