Találatok a következő kifejezésre: Ciszta után petefészekkel (22 db)

Eldurrant petefészek ciszta után szurkálhat még az alhasban?

szeretnék kérdezni kinek van tapasztalata eldurrant petefészekcisztával...babával próbálkozunk épp és ugy éreztem megfogant a baba 4 napjára rá eldurrant a cisztám amiröl addig nem tudtam...hallottam sok esetröl akinek a megtermékenyüléssel jött ki a ciszta...nagyon szeretnénk másik babát...csak most nem tudom szurkálhat még e a ciszta vagy a beágyzodast erzem...mivel az elsö gyermekemnél is hasszurkával indult..Köszönöm a válaszokat...

Legjobb válasz: én nem éreztem szurkát a ciszta miatt. csak a nõdokimtól tudtam meg, hogy már nincs. Viszont az elsõ babám szurkázott. A második már nem.

én nem éreztem szurkát a ciszta miatt. csak a nõdokimtól tudtam meg, hogy már nincs. Viszont az elsõ babám szurkázott. A második már nem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ ..és neked is eldurrant ?mert nekem az nagy fájdalom volt kb 3/4 óran át....és utána elmult az erösebb fájdalom de az a kicsi hasszurka tart az együttlétünk másnapjátol....már 2-ik hete...remélem a baba lesz :-)

Petefészek ciszta után esett valaki teherbe?

Cisztát (2 db-ot) találtak egyik petefészkemben, amire még nem volt példa. Babát tervezünk, mik lehetnek a kilátások?

Legjobb válasz: Már szültem is, 34 éves vagyok, lehet, hogy utolsó esély?

A kérdező hozzászólása: Már szültem is, 34 éves vagyok, lehet, hogy utolsó esély?
Szia! Igaz nekem nem a terhesség elõtt közvetlen de nekem már sokszor volt cisztám. Több éven keresztül mindig volt.Egyet meg is mûtöttek. Terhességem elõtt 1 évvel volt utoljára!!
Nekem 15 évesen kivették a petefészkemet, mert annyira cisztás volt, ezt látták a legjobb megoldásnak. Volt már 4 terhességem:) )) Ill. most van a 4.
Bár nem ugyanaz a kettõ, mert én PCOS vagyok, de spontán estem teherbe, a kisfiam 4 hónapos múlt.
Utsó vagyok, csak az egyiket vették ki, természetesen:D Sok szerencsét:)

Petefészek ciszta után lehet még babám?

Legjobb válasz: Persze hogy lehet hogyne lehetne!Mûtöttek vele vagy kifakadt?Amúgy teljesen mindegy.Nekem is volt és holnap töltöm a 10. hetet.Sok sikert!

Persze hogy lehet hogyne lehetne!Mûtöttek vele vagy kifakadt?Amúgy teljesen mindegy.Nekem is volt és holnap töltöm a 10. hetet.Sok sikert!
A petefészek ciszta a meg nem repedt tüszõbõl alakul ki és általában viszonylag rövid idõ alatt felszívódik de ha mégsem az orvos ad gyógyszert ami segít!Mellette fejlõdhet újabb tüszõ így természetesen van esély a terhességre ami egyébként már önmagában gyógyít mivel terhesség alatt a ciszták felszívódnak!Viszont nem szabad elhanyagolni mert ha nõni kezd a ciszta az komoly gondokhoz is vezethet!Ha van rá lehetõséged 1-2 havonta nézesd meg uh.-al!
Elsõ gyermekemmel úgy estem teherbe, hogy volt egy cisztám is. Ez kicsit félõ volt, hogy ki nyomja el a másikat, de szerencsére a lányom gyõzött!! Te meg már utána vagy, nem lehet semmi baj!


Ciszta után fél petefészekkel lehet még babám?

8 éve volt petefészek cisztám és sajnos ki kellett venni a balt és a jobbnak a felét. most fél éve próbálkozunk de semmi.A clositot mennyi id? után írják fel olvastam többen azt szednek.Én egyáltalán szedhetek ilyet? A doki annó azt mondta van rá esély hogy lehet babám. szerintetek lehet? Vagy tudtok valami jó módszert mi segítheti el??

Legjobb válasz: Én a helyedben meddõségi központot keresnék fel, nem "sima" nõgyógyászt.A tapasztalatom szerint, pl. a Budai Meddõségi Központban nagyon sokféle problémán tudnak segíteni, nagyon felkészültek a szakemberek! Én is nekik köszönhetem, hogy 7 hetes kismama vagyok, a helyi nõgyógyászok csak az idõmet rabolták! Remélem, segítettem...

Én a helyedben meddõségi központot keresnék fel, nem "sima" nõgyógyászt.A tapasztalatom szerint, pl. a Budai Meddõségi Központban nagyon sokféle problémán tudnak segíteni, nagyon felkészültek a szakemberek! Én is nekik köszönhetem, hogy 7 hetes kismama vagyok, a helyi nõgyógyászok csak az idõmet rabolták! Remélem, segítettem...
Szerintem simán lehet babád! Peteérést figyeled? Van?????
Véleményem szerint Clostit neked tuti nem szabad szedni, ui. cisztásodást okzhat.Nekem is nõtt tõle egy 5 cm-es.Szóval, ha a megmaradt kicsi petefészkedben egy újabb ciszta nõ, akkor abból nemigen lesz baba!Keress fel egy meddõségi központot, ott tudnak neked segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Amúgy magán orvosom van aki anno mûtött, ahhoz járok.Csak az a baj mostanában össze-vissza jön meg így azt sem tudom van-e peteérésem, 31, 33, 37, 42napokra jött meg utoljára, majd most akarok visszamenni az orvosomhoz remélem tud valamit tenni.clositot mikortól írnak fel?
Ne akarj olyan gyógyszert. A Te esetedben szerintem az inszemináció lehet a megoldás ha megállapítják, hogy nehezen jöhet össze, hiszen csak egyik oldalon van, az is kisebb, stb. Egyik ismerõsömnek is volt valami hasonló baja, nem gyógyszert kapott, hanem csináltak nála egy beültetést. Azonnal sikerült és maholnap szül.

Sikerült valamelyikőtöknek a baba laparoszkópiás petefészek ciszta műtét után? Mennyit kellett váni műtét után a próbálkozással?

Nemrég volt a m?tétem, 7 centis cisztát kellett eltávolitani. Aggódom, hogy nehéz lesz teherbe esnem a m?tét után. A doki azt mondta, hogy nem lesz gond, de jó lenne tapasztalatokat hallani...

Legjobb válasz: Nagyon köszönöm! Sokat segitettetek. Egyébként mûtét közben a másik petefészkemben meg endometrózist is találtak, azt is megmûtötték... de állitólag az nem volt olyan vészes... remélem nem jön vissza.

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Sokat segitettetek. Egyébként mûtét közben a másik petefészkemben meg endometrózist is találtak, azt is megmûtötték... de állitólag az nem volt olyan vészes... remélem nem jön vissza.
engem októberbe mûtöttek cisztával és még nem sikerült teherbe esnem. nekem a varratszedés után 3- héttel mondta az orvos hogy lehet próbálkozni.
A kérdező hozzászólása: És rendesen beállt a ciklusod? Nekem a doki azt mondta hogy bármikor megjöhet, kiszámithatatlan. Van peteérésed? Köszi a választ... nem tudom hogy mire számitsak..
elsõ vagyok. nekem rendesen megjött utána idõbe . nézem a peteérést is elvileg lh teszt alapján azis van, de még nemjött össze sajna igy se.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. válaszóló! Nem semmi amit átélhettél! Remélem minden rendben lesz Nálad. Nagyon sok egészséget kivánok!
Köszönöm. Neked is mielõbbi pocaklakót kívánok. Szorítok Neked.
SZia nekem tavaly októberben volt mûtétem és tök jól beállt a ciklusom, sajna azóta még mindig nem sikerült a baba mi már 3 éve próbálkozunk és az a megdöbbentõ legalábbis számomra hogy még csak 21 vagyok és nem esek teherbe pedig mind a kettõnknél rendben van minden!:S

Tisztelt Főorvos úr! Kb. 3 és fél hete műtöttek laporoszkóposan egy fej méretű cisztával. Kivették a bal oldali petefészkemet vele együtt. Ezzel egyidőben a jobb oldali petefészek is lekötésre került kérésemre. A műtét után egy hétig a varratszedésig jól

Tisztelt Főorvos úr! Kb. 3 és fél hete műtöttek laporoszkóposan egy fej méretű cisztával. Kivették a bal oldali petefészkemet vele együtt. Ezzel egyidőben a jobb oldali petefészek is lekötésre került kérésemre. A műtét után egy hétig a varratszedésig jól voltam. A varratszedés éjszakáján kezdődött a kálváriám. Akkor éjjel görcsöltek be a beleim először őrületes fájdalom majd széklet éjszaka 5-6-szor. Csak cataflám hatására múlnak el a görcsök. Nőgyógyászom Kliont és Zanocin tablettát írt fel. Valamit javult az éjszakai fájdalom, majd visszatért két nap múlva, azóta éjszakai görcseim vannak. A görcsöket csak a cataflám mulasztja el. Ezzel élek fájdalommentesen. Hüvelyi ultrahang is volt, mely eredménye a következő: Tágult bélkacsok. Douglasban 3×2,4 cm vastagságban folyadékgyülem ábrázolódik. Kismedencében körülírt kóros elváltozás nem látható. Nőgyógyászom Iberogast cseppet javasolt. Azóta egy nap láz jelentkezett a cataflám mentes napon, 38,1. Körzeti orvosom vér- és vizeletvizsgálatot kért. Mit tehetnék még? Mitől lehet ez az őrületes görcs. Tisztelettel: Erika

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Első lépésben célszerű megvárni a vizsgálatok leleteit, s ennek ismeretében háziorvosa fogja tovább utalni a megfelelő szakrendelésre. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Első lépésben célszerű megvárni a vizsgálatok leleteit, s ennek ismeretében háziorvosa fogja tovább utalni a megfelelő szakrendelésre. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

59-éves vagyok, 7-éve petefészek cisztát állapított meg a nőgyógyászom. Különösen nincs vele gond, csak aktus után jelentkező, enyhe görcs okoz kellemetlenséget. Folyásom nincs, semmit nem szedek. Az orvosom mondta jelentkezzek ha gondom van műtéti elbírá

59-éves vagyok, 7-éve petefészek cisztát állapított meg a nőgyógyászom. Különösen nincs vele gond, csak aktus után jelentkező, enyhe görcs okoz kellemetlenséget. Folyásom nincs, semmit nem szedek. Az orvosom mondta jelentkezzek ha gondom van műtéti elbírálásra. Szeretném tudni fontos-e a műtét vagy várjak vele. Csak bal oldali cisztám van.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az, hogy szükséges-e műtétet végezni, elsősorban attól függ, hogy mekkora a ciszta, illetve milyen a tumormarkerek (vérből meghatározható daganatjelzők) szintje (CA125, HE4). Gondolom kezelőorvosa ezeket mind mérlegeli, s utána tud dönteni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az, hogy szükséges-e műtétet végezni, elsősorban attól függ, hogy mekkora a ciszta, illetve milyen a tumormarkerek (vérből meghatározható daganatjelzők) szintje (CA125, HE4). Gondolom kezelőorvosa ezeket mind mérlegeli, s utána tud dönteni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos úr! Kb. 3 és fél hete műtöttek laporoszkóposan egy fej méretű cisztával. Kivették a bal oldali petefészkemet vele együtt. Ezzel egyidőben a jobb oldali petefészek is lekötésre került kérésemre. A műtét után egy hétig a varratszedésig jól

Tisztelt Főorvos úr! Kb. 3 és fél hete műtöttek laporoszkóposan egy fej méretű cisztával. Kivették a bal oldali petefészkemet vele együtt. Ezzel egyidőben a jobb oldali petefészek is lekötésre került kérésemre. A műtét után egy hétig a varratszedésig jól voltam. A varratszedés éjszakáján kezdődött a kálváriám. Akkor éjjel görcsöltek be a beleim először őrületes fájdalom majd széklet éjszaka 5-6-szor. Csak cataflám hatására múlnak el a görcsök. Nőgyógyászom Kliont és Zanocin tablettát írt fel. Valamit javult az éjszakai fájdalom, majd visszatért két nap múlva, azóta éjszakai görcseim vannak. A görcsöket csak a cataflám mulasztja el. Ezzel élek fájdalommentesen. Hüvelyi ultrahang is volt, mely eredménye a következő: Tágult bélkacsok. Douglasban 3×2,4 cm vastagságban folyadékgyülem ábrázolódik. Kismedencében körülírt kóros elváltozás nem látható. Nőgyógyászom Iberogast cseppet javasolt. Azóta egy nap láz jelentkezett a cataflám mentes napon, 38,1. Körzeti orvosom vér- és vizeletvizsgálatot kért. Mit tehetnék még? Mitől lehet ez az őrületes görcs. Tisztelettel: Erika

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Első lépésben célszerű megvárni a vizsgálatok leleteit, s ennek ismeretében háziorvosa fogja tovább utalni a megfelelő szakrendelésre. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Első lépésben célszerű megvárni a vizsgálatok leleteit, s ennek ismeretében háziorvosa fogja tovább utalni a megfelelő szakrendelésre. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Petefészek ciszta műtét után mennyi ideig érdemes várni a babavállalással?

Legjobb válasz: szia! nekem 3 hete volt laporoszkopias ciszta mutetem,es a doki azt mondta,hogy nyugodtan probalkozhatunk akar a jovo honapban is! te kaptal valami gyogyszert? en nem kaptam semmit!

szia! nekem 3 hete volt laporoszkopias ciszta mutetem, es a doki azt mondta, hogy nyugodtan probalkozhatunk akar a jovo honapban is! te kaptal valami gyogyszert? en nem kaptam semmit!
Nekem nem cisztám volt, csak azért volt a lapar, mert nem találtak okot a meddõségre. Méhtükrözéssel egyben volt. A mensim 4 nappal korábban jött, mint kellett volna, és nem tiltott el a doki semmitõl. Varratszedésen megkérdezte, van-e panaszom, aztán azt mondta, nyugodtan lehet próbálkozni bármikor, nem kell várni semmire.
A kérdező hozzászólása: Gyógyszert én sem kaptam elvileg anélkül is helyre kéne állnia mindennek.Hát nem tudom..A mûtét után mennyi idõre jött meg a mesutok??
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Nekem január 18-án volt egy laporoszkópikus petefészek ciszta mûtétem.Mind a két petefészkem tele volt cisztákkal és emiatt volt szükséges a mûtét.A doki a varratszedés után azt mondta, hogy minden rendben van, és hogy mostmár lehet próbálkozni a babával..csak a nagy idegeskedésbe felejtettem el megkérdezni, hogy mikortól is lehet akkor...4hét után kell kontrollra menni és azt gondoltam, hogy akkor addig azért lehet nem kéne...de igazából nem tudom.
Elvileg igen, de nem biztos. Nem tudom, hogy valójában mennyit látnak ilyenkor. De találtam egy érdekes cikket : http://pcos.blog.hu/2008/01/22/metformin_vs_laparoszkopia Érdemes elolvasni mindenkinek, akinek ilyen mûtétet javasolnak.
de ha pco-m lenne, akkor a doki latta volna a mutet soran nem?
Szia! Egyszer-egyszer egészséges nõknél is elõfordulhat ciszta. Számtalan oka lehet, hogy nem tudott a tüszõ megrepedni. Bár idõvel általában magától kifakad és elmúlik, ha panaszt okoz, megmûtik. Ha többször is elõfordul, akkor azért érdemes PCOS-ra vizsgálódni, sajnos nem minden orvos követi a tudomány fejlõdését. :-( a PCOS nem hirtelen alakul ki, hanem lassan. Elsõre nekem sem gondoltak semmi ilyesmire, mert rendszeres volt a ciklusom, és elvileg az alap hormonvizsgálaton nem volt erre utaló jel. én azon szerencsések közé tartozom, akinek idõben észrevették az IR-t, kapok rá kezelést, diétázom, így cisztáim nincsenek. De sajnos ez nem elég a babásodáshoz, az inzulinnak is rendben kell lenni. én azt javaslom mindenkinek, akinek már egyszer volt cisztája, hogy nézesse meg az inzulinját, ne várja meg, amíg kialakul a PCOS. Csak egy vérvétel az egész, és inkább egy fölösleges vérvétel, mint a mûtét késõbb, és a hónapokig tartó idegeskedés.
szia Manka azt szeretnem kerdezni tolled, hogy mi van akkor ha nekem petefeszek cisztam volt a petefeszek mellet! akor az nem a hormonoktol jelenik meg, mint a petefeszekben? 3 hete tavolitottak el laporoszkopiaval, es azt mondta a doki, hogy nincsen PCO-m, mert gondolom azt latta volna laporoszkopiaval! a petevezetekek atjarhatok, csak a bal petefeszkem mellet volt egy 5cm-es cisztam, de viszont azt nem ertem hogy hogyan alakult ki, ha a hormonjaim rendben vannak!!
Szia! PCOS-s vagy? Mert akkor nem kéne vármi semmit, mert a ciszták visszajönnek, ha nem kezelik az alapbetegséget. :-( Addig kéne gyorsan megbabásodni, mielõtt újra kialakulnak a ciszták.
Nekem fél évet mondtak, de minden orvos mást mond, még ugyanarról is, eddig 4 dokim, 5 féle verzióval állt elõ hogy mi bajom lehet :D
Nekünk 4 hetet kellett várni.
A kérdező hozzászólása: A mûtét után én 8 napig véreztem, gondolom ez a mûtét miatt volt.Most 15-én kéne kb. hogy megjöjjön a mesum. Egy kicsit parázok, hogy mi van akkor, ha mégsem jön meg(nekem azért volt a mûtétem, mert nem volt rendszeres a ciklusom, olyan 3-4havonta mesuztam csak), akkor tuti valami gáz lehet.
A cisztákkal elõfordul.
Én úgy tudom ha kidurran a ciszta, akkor a váladék és a vér kifolyik, azt észre vetted volna, de ha úgy érzed nincs rendeben valami, akkor jobb elmenni az orvoshoz! Ne várj vele!
A kérdező hozzászólása: én értem, h elõfordul, ezért kérdeztem, h ez az lehett-e, volt-e már hasonló vkinek. vagy ha tudta h kidurrant, az milyen érzés volt


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!