Találatok a következő kifejezésre: Cisztát találtak, a baba (6 db)

Van valaki akinek találtak cisztát a baba agyában? Mennyi idő alatt szívodott fel? Hány hetesen?

Arra is kiváncsi vagyok hogy mit mondott az orvos nektek, ugyanis engem jól meg íjesztett az ultrahangos orvos, aztán megnyugtatott a n?gyógyászom hogy nincs okom aggodni mert felszívodik. Az AFP tökéletes lett.

Legjobb válasz: Majdnem minden baba agyában alakulnak ki ciszták, de pár napon belül el is tûnnek. Annak idején 18 hetesen voltam 4d-n, akkor 3-at mutattak, ami 2 hét múlva már nem is látszott a kötelezõ uh-n. Szóval nyugi!

Majdnem minden baba agyában alakulnak ki ciszták, de pár napon belül el is tûnnek. Annak idején 18 hetesen voltam 4d-n, akkor 3-at mutattak, ami 2 hét múlva már nem is látszott a kötelezõ uh-n. Szóval nyugi!
Nagyon sok babának lesz ciszta a fejében, veséjében. Ez sokszor nem is az agyában van, hanem az agyburok és a koponya között. Gond nélkül felszívódik. Az én babámnak születéskor alakult ki ciszta, a gyerekorvos mondta, hogy a legtöbb babának lesz, de soha semmi gondot nem okoz. Az utolsó uh-n még semmi sem volt, négy napra rá megszületett, 1 hétre, amikor jöttünk haza, már volt a buksijában ciszta. 6 hetes kontrollon ellenõrzik, hogy rendben felszívódott-e, de addigra a 99%-nak teljesen rendben lesz a dolog.
18 hetes uh-n találták, három hét múlva már nyoma sem volt. Ne aggódj, fel fog szívodni!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Most már megnyugodtam.

Barátnőm kisfiának most volt koponya és hasi ultrahangja, 5 hónapos a baba. A két agyfélteke közt a középvonalon egy 1, 5 cm-s cisztát találtak. Gyakran felszívódik? Ha nem mit fognak vele csinálni?

Ha valaki volt hasonló helyzetben, írjon legyen szíves!

Legjobb válasz: orvos mit mondott? en megcsak terhes vagyok, a babam agyaban talaltak cisztat, fel is szivodott hamar, gyakori, allitolag koraszulott babaknal is megesik, elmulik. idore szuletett a baratnod kisfia? amugy amig az orvos azt mondja, hogy ne aggodjon, addig ne aggodjon.

orvos mit mondott? en megcsak terhes vagyok, a babam agyaban talaltak cisztat, fel is szivodott hamar, gyakori, allitolag koraszulott babaknal is megesik, elmulik. idore szuletett a baratnod kisfia? amugy amig az orvos azt mondja, hogy ne aggodjon, addig ne aggodjon.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekik valószínû születés után alakult ki, azért aggódik. Mert a pocakban a legjobb szakemberek nézték, és ott még nem volt semmi.
Szia! az én kisfiamnak is volt egy 1cm-es. terhesség alatt nem volt nekünk sem. 2 hónapos korára szívódott fel. elég gyakran felszívódik. remélem a barátnõd kisfiánál sem okoz majd problémát, és idõvel felszívódik.
Szia! Mi lett a barátnõd kisfiával? Mert most mi épp ebben a cipõben járunk.

Cisztát találtak, megmaradhat a baba?

5+4 hetes kimami vagyok de vérezni kezdtem korházba mentem és kiderült van egy 67x43x63mm-es cisztám amitöl lehet a vérzés és a haszsurka.Van valaki akinek volt és felszívódott vagy lett-e baja a babának,félek a vetéléstöl...De még nagyon pozitívan álok hozzá.

Legjobb válasz: Mit mondott a dokid? Hallottam már olyan esetrõl, hogy a cisztát a terhesség végéig békén hagyták, majd utána kivették, a kicsinek semmi baja nem lett. De hallottam olyanról is, hogy kivették a terhesség alatt, a babának szintén semmi baja nem lett. Beszélj a dokiddal, õ úgy is mindent el fog mondani. És ne idegeskedj! Nem lesz baj, hisz nem lehet baj. :) 15 hetes kismama

Mit mondott a dokid? Hallottam már olyan esetrõl, hogy a cisztát a terhesség végéig békén hagyták, majd utána kivették, a kicsinek semmi baja nem lett. De hallottam olyanról is, hogy kivették a terhesség alatt, a babának szintén semmi baja nem lett. Beszélj a dokiddal, õ úgy is mindent el fog mondani. És ne idegeskedj! Nem lesz baj, hisz nem lehet baj. :) 15 hetes kismama
Szia, nekem kb 8cm-es cisztám volt az elején, bár én nem véreztem, de visszahúzódott a ciszta, a bébi egészséges. Igaz nekem az elején azt tanácsolta a nõdoki kíméljem magam amennyire lehet, ne emeljek, és nagyon óvatos legyen a szex, de az lenne a legjobb ha kibírnánk az elsõ 12 hetet behatolás nélkül. Most 22 hetes vagyok és semmi gáz nincs, de az elsõ 12 hétben még a széltõl is óvtam magam. Drukkolok Neked!
Ja még annyit, hogy a háziorvosom - aki egyébként nagyon jó és képzett doki - még viccesen meg is jegyezte, hogy egyetlen cisztával ne izguljak sehol se vagyok, több cisztával is szültek már egészséges gyereket. A terhesség elején gyakran elõfordul a hormonok miatt. Késõbb felszívódik, vagy kiszorítja a gyerek. Az elsõ 12 hét alatt jelenthet problémát ha kidurran, ezért az óvatosság!
természetesen megmaradhat a baba. A sógórnõmnek is volt cisztája, nem is kicsi, kapott valami gyógyszert és felszívódott neki. most van egy gyünyörû 5 hetes kislánya!29 hetes ikermami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat akkor a vérzés a vetélést jelentheti?
Szia! Nekem is ekkora cisztám volt kb, 6 hetesen és vérzés miatt derült ki. Felszívodott, és ma már nyoma sincs, de akkor azt mondta a doki, hogy csak végsõ esetben, ha túl nagy, ha fájdalommal jár, vagy veszélyeztet engem, akkor bántja, addig nem, mert a babát nem zavarja, és ha leszívná, akár el is mehetne. Nem bántottuk, és ahogy nõtt a babó, a ciszta eltûnt.
Szia! Nekem is volt egy cisztám, 6 hetesen vették észre, a nyolcadik hétre felszívódott, bár én nem véreztem. 34 hetes kismama
Ja! És igen! Csak pozitívan állj hozzá!

Ma voltam 18 hetes uh-on és a baba koponyájában találtak 2 cisztát. Ha volt már ilyen valakinél mi lett belőle? Egészséges lett a baba? Nagyon megijedtem.

Az orvos azt mondta, hogy valószín? fel fog szívódni pár hét múlva, de azért menjünk el egy komolyabb genetikai uh.ra is.32 éves vagyok és a down kor sz?rés eredménye jó lett és az afp-m is .

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is volt. Az egyik doki ijesztegetett míg a másik megnyugtatott, hogy felszívódik. Így is lett. Kb 3 héttel késöbb már nem is volt ott. Ne aggodj egészséges a picid. Ez ilyenkor elõfordul. 33 heteske

Szia! Nálunk is volt. Az egyik doki ijesztegetett míg a másik megnyugtatott, hogy felszívódik. Így is lett. Kb 3 héttel késöbb már nem is volt ott. Ne aggodj egészséges a picid. Ez ilyenkor elõfordul. 33 heteske
Szia!Én két hete voltam a 4D genesisnél, ott mondták, hogy a babám agyában 3 ciszta van.Múlt héten volt a kötelezõ uh (20.heti), ott meg már nem volt ott egy sem.A szonográfus hölgy elmondta 4d-n, hogy ezek a ciszták jönnek-mennek, lehet két uh között pl. a májában v. veséjében lesz a babának, ami felszívódik úgy, hogy nem is tudunk róla.
Az én babámnál is a 18. hetin vették észre, hogy az egyik agyféltekében 6 mm-es, a másikban 7 mm-es cisztája van. Elküldtek a Baross u-ra genetikára, ahol más rendellenesség miatt (vesemedence-tágulatok) is ajánlották a magzatvízvételt. A 4 hét múlva esedékes kontrollon a ciszta felszívódott (a tágulatok is a veséjében), a fiunk egészségesen született meg. Az elõttem szólónak igaza van, a ciszták jönnek-mennek, fel fog szívódni. Ne idegeskedj, nyugi! Én is nagyon ideges voltam emiatt, a 20. héten nagyon megrövidült a méhnyak és 1 ujjnyira kinyílt a méhszájam. Az eredménye az lett, hogy a maradék 20 hetet gyógyszerekkel tömve és ágyhoz kötötten töltöttem, megelõzendõ a vetélést és koraszülést! Nyugodj meg, felszívódik!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat! Mindenkinek boldog babázást kívánok!

18 hetes terhes vagyok. A mai Ultrahangon találtak egy 5 mm-es cisztát a baba jobb oldali kamrájában? Találkozott-e e már ilyennel valaki? Nagyon aggódom?

(

Legjobb válasz: Itt már sok ilyennel találkoztam. Ha rákeresel, biztosan sok hozzászólást találsz. Én úgy emlékszem azt írták, hogy fel szokott szívódni, és nem kell félni tõle. Fel a fejjel! :)

Itt már sok ilyennel találkoztam. Ha rákeresel, biztosan sok hozzászólást találsz. Én úgy emlékszem azt írták, hogy fel szokott szívódni, és nem kell félni tõle. Fel a fejjel! :)
Én hallottam már ilyenrõl. Az esetek többségében egyszerûen felszívódik. A dokid mit mondott? Ha azt mondta ne aggódj, akkor tényleg ne aggódj. Tudja, hogy mit beszél.
Szia! Mit mondott a dokid?Küldött valahova? Vannak olyanok, amik maguktól felszívódnak és olyanok is amik nem....Ha más elváltozást nem látott, akkor valszeg a felszívódós fajta. Írj!
Nem szokott gondot okozni, mert általában felszívódik.
jajj, engem is halalra remisztett a kedves 4ds szonografus no. aztan a nodokim megnyugtatott, mentem hozza, bekuldott a korhazba, hogy biztos, ami biztos, de el szokott mulni, benn a korhazban nezi a kicsim fejet vagy ot percig az orvos, hümmög, majd kijelenti, hogy o bizony a ciszta nyomát se látja. nagyon sok magzatnak van, csak ugye uh nincs olyan gyakran, és a két uh kozott siman kialakulnak-felszívódnak! ne parazz, felesleges!! (bar en is majdnem elsirtam magam, amikor a doki mondta, hogy semmit se lát) azt mondta az uh-s doki, akkor kell aggódni, ha 10 mm-nél nagyobb, és nem múlik el, vagy kiujul, de azt mondta, hogy az rettenetesen ritka, és még akkor sem mindig kell aggódni, sõt, néhány koraszulottnek is van még. akkor aggódj, ha az orvos azt mondja aggódj :) tényleg.
Az én gyerekemnél 20 hetesen vettek észre mindkét agyféltekében egy-egy cisztát. Egyik 6, másik 7 mm-es volt. Emiatt csináltak magzatvízvételt is. Mire annak meglett az eredménye, már el is múltak a ciszták. Miután megszületett egészségesen a pici, akkor láttam a TV-ben egy mûsort, ahol kérdezni lehetett Czeizel Endrétõl. Egy kismama pont ezt kérdezte, hogy lesz-e baja a kicsinek. Azt mondta a genetikus, hogy minden babánál lesz ciszta, ez ugyanis az agy kialakulásának egy folyamata. Mondta is, hogy mi alakul ki pontosan ez által, csak azt már nem jegyeztem meg. Van akinél pont abban a terhességi hétben jön létre, amikor épp uh-ozzák. Ha egy héttel korábban vagy késõbb történt volna az uh, akkor valószínû, hogy nem lenne ott. Ugyanis nincs olyan genetikai eredetû betegség, ami agyi cisztával jár. Kár, hogy nem a terhességem középidejében volt ez a mûsor, sok aggódástól megmenthettem volna magam. (ami miatt ki is nyílt a méhszáj és feküdnöm kellett 4 hónapon át)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!