Találatok a következő kifejezésre: Cisztám van. most (38 db)

Pcos-s vagyok, az orvosom már 2x a clostilbegyit tablettát irta fel, és valamennyire felszivodtak a ciszták, de még van, most aztmondta a Cypromix fogamzásgátlót kell rá szednem, ez a gyógyszer mit "csinál" ezzel a betegséggel? Mik a mellékhatásai?

Legjobb válasz: A Cypromix antiandrogén gyógyszer, emellett fogamzásgátló hatása van. Gyakorlatilag teljesen leállítja a ciklust (mint ahogy az összes fogamzásgátló), így nem alakulnak ki ciszták sem. Illetve az antiandrogén komponense miatt csökkenti a tüneteket is (szõrösödést, pattanásokat). De nem teljesen értem. Clostit akkor szoktak felírni, ha vki gyereket akar mivel az peteérés serkentõ gyógyszer. Erre most akar adni fogamzásgátlót? Szeretnél most babát?

A Cypromix antiandrogén gyógyszer, emellett fogamzásgátló hatása van. Gyakorlatilag teljesen leállítja a ciklust (mint ahogy az összes fogamzásgátló), így nem alakulnak ki ciszták sem. Illetve az antiandrogén komponense miatt csökkenti a tüneteket is (szõrösödést, pattanásokat). De nem teljesen értem. Clostit akkor szoktak felírni, ha vki gyereket akar mivel az peteérés serkentõ gyógyszer. Erre most akar adni fogamzásgátlót? Szeretnél most babát?
Elsõ vagyok. A mellékhatásai ugyanazok, mint az összes fogamzásgátlónak. Tájékoztatóban el tudod olvasni.
A kérdező hozzászólása: Closty-t azért irt fel, mert nem jött meg a menszim, és ez stimulálta, meg az uh-miatt hogy van -e peteérésem. Szeretnék babát, de az utolsó ultrahangon az orvos aztmondta a bal oldali petefészkem nagyon gatya, ha akarok babát, akkor most, de a Cypromix-et meg felirta, igaz csak fél évig lehet szedni
Hát akkor fél évig biztos nem lesz baba. Rendesen ki lettél te vizsgálva? Megnézték pl., hogy van-e inzulinrezisztenciád?
A kérdező hozzászólása: igen, megnézték, és minden rendbe volt
Szia! Nálam ugyanígy kezdõdött, szintén Cypromix tablettát kaptam, aztán Clostilt. Ha adhatok egy tanácsot, akkor fordulj nõgyógyász helyett endokrinológus-belgyógyászhoz. Én 4 év után tettem ugyanezt és nagyon jó úton haladok!!!!
endokrinolóügushoz járok, pco m van, még nem tervezünk babát, cypromixet szedek, de én már két éve, vagyis két és fél, emellett letroxot pajzsmirigyre, meg van agyalapi mirigy daganatom, meg emlõ cisztám, de azzal nem foglalkoznak szal lehet nem kéne ennyi ideig szednem a ciprot, vagy kéne szünet, de nem mondták h álljak le vele, ettõl lett rendszeres a közti vérzésem, a menzim maugy sose volt rendszeres inzulin gondra van tünetem, de eddig az mégis megfelelt, vékony vagyok, sokat izzadok nagyon, még 20 fokban is akkoris ha poloban vagyok meg rövidnaciban aztán 53 kg vagyok 166 centi a melleim ezidáig nem nagyon akartak nõni 26 vagyok olyan mintha hõhullámaim lennének évek óta, nagyon rossz eddig jó volt a bogyó, de most kezdett a két vérzés közt pont félidõ tájékban barnázásom lenni, néha darabos, kis mennyiségú, néha krémes, massza, van h tejszerû, pedig nem kéne peteérésemnek lenni bogyó mellett, akkor van ilyen ált. néha meg víz szerü dolgok jönnek ki, placcs, mintha egy ciszta robbanna szét félek h a petefészkeimnek a szerkezete nagyon lyukacsos lesz mire babát szeretnénk, viszont ha olyan rossz lesz, ki kell szedetni, nehogy rák legyen belõle mondta doki lehet gyenge a gyógyszerem, de érdekes eddig jó volt? és akkor mér mondja h menjek nõgyógyászhoz, mikor neki kéne mást felírnia, de nem ír fel, és ha nõdoki felír egyet meg kell kérdeznem endokrinológust h akkor szedhetem e, mer lehet akkor cypromixet abba kell hagynom, magamtól nem kezdek el semmit szedni, meg abbahagyni
PCOS-es cisztából nem lesz rák.

3 hete műtöttek petefészek cisztával. De most egyenlőre minden rendben. De most fájnak nagyon a melleim. Főleg a bal. Nem menstruációs mell fájás. Létezhet hogy azóta ott is van cisztám?

Mikor m?töttek megnézte az orvos a melleim és nem mondott semmit. Ugye nem vagyok rákos?

Legjobb válasz: Ne gondolj rögtön a legrosszabbra, de mindenképpen jó lenne orvossal megnézetni a melleidet is! Remélem semmi komoly bajod nem lesz sem most, sem soha az életben! :) Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked!!! :)

Ne gondolj rögtön a legrosszabbra, de mindenképpen jó lenne orvossal megnézetni a melleidet is! Remélem semmi komoly bajod nem lesz sem most, sem soha az életben! :) Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked!!! :)
A kérdező hozzászólása: 18/L

Áprilisban vették észre hogy cisztám van a petefészkemben. Először nőtt aztán menstruációval egyre kisebb lett és nem is volt már problémám vele. Ez áprilisban volt. Most viszont elkezdett hullani a hajam, már 8 hete lehet hozzá köze? Lehet PCOS?

Legjobb válasz: a PCOS-nál nem egy ciszta van hanem sok pici ami se nem nõ se nem tûnik el. Azok a meg nem érett petesejtekbõl alakulnak ki. De a hajhullás lehet egyéb hormonális probléma miatt, de lehet sima hajhullás is, van hogy több hullik van hogy kevesebb. Ha marad még pár hétig akkor menj orvoshoz hogy csináljanak hormon vizsgálatot.

a PCOS-nál nem egy ciszta van hanem sok pici ami se nem nõ se nem tûnik el. Azok a meg nem érett petesejtekbõl alakulnak ki. De a hajhullás lehet egyéb hormonális probléma miatt, de lehet sima hajhullás is, van hogy több hullik van hogy kevesebb. Ha marad még pár hétig akkor menj orvoshoz hogy csináljanak hormon vizsgálatot.

Ez most miért van? Befolyásolhatja hogy cisztám van?

Ha valakinek volt ilyen mivel végz?dött?

Legjobb válasz: Azt elfelejtettem hogy a doki laparoszkopiás mûtétet akar csinálni a petefészek cisztáim miatt.

A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem hogy a doki laparoszkopiás mûtétet akar csinálni a petefészek cisztáim miatt.
Nekem a petefészek cisztám nem okozott köztes vérzést, de a dokim nem engedte, hogy próbálkozzunk babával, amíg el nem végezte a mûtétet.Nehezen szántam rá magam, de a mûtét utáni 5. hónapban terhes lettem, és most van egy 10 hónapos babám. Az a kisebb mennyiségû vérzés talán lehetne beágyazódás miatt, de ahhoz a menstruáció alatt kellett volna hogy peteérés legyen, és hát a hõd sem igazolja ezt nagyon. Én a mielõbbi mûtétet javasolnám neked. Pár nap kellemetlenség, de utána jóval nagyobb a teherbeesés esélye.

Ez most azt jelenti h ciszta van a méhemben? Nõgyógyásznál voltam es ezt a leletet kaptam mit jelent?

5en kaptam ezt a leletet de a doki nem mondott semmit csak h azt latja peteeresem van es majd menjek vissza menzesz utan, de akkor most cisztam is van?

Legjobb válasz: Igen, ez egy nagyon pici ciszta, ami menzesz után fel is szívódhat, ezért kell ellenõrizni majd.

Igen, ez egy nagyon pici ciszta, ami menzesz után fel is szívódhat, ezért kell ellenõrizni majd.
A peteéréskori petezsák kb. úgy néz ki mint egy kis ciszta. Ezért írta/mondta az orvos, hogy menses után menj vissza, mert akkor jobban látható, hogy ciszta vagy csak megduzzadt petezsák. A diagnózis alapján valószínûsíti a cisztát. De ettõl most ne rettenj meg, rengeteg nõnek van ilyen. El fogják mondani mit lehet tenni ellene ha mégis beigazolódik!
Jah, ha beteg vagy akkor van rá tök jó betegségiparos kezelés, amivel egy életen át beteg mardhatsz. De persze gyógyítható is.
A kérdező hozzászólása: babát szeretnénk és azért mentem de nem mondta h ciszta csak eret petének mondta és most mivel magas a hõm ezert és gyengén jött meg a menzeszem és a cicim is faj, de negatív volt a tesztem sajnos
Ácsi!!! nem a méhében van valami!! cysta ov. l.s. = cysta a bal petefészekben!!!! a petezsák nem a petefészekben van, hanem a méhben, fogantatás után!
Petevészek ciszta (ovárium) nagyon jellemzõ a mai nõkre. Ugye, élõflóra danone meg jó kis búzaliszt, rozsliszt. Jót is tesznek ezek :D
#6 Peteéréskor megjelenik a cysta az ovariumban, akkor is ha az illetõ sose látott danone-t meg búzalisztet. ....
Hé-hé én nem diagnosztizáltam, csak szóba jött a kóros állapot is :D
Az ég egy adta világon semmit. Gondolom aki kihúzza, az orvos, na neki mutasd meg és mond rá valami szakamilag értelmeset...
Ez egy romló fogtól keletkezett, oda gyûlt a genny. Az orvosnak a feledata megállapítani, melyik fogtól van és a fogat kikezelni.

Ciszták vannak a mellemben és most megyek újabb felülvizsgálatra, de talán a petefészekben is. Hogyan táplálkozzak, van erre speciális diéta?

Legjobb válasz: A petefészekben lévõre van. Diéta kb 160-180gr CH napi 5 szöri étkezéssel. Nézz utána a neten az inzulinrezisztenciának, amit miatt kialakulhat a PCO (petefészek cisztásodás). Ez szépen rendbe lehet hozni. A mellben lévõre még nem hallottam, hogy mi lenne a jó.

A petefészekben lévõre van. Diéta kb 160-180gr CH napi 5 szöri étkezéssel. Nézz utána a neten az inzulinrezisztenciának, amit miatt kialakulhat a PCO (petefészek cisztásodás). Ez szépen rendbe lehet hozni. A mellben lévõre még nem hallottam, hogy mi lenne a jó.

Cisztám van. Ha most elmúlik, akkor nagy esély van arra, hogy lesz még ilyenem?

nagyon pici ezért azt mondta az orvos h majd mensivel kijön. ez szép és jo meg minden de ezek után félhetek attol h többször lesz még ilyenem vagy nem feltétlenül lesz még ilyenem életem során?

Legjobb válasz: Nem feltétlnül.Nekem is volt,és a fogamzásgátló kirakta.Utána nem nagyon jött vissza.Elõtte azért már egy ideje rendetlenkedett nekem.Meg nem õ volt az elsõ vendég. De ha vissza is jön,amíg csak egydül van,és nincs sok kicsi társa,vagy nem nõ meg nagyra,addig nincs semmi baj. H mennyire normális vele az élet menete?Minden gond nélkül babás lettem,és a kicsi is teljesen egészségesen fejlõdik. Ne félj,nem lesz baj!

Nem feltétlnül.Nekem is volt, és a fogamzásgátló kirakta.Utána nem nagyon jött vissza.Elõtte azért már egy ideje rendetlenkedett nekem.Meg nem õ volt az elsõ vendég. De ha vissza is jön, amíg csak egydül van, és nincs sok kicsi társa, vagy nem nõ meg nagyra, addig nincs semmi baj. H mennyire normális vele az élet menete?Minden gond nélkül babás lettem, és a kicsi is teljesen egészségesen fejlõdik. Ne félj, nem lesz baj!
Igen, akinek egyszer volt, hajlamosabb rá, de ez nem gond, ne parázz tõle. Többségük elmúlik magátõl, vagy kihajtják vagy leszívják. Én is PCOval vagyok terhes, tehát ez sem akadály:-) nyugi

Tisztelt Doktor Úr! 37 éves nő vagyok. Egész életemben rendszertelen volt a menzeszem 30-70 napra jött meg. 2 és fél éve szedek fogamzásgátló tablettát, mert ha nem szedem folyamatos cisztáim vannak és menzeszem iszonyatos fájdalommal jár. Csak most érszű

Tisztelt Doktor Úr! 37 éves nő vagyok. Egész életemben rendszertelen volt a menzeszem 30-70 napra jött meg. 2 és fél éve szedek fogamzásgátló tablettát, mert ha nem szedem folyamatos cisztáim vannak és menzeszem iszonyatos fájdalommal jár. Csak most érszűkület miatt javasolták az abbahagyását és megint jelentkeztek a problémák. A citológia és az összes többi eredményem jók. Tud valamit javasolni vagy teljesen reménytelen, hogy valaha rendszeres ciszta nélkül menzeszem legyen? Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a fogamzásgátló szedése ellenjavallt valamilyen más betegség miatt, akkor csak hormonmentes készítmények jöhetnek szóba. Ezek közül a Premens tablettával vannak a legjobb tapasztalataink, Önnek is ezt ajánlom. Ez segíthet az említett problémák megszüntetésében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a fogamzásgátló szedése ellenjavallt valamilyen más betegség miatt, akkor csak hormonmentes készítmények jöhetnek szóba. Ezek közül a Premens tablettával vannak a legjobb tapasztalataink, Önnek is ezt ajánlom. Ez segíthet az említett problémák megszüntetésében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 37 éves nő vagyok. Egész életemben rendszertelen volt a menzeszem 30-70 napra jött meg. 2 és fél éve szedek fogamzásgátló tablettát, mert ha nem szedem folyamatos cisztáim vannak és menzeszem iszonyatos fájdalommal jár. Csak most érszű

Tisztelt Doktor Úr! 37 éves nő vagyok. Egész életemben rendszertelen volt a menzeszem 30-70 napra jött meg. 2 és fél éve szedek fogamzásgátló tablettát, mert ha nem szedem folyamatos cisztáim vannak és menzeszem iszonyatos fájdalommal jár. Csak most érszűkület miatt javasolták az abbahagyását és megint jelentkeztek a problémák. A citológia és az összes többi eredményem jók. Tud valamit javasolni vagy teljesen reménytelen, hogy valaha rendszeres ciszta nélkül menzeszem legyen? Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a fogamzásgátló szedése ellenjavallt valamilyen más betegség miatt, akkor csak hormonmentes készítmények jöhetnek szóba. Ezek közül a Premens tablettával vannak a legjobb tapasztalataink, Önnek is ezt ajánlom. Ez segíthet az említett problémák megszüntetésében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a fogamzásgátló szedése ellenjavallt valamilyen más betegség miatt, akkor csak hormonmentes készítmények jöhetnek szóba. Ezek közül a Premens tablettával vannak a legjobb tapasztalataink, Önnek is ezt ajánlom. Ez segíthet az említett problémák megszüntetésében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!