Találatok a következő kifejezésre: Ciki lenne adni (10 db)

Páromnak ciki lenne saját készítésű ajándékot adni?

Nem azért mert csóró vagyok,hanem sokkal több fantáziát és szeretet látok egy ilyen ajándékban, mint a boltokban kapható tucat árukban. 1 éve vagyunk együtt. Tudja, hogy festek, meg rajzolok, de eddig valahogy nem különösebben érdekl?dött az alkotásaim iránt. Arra gondoltam, hogy karácsony alkalmából festek neki egy skorpiót,(az a kedvenc állata) persze mellé még kapna valami más dolgot is, ha esetleg a képnek nem örülne, mégse legyen csalódott.

Legjobb válasz: Ciki?! :-O Dehogy is, sõt...

Ciki?! :-O Dehogy is, sõt...
Dehogyis! Ez nagyon jó ötlet, személyesebb, mint egy vásárolt ajándék (igaz, már ebben is van olyan, hogy névre szóló, de csináltatott).
ha szeret téged akkor az általad készítet t ajándéknak fog a legjobban örülni az azt jelképezi hogy milyen sokat jelent õ neked.
Derítsd ki, hogy örülne-e neki. Ha igen, akkor nyugodtan fesd meg neki. Ha viszont nem szereti az ilyesmit, akkor inkább "tucat"-árut adj neki. A fantázia és a szeretet ugyanis nem azon múlik, hogy milyen módszerrel készült az ajándék, hanem hogy azt adod-e neki, amire vágyik. Ez az igazi odafigyelés.
egy jó kézimunkának minden férfi örül :)
22:35 szakadok a röhögéstõl!!!
22:35 de még mennyire... :)
Na igen, ha eddig sem érdeklõdött a mûvészeted iránt, akkor valószínûsítem hogy õt sajnos ez az ajándék nem hatja meg. Akkor csináld meg csak, ha nem haragszol meg érte, ha nem fog lelkesedni. Az meg olyan égõ, hogy muszájból kell valamit kitenni. Én nagyon szeretem a festményeket, rajzokat, és én nagyon tudnék ilyen ajándéknak örülni. de van aki nem. Ettõl függetlenül az igyekezetedet biztos értékelni fogja, és ez a lényeg, hogy gondoltál rá.
párom falán 3 képem is lóg (keret nélkül kapta anno, õ kereteztette be h bajuk ne legyen), õ azokat semmi pénzért nem adná (költözés elõtt állunk, sztem hozza majd azokat is) õ tudja értékelni az ilyesmit de volt olyan exem aki egy már majdnem kész rajzomból fogta és letépett egy darabot, mondván papirfecni kellett...repült is... 23/N
Elképzelhetõ, hogy ki fogja tenni a falára amit festesz neki. De lehet hogy a szekrénybe rejti, és ott fog porosodni.. :S
és hogy a szeretetedet nem az általad megvásárolt árú értékének függvényébe méred. elõzõ voltam
én biztos hogy jobban örülnék neki, mint egy bolti ajándéknak. nagyon szeretném azt hinni, hogy az ünnepek nem a pénzrõl szólnak.
Jaj, olyan butaság ez, hogy ha valaki szeret, akkor annak is örül, ha egy zacskó trágyát kap. Kérdezõ, ciki semmikép nem lenne. Csak örülne-e neki. Nekem pl. a tesóm grafikus, bármit lefest, lerajzol, de tudja, hogy én nem örülök az ilyeneknek, mert úgyse tudom hova tenni. Azért meg ne pazarolja a drága kellékeit, hogy betegyem az ajándékát a fiókba. Elárulom, hogy a saját készítésû ajándékokban a készítõnek sokkal nagyobb öröme van, mint a megajándékozottnak. Mindkettõ voltam már, és sokkal jobb csinálni az ajándékot, mint valakitõl kapni egy csináltat.
Ja még egy, milyen már, hogy ne legyen csalódott :) ez elég gyermeteg hozzáállás. Felnõtt férfi, nem a karácsonyi ajándékot lesi, mint egy kisgyerek... ne viccelj :) nem tetszik neki, hát nem tetszik és kész.

Ciki lenne fogadott dokinak 5helyett 3000forintot adni vizsgálatra vagy uh-ra? (BP)

Az az igazság h második babámat várom els?t nála szültem és ált 5000-et kapott egy kontrollra+ a szülés és sorolhatnám..de most gyeden vagyok,ez a pénz a hitelünkre megy és amit a férjem keres abból élünk.Szal mit gondolok mit gondolna a dokim h csak 3000et kapna??

Legjobb válasz: Milyen címen adod neki? Csak úgy? Vagy ez vizsgálati díj?

Milyen címen adod neki? Csak úgy? Vagy ez vizsgálati díj?
Én is sajnálom a 6 ezer forintot alkalmanként de tudatában voltam hogy a fogadott dokinak ez a tarifája.Szerintem lehet azt mondja hogy keress olyat aki ennyiért vállalja.Félre ne érts én megértem hogy kevesebb a pénzetek de a döntés rajtad áll vagy 5 ezer vagy másik doki.Sajnos ez van a mi kis hazánkban:-(
Ha nem magánra jársz, ahol fix dijak vannak, akkor nem ciki. Annyit adsz amennyit tudsz, sokan vannak akik vizsgálatra semmit nem adnak, csak a szülésre.
A kérdező hozzászólása: tavaly szültem akkor megkérdeztük mennyit kér és azt mondta amennyit gondolunk.akkor 5000eket kapott.most eltelt 17hónap most vagyok 7hetes jöv héten megyek hozzá.5000et akkor kapta ha uh, vagy vizsgálat volt.
A fogadott orvosok fix tarifával dolgoznak, plusz számolj, hogy a vizsgálati díj tízszeresét kérik a szülés levezetéséért.
A kérdező hozzászólása: szülésre 40et kapott+10 a szülésznõ.veszélyeztetett voltam majdnem minden héten 5000...akkor az nem kevés igy sem.
A kérdező hozzászólása: kérdezzem meg töle h mennyit kér a vizsgálatokért vagy ne?
Ha megkérdezed, h mennyit kér, és azt mondja, hogy 5000Ft, akkor mit csinálsz? Inkább ne kérdezd meg szerintem. Ha csak 3000Ft-od van, akkor biztos megérti ezt is.

Ciki lenne ráírni? Tudnátok tanácsokat adni?

Tetszik egy lány aki tudja is ezt mert egyik haverom elárulta neki. Ez a lány osztálytársam volt de már közel 3 éve nem láttam,nem beszéltem vele, pontosan ballagás óta. Suliba se sokat beszéltünk anno. Azt nem tudom h tetszek e neki, lehet h ? se tudná ezt így megmondani mert nem látott az utóbbi id?ben, azért változtunk kicsit. Ciki lenne ha írnék neki h találkozzunk? Rögtön levágná h mit akarok t?le. Vmi tanácsotok van? 21f

Legjobb válasz: írj,próba szerencse.:)

írj, próba szerencse.:)
ja, de szerintem ne rögtön találkozással indíts.:D írj neki elõtte azért egy pár alkalommal.
nem,
A kérdező hozzászólása: Azok után h tudja h tetszem neki elég egyértelmû lenne h mit akarok, bármit is írnék neki.

Ciki lenne az ha készítenék egy videót amiben a képeimet rakom bele és oda adnám egy nagyon jó barátnak?

És pl: milyen zenét rakjak a videó alá szerintetek? Én Kate Alexa-Another now számára gondoltam..

Legjobb válasz: Vagy Kate Alexa- Your Everything

A kérdező hozzászólása: Vagy Kate Alexa- Your Everything
A kérdező hozzászólása: *amibe
A kérdező hozzászólása: jut eszembe megint -.-" vagy Kate Alexa - Waiting Here cimû száma..
nem hinném hogy annyira nézni akar téged. :-x
A kérdező hozzászólása: -.-" XD
elõzõ vagyok.. esetleg KÖZÖS képekbõl:D de magadat ne..:D

Ciki lenne italt adni apáromnak születésnapjára jobbötlet hijján? Vagy mit adhatnék még?

A héten lesz a barátom születésnapja, és én sajnos egyhónapja gondolkozok azon, hogy mit is adhatnék neki ez alkalomból, de semmi használható ötletem még nem volt. Arra gondoltam, hogy esetleg adhatnék neki valami egészen különleges italt.

Legjobb válasz: ötletek: pénztárca, öngyújtó, parfüm, ruhafélé (póló, öv, pulóver), egy olyan témájú könyvet is ami érdekli(foci, autók, motorok, vagy bármi érdekli; regénnyel viszont mellé lehet fogni ha nem szeret olvasni), ha szereti az édességet akkor annak is örülhet. Egy érdekesebb dísztárgy, amire ha ránéz te jutsz róla eszébe... (tõlem pl a barátom karácsonyra egy fából faragott motort kapott, mert bolondul a motorokért) feliratos bögre és írhatsz az ajándékod(bármit is adsz) mellé vmi szépet, romantikus, szerelmeset.

ötletek: pénztárca, öngyújtó, parfüm, ruhafélé (póló, öv, pulóver), egy olyan témájú könyvet is ami érdekli(foci, autók, motorok, vagy bármi érdekli; regénnyel viszont mellé lehet fogni ha nem szeret olvasni), ha szereti az édességet akkor annak is örülhet. Egy érdekesebb dísztárgy, amire ha ránéz te jutsz róla eszébe... (tõlem pl a barátom karácsonyra egy fából faragott motort kapott, mert bolondul a motorokért) feliratos bögre és írhatsz az ajándékod(bármit is adsz) mellé vmi szépet, romantikus, szerelmeset.
Nem tudom miota vagytok egyutt? Hany eves a baratod? Esetleg szuksege lehet-e valami hasznosabb-ra mint egy uveg alkohol megha kulonleges is.... Elviheted vacsizni es te allod a koltsegeket pl. Vagy koncertre, rendezvenyre stb... Mi ezt szoktuk csinalni. Nem materialis es mindig nagyon jol erezzuk magunkat. Orjongunk es jol lakunk...
Szerintem nem ciki, csak tudd mit szeret! Ha egyébként szereti a finom italokat, és tényleg tisztában vagy vele, hogy mit szeretsz, akkor pl. vehetsz neki valamit, amit biztos nagyon szeret, de mondjuk ritkán engedheti meg magának. Ez egy szülinapra nagyon jó ajándék. Anyukám is a barátjának egy üveg ír viszkit vett, mert tudja hogy szereti nagyon.
A kérdező hozzászólása: Másfél éve vagyunk együtt, és a barátom idén tölti a 20-at. Ezért gondoltam az italra. Tudom, hogy nagyon szereti a Becherovkát, meg a Tequilát. Bár tényleg gondolkodtam azon, hogy egyetleg valami hasznosabb is jól jönne neki, de fogalmam sincsen, hogy mi lehetne ez... :S
Hát én nem vennék a barátomnak italt... Nem tudom miért, de valahogy nem. Bár sokaktól hallottam hogy azt vettek a pasijuknak. Ezt amúgy neked kell tudni hogy örülne-e neki, te ismered õt! Szóval ha úgy gondolod örülne neki akkor sztem nyugodtan.
"Wie weit" (Apocalyptica szám, rólam szól, úgy érzem...) 16L.
A cím ez lenne: "Ambien" 18f
Pillangó Mert egy bunkó, csitri hernyóból mára kiegyensúlyozott finom hölgy lettem. :-D 26/L
Majdnem tökéletlen. 23/L
Vattatank:D Mert jól hangzik és találó rám:D kicsi vagyok, kedvesnek és "puhának" tûnök, közben meg török elõre a céljaimért 15/L
Hogyan NE éljél 19/L
Láthatatlan út 17/L
Életem eseményei egy filmbe foglalva. 19/L
"Fiatalság, bolondság" vagy "Ezvan" hogy miért? csak. ;) 20/L
Érthetetlennek nyílvánítva az igaz szerelem nyomában - avagy egy bonyolult lélek bolyongásai
ja és 17/L
a 22 slukk után! Egyszer egybedûl elpörköltem egy jointot és ez 22 nagy slukkomba került és mire kifújtam az utolsó slukkot is akkor az órám 22:22:22 õt mutatott, és azóta üldöz a 22-es szám! rengeteg visszahívós SMS-t kapok akkor, mig napközben egyet sem, és van egy lány , akit ezután 22-én ismertem meg és õ a megtestesült 22. egyik haverom azt kérdezte, mikor mondtam neki ezt, hogy láttam -e a 23-as szám címû filmet? mondtam hogy nem! mondta rá, hogy helyes, szerintem inkább ne is nézd meg! ja és márciusban leszek 22 (nem 22-én hanem 12 :D) és rendesen be vagyok kakálva a jövõ évtõl! 21/f
A kérdező hozzászólása: Úristen! Utolsó, ez durva!!
Egy totális lúzer vallomásai ... avagy hogyan tedd tönkre a kapcsolataid 13/F
Ezt még nem találtam ki, de francia sanzon, magyar rock és magyar folk szóljon benne!
Elveszett angyal
Elveszett angyal 18 L bocsi ez lemaradt :) )
EGY ELCSESZETT ÉLET(Hogy nem kell élni) 30 F
Színház az élet, ahol játszani kell ...én rendesen megtanultam 18/l
A kérdező hozzászólása: Ezek tök jók. :)
A kérdező hozzászólása: Én valami jellemzõ dologra gondoltam. Ami jellemzi az életed, vagy nem is tudom...Szóval értitek...
...utcsó vagyok, a kérdõjel lemaradt... "Wie weit?" :$
Jo fenottnek lenni! :) ) 32/L
a jobb a bal és a középsõ út ez lenne! azért mert hát... a jobb: jobboldalt van a szívem, jobbkezes vagyok ez lenne a jó út a bal: a baloldalaról semmi különleges nincs csak az hogy 11 dioptriás a bal szemem :/ ez lenne a sötét/félelmetes út a középsõ: a helyes út! de nincs rá merszem hogy rálépjek! 12/L
"Rémálom"
Péntek13
TALÁN NEM IS OLYAN VESZÉLYES! -kalapok, papírok, zöldségek- 17/f
Ezt ne tedd:D
Jah utolsó voltam, 17/l
Ez õõõõõõrület !!!!!! 18/f

Lenne egy videokártya eladó, sapphire hd 7850 2gb.34ft. De csak előreutalással megy bele. Szerintetek? Nem olcsó ez egy kicsit? átba. Szás lehet? Tel számot nem akar adni, csak címet és számlaszámot

Legjobb válasz: Így csak csalók árulják vagy lopott mi az hogy nincs telószám, akkor meg ha reklamálsz a hibás kari miatt a lakásán még a végén téged visznek el a rendõrök. Zsákbamacskát ne vegyél.

Így csak csalók árulják vagy lopott mi az hogy nincs telószám, akkor meg ha reklamálsz a hibás kari miatt a lakásán még a végén téged visznek el a rendõrök. Zsákbamacskát ne vegyél.
A kérdező hozzászólása: én is így gondolom. lenne még egy másik gigabyte ugyanez, csak 1gb és oc. megér 39et? gigabyte amúgy jó márka?
42 egy új xfx 1gb 7850, vedd azt az biztos.
Bele ne ugorjál ilyen vásárlásba! Max. utánvéttel, amikor a postásnak vagy a futárnak fizetsz, de még az is rizikós, hiszen lehet a csomagban egy tábla csoki is a kártya helyett...
Igazad van.
És mi volt róla a véleményed? Úgy általában. Például a fogalmazásmódról, amit használ?
Kérdezõ, azt szeretném megérdeklõdni tõled, hogy olvastad az adott kiadványt? Csak érdekel. Ha igen, mi a véleményed róla? (Ha olvastad, majd mondok valamit, mi az én észrevételem.)
az összes vallás ezt csinálja. mindegyik úgy gondolja, hogy az tanítja a Biblia, ahogy õk gondolják, csak az õ vallásuk az igazi.
A Biblia minden olvasójának mást és mást jelenthet (mondhat, taníthat). Ez megközelítés és koncepcionális hozzáállás kérdése.
A kérdező hozzászólása: Na, kezdem élvezni a dolgot.:) ) (Szeretném megjegyezni, hogy nem tartalak ellenségnek, egyszerûen csak eszmecserét folytatunk). "" Jézust Istenként imádták, és õ elfogadta ezt a, "És íme, odament egy leprás, leborult elõtte..."(Mt 8:2) b, A vakon született ember a gyógyulása után leborulva imádja Jézust(Jn 9:35-39). c, A tanítványok "leborultak elõtte, és ezt mondták:""Valóban Isten fia vagy!""(Mt 14:33) d, ""Azután így szólt Tamáshoz:""Nyújtsd ide az ujjadat, és nézd meg a kezeimet, nyújtsd ide a kezedet, és tedd az oldalamra, és ne légy hitetlen, hanem hívõ."" Tamás pedig így felelt:""Én Uram, és én Istenem!""Jézus így szólt hozzá:""Mivel látsz engem, hiszel:boldogok, akik nem látnak és hisznek""(Jn 20:27-29)
A kérdező hozzászólása: Ez volt a forrása az utóbbinak: http://eklezsia.hu/Apologia/keresztenyseg/haromegy.html
http://keresztenyek.hu/h_szent.html Jó volna ha végig olvasnátok.
A kérdező hozzászólása: 4. A HÁROMSÁGTAN JELENTÕSÉGE ÉS SZÜKSÉGSZERÛSÉGE A háromságtan, illetve Isten háromegy volta a keresztény hit számára több szempontból is döntõ fontosságú: Elõször is a tan elválaszthatatlan Isten egyik alapvetõ tulajdonságától. Ha Isten csak egy személyként létezne, nem lehetne az, aki. Isten ugyanis szeretet (1Jn 4:8), a szeretet viszont viszonyfogalom, és ha Isten csak egy egyedülálló lény lett volna a világ megteremtése elõtt, akkor teremtményei nélkül nem lehetne maga a szeretet, szüksége lett volna másokra, hogy az legyen, aki. Isten azonban egyrészt a Mindenható, önmagában elegendõ, másra nem szoruló Isten. Másrészt az Istenségen belül mindig is három személy volt, akik között már a világ megteremtése elõtt is tökéletes szeretet létezett. Mégis csak az Újszövetségben, a Fiú és a Lélek külön isteni személyként való megjelenésekor lehetett kimondani, hogy "Isten szeretet" (1Jn 4:16) Másodszor a tan elválaszthatatlan a megváltástantól. Mi bûnösök vagyunk, Isten pedig igazságos. Bûneinket vagy rajtunk kéri számon (igazságosan megtorolja), vagy a saját kárára vesz önmagának elégtételt (Õ maga ad engesztelést), és megbocsát (elengedi a tartozást). Ha Isten engesztelés, jóvátétel nélkül "csak úgy" megbocsátana, nem lenne igazságos. Mivel Õellene vétkeztünk, Tõle kell bocsánatot kapnunk, de senki sem késztetheti Õt megbocsátásra, és egyetlen teremtmény (ember, állat, angyal) sem adhat engesztelést a Teremtõnek önmagáért vagy egy másik teremtményért. Az állatáldozatok csak ideiglenesek voltak, és nem tudták megtisztítani a lelkiismeretet (Zsid 10:2-4). Ha Isten önkényesen kijelölt volna egy ártatlan teremtményt (pl. angyalt) az emberek helyett való bûnhõdésre, akkor ezzel azt bizonyította volna, hogy igazságtalan, magától képtelen megoldani a helyzetet, és valójában ennek az angyalnak lennénk hálásak a bocsánatért, nem Istennek. Ha egy angyal magától jelentkezett volna bûnbaknak, akkor is ugyanez a helyzet lett volna: Isten igazságtalan lett volna, magától képtelen megoldani a helyzetet, és ráadásul még tartozik is egyik teremtményének, akinek a többi hálásabb lehet, mint neki... Isten azonban emberré lett Jézusban, és a kereszten "Isten ... a saját vérén" váltotta meg egyházát (Zsid 9:12, Csel 20:28 vö. Jel 1:17-18). Isten igazságos, de úgy szeretett is minket, hogy nem akart minket büntetni: amikor a Fiú Jézusban emberré lett, a kereszten engesztelést szerzett az Atyának, mindez "Istenen belül" történt. Ha Isten nem Háromság lenne, nem lehetnénk megváltva úgy, hogy Isten mindenható maradjon, érvényt szerezzen az igazságnak, szeretete valóságos legyen, és mindezért csakis neki legyünk hálásak. Harmadszor a tan elválaszthatatlan a keresztény etikától. Az Istenség lényén belüli tökéletes kapcsolat példaadó a számunkra. Ahogy az Atya szerette a Fiút, úgy szeretett minket a Fiú, és nekünk is ezzel a szeretettel kell szeretnünk egymást (Jn 15:9-12). A személyek isteni és személyes volta, illetve a Szentlélek munkálkodása teszi átélhetõvé és továbbadhatóvá ezt a szeretetet.
„Mind ahogy fentebb írtam, az összes felekezet EGY EGYHÁZNAK minõsül, az MIND Krisztus Egyháza(hisz õ a Fõ). „ Az I. századra ez érvényes, de az apostolok halála utáni idõkre már nem. Pl. a római katolikus egyház is Nagy Konstantin idejébõl való, nem Krisztus hozta létre. „De voltak a nép körében hamis próféták is, mint ahogyan közöttetek is lesznek hamis tanítók, akik veszedelmes eretnekségeket (Újszövetségben - vallási irányzat, vallásos csoport – a görög szó alapján) fognak közétek becsempészni (titokban beereszt ellenséget – a görög szó alapján). Ezekkel megtagadják az Urat, aki õket megváltotta, így gyors pusztulást hoznak magukra.” (2Pét 2:1) Na már most, ha szerinted az összes felekezet egy egyháznak minõsül, akkor te a krisztusi tanítás alapjait sem értetted meg, és nem várható tõled semmilyen hiteles útbaigazítás. Hiszen maga a Szentírás mondja, hogy olyan felekezetek lesznek létrehozva, amik antikrisztusiak, miként a katolikus egyház is, amely az eretnekségek egész sorozatát vezette be. Ezek után még mit vegyek komolyan tõled?
A kérdező hozzászólása: Ki is másoltam a könnyebb olvashatóság miatt:
A kérdező hozzászólása: Ezt a http://www.apologia.hu oldalról vettem. A Háromságról: http://www.apologia.hu/index.php/keresztenyseg/teologia/53-a..
A kérdező hozzászólása: "Teljes zagyvaság amit mondasz, mivel Isten újjászülése égi reménységre szól azoknak, akik egyazon egyházhoz tartozó gyülekezetekben gyûlnek össze – ahogy Pál is mondja : és minden gyülekezetben így rendelkezem -, tehát vagy az egyik egyházhoz vagy a másik egyházhoz tartoznak és nem összevissza bármelyikhez. (I. századi minta – mindenki egyazon egyházhoz tartozott.) Nem beszélve róla, hogy akik az Atyán kívül még más istent is imádnak, azokat Isten mire felszülné újjá Krisztus égi kormányzatába, amikor a bálványimádók kívül maradnak! (Jel 22:15) Nem beszélve a Szalairól, aki szerint Jézus sohasem volt kisebb Istennél, csakhogy nem Jézus a mi Istenünk, hanem az Atya (Ján 20:17), innentõl kezdve a Jézus istenségének nincs jelentõsége az imádatban, hanem csupán a közbenjárásban. Az Atyát imádjuk a Jézus Krisztus által. Ez az igaz imádat és nincsen háromságfilozófia meg háromságistenimádat, hanem csak azok gyülekezetében, akik elcsavarják az írásokat a saját vesztükre! (2Pét 3:16) Inkább a Szalai vallástudósnak (?) segíts magaddal együtt, hogy megértsd a Krisztus tiszta és igaz tanításait. És hogy a katolikus pap kivel tud egy lenni? A Mussolini-féle fasiszta kormánypárttal is együtt tudott lenni a katolikus egyházvezetés, úgy hogy az õ együttlétük szajha létükre annyit is ér. " Köszönöm a válaszod! Mind ahogy fentebb írtam, az összes felekezet EGY EGYHÁZNAK minõsül, az MIND Krisztus Egyháza(hisz õ a Fõ). „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz õbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (Jn 3, 16)."" Szerintem ez a lényegi mondanivalója a Bibliának. Ha emlegeted Mussolinit, akkor mi a válaszod az ENSZ-re? A sátáni Nagy Babilonhoz tartozott egy ideig a Szervezet??? Az gondolom nem baj, mert majd kimagyarázza a Szervezet, hogy miért nem baj.
A kérdező hozzászólása: A TV-ben hallottam tegnap egy katolikus paptól, nekem tetszett: "Minden különbözõségünk ellenére egyek tudunk lenni a Feltámadt hitében." A más felekezetekbe tartozókról volt szó.
A kérdező hozzászólása: A megváltásról még ennyit: ""A megváltás • Jézus Krisztus tökéletes keresztáldozata által történik, aki mindent elvégzett értünk, és legyõzte a bûnt, a halált és az ördögöt. Az emberi cselekedetek a Jézusban mint megváltóban való hit gyümölcsei és következményei, de nem a megváltás feltétele(i)."" A gyülekezetrõl meg még ennyit: ""A gyülekezet • minden, Krisztus tökéletes áldozatával megváltott és Isten hittel fogadott Szentlelke által új jászült keresztyén láthatatlan közössége, akik különbözõ látható felekezetekben gyûlnek össze, és ott képmutatókkal és hitetlenekkel keveredve élnek;"" És szerintem ez a leglényegesebb: ""Nem egy bizonyos egyházba, felekezetbe térítés a cél, hanem az élõ Úr Jézus Krisztushoz, az Isten Fiához fordulás, úgy, ahogyan a Biblia bemutatja õt nekünk: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz õbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (Jn 3, 16).""
""WTF?! Mi ez a a zgyvaság, amit összehordasz?!" Mit kérdezel és kitõl?" Neked írtam, mert egy hangyányit értelmetlen/értelmezhetetlen, amit összehordtál!
", A WBTS 1992-TÕL 2001-IG AZ ENSZ NEM KORMÁNYZATI SZERVEZETEINEK TAGJA VOLT" Ezt konkrétan részleteznéd és a pontos forrást is megadnád, amivel alátámasztod az állításodat. Nem az érdekel, hogy ezt a szöveget honnan vetted, hanem a tagságról szóló közvetlen leírás érdekel, és ami ezzel kapcsolatos.
A kérdező hozzászólása: "Mondom hogy az EGYHÁZ egy, és nem a gyülekezetek. Hiszed vagy sem, a katolikusok Testvérnek tartják a reformátusokat, evangélikusokat stb.stb. " Úgy pontos, hogy Testvérek, akik nem a helyes úton járnak. DE Testvérek...
A kérdező hozzászólása: http://szuksegunkvanistenre.blogspot.com/2012/01/jte-viszony.. Nem szép dolog más gyülekezeteket ócsárolni szerintem, de Te tudod. Nem én foglak megítélni érte....
A kérdező hozzászólása: Mondom hogy az EGYHÁZ egy, és nem a gyülekezetek. Hiszed vagy sem, a katolikusok Testvérnek tartják a reformátusokat, evangélikusokat stb.stb. A lényeg itt nem a gyülekezeten van. Pl.Lukács evangéliumában hogy ígérhette Jézus a gaz latornak, hogy a paradicsomban találkoznak, ha a gaz lator nem kapott Bibliai oktatást sem(ismeretet sem szerzett a ti szavaitokkal élve), sõt még gyülekezetbe sem járt(hiszen még nem volt keresztény gyülekezet). Egyébként hányszor olvastad át a Bibliát magát, ha ennyire tudod, mirõl szól? Melyik fordításokat? Itt tehát nem Társulati kiadványokat értek, hanem magát a Szentírást.
A kérdező hozzászólása: "BÁR EZT A TANÚK RENDSZERINT NEM AKARJÁK ELHINNI, A WBTS 1992-TÕL 2001-IG AZ ENSZ NEM KORMÁNYZATI SZERVEZETEINEK TAGJA VOLT, MIKÖZBEN AZ ÕRTORONY AZ ENSZ-ET CSAK "NAGY BABILONKÉNT" EMLEGETI". Idézet egy "sátáni"könyvbõl.
A kérdező hozzászólása: ""Ebbõl adódóan jó Gyülekezet LEHET akár a katolikus, református, evangélikus, metodista stb.is. " Teljesen mindegy, hogy ezek egymásnak (és a Bibliának)ellentmondó tanításokat tanítanak. Aki ilyet leír, annak fogalma sincs a Biblia tanításairól. A jó katolikus egyház a létezését a gyilkos fasiszta Mussolínivel kötött szellemi paráznaságának köszönheti. Ettõl még jó lehet - nem? Szajhálkodni is jó lehet - nem? Az ökumenikus mozgalomban összeborulnak a katolicizmus tisztátalanságaiban részt vállalók."" Azt gondolom tudtad, hogy az Õrtorony Társulat is tagja volt az ENSZ-nek? Együtt paráználkodtak?:) ))
A kérdező hozzászólása: Az ENSZ-el kapcsolatban még választ várok!:) )
A kérdező hozzászólása: "http://keresztenyek.hu/h_szent.html Jó volna ha végig olvasnátok. " Szerintem én is ezt írogatom itt, de úgy látom, "pusztába kiáltott szó"lesz belõle.... Azért köszönöm szépen!!!!
Jézus imádása? A proszkuneo szónak kettõs jelentése van a Biblia szerint: imádat és hódolat, ami embereknek is adható. Honnan tudod, hogy Jézus esetében melyik jelentése a mérvadó, amikor a 2. jelentéssel nem is vagy tisztában?!! Másodszor. Jézus mondja a Jn 20:17-ben, hogy az Atya az õ mi Istenünk! Tamás ellenkezõjét mondja ennek. Hogy te nem a Jézus kijelentésének adsz helyet, hanem egy hitetlen ember szubjektív kijelentésének, ez is mutatja, hogy nem állsz Isten oldalán!!! Meddig fogsz még itten antikrisztusi okoskodásokat folytatni? Majd az ENSZ tagságnak más forrásból is utánanézek, és nem filozófusoktól veszem át az információt.
Micsoda esztelen demagóg marhaságokon vitáztok. Jézus eljövetele-- Ökörség! Jézus embertõl nemzettként született élt és emberként halt meg. Semmivel se volt több mit bármelyikõtök-- esetleg annyival hogy az õ korában még sokkal kevesebbet tudott az ember így aztán amivel csak "egyszer" szembesült még azt se fogta fel, nem értette meg hanem téveszmésen félre magyarázta.- Itt a pusztai eszement éhezését követõen a Jelenésre gondoltam amivel szembesült- az, hogy mit írt egy elsõ századi korintoszi valaki, Jézus eljövetelérõl abban hinni a XXI században akár jehovásnak akár katolikusnak, egyenesen agyrém. Mert ez a legfõbb tana a Jehovásoknak az a tévhit hogy Jézus eljön és megváltja az embert -- már aki ! ugye õ benne hisz! a többi elpusztulhat nem igaz? - amikor bekövetkezik a világvége. Csodálatos és fantasztikus képességem volt gyerekkoromtól kezdve egészen 50 éves koromig amikor nehezen ugyan, de abbahagytam. Ennek köszönhetõen viszont olyan dolgokkal tényekkel szembesültem, mint mi valójában Az, amit istennek képzelt az ember. Ugyan akkor szembesültem olyan igazsággal, hogy a Földünk haldoklik. De világvége akkor is nagyon sokára fog bekövetkezni-- csak durván kiszámolva is 40 ezer esztendõ múlva!! Ami addig veszélyt jelent az a természeti katasztrófák számának megemelkedése. szóval mivel itt voltak a szemét ruszkik így hallgatnom kellett mindenrõl a képességeimrõl és arról amit megtudtam", láttam". Közben rendszerváltás volt és magánéleti problémáim kötöttek le- szóval eltelt egy kis idõ mire ismét elõjött ez a világvége história a gondolataimból. Írtam egy geológus professzornak leírva benne mindent, amire azt válaszolta, nem kell félni Isten megsegíti az emberiséget. Szóval vallásos volt és épp olyan eszement hitben reménykedve, mint a jehovások vagy bármelyik istenben, vagy Jézusban hívõ, a halálba küldené az egész emberiséget feláldozva a hitük oltárán, csak úgy, ostoba, szemellenzõs gondolkodásuk miatt-- na de õk is bele pusztulnak majd a többi emberrel ez vigasztal csak! ha csak az ember nem ébred fel szellemében és döbben rá az igazságra, hisz addig még vagy 10-20 ezer esztendeje van hogy itt élhessen és addigra elhúzhasson egy élhetõ másik bolygóra. HA! HA! Nem hallgatnak el mindent errõl (titkosítják, mert ez a szokásuk!!) a felsõ leggazdagabb rétege a világnak a többi nagy lélekszámú tömegember elõtt akiket itt fognak felejteni egy forróvá lett platnin amíg õk elhúzzák a belüket!! Na persze én csupán az utódaimat féltem a szörnyû sors miatt, mert én napjaim már megszámoltak. Szóval tisztelt Jehovások, vagy túl vallásosok nem ártana az életre jobban odafigyelni a sok misztifikálás helyett!
Igen , kedves utolsó író, volta képpen mindent meg kell vizsglni a bibliában amit hallunk vagy olvasunk, mert rengeteg hamis tanítás van forgalomban , ahogy Jézus is célzott rá, hopgy az Õ visszajövetelét megelõzi a hitehagyás és az emberek elhitetése, hamis evangéliumokkal. Ezt Végzika a tanúk is , csak õk nem tudják hogy hamis dolgot hírdetenk , mivel szellemileg vakok, és magukkal rántják a többi embert is az örök halálba.sajnos.
Egy volt pásztorom ezt mondta: "Ne higgy el semmit! Azt se, amit én mondok! Hanem fogd a Bibliád, és olvasd!" Azóta is ezt teszem. Egy ideje elutasítom a beszélgetést a tanúkkal, mert hiába mutatom a Bibliából, hogy az õ teológiájuk nem egyezik meg vele, akkor is csökönyösen hajtják a magukét. Makacs fanatikusok, akik képtelenek információt cserélni.
Gondoljatok bele, hogy örülnek a tanúk, hogy" azt hiszik csak náluk az igazság", Mi akik tudjuk hogy félre vannak vezetve, nem adjuk fel, mert egy lélek is számít Isten elõtt. Mekkora öröm lenne az ha a valódi igazságban hinnének! Van egy , két ismerõsöm, akit a Szent Szellem rávezetett a helyes bibliai látásra, na az valódi öröm, amit Dávid is megélt, és még sokan mások. Úgyhogy az életmentés, minden hívõ keresztyénnek kötelessége, és joga is.Akár alkasmas az idö, akár alkatmatlan.(Nemsokára lejár a kegyelem ideje, és jön a bosszú állás napja)
Ne piszkáljátok a JT-ket.Mindenki azzal pocsékolja el az életét amivel akarja. Ha valaki az önsanyargatást választja, akkor hajrá. Az én anyám is JT. Totál agymosott, de nem bántom, inkább nem vitázom vele mert képtelen a logikus és higgadt kommunikációra, azonnal elõjönnek a belémosott lelkiblokkok amiket 20évig nyomtak belé az összejöveteleken és a kiadványokon keresztül. A másik pedig, hogy most már ciki lenne kiszálni hiszen erre épült az egész élete, barátiköre stb. Ráadásul beléjük van mosva a különlegesség érzése is, vagyis azt képzelik magukról, hogy õk a történelem élharcosai és mindenki õket figyeli(drukkol) az égbõl stb. Ezek elvesztése az ego halálához vezetne, az ego pedig nem szeret meghalni egykönnyen.
" "Ezek szerint akkor nem a Biblián alapul a vallásotok, még az Új Világ Ferdítés sem felel meg?! " Szórakozzál olyasmivel, ami a linkséged szinvonaltalanságához illõ." 1. Mit jelent nálad a linkség? 2. Csak próbálom értelmezni az általad leírtakat.
A kérdező hozzászólása: Annyi lenne a kérdésem most, hogy ha Krisztus visszajövetelét(jelenlétét)a Bibliából ki lehetett volna számolni, ez valószínû Jézusnak is sikerült volna. Minek számolgatni? Hiszen azt a napot vagy órát senki sem tudja, sem az angyalok, sem a Fiú, csak az Atya(Mt 24:36).
A kérdező hozzászólása: Közben eltüntették a kommentemet. Akkor átfogalmazom: szóval nagyon szép válasz volt, sok munkád lehetett benne. Nem mondom, hogy egyetértek vele. De õszinte elismerésem a válaszért.
"Ezek szerint akkor nem a Biblián alapul a vallásotok, még az Új Világ Ferdítés sem felel meg?! " Szórakozzál olyasmivel, ami a linkséged szinvonaltalanságához illõ.
"Hogy lettem Jehova tanúja? Kaptam néhány könyvet Jehova tanúitól, amelyeket átvizsgáltam és összevetettem a Bibliával. Úgy találtam, hogy az igazságot írják a könyvek és ezért álltam közéjük. Ez a dolog technikai része. " Ezek szerint akkor nem a Biblián alapul a vallásotok, még az Új Világ Ferdítés sem felel meg?!
Hogy lettem Jehova tanúja? Kaptam néhány könyvet Jehova tanúitól, amelyeket átvizsgáltam és összevetettem a Bibliával. Úgy találtam, hogy az igazságot írják a könyvek és ezért álltam közéjük. Ez a dolog technikai része. De a megtérés lényege, hogy nagyra értékeltem Isten Fiában adott áldozatát, és ezért lettem Isten szolgája, Krisztus követõje. Röviden.
A kérdező hozzászólása: http://evangelium.hu/attachments/057_Szenth%C3%A1roms%C3%A1g..
A kérdező hozzászólása: "Tamás kijelentése nem ihletett. " Ugye ezt Te sem gondolod komolyan? Akkor a Szentírásban vannak ihletett+nem ihletett részek is??? Háromság sztori az Ószövetségben: http://infaustus.uw.hu/a_szentharomsag_titka.pdf
A kérdező hozzászólása: ""Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." - Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek."" Akkor miért nem vizsgálhatnánk meg minden rendelkezésünkre álló forrást???
A kérdező hozzászólása: Ha jól tudom, a Szervezet ezt mondja az ENSZ sztoriról: "Azért kellett részt venniük, hogy hozzáférjenek bizonyos irásokhoz, mert csak igy lehetett hozzájutni" Az internet világában élünk. Ha egy infó nem úgy van, ahogy valaki leírja, arra könnyen rá lehet jönni. Több könyvben is olvastam ezt a Háromság dolgot, érdekes módon egybehangzóan. Mindenki Bibliai alapokkal érvel. Korai Egyháztörténetet nem olvastál még? Semmi olyan nem volt, hogy a pogány vallásokból vették át késõbb. Ezt csak a Szervezet állítja.
A keresztények.hu oldalon is eretnek szöveg van a háromságról. Nincsen háromság! Az Atya a mi Istenünk, és Jézus a mi Urunk - de nem az Istenünk! Nem világos nektek a tanítás?!!!
Észrevettétek hogy a vallásosok támadnak? Lepontozzák az ateistákat holott a valláskritika a mi helyünk. Ezek megtámadtak minket a saját házunkba! Hol itt a béke és a szeretet? :o
"WTF?! Mi ez a a zgyvaság, amit összehordasz?!" Mit kérdezel és kitõl?
A kérdező hozzászólása: Idézet folytatása: "A Jel 7 és 14-beli 144000 nem lehet az elmúlt kétezer év folyamatosan elhívott összes felkentje, mert EGYSÉGES CSOPORTKÉNT éli meg a "nagy nyomorúság"elejét.A Jel7"nagy sokasága"eleve A MENNYBEN, és nem a földön van:már kijöttek "a nagy nyomorúságból", amely 1995 óta a társulat szerint is a jövõben lesz.(7:13-14).A Lk 12:32-ben a 12 apostol "kicsinysége"nem a számukra, hanem a HELYZETÜKRE utal(NE FÉLJ...!Lk12:22, 25, 29).A Jn 10:16 szerint Jézusnak nem 1935 után lesznek, hanem már az 1.században VANNAK "más juhai", ti.a nem zsidó népek(Mt10:5-6;15:24 vö.Mt 28:19;Ef 2:14).
A kérdező hozzászólása: Utolsónak:köszönöm a válaszod! Az azért egy kicsit igazságtalan lenne Istentõl, hogy 1935-ig mindenki a mennybe jutott, csak mióta Rutherford kitalálta ezt a tant(vagy ha jobban tetszik"késõbbi világosság"-ként magyarázták), azóta van ez a 2 osztály sztori. Nem szándékom"leszólni"a Tanúkat, egyszerûen csak nem néztek utána mindennek a"sátáni""világi"vallási irodalomban. Nagyon tisztelem Õket, Istenfélõ embereknek tartom õket. Egy"sátáni"könyvbõl idézek: "A hívõknek EGY, KÖZÖS REMÉNYSÉGÜK van(Ef 4:3-6), az apostolok és a hívõk hite AZONOS ÉRTÉKÛ(2Pt1:1).Az ÚJ SZÖVETSÉG kiváltságai MINDEN Jézusban hívõnek megadatnak. Aki a Felkentben hisz, a Felkentben van, fel van kenve(vö.2Kor1:21;1Jn2:27).A társulat a hagyományos Ószövetség/Újszövetség fogalmát azért is kerüli(HÉBER IRATOK/GÖRÖG IRATOK), mert így a Tanúk nem figyelnek fel a két szövetség közötti különbségekre(2Kor3:6, 17-18;Zsid 12:22-24 stb.)
A kérdező hozzászólása: # 17/19: jó a logikája, de nem ez a Biblia mondanivalója. Nincs "két osztály"rendszer. (Földi+mennyei reménységûek.)
A kérdező hozzászólása: Az lehet. Csak a szövegösszefüggés mást mond.... Tehát nem elég CSAK a verseket elolvasni.
Nézd, kedves kérdezõ. Ha elfogulatlanul olvasnád azt a könyvet, akkor nem tennél fel ilyen kérdést. Ott, abban a könyvben alá van támasztva minden Bibliaversekkel. Ki kell keresni õket, és meglátod, hogy amit ott ír, az mind igaz.
"Azt nem értem, hogy ha " Ha valamirõl rosszat mondasz, akkor miért nem mondod meg, hogy mi a jó? Csak a pocskondiázáshoz értesz, de a tökéletes útmutatáshoz nem?
Szóval a példa: Hát nem csodálatos, hogy Jehova Isten szeret téged, és lehetõséget ad neked, hogy az igaz vallást megismerve megmentésben részesülj? """ Ha belegondolsz a Biblia kijelentéseibe , akkor csak két féle vallást említ:a zsidó vallást, vagyis a Judaizmust, és a pogány vallást, vagyis a bálvány imádást.És persze a Krisztus követõit, akik zsidókbol és pogányokbol tevõdnek össze, megtérve a vallásukbol, bûneikbõl, Jézus vére által. Megmentésben az részesûl aki hisz Jézus Krisztusban, Ján .ev.3, 16.Olyan hogy igaz vallás nincs, mivel az igaz ember az õ hite által él.Ha volna üdvözítõ vallás , akkor Jézusnak nem kellet volna feláldozni önmagát a bûneink miatt.
Az is érdekes, ahogy a saját kiadványok olvasására buzdít. Szó szerint idézem: "Hogyan fejezheted ki, hogy hálás vagy Isten ajándékáért, a váltságért? Mindenekelõtt ismerd meg jobban a nagy Ajándékozót, Jehovát (János 17:3). Ebben segít neked az, ha tanulmányozod a Bibliát ez alapján a kiadvány alapján." Nem azt mondja, hogy a Bibliából ismerszik meg az Isten, hanem a Tanúk által kiadott könyvbõl. Szerintem érezhetõ, hogy arra helyezik a hangsúlyt, hogy a kiadványok kétséget kizáróan hitelesek, ennélfogva azokra kell támaszkodni. De miért ne a forrásmûre, az eredetire támaszkodjon az ember?
A kérdező hozzászólása: Ez így van sajnos, ahogy írod. Õk is az egyedül üdvözítõ Egyházak közösségébe tartoznak, mármint az Õrtorony Társulat.
Egyiket sem ismerem. Majd olvasok holnap, mert már elég fáradt vagyok. A Mit tanít valójában a Biblia kiadvány szerintem egy kicsit manipulatív. A visszakérdezései miatt gondolom ezt. Ahogy az egyes fejezetekben az olvasó felé címzi õket, errõl tanúskodnak. Mondok egy példát, mivel olvastad, biztos tudni fogod mire gondolok. Szóval a példa: Hát nem csodálatos, hogy Jehova Isten szeret téged, és lehetõséget ad neked, hogy az igaz vallást megismerve megmentésben részesülj?
A kérdező hozzászólása: http://exjt.hu/Barna_Zoltan_BTA_Mit_tanit_valojaban_a_Biblia.. Ezt meg Neked ajánlom olvasásra, kb.18.oldaltól. Félreértések elkerülése végett leírom, nem vagyok"ellensége"a Tanúknak.
A kérdező hozzászólása: # 9/10: remekül van megfogalmazva, teljesen közérthetõen.
A kérdező hozzászólása: És ezeket Te ismered-e? http://12kosar.hu/index.php?page=shop.product_details&flypag.. http://www.kiakonyvek.hu/Konyvesbolt/index.php?productID=124 Vannak bennük érdekes dolgok....:)
A kérdező hozzászólása: Igen, végigolvastam.
A kérdező hozzászólása: # 4/5: Egyetértek. Annyi egyetértés azért azonban van a keresztények között, hogy például a Római Katolikus kereszténynek tartja a Reformátust, Evangélikust stb.is. Hiszen aki hisz Jézusban, az üdvözül. És nincs semmi további teendõ. Persze úgy is kell aztán viselkedni is, ki kell hogy hasson az életére is a változás.
A kérdező hozzászólása: Azt nem értem, hogy ha minden "világi"vallási könyv a Sátántól van, akkor az Õrtorony Társulat miért idéz belõle? Hiszen akkor gyakorlatilag a Sátántól idéz, nem? Szerintem nem kell sehonnan sem idézgetni, hogy ki mit írt a témáról, úgyis csak a Társulatnak lehet igaza, akkor azt meg minek alátámasztani világi vallási mûvekkel?
A kérdező hozzászólása: Megírjam egyáltalán, hogy honnan idéztem? Ugyanis a Társulat sem szokta, ha meg igen, akkor ha utánanéz ezeknek az ember az idézett irodalomban, rájön, hogy az nem is azt állítja, amit a Társulat. Meg egyébként is minden más vallási irodalom csak a Sátántól ered, a Társulatnak meg azért van igaza, mert Õ(mármint a Társulat), azt mondja.... Kár mindennek utánanézni, úgysem lehet igazuk másoknak, csak Nekik(a Társulatnak)....
A kérdező hozzászólása: # 17/24: csak olvassatok utána mindennek, ennyit kérek és nem, nem akarok pocskondiázni
A kérdező hozzászólása: ApCsel:"Gyõzõdjetek meg minden dologról!", mint ahogy a bereai zsidók tették.
ma 07:20 WTF?! Mi ez a a zgyvaság, amit összehordasz?!
"Ebbõl adódóan jó Gyülekezet LEHET akár a katolikus, református, evangélikus, metodista stb.is. " Teljesen mindegy, hogy ezek egymásnak (és a Bibliának)ellentmondó tanításokat tanítanak. Aki ilyet leír, annak fogalma sincs a Biblia tanításairól. A jó katolikus egyház a létezését a gyilkos fasiszta Mussolínivel kötött szellemi paráznaságának köszönheti. Ettõl még jó lehet - nem? Szajhálkodni is jó lehet - nem? Az ökumenikus mozgalomban összeborulnak a katolicizmus tisztátalanságaiban részt vállalók.
A kérdező hozzászólása: És mivel csak"egy elhívás"van, nincs a híveknek két osztálya sem.(Felkentek kontra örökké a paradicsomi Földön élõk.)
A kérdező hozzászólása: Az én véleményem szerint az, amelyikben a Bibliát tanulmányozzák. A kérdéses helyeknél több fordítást megvizsgálnak. Nem állítanak olyat, hogy csak az adott Gyülekezetbe(Szervezetbe) tartozók kapják meg az ingyen kegyelmet. Hiszen olyan nincs a Bibliában, hogy "akié a Szervezet, azé az élet":) Aki hisz Jézusban, annak Örök élete van. Persze, utána úgy is kell viselkedni. Mert hiába mondom, hogy hiszek benne, ha a tetteim nem követik azokat. Ebbõl adódóan jó Gyülekezet LEHET akár a katolikus, református, evangélikus, metodista stb.is. Viszont csak EGY EGYHÁZ van, abba minden felekezet beletartozik. Ha úgy látom, hogy az adott gyülekezet nem követi mindenben a Bibliában lefektetett alapokat, ott kell hagyni, és másikat keresni. Ez az én véleményem.:)
Ezekbõl adódóan melyik a jó gyülekezet? Add meg a választ rá.
A kérdező hozzászólása: "Megkérdezhetem, hogy hova jársz gyülekezetbe? Mert gondolom, megtaláltad már az "igazit"." Ezekbõl adódóan melyik a jó gyülekezet?
A kérdező hozzászólása: Ha már úgy érzed, hogy a legfontosabb dolgok kezdenek a helyükre kerülni Benned, akkor kérd Istent, hogy vezessen el Téged egy olyan gyülekezetbe, ahol a Bibliát tanítják(és nincs más"szükséges plusz"), ahol Istent ismerik, szeretik és követik, illetve ahol érzed, hogy lelkileg folyamatosan növekedhetsz.Ne maradj meg egy olyan egyházban, amely azt hiszi, hogy a megmentésért oda kell tartozni, vagy amely önmagát a többihez képest valamiért különlegesnek tartja.Ne kerülj cseberbõl vederbe, de az ettõl való félelem miatt ne is maradj elszigetelve!Istennek ÉPÜLETE, Krisztusnak TESTE van, és az élõ kövek vagy sejtek csak együtt épülnek(Ef4:4, 7, 14-16, 1Pt2:3-11).
A kérdező hozzászólása: Visszatérve a kérdésre, igen, MEGVAN a helyed valahol Isten népében, de azt nem én fogom Neked megmondani, hogy melyik egyház melyik gyülekezetében. Csak az a biztos, hogy nincs"privát kereszténység":nem mondhatod a Fõnek(Krisztusnak), hogy szereted, ha nem kérsz nyaktól lefelé a Testébõl(a többi kereszténybõl)!
A kérdező hozzászólása: Erre pedig csak azért vagyunk képesek, mert az egységünk nem egy dogmalista, nem közös elit tudat vagy közös félelmek, hanem egy örök szellemi-lelki valóság:közösség az Atyával, a Fiúban, a Szentlélek által, az evangélium alapján. Ennek az árát is Jézus fizettek ki, és amikor egyes keresztények(gyülekezeti tagok vagy vezetõk)mégis úgy viselkednek egymással, mint a pogányok, akkor sajnos tényleg úgy tesznek, mintha Jézus nem jött volna el(Jn 13:34-35). Ne feledd azonban, hogy ebben a világban már ki van osztva a Bíró(Isten), mind a Vádló(Sátán)szerepe, és egyik sem a miénk!Mindnyájan napról napra kegyelembõl élünk, csak mert Valaki most is esedezik értünk az Atyánál(Róm 8:26, 34).
A kérdező hozzászólása: Lényeges dolog a Megmentõ személye(Isten)és a megmenekülés útja(kegyelembõl, hit által, jótettekre).Az egyebek közé tartoznak a FORMAI dolgok(keresztelés, úrvacsora pontos mikéntje és az szervezeti modellek), az Isten LÁTHATATLAN munkálkodásával kapcsolatos kérdések(kiválasztás és szabad akarat kapcsolata), illetve a JÖVÕ eseményei(a még beteljesedésre váró próféciák pontos menetrendje).E témákról az egyes felekezetek a töredékes ismeret miatt nem tudnak TELJESEN azonos mozaikképet összerakni, de ezekben a témákban is sok a közös álláspont.Ennek a helyzetnek a türelmes elhordozására vonatkozik az alapelv harmadik része:"...de mindenben szeretet".
A kérdező hozzászólása: "Van Istennek szervezete? Természetesen.Ez azonban NEM azonos egy bizonyos egyházzal, sem egy bizonyos intézménnyel, szervezõdéssel, egyesülettel vagy könyvkiadóval. Az"Egyház"az a több száz millió valóban újjászületett keresztény, aki ma sok kisebb-nagyobb egyházban élve követi Krisztust.A különbözõ felekezetek kialakulásának történelmi okai vannak, ezek között pedig Isten kezét és emberek bûneit egyaránt fel lehet fedezni(lásd:Felhasznált szakirodalom). A legtöbb Tanú számára, akivel eddig találkoztam, szinte hihetetlennek tûnt, hogy mi, keresztények, a felekezeti véleménykülönbségek ellenére is lelki egységben vagyunk. Vitatémák azért LEHETNEK közöttünk, mert"töredékes az ismeretünk"és senki sincs a teljes, tökéletesen tiszta teológia birtokában(1Kor13:12).Ebbõl következik a régi, bár sajnos sokszor elfeledett alapelv:"Lényeges dolgokban egység, egyebekben szabadság, de mindenben szeretet."
Megkérdezhetem, hogy hova jársz gyülekezetbe? Mert gondolom, megtaláltad már az "igazit".
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy rosszul gondolom, de azt gondolom, hogy ha tegyük fel, "vallást választanék magamnak", akkor elõbb meggyõzõdnék róla, hogy az az Egyház, melyhez csatlakozni kívánok, a Biblia szerint tanít, él, több Bibliafordítást is megvizsgálok, hogy tényleg"az jön-e le"a szövegbõl, amit az illetõ Egyház tanít, tehát próbálom én saját magam megérteni magát a szöveget, az az elsõdleges. Kíváncsiságból megvizsgálom a történelmet különbözõ"világi"kiadványokból, nem egy Egyház kiadványaiból(mert lehet, hogy elfogult volt maga az Egyházi kiadvány), hogy"tényleg úgy volt-e a sztori", ahogy azt leírták. Illetve milyen feltevések/feltételezések vannak az adott témakörben. És ha mindezek megvannak, és ezt is tanítják az illetõ gyülekezetben, akkor ahhoz csatlakozom. Ha például problémás a fordítása/értelmezése egy adott bibliai szövegnek, megnézek pár másik fordítást is, ha 10-bõl 9 ugyanúgy fordít, és 1 nem, akkor nagy valószínûséggel a 9-nek lehet igaza. De ha kételkednék benne, elõveszek szótárt például(amit úgyszintén nem egy adott vallási szervezet ad ki), és megnézem benne, mi lehet az adott szó/mondat eredeti jelentése. Lehet, hogy hülye eljárás, de én így csinálnám.
A kérdező hozzászólása: ""Az elsõ feltámadás és a második halál nem ugyanazokra vonatkozik, - de ha nem világos, ne foglalkozzál azzal, hogy összevissza irkálsz a Bibliáról mindenféle sületlenséget, mert a saját vesztedet okozod vele. (2Pt 3:16) !!!"" A Tanúkról állítják éppen ugyanezt egyébként...:((
A kérdező hozzászólása: Az, hogy hány példányban adták ki az Új Világ Fordítást, meg hogy hány Tanú van, az biztos nem pontos, mert pár évvel ezelõtt íródott könyvrõl van szó.
A kérdező hozzászólása: Nem én forgattam ki a szöveget, hanem a"sátáni"könyv szerzõje, de úgy látom, nem olvastad el, hogy idézet volt.:) )) Az szerintem akkor is "szívás", hogy a Tan kialakulása elõtt még mindenki a mennybe ment, nem??? Csak 1935 óta van meg a földi osztály elmélete.
A kérdező hozzászólása: Azt veszem észre, hogy amit az Õrtorony Társulatuk tanít, azt teljesen készpénznek veszik, mintha úgy lenne a valóságban is. Nem járnak utána a dolgoknak a történelem könyvekben, "világi"vallási könyvekben. Ha jobban megnéznék a Társulat által megadott idézetek forrásait(úgy értem:kikeresnék pl.a könyvtárból az idézett könyvet), rájönnének, hogy abszolút nem támasztja alá azt, amit a Társulat mond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez egy 50%-ban volt nekem jó segítség, mert magyarul lenne szükségem rájuk... Kérlek, ha így is tudsz segíteni, akkor írj!

Kinek adnád a "Magyar Köztársaság Legnagyobb Politikusa" címet? (ha lenne ilyen)

Szimpátiától függetlenül, ki érdemelné meg ezt a címet?

Legjobb válasz: Magyarországon még nem született meg az a politikus, aki megérdemelné. O.V. semmi esetre sem! Hazudik, mint a többi.

Magyarországon még nem született meg az a politikus, aki megérdemelné. O.V. semmi esetre sem! Hazudik, mint a többi.
"Dr. Morvai Krisztina, szimpátiától függetlenül annyit még senki sem tett a hazájáért mint õ." Például mit tett? Sajnos nem igazán ismerem a munkásságát. Linkelni is elég.
(az elõzõ hozzászóló) JAJJ közben válaszolt más is -.-"" az elsõvel értek egyet :) Dr Morvai Krisztina!
Dr. Morvai Krisztina, szimpátiától függetlenül annyit még senki sem tett a hazájáért mint õ.
Orbánnak. Kolompár Orbánnak.
természetesen Orbán Viktor
Egyértelmûen Orbán Viktor.
Orbán Viktor. A "Magyar Köztársaság Legnagyobb Politikusa" gondolom az elmúlt 20-21 évre szól, ha már köztársaságról beszélünk. Így Viktor
Teljesen egyet értek az elõttem szólóval :) 16/L
jól tolod. de az a baj, h ez sehol se így mûködik, milyen gyökér elv ez? a vádnak kell bizonyítania, nem a védekezõ félnek
lendvai idlikó
"az, hogy mindenben hazudik, nem érv:D de kösz, meggyõztél, hogy nem tudsz semmi konkrétat mondani. szajkózd tovább gõzerõvel. grat" TE NAGYON......!!Most gondoltam valamit=) nem pozitív nyugodj meg....;)Nos h miben hazudott? 1.Lett adó csökkentés?Ne gyere nekem a 16%os [email protected] mert a hétköznapi ember ...ta meg ezzel is:) 2.hol van a beígért 10év alatt 1milla munkahely?jó lassan csak 1 év telik el de hol van a beígért 100 ezer?=) 3.Segített a hiteleseken?NEM! KIELÉGÍTÕ VOLT A VÁLASZOM MANÓCSKA?=) nem ártana tájékozódni, mint azt elõttem is írta valaki=)
Senkinek...
Szálasi Ferenc
Ki a legnagyobb darab? Talán zagyva György Gyula, õ elég magas és nagydarab. Amúgy senkinek, ugyanis nézz már körül az országban! Ki érdemelné meg????
Göncz Árpádnak, de egy vígaszoklevelet kapna Magyar Bálint, és Pokorni Zoltán is.
Göncz Árpád igen, megérdemelné! Egyébként Mogács Dániel!
:)
Torgyán Józsi!(egyébként komolyan Göncz Árpád)
"jól tolod. de az a baj, h ez sehol se így mûködik, milyen gyökér elv ez? a vádnak kell bizonyítania, nem a védekezõ félnek" Kivétel, ha teljesen egyértelmû dolgot próbálsz cáfolni. xD
Bokros Lajos!!!
"Egyébként miben is hazudik Orbán?:S" Fordítsuk már meg! Tudsz írni egyetlen dolgot amiben nem hazudott?
Sólyom László??? Beszedtél valamit?
A kérdező hozzászólása: Igen, a jelenlegi, azaz a harmadik Magyar Köztársaság idõszakából!
Göncz Árpádnak Magasan veri a többieket politikai tehetségben, emberségben és mûveltségben is!
Sólyom László és Göncz Árpád.
Ja, Árpi bá.
Orbán. Egyébként miben is hazudik Orbán?:S
Ha a tisztelt kérdezõ a 3. Magyar Köztársaságra érti a kérdését, akkor a válaszom: Varga Mihály.
orbán mindenben hazudik... nem ártana kicsit tájékozódni.. bár azt nem olyan könnyû mivel gyakorlatilag mossák a magyarok agyát :/ fõleg médián keresztül (N)
"Például mit tett? Sajnos nem igazán ismerem a munkásságát. Linkelni is elég." Keress rá és hasonlítsd össze a többiekkel. Pl bármely fideszessel vagy MSZP- sel.
"Például mit tett? Sajnos nem igazán ismerem a munkásságát. Linkelni is elég." Keress rá és hasonlítsd össze a többiekkel. Pl bármely fideszessel vagy MSZP- sel. Rengeteg olyan, nemzetbiztonsági szempontból fontos dologért állt ki melyet ha nem tesz Magyarország már nem létezne. Komolyan keress rá megéri.
az, hogy mindenben hazudik, nem érv:D de kösz, meggyõztél, hogy nem tudsz semmi konkrétat mondani. szajkózd tovább gõzerõvel. grat
Szerintem egyértelmûen Göncz Árpád. (Csak nagyon halkan teszem hozzá, hogy Bokros Lajos is baromi jó szakember, annak ellenére, hogy milyen megítélése van manapság.)
Dr. Morvai Krisztina

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!