Találatok a következő kifejezésre: Ciki beiratkozni középiskolába (1 db)

Ciki beiratkozni külföldre középiskolába nyelvtanulás céljából, ha már Magyarországon elvégeztem?

Külföldre költöztem. Nem beszélek angolul, viszont a suliban egy tanév alatt perfekt lehetnék. Egy ismer?sömnek bejött, csak ? 15 volt, nem 20 mint én, érettségivel. A nyelviskola itt nagyon drága, a középiskola ingyenes lenne.

Legjobb válasz: szerintem nem... ha valaki beszól azt lecsapod, mint a taxiórát, amúgy meg ismétlés az unalom (tudás?) anyja :)

szerintem nem... ha valaki beszól azt lecsapod, mint a taxiórát, amúgy meg ismétlés az unalom (tudás?) anyja :)
Magyarországon is van néhány középiskolában "esti" tagozat. Oda pont a túlkorosak járnak meló mellett vagy csak úgy... :) 20 évesen szerintem külföldön sem vesznek fel középsuliba nappalira.
Ez miért lenne ciki? Ha bevesznek, megtanulod a nylvet, az oké, nem?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)
Hova költöztél? Ha New York-ba esetleg, itt vannak ingyenes nyelviskolák is. Más államokban is. ESL course.
A kérdező hozzászólása: Írországba költöztem.
hogy lenne már ciki.lagalább megtanulsz mégjobban.bolond vagy?de azért ha nem megy anyira angol akkor nem tudsz 1 év alatt perfektul megtnulni
Énis irországban lakom.:)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egy jónevü német egyetem a német C1-en kívül milyen egyéb nyelvizsgát követel meg?

Mondok egy példát: München, közgazdász szak.

A németek angol érettségije kb. B2 szintü. Tehát érdemes egy nemzetközi angol B2-öt letenni és úgy jelentkezni?
A német középiskolában 2 idegen nyelv van. Igaz, hogy az egyetem megkövetel még egy idegen nyelvü alaptudást latinból vagy franciából?
Kellenek ezek az egyetemi felvételihez?
Illetve növelik a bejutás esélyét?

Próbáltam az egyetemek honlapját megnézni, de az elég bonyolult.

Köszi a válaszokat elöre is.

1

Lehetséges lehetne?

Azt szeretném ,hogy mikor betöltöm a 18-at magán tanuló lennék középsulin és kiköltöznék Californiába.Ott dolgoznék és ,mikor meg kaptam az éretségit jelentkeznék egy Californiai egyetemre vagy főiskolára?

6

Milyen angliában egy felvételi?

Miket kell tudni?
Esetleg valami gyakorló feladatsort tudnátok mellékelni?

0

Tanulmanyok, munka Nyugaton - tervezed-e, es ha igen, szeretnél-e visszajönni utána?

Mit gondolsz ebben a temaban jelenleg? Szeretnél-e külföldön élni? És ha igen, vissza szeretnél-e jönni, vagy inkább abban gondolkozol, hogy teljesen kivandorolsz?
Kifejtened roviden miert?
Leginkabb a meg MOn elok velemenye, gonddolatai erdekelnek.
Ha gondolod, légyszi add meg életkorod, és helyzeted(tanuló, dolgozó, frissdiplomás stb) - Igy jobban érthetö milyen élethelyzetböl beszéltek.
38F, Budapest, nemreg visszavandorolt munkakeresö(friss phd)

8

Mit gondoltok, le tudok érettségizni emelt bioszból - mondjuk 60%-osra - úgy, hogy most májusban ötösre érettségiztem középszinten?

13

Mit kell tudni egy angliai felvételiben és hogyan készülhetek fel rá?

Angliába költöztünk, am 8-at kezdenék, de itt korcsoportomnak megfelelően 11.-es leszek. A suliban felvételit kérnek, de nem tudom, mit és hogyan tanuljak.
Tudna valaki segíteni?? SOS! Csak 2 hetem van rá!!

0

Mit kínál a CEAS?

A CEAS egy angol főiskola de Magyarországon oktatnak. Én idén érettségizem és most találtam rá erre a főiskolára. Tényleg olyan jó mint írják? Van valakinek tapasztalata ezzel az intézménnyel kapcsolatba?

1

Vannak olyan ösztöndíjak, amelyek a külföldön tanuló diákok költségeit fedezik?

Pl. Dániában a lakás/kollégium, élelmiszer, stb. dolgok fedezésére szolgál olyan diákok számára, akiket a szüleik nem tudnak anyagilag támogatni?

3

Iskolaköteles vagyok Ausztriában?

17éves vagyok (középiskolás 10.osztályom elvégeztem,most lépnék 11.-be)
A magyar törvény szerint 18éves koromig tanköteles vagyok!!(1996-os születésű vagyok)
Ausztriába(Innsbruckba) költöztünk a családommal. A bizonyítványomat nem adta ki a magyar iskolám,csak a hitelesített fénymásolatát. Szóltam az igazgatónak,hogy kiköltözünk. Most viszont ugyan úgy írják a hiányzást,mert tanköteles lennék magyarba. Ausztriába viszont nem! itt 16év a tankötelesség.
Bevagyok jelentve ide,Innsbruckba.
Mi a teendő? A magyar vagy az Osztrák törvény vonatkozik rám?
Hogy tudnám a bizonyítványom kikérni befogadó nyilatkozat nélkül,ha az osztrák tankötelesség vonatkozik rám?

5

Fogadtatok már be cserediákot? Voltatok már azok? Milyen?

Szeretnék befogadni német cserediákot, a suliba van egy ilyen program. 10 napra jönne most szeptemberben, aztán tavasszal én mennék 10 napra. Viszont egy kicsit tartok tőle. Én nem vagyok egy nagy társasági ember, sosem tudom miről beszélhetnénk, még magyarul sincs sose témám, nemhogy németül. Gyenge középfokon beszélek, így elég nehezen értenénk meg egymást szerintem. Félek, hogy olyan lány jön, aki teljesen más, mint én, és nem jövünk ki egymással. Meg én igénylem, hogy néha egyedül legyek, ne legyen folyton valaki a sarkamban. A legjobb barátnőmmel sem bírtam 4-5 napnál tovább folyton kettesben. Mikor 1 hetes táborban voltam, és délután szabadidő volt, még onnan is hazajöttem egyszer arra a 2 órára. Szóval nem tudom nekem ez milyen lenne. Persze kibírom valahogy azt a 10 napot, főleg ha jó fej. De nem tudom milyen lenne. Meg alapból a németek olyan mások, mint mi. Más a viselkedésük is, a szokásaik. Meg fogalmam sincs mit csinálhatnánk délutánonként vagy este, alig ismerem én is ezt a várost, nem tudom mit mutathatnék itt neki, örülök ha nem tévedek el a suliig. Amúgy sem vagyok egy bulizós. A legtöbb korombeli más mint én, én inkább visszahúzódó vagyok meg nem egy érdekes ember. Attól is félek, hogy nem lesz neki jó itt, pl. ha fél mondjuk a kutyáktól az elég gáz lenne, mert van 3 nagy kutyánk, meg még macskánk is. A szüleim reggeltől estig dolgoznak, tehát nem igazán tudnak főni max este akkor van másnapra, de nem minden nap. Mondjuk elmehetünk kajálni valahova csak gőzöm sincs hogy itt hova. Pl. kell kutyát sétáltatnom, de félek, hogy mi van ha ő nem akar jönni. Meg nekem franciaágyam van. Nem tudom, hogy neki jó lenne-e ha együtt aludnánk vagy hozzak valahonnan egy matracot és akkor aludjak a földön vagy mi?! Szóval tényleg nem tudom, be merjem-e vállalni. Örülnék ha írni valaki aki már fogadott be vagy volt cserediák, hogy ez milyen, miket csináltak, hogy jöttek ki egymással stb.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!