Találatok a következő kifejezésre: Ciki a nevet adni (11 db)

Szerintetek a Saul nevet adni nem ciki?

Ismerős akarja adni a gyerekének, szerintem égés.

Legjobb válasz: Szerintem jó név, ismertem ilyen nevû fiút!!! Miért lenne ciki egy babának!? Az ember csak 1-2 évig baba, majd felnõ, s utánna egy felnõtt embernek, férfinak nagyon is jó név!!! Na meg ha utánna nézel, a nevek fele Héber eredetû! Akkor ennyi erõvel a Dávid is egy ciki név!? semmivel sem különb a Saul-nál!!! Akkor lehetne a Zalán is egy ciki név, mer egy megyérõlkapta a gyerek a nevét, vagy faluról, vagy Alma meg gyümölcs... Azt hiszem a felfogásoddal van gondd...

Szerintem jó név, ismertem ilyen nevû fiút!!! Miért lenne ciki egy babának!? Az ember csak 1-2 évig baba, majd felnõ, s utánna egy felnõtt embernek, férfinak nagyon is jó név!!! Na meg ha utánna nézel, a nevek fele Héber eredetû! Akkor ennyi erõvel a Dávid is egy ciki név!? semmivel sem különb a Saul-nál!!! Akkor lehetne a Zalán is egy ciki név, mer egy megyérõlkapta a gyerek a nevét, vagy faluról, vagy Alma meg gyümölcs... Azt hiszem a felfogásoddal van gondd...
Miert lenne eges, csak szokatlan.
Nem értem a kiakadásod, akkor mi van amikor valaki Frodó-nak, Ronaldó-nak, vagy Fradika-nak nevezi a gyerekét? Szerintem ez sokkal cikibb. Szóval ennél sokkalta égõbb neveket is hallottam már, ehhez képest a Saul nem is az. És ha azt nézzük, hogy mennyire ronda, akkor Béla se szebb.
A kérdező hozzászólása: Amúgy meg Pál apostol is lecseréltette, mert annyira ronda. :D
De jó vagy 7-es válaszoló, én már nem is írok semmit, csak osztom a véleményed!!!! :)
szerintem az
A kérdező hozzászólása: Persze mindenki azt ad, amit akar, és környezetemben adtak már elég fura neveket, de valahogy ennél éreztem elõször azt, hogy igazi kitolás szegény gyerekkel.
A kérdező hozzászólása: 1: Csak gondolkozzál egy kicsit... név eredet stb... Igazi bélyeg lesz annak a gyereknek. De ha attól eltekintünk, hogy lehet egy kicsi babának ilyen nevet adni, hát nem tudom, én nem adnám, és nem hiszem, hogy egyedül vagyok ezzel.
Az en gyerekemnek nem adnam, de ha nekik ez tetszik, akkor miert ne. Izlesek es pofonok...
Nem is hallottam még, szegény gyerek!
Múlt héten olvastam, hogy Németországban milyen felkapott név a Béla, szép csengésû, magyar névnek tartják, több száz Béla él náluk, és sorra születnek a Béla babák.

Külföldi nevet adni a babámnak ciki?

Legjobb válasz: Szerintem nem ciki. Csak mondjuk a vezetéknév sem mindegy. Mert egy nagyon magyaros hangzású vez.névhez és nem adnék külföldi nevet. Nekem csak azok a küldöldi nevek nem tetszenek,amit te is hozol példának,tehát magyar kiejtés szerint kell leírni.

Szerintem nem ciki. Csak mondjuk a vezetéknév sem mindegy. Mert egy nagyon magyaros hangzású vez.névhez és nem adnék külföldi nevet. Nekem csak azok a küldöldi nevek nem tetszenek, amit te is hozol példának, tehát magyar kiejtés szerint kell leírni.
Szia! Az én párom francia, ezért foglalkoztam ezzel a kérdéssel. Olvastam valamelyik oldalon (nem tudom mennyire igaz!!!), hogy ha én a fiamnak a Victor nevet adnám, azt Magyarországon Viktorként jegyeznék be. Valamiért átmagyarosítják. De gondolom, nem minden névvel lehet ezt eljátszani..
Én úgy tudom, hogy ha külföldi állampolgár a másik szülõ, akkor lehet kérni, hogy az Õ anyanyelve szerint íródjon a keresztnév. Ezt a Viktor/Victor hozzászólónak írom.
Így van, ha az egyik szülõ külföldi, vagy valamelyik bejegyzett nemzetiséghez tartozik, akkor megengedik az õ helyesírása szerint használni a nevet, sõt olyan nevet is, ami Mo.-on nincs bejegyezve, de az adott szülõ anyanyelvén szokásos név.
az én fiamat Alrick-Andrew nak hivják :D
Attól függ. Nekem nagyon tetszik a Kendra név, itt nincs para azon, hogy úgy kell-e írni, ahogy ejtik, mert igen. Mondjuk szerintem a külföldi név akkor jó, ha úgy kell írni, ahogy ejtik, vagy már meghonosodott annyira, hogy nem néz ki röhejesen leírva (mert a Dzsennifer, stb. nagyon bénán néznek ki leírva). Vagy hát a másik meg az, hogy persze külföldi származás esetén kérni lehet, hogy "normálisan" írhassa a nevét a gyerek, tehát úgy, ahogy az adott nyelven írják. De ezt igazolni is kell valamivel. Amúgy elég valószínû, hogy az én babámnak sem valami hely de magyaros neve lesz, mert a párom külföldi (félig), és szeretne valami olyan nevet adni, amivel egy kicsit ezt hangsúlyozni lehet. Hát majd meglátjuk :)
A magyar helyesírás minden idegenszót fonetikusan ír. Ezért a Jessika=Dzsesszika, a Jastin=Dzsasztin stb... De érdemes inkább utónévkönyvbõl válogatni és olyat ami illik a vez.névhez. Egyébként nem ciki külfödi nevet adni, szíved joga. A lényeg, hogy ne tolj ki a gyerkeddel. Ismerek pl olyan 6 éves kisfiút akit élete végéig ki fognak röhögni hála a szüleinek. Ugyanis ha megkérdezik tõle hogy hívják: Nagy Barna Farkasnak a válasz. Szóval én személyszerint csak ezt kérem tõled. A többi a te ill ti dolgotok.
Szerintem a Nagy Barna Farkas állati aranyos! :) Ha ilyen vezetékneveim lennének, én is így nevezném a gyereket. A Nagynál, meg a Kis-nél is :) Zaphira
Szia! Mi fiúnak a Medoxot, lánynak pedig a Jana-t választottuk. Mindegyik be van anyakönyvezve szerencsénkre. A vezetéknevünk sváb nyelvû szóval ez nem is okoz hangzási nehézséget. Magyar nevet sokkal nehezebb volt találni hozzá és nem is tudtunk megegyezni, úgyhogy ezek a nevek elsõre mindkettõnknek tetszett. Üdv: 37 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Vannak szép magyar nevek, de kicsit különlegesebbet akartunk neki adni. Persze nem Dzsesszikát! :)
A kérdező hozzászólása: Nem, nem magyaros hangzású a vezetéknév. Nem magyaros a vezetékneve. Ha magyaros lenne, mint pl. Kovács akkor ahhoz tuti nem adnék külföldni nevet, mert az elég hülyén nézne ki!
Mi itt Americában élünk a férjemmel és a 3 kislányunk: Anne(Anna) Laura(Lorának ejtik)és Suzanne(Szuzán).Szerencsére mindkét nyelven könnyen ejtik ki.

Ciki a Rozália nevet adni második keresztnévnek?

az els? név nem magyar hangzású és szeretnénk másodiknak valami magyarosat adni. és egy személyre emlékeznénk ezzel

Legjobb válasz: Szerintem nem ciki, fõleg ha neked tetszik és hangzásban illik az elsõ névhez. Nem kell másokkal foglalkozni, ha te ezt a nevet szeretnéd, akkor ezt válaszd.

Szerintem nem ciki, fõleg ha neked tetszik és hangzásban illik az elsõ névhez. Nem kell másokkal foglalkozni, ha te ezt a nevet szeretnéd, akkor ezt válaszd.
Nem ciki, fõleg, ha érzelmi kötõdés miatt válasszátok ezt a nevet a babának!
szerintem sem ciki. De lehet már csak sima Rozit, vagy Rozinát is anyakönyvezni, az is szép...
Szia! Nekem nagyon tetszik, ha lesz kislányom az egyiknek biztos ez lesz az elsõ neve.Rozi nagyon jó. Csak az a baj, hogy egyre népszerûbb lesz és hamarosan sok gyerkõcöt fognak így hívni, de sebaj, hiszen régen 6-7 biztos volt ilyen nevû a faluban.:)
Szia, nekünk is kislányunk lesz. Mi is a Rozit azaz Rozitát választottuk második névenek, így lesz D. Angelika Rozita:)
szerintem a Rozália gyönyörû név! kis rózsaszál...:O)

Van olyan név, amit CIKI, és KELLEMETLEN adni a kutyának?

Mert ismer?söm elnevezte a Rotweilerét Sátánnak, és amikor elmentek sétálni ordibálkt utána, és ott jöttek keresztény vallásos kirándulók. És azt mondta nem elég, hogy hülyének nézték, hogy ordibál még azt is mondták neki, hogy Sátánista, és térüljön meg, mert a pokolra kerül. Õ meg csak a kutyáját hívta... Szóval nem szeretnék ilyen helyzetbe kerülni. Milyen neveket ciki ha ordibálok kint a nyilvánosság el?tt?

Legjobb válasz: Júúúj :D Elképzeltem a helyzetet, szerintem elég mókás! Ami szerintem idiótán tud hatni, azok a vírus és betegség nevek. Ebola, Tífusz és társaik.

Júúúj :D Elképzeltem a helyzetet, szerintem elég mókás! Ami szerintem idiótán tud hatni, azok a vírus és betegség nevek. Ebola, Tífusz és társaik.
Egy ismerõsöm mesélte, hogy volt régen egy yorki mixe és Tamponnak hívták. :D És hogy eléggé furán néztek az emberek, amikor kiabált a kutyának, hogy Taaaampoooon gyere ide :DDDD Hát elhiszem, hogy furán néztek. :D
Az én kutyámat Whiskynek hívják, hát ezen is elég sokan fenn szoktak akadni. Meg ezt is érdekes élmény az utcán kiabálni. :)
Hát könnyebb lenne ha elõször gyûjtenél neveket amik tetszenek (http://www.nevnaptar.eu/kutya_nevek.php?mod=kutya) és amik tetszenek azokat kiírod és utána kérdezed meg, hogy ciki-e.:)
És nem érdemes még Kis Pistinek hívni se. Mert pl kiabálsz az utcán, hogy KISS PISTA GYERE IDE MERT BELÉD RÚGOK, akkor legalább 10 Kiss István nevû pasas elõl futhatsz hazáig X"D Ismerõsöm kutyája Legolas, és Lassi-nak becézi. Vicces, hogy minden nap séta közben minimum 5 kutyás odajön, hogy nem Lassi-nak hanem Lessi-nek kell ejteni X"D Skót juci mix-rõl van szó egyébként X"D
Az egyik ismerõsöm kutyáját úgy hívják, hogy Kutya. Vannak érdekes helyzetek ebbõl :-)
Sztem jó név egy rotinak a Sátán.Nem is lehet nekik olyat adni, hogy Eperke..mindenféleképp valami keményet nevet kell keresni. Amstaffot akarok, neki Barbár lenne a neve:D
Hát ismerõsömnek 2 kutyája van. Az egyik Ribanc a másik Ajtó. Volt már pár kínos szituáció belõle. Amikor kiabálja, hogy "Ribanc, Ajtó gyertek ide" mindenki õt nézi. Amúgy két bernáthegyi:)
Miért hívják ilyen sokan a rotijukat sátánnak? személyesen 3at ismerek, most ez a negyedik...
Szerintem a kolbász, meg a hasonló kajanevek...és a furcsa keresztnevek (jebuzeás, gerzson, arzén, )
Gondold el, hogy ha xy nevet adsz a kutyádnak kerülhetsz-e ilyen helyzetbe?
Az unokatesóméknak volt egyszer egy német juhászkutyájuk, õt Ringyónak hívták... Eelinte furcsállták az utcabeliek, amikor kiabált a kutyának, de aztán megszokták. Szóval szerintem nincs ciki és kellemetlen név, ha Neked tetszik és szerinted illik a kutyádra.

Szerintetek mik azok a nevek amik cikinek számítanak, és semmiképp nem adnád a babádnak?

Legjobb válasz: Benõ, Rezsõ, Ödön, Jolán, Etelka...ilyesmik

Benõ, Rezsõ, Ödön, Jolán, Etelka...ilyesmik
Erzsi, Józsi, amik régen voltak divatban és a tömegnevek
Ez sztem az aktuális divatnak megfelelõ. Néhány éve sokan el sem tudták volna képzelni, hogy a gyerek pl. Bendegúz legyen. És lám...vagy pl. Koppány, Huba... Ma meg már divatos is. Én mondjuk cikinek tartom a Dzsokit, Dzsesszikát, Vanesszát, Szamantát, Eszmeraldát, Kevint..stb. Az Etelka és a Jolán pl. múlt századi "alkotású" magyar nevek, mint a Csilla, Tünde...stb. Másnak ez a "ciki". Én nem adnék a gyerekemnek Csongor nevet, mégis elõszeretettel választják ma az anyukák a fiaiknak.
Szerintem a külföldi nevek magyarosított változatai.
Vangelisz:) Tegnap olvastam egy oldalon vicces neveket:)
Külföldi divatnevek, amiket már valaki írt (pl. Dzsesszika, Dzsennifer, Kevin, stb.) Hamarabb lenne a gyerekem Jolán, Erzsébet, vagy József, mint bármelyik ezek közül a külföldi förmedvények közül... Pedig a Jolán, Erzsébet, vagy József se a kedvencem.
Vannak olyan keresztnevek, amik a vezetéknévvel együtt alkotnak cikis, vagy nevetséges párosítást. Például: Végh Béla, Kis Barna, Ádám Álmos, stb.

A Bálint fiú név mennyire 'trendi' ma egy kisbabának adni? Ciki nem ciki? Ti adnátok a Bálint nevet a születendő kicsinek?

Legjobb válasz: Húgom kisfia Bálint. :) Szerintem jó név.Mi Bálnusnak,Bálnónak becézzük

Húgom kisfia Bálint. :) Szerintem jó név.Mi Bálnusnak, Bálnónak becézzük
Nagyon aranyos így ez a három fiú név együtt.:) A Beáta nekem nem nagyon tetszik, de nektek kell tetszen.
A kérdező hozzászólása: lány néven még nem gondolkodtam, az elsõ kettõnél is a lány név volt meg elõbb aztán fiú lett mindkettõ :) ) de mindenképp B betûs lenne :) nekem tetszik a Beáta
De jó, nagyon tetszik így a három fiúnév!!!!! Ha kislány lesz akkor hogy fogják hívni?
Nekem tetszik a Bálint név, ismerek is kis Bálintot. De én egy bizonyos személy miatt soha nem fogom ezt a nevet adni a fiamnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) nekem tetszik a Bálint név és agypapám is Bálint volt :) van már két kisfiam Bence és Balázs és most tervezzük a harmadik gyerkõcöt és csak elgondolkodtam ha újra kisfiú lesz akkor a Bálint név jönne szóba :)
Az én 3 éves kisfiamat is Bálintnak hívják!Illik is rá nagyon!Jelentése:erõs, egészséges
Trendi, szerepel a 20 leggyakoribb között.
Miért lenne ciki? Teljesen normális, szép név a Bálint. Egyébként is nem mások véleménye a fontos, hanem hogy a szülei kedveljék a nevet.
nekem nagyon tetszik, én adnám.
:D Mi is B betûsek vagyunk :) Balázs, Barnabás.Remélem a harmadik lány lesz és õ Bibiána, vagy Bianka lesz

Mi van akkor, ha fel szeretnék adni egy levelet, és tudom a címet, de az emberke nevét nem?

Legjobb válasz: Odaírsz egy kitalált nevet. A postásoknak nem számít a név valódisága, a címzettnek meg megírod az okot.

Odaírsz egy kitalált nevet. A postásoknak nem számít a név valódisága, a címzettnek meg megírod az okot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Ez nem minden esetben fog sikerülni..mivel mi is ha kapunk egy olyan levelt, amin nem az én nevem van vagy a családom többi tagjáé akkor vissza adjuk a postásnak..vagy valami..mert lehet, hogy valaki azt hiszi, hogy a cím van el írva nem a név.:D
A kérdező hozzászólása: És ha nem írok rá nevet???

Fel kéne adnom egy utánvételes csomagot, de nem tudom a címzett nevét, a címét tudom! Honnan tudnám kideríteni?

Telefonon beszéltem a személlyel lediktálta a címét, de olyan furcsa címe volt h csak másodszorra értettem meg és addig elfelejtettem elkérni a nevét is :(!

Van egy MERCURY KOBIAN KOB P4X400 NDSX alaplap telepitőm. Ez az alaplap telepitőm neve ilyet valaki tud nekem szerezni? Vagy letöltési cimet adni mert elromlott az alaplap telepitő cd. és enélkül szar a gépem mit javasoltok mert én a neten se találom

Legjobb válasz: Szia, Ha jól látom VIA az egész: Chipset - VIA P4X400 & VT8235 * AGP V 3.0 compliant with 8x transfer mode * Peak Bandwidth 266MB/S 8-bit V-link Host Controller - LPC I/O � IT8705F - System Hardware Monitor: Integrated in IT8705F - LAN: VIA VT 6103 - AC97 Audio Code * Compliant with AC97 2.2 specification Akkor javaslom ezt: http://www.via.com.tw/en/support/drivers.jsp

Szia, Ha jól látom VIA az egész: Chipset - VIA P4X400 & VT8235 * AGP V 3.0 compliant with 8x transfer mode * Peak Bandwidth 266MB/S 8-bit V-link Host Controller - LPC I/O � IT8705F - System Hardware Monitor: Integrated in IT8705F - LAN: VIA VT 6103 - AC97 Audio Code * Compliant with AC97 2.2 specification Akkor javaslom ezt: http://www.via.com.tw/en/support/drivers.jsp

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!