Találatok a következő kifejezésre: Ciki a nevet (272 db)

Jogászokon és orvosokon kívül kik kapnak még Dr. Címet a nevük elé?

Tehát milyen iskolai végzettség vonzza magával még a doktori címet?

Legjobb válasz: Dr. az ember neve elõtt nem szószerinti értelemben vett doktori cím. A doktori cím egy tudományos fokozat, mely régebben együtt járt a "Dr." elõtaggal, ma viszont már nem. Ehelyett egy PhD utótagot kapnak a nevükhöz.

Dr. az ember neve elõtt nem szószerinti értelemben vett doktori cím. A doktori cím egy tudományos fokozat, mely régebben együtt járt a "Dr." elõtaggal, ma viszont már nem. Ehelyett egy PhD utótagot kapnak a nevükhöz.
"Ehelyett egy PhD utótagot kapnak a nevükhöz." Igen meg egy dr elõtagot...
Én már láttam olyan orvost aki Phd-t is csinált annak meg ilyen volt a neve: Dr. Dr. XY Phd
azt hiszem, a phd-t végzettek van egy tanár ismerõsöm, nem jogász, nem orvos, nem gyógyszerész, de dr.
ja, bocs elsõ, kicsit le vagyok zsibbadva...
"mindenki másnak teljesíteni kell érte" Mert szted egy orvosnak meg egy jogásznak nem kell érte tennie semmit, mi? Csupán 5-6 év tömény szívás....
Egy matematikusnak meg 8.
Második én is ugyanezt írtam. Mondom mindenki másnak teljesíteni kell érte.
Ez elõfordul, de különbség van kis-és nagydoktori cím között ! Ott van az emeritus, habilitus, stb...
gyógyszerészek. Mindenki másnak teljesíteni kell érte.
Még a fogorvosok is kapnak "automatikusan" Dr.-t a nevük elé.
"mindenki másnak teljesíteni kell érte" Igen kell. Õk hárman az egyetem elvégzésével alanyi jogon megkapják a dr-t. A többiek meg komoly munkával szerzik meg, még az egyetemi éveken kívül.
"A többiek meg komoly munkával szerzik meg, még az egyetemi éveken kívül." Elhiheted, abban az 5-6 évben benne van az a kemény munka, amit mások csak az egyetem után teljesítenek.
Orvosok: dr.med., fogorvosok: dr.dent., állatorvosok: dr. vet. , jogászok dr. iur címet kapnak a diplomájukkal csak nálunk nem szokás kiírni a teljes rövidítést. Aki tudományos fokozatot szerez az Phd, ettõl feljebb Dsc, majd a CsC rövidítést teszik a nevük után. Hülyeség a tudományos fokozaton kívül a név elé a dr.-t is kiírni, angolszász országokban nem is szokás. Ha valakinek az egyetem ad doktori vagy díszdoktori címet az dr. univ. rövidítést tehet a neve elé de itt is kihagyják az univ-et.

Miért van az hogy egy e-mail címmel a név folyamatosan változik? Hotmail-es email címről irok. Nem értem.

Legjobb válasz: nem tudom, de engem is zaklat a myvip,hogy ú ismerõs,új üzi,stb. És nem is voltam,nem is vagyok regisztrálva. Meguntam,írtam nekik. erre azt válaszolták,h az e-mail cím elõzõ gazdája regisztrált és többet nem írnak. Azóta is napi szinten jönnek a levelek(freemail)

nem tudom, de engem is zaklat a myvip, hogy ú ismerõs, új üzi, stb. És nem is voltam, nem is vagyok regisztrálva. Meguntam, írtam nekik. erre azt válaszolták, h az e-mail cím elõzõ gazdája regisztrált és többet nem írnak. Azóta is napi szinten jönnek a levelek(freemail)

Nagyon ciki a nevem?

elég fura nevem van (privátba) és most fogok sulit váltani és félek,hogy ki fognak csúfolni:( eléggé zokon veszem az ilyeneket..egyébként a vezeték nevem olyan fura de a keresztnevem se hétköznapi.előre köszi a választ:) 13/L

Legjobb válasz: Irdmeg!:)

Irdmeg!:)
Irhatod :)
Ide is küldheted! ;-)
PLS nekem is. Nekem is ritka családnevem van, és nem nevettek ki érte, sõt az osztályból már mindenki le tudja írni normálisan a nevemet kérdezés nélkül (a tanárokon kívül -.-") Ám tudom, ez nem volt valami fontos :)
Nekem is megírhatod!am nekem is van pár fura nevû osztálytársam de senki nem csúfolja õket. 14 /l
Mi a neved írd meg?! Lécci
kíváncsi vagyok, írd meg :)
Írd meg :DDD
Te vagy az bencs???, érzem a jelenléted, zavart érzek az erõben. B E N C S ! ! !
Küldheted! 13/L
írhatod! :)
ÍRD! 12/L
18-as vagyok. Még nekem el se küldted!
írhatod :)
Küldheted!
Küldjed csaak ;)
A kérdező hozzászólása: Nem, nem szoktam akkor aludni:D és bocsi mindenkinek h nem írtam csak rengeteget tanultam és elfelejtettem..
Nekem is írd meg!
UNIKORNISHELIKOPTER
Írd nyugodtan. 17/L
nekem is jöhet
elõzõnek, szerintem 13 évesen már ilyenkor alszik:)
hé, valakinek megmondta a nevét? már egy órája várok rá se semmi...
Írd meg! :) 18/L
Nekem is írd, mondok véleményt!:)
Irjad és megmondom a tutit
Küldd el nekem is! Nekem sincs egyszerü nevem, de senki sem csúfol (valaki ki se tudja mondani :) )


Megtudnátok mondani ennek a címét? A nevét?

http://www.youtube.com/watch?v=nuvKAjAFYcs

Legjobb válasz: Final Fantasy

Final Fantasy
méghozzá a Final Fantasy VII Crisis Core

Ciki a Rozália nevet adni második keresztnévnek?

az els? név nem magyar hangzású és szeretnénk másodiknak valami magyarosat adni. és egy személyre emlékeznénk ezzel

Legjobb válasz: Szerintem nem ciki, fõleg ha neked tetszik és hangzásban illik az elsõ névhez. Nem kell másokkal foglalkozni, ha te ezt a nevet szeretnéd, akkor ezt válaszd.

Szerintem nem ciki, fõleg ha neked tetszik és hangzásban illik az elsõ névhez. Nem kell másokkal foglalkozni, ha te ezt a nevet szeretnéd, akkor ezt válaszd.
Nem ciki, fõleg, ha érzelmi kötõdés miatt válasszátok ezt a nevet a babának!
szerintem sem ciki. De lehet már csak sima Rozit, vagy Rozinát is anyakönyvezni, az is szép...
Szia! Nekem nagyon tetszik, ha lesz kislányom az egyiknek biztos ez lesz az elsõ neve.Rozi nagyon jó. Csak az a baj, hogy egyre népszerûbb lesz és hamarosan sok gyerkõcöt fognak így hívni, de sebaj, hiszen régen 6-7 biztos volt ilyen nevû a faluban.:)
Szia, nekünk is kislányunk lesz. Mi is a Rozit azaz Rozitát választottuk második névenek, így lesz D. Angelika Rozita:)
szerintem a Rozália gyönyörû név! kis rózsaszál...:O)

Hogyan lehet itt megváltoztatni a nevem? Az meg van hogy jelszót, email címet hogy lehet de a név nincs?

Legjobb válasz: NEM lehet! ...amit a regisztrációnál megadtál, az jelenik meg! (vagy ha úgy állítod be, nem jelenik meg) ...egy lehetõséged van, agy új email címmel regisztrálsz egy új fiókot, amiben már azt a nevet adod meg amit szeretnél. (de késõbb azt sem változtathatod meg!)

NEM lehet! ...amit a regisztrációnál megadtál, az jelenik meg! (vagy ha úgy állítod be, nem jelenik meg) ...egy lehetõséged van, agy új email címmel regisztrálsz egy új fiókot, amiben már azt a nevet adod meg amit szeretnél. (de késõbb azt sem változtathatod meg!)
be tudod pipálni hogy ne láccodjon neved
Hatóságnál kérelmezhetik a rendszámhoz tartozó nevet és címet, ha hátralékod van.
A kút talán hálózati lehet, s egy másik helyen korábban kértél számlát. Ez nem lehetséges?
A kérdező hozzászólása: Könyörgöm, mit ne csináljak?? Itt mindenki abban a szellemben válaszol, mintha elkövettem volna valamit!
Teljesen mindegy, mert a hatóságok nem a magyarorszag.hu oldal alapján szerzik az információt az autódról. Már akkor is megszívod, ha külföldi rendszámú autódra (pl. német rendszámúra) van kiszabva x összeg gyorshajtásért, mert nemzetközileg ki tudják nyomozni, hogy kié az autó. Azt meg pont le fogják [email protected], hogy te nem járultál ehhez hozzá. Legközelebb (fõleg külföldön!) ne csinálj ilyet, mert furcsa dolgok vannak...
A kérdező hozzászólása: Mégegyszer bocsánat a pontatlan felvezetésért!!! Nem fizetési meghagyásként küldték a számlát !!! Tehát nem akarják mégegyszer behajtani rajtam !!! De akkor milyen jogon NYOMOZNAK UTÁNAM ??!! És hogyan jutottak a nevemhez, címemhez??!! Ráadásul 4-5 évvel ezelõtt a magyarország.hu ügyfélkapun letiltattam mindenféle rólam szóló adatkiszolgáltatást. És ez a cég nem egy hatóság!!
Ha valóban kifizetted, máskor hozdd el a számlát, mert azzal fogod tudni igazolni, hogy fizettél. Így, hogy a számlát utánad küldték, mostmár bármit mondhatnak, akár 2xesen is kifizettethetik veled.
A benzinkutak alapból kinyomják a számlát, a rendszer mûszakilag úgy van összehozva. Tehát, amennyiben tankolás után bemégy az irodába azért, hogy fizess, a kezedbe nyomják a számlát is. Esetleg, elfelejtettél bemenni hozzájuk, ezzel emlékeztetnek, hogy esetleg elfelejtettél fizetni is. Egyébként ezek a benzinkutak elég nagy multik kezében vannak, és megállapodásuk van a rendõrség gépjármû-nyilvántartásával, hogy ilyen esetben rendszám alapján kiadják a tulaj nevét, címét nekik, mert egy idõben rendszeres volt a feledékeny tankoló.
A kérdező hozzászólása: Bocs, az kimaradt, hogy természetesen kiegyenlítettem a számlát, és készpénzzel fizettem. Az autó viszont valóban a nevemen van. Szóval hogy is van ez? Rendszámleolvasás alapján nyomoztak ki??!!
vagy kártyával fizettél
7: A számlát nem hatóság küldte. Az adatait nem adhatják ki letiltás nélkül sem! Ha valaki fizetés nélkül távozik valahonnan, s feljelentik, az adatokat csak a nyomozáshoz használják fel, a károsultnak nem.

Msn cím alapján meg lehet tudni valakinek a nevét?

Legjobb válasz: Hát ez sok mindentõl függ. Az adott személy akit keresel megadja-e a nevét és, hogy mivel keresed. Ha megadja a teljes nevét akkor a Messenger honlapon megtudod, ha beírod a címét.

Hát ez sok mindentõl függ. Az adott személy akit keresel megadja-e a nevét és, hogy mivel keresed. Ha megadja a teljes nevét akkor a Messenger honlapon megtudod, ha beírod a címét.
csája = tea
Hasonló hangzású magyar nevek lehetnek: Célia, Cili, Cilla

Szerintetek nem csúnya az hogy ha valaki a doktori címével nagyképűsködik pl. iwiwen, facebookon? Mi a véleményetek arról hogyha a feleség kibiggyeszti a neve elé azt hogy Dr. Amikor ő nem érdemelte ki ezt a címet?

Legjobb válasz: az egyik nõ tanárom xyné dr néven futott (tehát a férjes neve után hordta a doktori címet), így mindenki tudta, hogy õ az észlény, nem a férje :)

Egyetértek az elõttem szólóval. Ha úgy hívják a férjét hivatalosan is, hogy dr. Kovács Géza, akkor ha felveszi a nevét, õ lesz a dr. Kovács Gézáné. Ez szerintem nem annyira felvágás, mint indokolatlan lemondás a saját nevérõl, és csak mint ....né (férfi utánfutó, önálló személyiséggel nem rendelkezik, beosztása: alárendelt, de ez fõállásban) szerepel élete hátralévõ részében.
az egyik nõ tanárom xyné dr néven futott (tehát a férjes neve után hordta a doktori címet), így mindenki tudta, hogy õ az észlény, nem a férje :)
Szerintem ha valaki a saját doktori címét írja ki, az egyáltalán nem nagyképûség. Megdolgozott érte és büszke lehet rá. Azzal viszont messzemenõkig én sem értek egyet, ha valaki a férje doktori címét használja.
Azért azt még egy csekélyértelmû ember is meg tudja állapítani, hogy Dr. Kovács Gáborné NEM doktor, viszont a FÉRJE az. És szerintem az illetõ hölgy sem akarja senkivel elhitetni, hogy doktor - egyszerûen ÍGY HÍVJÁK a férjét, és õ felvette a nevét. Kár ezen kiakadni. Mert aki meg megdolgozott érte, hadd viselje.
Nincs neked jobb dolgod, mint ezzel foglalkozni? :D
Engem teljesen hidegen hagy, kinek milyen cím van a neve elõtt. Ha ismerem akkor az érdekel, hogy milyen ember, ha meg nem ismerem, magasról tojok rá, hogy van-e Dr. a neve elõtt vagy sem. Akit zavarhatna, az a férje.
Fõleg akkor pofátlanság ha az illetõ férje ügyvéd. Az ügyvédeknek alapból nem adnék doktori címet.
Akinek nincs dr. a neve elõtt az már nem is lehet észlény?
Nekünk van egy ismerõsünk (nõ) akit hívjanak x-nek. a férje legyen y. Mind a ketten megkapták a doktori címet azt hogy miért mármint hogy milyen végzettségük van pontosan nem tudom. Iwiw-en a nõ úgy van fent hogy Dr. yné Dr.x. Na szerintem ez nagyképûség.
Hát, ha doktor, akkor doktor, õ tanult érte. Másrészt, nem mindenki vagánykodik ezzel. Az én középiskolai tanárnõm nyelvész doktor volt, és soha nem láttam, hogy bárhova leírta volna a neve elé, hogy dr. Tök véletlenül láttam meg a tanáriban, így leírva a tanárnõ nevét. Azóta sem írja így sehova. Neki szerintem a tudás a fontos, és nem a cím.
Szerintem szép dolog, ha egy nõ felveszi a férje nevét és ha a férje használja, hogy doktor, akkor úgy helyes, hogy õ is használja a férje doktor címét. Az elsõ kommentelõ szerint az ügyvédnek nem kellene doktori címet kapnia. Ha az ügyvédnek nem kell, akkor se a közgazdásznak, se a bölcsésznek nem kell, akkor maradjon a doktor kizárólag az orvosok jogcíme. Ha azonban tágabban értelmezzük és "értelmiségit" egyetemet végzett embert értünk alatta, miért ne kaphatna. Mindkét szülõmnek van doktori címe, az anyám csak a sajátját használja Xné Dr. Y vagy csak X pont Dr Y. Ez apámat sérti. Apám Dr X. Mindketten használják és miért ne? Kiérdemelték. 19/l
A barátnõm férje dr., és a barátnõm kiírja a saját nevéhez is. Az egyik legkedvesebb ember akit ismerek!!!! Nem gõgös, nem kérkedik vele. Eszembe sem jutna, hogy ez alapján ítéljem meg.
Nem értem miért gond, ha valaki ezt kiírja. Én is ha mondjuk az orvosomat keresem, akkor marha egyszerûen megtalálom, mert õ dr., de a másik 200 nevû ilyen ember nem az. Egyébként pedig ez a neve, miért ne használná?? Ha férjes asszony és így viseli a nevét, neki akkor is ez a hivatalos neve, miért ne így regisztrálna, basszus így hívják. Szerintem emögött az irigységen kívül semmi nem áll. Érdekes, engem ez nem frusztrál és semmi nagyképûséget nem látok benne.
A 19 órási válaszoló lepontozásának tényleg semmi értelme. Bizonyára tévedés.
Jujjj privátban kaptam egy trágárságot. Azt hiszem megyek és felkötöm magam bánatomban. :) )))))
Tegnap 22:20-as válaszoló!Egy jogász mindössze 5 évet tanul a doktorijáért, míg egy közgazdász vagy bölcsész 8-9 évet húz le érte, és nagyon komoly kutatómunkát kell végeznie, valamint egy sokoltdalas disszertációt írnia.Akkor szerinted ki dolgozik meg jobban a fokozatáért?Éppen ezért egy jogász csak kisdoktor, míg a bölcsészek, természettudósok stb. Phd-t kapnak, nagydoktorit, ami lényegesen komolyabb cím.Persze, jogász is Phd-zhat, de azért már keményen meg kell küzdenie.
ma 06:40 azért egy normális lelkületû ember nem azért tanul, hogy címeket meg rangokat szerezzen, meg hogy mások szemében többnek tûnjön vagy versengjen (a nemlétezõ versenytársakkal). písz van. :) )) sokan vannak ilyenek amúgy, de ne ez legyen már a mérvadó. hogy fogja egy orvos tisztességesen végezni a munkáját, ha nem az hajtja, hogy a rászoruló betegeken segítsen, hanem az, hogy mások istenítsék. azért fura ez, hogy a bölcsesség meg a tanultság mennyire nincs összefüggésben. ezzel nem azt mondom, hogy nem kell tanulni, meg folyamatosan fejlõdni, de az már rég rossz, ha a gõg, becsvágy vezérel minket.
Van egy csomó állás, illetve beosztás, amihez nem elegendõ a kisdoktori, hanem Phd-vel lehet csak betölteni. Nem feltétlenül címért, öncélúan tanulnak az emberek, hanem hogy továbblépve jobban tudják végezni a munkájukat. Bármilyen furcsa, vannak emberek, akiket érdekel az, amit csinálnak, fejlõdni akarnak azon a területen. Nem értem... itt sokan úgy beszélnek a tanulásról, mint egy elítélendõ dologról, ami csakis öncélú lehet. Ennyire irritáló ezeknek az embereknek, hogy mások ledoktorálnak? Könyörgöm, erre bárkinek van lehetõsége, tanulni kell és ennyi.
"Bármilyen furcsa, vannak emberek, akiket érdekel az, amit csinálnak, fejlõdni akarnak azon a területen." Igen, ez a lényeg. A hivatástudat.
Nem mindegy kinek mi van a neve elõtt ha a beleteket kidolgoznátok , nem lenne idõdtök ilyeneken rágódni.
Ha tényleg így hívják, akkor miért lenne szükségszerûen felvágás? Ezt a nevet vette fel, gondolom a férje is beleegyezett annak idején, én ezt nem találom zavarónak. Amúgy meg - sajnos - semmit jelent. Az illetõ attól még nem változik, legtöbb esetben az sem, aki a doktori címet is megszerezte.
fnak éltek az iwiwen meg fbookon
Magánéletben én nem írnám ki - ide tartoznak a közösségi oldalak is -, de szakmában igen. Aki meg "idegen tollakkal ékeskedik", hát az jól lejáratja magát.
NEM nagyképûség. Az illetõnek kitartó, szorgalmas munkája áll a cím mögött, nem pénzen vette. Az persze más kérdés, ha a pubban is így mutatkozik be, az már kicsit furcsa...
Háhááá 49%-ot kaptam :) ))) De ha meg kellene indokolni a lepontozást, már bajban lennének az érintettek. 19:00 voltam XD
Szerintem nem csúnya, az õ dolga. Nekem a párom dr. Nem sajnálom tõle, rábíztam, hogy most õ használja-e vagy nem. (Nem mintha sok közöm lenne hozzá, hogy kiírja-e vagy sem, ebben különbözünk a kérdezõtõl.) Az õ dolga, õ dolgozott meg érte, nyugodt szívvel használja csak. Arról a feleség meg nem tehet, hogy dr. a férje, az elõtagot, ha jól tudom nem lehet elhagyni. Ha egyszer az a neve, akkor az a neve, kész. Felvenni csak így tudja. Én valószínûleg ha arra kerül a sor, nem fogom felvenni a párom nevét. Nem azért, mert annyira érdekelne, mit gondolnak mások, hogy Dr. X-né leszek, hanem azért, mert baromira hosszú lenne a nevünk. :D
bocsi én írtam, h nem lehet dr kovács felesége dr kovácsné, elírtam, úgy értettem, h tudtommal egyszerûen kovácsné nem lehet, ha a férj neve hivatalosan dr kovács... én így tudom, persze lehet, h ez hibás...
Szerintem, kérdezõ, mutass példát. Doktorálj le - csak néhány elég kemény év, nincs jelentõsége, bárki játszva megcsinálja éjjel-nappal tanulva -, aztán meg ne használd a jogosan megkapott doktori címedet. Ha mindezek után írsz ki egy ilyen kérdést, akkor azt mondom, hogy jogosan zavar, hiszen te is doktor vagy, de mégsem használod a címed. Amíg viszont nem, addig valószínûleg csak irigy vagy a doktori címmel rendelkezõkre.
Hát szerintem elég egyértelmû, hogy kié a cím. dr. XY-né XY-né dr. z Különben szerintem nem nagyképûség, mivel az a neve, úgy hívják.
Nem kapja meg a doktori címet a feleség, egyszerûen csak felvette a férje nevét, ez viszont nem nagyképûség.
Tetszik a 8. válaszoló hozzászólása, hiszen egy okos nõ büszke rá, hogy övé a doktori cím, s nem a férjéé, pl. Nagyné dr. Kovács Rozália. A kérdésedre válaszolva: A neve alapján senkit sem lehet megítélni. Ha megdolgozott érte, hadd használja, ha a férje nevét veszi fel, kénytelen használni. Olyan embert is ismerek, aki kizárólag hivatalos helyeken használja a Dr. elõtagot, egyébként sosem. Szóval: nem a doktori fokozat vagy a foglalkozás dönti el, hogy ki milyen ember. Illetve: le lehet mérni. Legfeljebb nem keressük egymás társaságát, és kész. :)
* nem
A köztársasági elnökünk is sokat dolgozott azért a doktori címért.
Én elég sok doktorált embert ismerek (közgazdászok), és egyikük sem a két szép szeméért kapta a doktori címet, és nem irigylem tõlük azt a két betût a nevük elõl. Egyikük sem nagyképûsködik vele, "csak" egyszerûen kijártak egy doktori iskolát, egy szakterület kutatói lettek, és ezért hozzájuk vágták azt a két betût. És mit szólsz ahhoz, ha valaki még phd, vagy csc, esetleg prof is? Õket már ki is toloncolnád az országból? Nem értem, mire fel ez az irigység egyébként. Engem az sem zavar, ha valaki felveszi a férje nevét és azzal együtt jár a dr. megnevezés is, hiszen tudvalevõ, hogy a férje doktor nem õ.
Ha a feleség Dr X-né Y, akkor egyértelmû, hogy nem õ a doktor, hanem a férje. Ha õ a doktor, akkor X-né Dr Y, ha pedig mindketten azok, akkor Dr X-né Dr Y a teljes név. Nem tudom, mi a gond ezzel.
Nem csúnya. Az a csúnya, amikor valaki azt hiszi, hogy az ember nagyképûsködik a nevével.
Sokan azt hiszik ettõl felsöbbrendûek lesznek, és ha megszólód irigy vagy a címére, ami nem is az övé, ez a vicc benne, hogy olyannal ékeskedik amit nem is õ kapott, nem õ tanult érte.Na ez a fajta a legrosszabb sok esetben õk csak a címekhez mennek hozzá, hogy legyen mit kitenni hogy õ nagyobbnak tûnjün.
én drxné dry lehetek pár év múlva. ezen felül az orvos is phdzhat, mégsem lesz drdr... úgyhogy ne menjünk bele abba, h ki a kis meg a nagy doktor. a magyar nyelvnek hibája az, h nem tesz különbséget a jogászdoktor, orvosdoktor, x szakból doktorált pl közgazdász, történész miegyéb közt. az angolban ez sokkal jobban elkülönült, és még azt is kifejezi enyha túlzással a pár betû a neve elõtt, h használ-e szikét, egyáltalán orvos-e... meg sztem egy orvos és egy jogász a szakvizsgáig tanul annyit, h ne kisdoktorozzák le. ha megkapom a dr-t, akk bizony büszkén fogom viselni, megdolgoztam érte, de nem ettõl leszek különb tagja a társadalomnak. a kérdésre válaszolva pedig a férjezett neveként veszi fel, mert ha a férj hivatalosan dr. kovács, akk a feleség nem lehet egyszerûen dr. kovácsné... tudtommal.
Lehet, dr. Kovácsné
Nekem egy volt tanárom doktor, és nem használja a nevében ezt a címet, igaz, õ nem orvos, viszont az állatdokink sem használja (csak hivatalos papírokon van ott a dr). Mindketten nagytudású és nagyon szerény emberek. Nekem ez külön tetszik. Nem a doktori címért dolgoztak annyit, hanem azért, hogy a szakmájukban dolgozhassanak, amitõl teljes az életük, az egyikük a diákoknak segít, a másikuk az állatoknak segít. :)
Lehet, barátnõm így (hasonlóan) vette fel a nevét: dr. Nagyné Szabó Barbara
A kérdező hozzászólása: Én is az ügyvédekre gondoltam. De az ügyvéd feleségeknek miért jár a doktori cím, ha õk el sem végzik az egyetemet? Nagyon utálom amikor valakinek ez van kiírva hogy Dr Xy.né.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!