Találatok a következő kifejezésre: Ciki a Ha igen, (89 db)

Van bármi értelme annak, hogy a Gilmore girls című sorozatnak a Szívek szállodája magyar címet adták? Ha igen, hol kapcsolódik ez a cím a történethez?

Legjobb válasz: A Grace Klinika teljesen érthetõ. Az eredeti cím egy szójáték, ami a magyar nézõnek semmit sem mondana. Ti ismeritek a Gray's Anatomy (http://en.wikipedia.org/wiki/Gray%27s_Anatomy) címû anatómiakönyvet? Angol nyelvterületen az egy alapmû, számtalan kiadással. A Grey's Anatomy meg egy szójáték erre, ami itt nem ülne. Viszont ha egy sorozat címében klinika vagy kórház van, arra a magyar tévénézõ bukik, mint a kacsa a nokedlire. Hát ezért. Hülyén hangzana, ha "Grey anatómiája" lenne a magyar címe.

Hát lehet, hogy ez az alliteráció jó ötletnek tûnhetett valakinek, de nekem pl sokáig ezért nem volt kedvem nézni ezt a sorozatot, mert valami idióta, erõltetett, romantikus nyálas hülyeségnek gondoltam a címe alapján. Amikor véletlenül belenéztem, akkor jöttem rá, hogy mennyire nem jelent semmit a magyar cím. Ehhez a sorozathoz semmiképp nem passzol.
A Grace Klinika teljesen érthetõ. Az eredeti cím egy szójáték, ami a magyar nézõnek semmit sem mondana. Ti ismeritek a Gray's Anatomy (http://en.wikipedia.org/wiki/Gray%27s_Anatomy) címû anatómiakönyvet? Angol nyelvterületen az egy alapmû, számtalan kiadással. A Grey's Anatomy meg egy szójáték erre, ami itt nem ülne. Viszont ha egy sorozat címében klinika vagy kórház van, arra a magyar tévénézõ bukik, mint a kacsa a nokedlire. Hát ezért. Hülyén hangzana, ha "Grey anatómiája" lenne a magyar címe.
ezen, mármint a magyar címeken már én is sokat gondolkoztam. Arra a megállapításra jutottam, hogy azok a kreatív szakemberek akik ezeket a címeket kitalálják csak valami háromsoros ismertetõt olvasnak a filmekrõl/sorozatokról és az alapján alkotnak valami hangzatos címet, max. valami kéziszótár igénybevételével. Másképpen nem igazán lehet megmagyarázni, hogy miként is lesz a kétségbeesett háziasszonyokból született feleségek, a számokból gyilkos számok, a kezdetekbõl kezdõdik, a természetfelettibõl odaát stb. Szóval a kérdésedre a válasz: Semmi. Igazából sehol.
sztem ott kapcsolódik hozzá h.az egész sorozat tul.képp a szálloda 'körül forog'...mivel itt dolgozik Lorelei+Sookie stb...a SZívek SZállodája meg alliteráló cím (a 2 sz miatt)és jól hangzik.
az grey's anatomy..
asszem a Greace klinika angol neve grey's klinika, xD szerintem ez azért nagyon durva
SZÁLLODA: TÉNYLEG MINDEN SZÁL ODA VEZETHETÕ VISSZA! SZÍVEK: RORY ÉS LORELAI SZERELMI ÜGYEI
Amikor eladnak nekünk egy külföldi sorozatot, akkor a sorozat készítõi megadnak néhány lehetséges címet. Ebbõl választ a magyar brigád és ezzel kerül vetítésre itthon. Ennyi.
A szívek szállodájára visszatérve: Amikor rory megszületett lorelai elköltözött a szabadság szálló melé egy kis sufniba, és rory ott töltötte a gyerekkorát. náluk minden a szállodával kezdõdött. Lorelai a szállóba kezdte a munkáját szobalányként, és mint mi is láthatjuk, odáig jutott, hogy Sookyval megcsinálták a szitakötõ szállót. Minden út a szállodához vezet visza. Gondolom ezért lett ez a címe. Ami pedig elég vicces, hogy minden szó SZ betûvel kezdõdik... SZívek SZállodája, SZabadság SZálló, SZitakötõ SZálló :) amúgy meg: http://www.lorelineandluke.mlap.hu
De bizony másik jelentés. Vitatkozhatunk még ezen, de a 'tudományomat' nem szótárból, hanem tapasztalatból szerzem. :) Másrészt pedig nem azt mondtam, hogy akkor Elszánt feleségeknek kellett volna fordítani, csak azt, hogy ezzel a jelentéssel talán már érthetõbb.
nem másik jelentés. ez a baj a szótárakkal. az elszánt nem jó fordítás, esetleg "mindenre elszánt" ami azért eléggé nagy különbség. a desperate szóban jelentésileg benne van a kilátástalanság is.
Bocs, hogy nem vág teljesen a témába, de a Desperate Housewives-ban a desperate valószínûleg a szó egy másik jelentését képviseli, ami pedig az 'elszánt'. Így mindjárt más, nem? :) Az Odaát meg a Gyilkos számok szerintem annyira nem vészes, ellenben hogy a Gilmore Girls-bõl miért nem lehetett simán Gilmore-lányok, azt már én sem értem.
a szálloda miatt, amit Lorelai vezet és fontos része a történetnek
Fiókom->Fiók módosítása
A kérdező hozzászólása: és ez úgyis jó hogy már egy jó ideje játszok?

Van olyan aki szokott feliratot égetni a Hawaii Five-0 címû sorozathoz? Ha igen, hol találhatom? (a feliratos verziót)

A legújabb részekhez lenne fontos. 4x14 4x15

Legjobb válasz: Égesd magadnak!

Égesd magadnak!
A kérdező hozzászólása: én nem tudom. Kérem olyanok válaszoljanak akik tudnak segíteni.

Meglehet változtatni a gépem IP címét? Ha igen, hogyan?

Legjobb válasz: Fontos lenne tudni hogy van e routered és hogy miért akarsz IP címet változtatni? Ha bannoltak akkor nem biztos hogy elég az IP cím megváltoztatása

Fontos lenne tudni hogy van e routered és hogy miért akarsz IP címet változtatni? Ha bannoltak akkor nem biztos hogy elég az IP cím megváltoztatása
A kérdező hozzászólása: van routerem és ja bannoltak ip alapján..

Nem tudom látta e valaki a little caprice trópusi vibrálás címû pornó videóját ha igen mondja már meg valaki annak a zene számnak a címét ami az elején van! A címét?

Legjobb válasz: Én meg nem tudom ez az az ominózus videó-e, de hallgasd meg és mondjál egy igent vagy nemet. Aiden Moore - Good As New

Én meg nem tudom ez az az ominózus videó-e, de hallgasd meg és mondjál egy igent vagy nemet. Aiden Moore - Good As New
A kérdező hozzászólása: igen ez az köszönöm !!

Felnőtt emberek szoktak rollerrel menni a munkahelyükre? Ha igen akkor nem ciki?

Legjobb válasz: Én sokszor látok öltönyös embereket rollerozni... nekem már nem meglepõ szerintem nem ciki.

Én sokszor látok öltönyös embereket rollerozni... nekem már nem meglepõ szerintem nem ciki.
Nem hiszem :P
A Mentõállomáson ahol az apósom dolgozik van egy csávó és amikor kedve van felveszi a rózsaszín versenyruciját azt rápattanik a versenykerékpárjára és 15-20km-t biciklizik a munkahelyére azaz a mentõállomásra! Na ez nem ciki?
A kérdező hozzászólása: :) ) hát lehetséges :) ) Gondolkoztam hogy veszek rollert és akkor megspórolnék havi 5000 ft-ot amit a bérletre költök.
nem ciki örülj neki hogy nem vagy riherongy!
Ez egy hatalmas bunkó, tahó [email protected] lehetett! Ilyeneket kéne kasztrálni, vagy a pofájába ugatni, hogy "nem, én nem te vagyok!" Amúgy meg nem ciki, ha megismerkedsz valakivel, akit szeretsz, majd megtörténik.
uhh de megverném azt a tagot ...istenem mennyi tahó! ne foglalkozz vele, az se normális aki ilyet mond a másiknak.. könyveld el beteg állatnak Szia:) )
Hát ha ilyen stílusban kérdezte. jobb, ha nem válaszolsz rá. Amúgy is pedig mi köze hozzá?? Eszembe nem jutna, hogy lány ismerõstõl ilyeneket kérdezzek. Még haverral megbeszélem, de vele sem ilyen stílusban.
"Igen, az anyádé, amit most csináltatott."
Nem ciki. Viszont az ismerõsöd egy bunkó majom.Ilyen alpári stílusban beszél veled?Ezek után még beszélsz vele?
ez egy beugratós kérdés, ha azt válaszolod rá hogy nem akkor azt mondja hogy : miért? benne volt?
16 évesen az a ciki, ha igen.
nyugi nem ciki.
a Tirpák mindenit, verjük meg! Én hozom a vasvillát, tiétek a fáklya!
Szerintem nem neked ciki, hanem annak, aki megkérdezte. Én 30 éves vagyok, de orrba vágnám, aki ilyet mer tõlem kérdezni. Pedig gondolhatod, hogy volt már dolgom férfival. Mégis hogy képzeli? Tahó!
Szerintem ez úgy van, hogy fiúk szivatják ezzel egymást: "Ért már f*sz a fogadhoz?" "Nem !" "Akkor te nagyon jól szopsz." lányoktól ilyet nem szabadna kérdezni.
A helyes válasz: "Hát, így, hogy most egy ekkora [email protected] látok, mint te, megmondom õszintén, hogy már nem is emlékszem, de mindegy is!" :)
Szia!egyik sem ciki!ha nem, az tök normális szerintem!de ha igen végülis az sem baj, ez a te dolgod:) 22/F
Szerintem ne foglalkozz vele. Nem az a fontos hogy mások mit gondolnak. Akár volt már ilyen, akár nem, ha neked így jó, akkor semmi gond :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!