Találatok a következő kifejezésre: Cicám nagyon a (492 db)

A cicám nagyon sántít nincs nagy baja?

Legjobb válasz: a cicák nagyon gyorsan gyógyulnak a lábsérülésekbõl. Az én cicámat valószínû autó ütötte el, szilánkosra tört a hátsó lába. Röntgen bizonyította. A doki azt ajánlotta altassuk el, de elõtte várhatunk egy hetet, hogy mi lesz. Hát az lett, hogy 3 lábon ugrált egy hétig, a hét végén már a törött lábával vakaródzott, még 2-3 hétig óvatosabban rohangált, azóta pedig már nem is tudom melyik lába volt eltörve. Lehet, azt gondoljátok, hogy szívtelen vagyok, és hagytam szenvedni, de egyáltalán nem fájlalta, simán ráült, és nem nyávogott, ha hozzáértem. Mindenesetre boldog cica azóta is, és örülök, hogy nem hallgattam a dokira...

a cicák nagyon gyorsan gyógyulnak a lábsérülésekbõl. Az én cicámat valószínû autó ütötte el, szilánkosra tört a hátsó lába. Röntgen bizonyította. A doki azt ajánlotta altassuk el, de elõtte várhatunk egy hetet, hogy mi lesz. Hát az lett, hogy 3 lábon ugrált egy hétig, a hét végén már a törött lábával vakaródzott, még 2-3 hétig óvatosabban rohangált, azóta pedig már nem is tudom melyik lába volt eltörve. Lehet, azt gondoljátok, hogy szívtelen vagyok, és hagytam szenvedni, de egyáltalán nem fájlalta, simán ráült, és nem nyávogott, ha hozzáértem. Mindenesetre boldog cica azóta is, és örülök, hogy nem hallgattam a dokira...
Hogy mekkora baja van, azt látatlanban nehéz megmondani. Lehet, hogy ütésbõl származik, ez esetben akár törés is elõfordulhat, ezt én mndenképp megnézetném állatorvossal. De kezeltem már olyan cicát is, akit meglõttek, a golyó bennmaradt, egy ideig semmi különös nem látszott, csak fájt ott neki, meg duzzadt volt. Mire a kezembe került, addigra szinte elrohadt belülrõl a környezõ szövet. Szétfordult az egész és nagyon bûzös váladék ömlött, rengeteg csontkukac kíséretében. Hetekik kínlódtam a cicával, mire rendbe jött. De nem volt valami szívvidító elfoglaltság. Szerintem egy orvosi látogatást megér a dolog. Mielõbbi gyógyulást a cicusnak!
vá az utolsónak üzenném hogy én elég vizuális tipus vagyok XD egyébként most 2 napja az én cicám is sántikál, és nemtudjuk mi baja lehet. nem mászkált el sehova, lakásbantartott cica, és se én semm az anyukám nem léptünk a lábára, vagy zrtunk rá valamit, mégis duzzadt, a jobb melsõ lábának a "csuklója" és nem tud ráállni. simán refekszik, de ha ott meggyomom látszik roajta hogy fáj, de egyébként nem szenved, csak akkor fáj neki ha piszkálom. érdemes ezért állatorvoshoz vinni?

1éves babánk nappal inkább nem alszik ha cicizés után cicimet kiveszem a szájából, próbáltuk Ferber módszert (este bevált, nappal nem!) most Suttogót:"felvesz-letesz-t", lefektetem felül, játszik. Nagyon fáradt és nyűgös, mit tegyek?

Legjobb válasz: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! Most meginogtam rendesen :( A gondom az, h babánk képes 1,5, volt h 2 órát aludni cicimmel, nem ereszti, pedig próbáltam már mindent. Kivártam, ringattam, susogtam, simogattam, cumi...csak a jó öreg cici. Kicsit elfáradok :) a másfél, kétórás szopi-szundiban mozdulatlaul oldalamon, utána olyan vagyok mint akit kerékbe törtek. Bár igaz, h nagyon boldog, mert tudom, h kicsi lányom pihent. Bár sajnos nem lehet neki sem nagyon pihentetõ (jobb, mint a semmi) hisz non-stop résen van és ébredés után is álmos, fáradt kicsit.

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! Most meginogtam rendesen :( A gondom az, h babánk képes 1, 5, volt h 2 órát aludni cicimmel, nem ereszti, pedig próbáltam már mindent. Kivártam, ringattam, susogtam, simogattam, cumi...csak a jó öreg cici. Kicsit elfáradok :) a másfél, kétórás szopi-szundiban mozdulatlaul oldalamon, utána olyan vagyok mint akit kerékbe törtek. Bár igaz, h nagyon boldog, mert tudom, h kicsi lányom pihent. Bár sajnos nem lehet neki sem nagyon pihentetõ (jobb, mint a semmi) hisz non-stop résen van és ébredés után is álmos, fáradt kicsit.
szia, Az én kislányom is ilyen, 15 hónapos. Ha elveszem tõle a cicit, akkor ordít, hiába úgy látom hogy már alszik. Ezért mindig megvárom amíg magától elengedi. Próbáld elõtte kicsit kifárasztani: vidd ki sétálni, tornázzatok, ugráljatok. Nálunk a csajszi egy jó kis séta után pikk-pakk (10-15 perc, de van hogy kevesebb is elég) elalszik. Én mellé szoktam feküdni és úgy cicil, egy idõ után magától fordul a másik oldalára és alszik tovább.. Sok sikert.
Szia! Nekem is csak cicin alszik el a babám. Engem is aggaszt legfõképp a Suttogó-féle ostoba szakirodalom, meg az okoskodó rokonok (3 évesen is csak cicin fog majd aludni, ha nem vigyázol!) miatt. Megkérdeztem a védõnõt, azt mondta, hogy ez egy természetes módja a baba megnyugtatásának, hagyjam csak nyugodtan. Késõbb megtanulja majd, hogy máshogy is lehet aludni pl. esti mese. Az a gáz, hogy néha nekem is úgy akar aludni, hogy a cici a szájában. Ha kiveszem, akkor felébred. Ilyenkor még nem alszik elég mélyen, vagy valami zavarja (nálunk most jön a foga). Én is inkább várni szoktam, amíg elengedi. Ha nem, akkor is lehet érezni, hogy most már tejet nem szív, csak cumizik. Olyankor azért már valószínûleg mélyen alszik, akkor próbáld meg elvenni tõle. Ha mégis felébred én olyankor elkezdem ringatni, meg a Csicsijja babáját énekelem neki. Általában attól visszaalszik. Régen a cumit tettem a cici helyett a szájába, de most azt már nem fogadja el. Rájött a turpisságra.
Nekem a lányom csak cicivel alszik el este, délben babakocsiban. Vidd öt el se´tálni, vagy csak tologasd a lakásban, e´s elfog aludni. Mi az a Feber modszer?? Merte´n attól vagyok ki.hogy éjjel a lányom me´g minde´g 4x5x fel kel, e´s csak cicivel alszik visza.Pedig már 10 hónapos-.

A cicám nagyon egyedül van. Mit tegyek?

kb. 3 hónapja született három kiscicánk.Mi csak egyet szerettünk volna ezért kínálgattuk sokaknak hogy vigyék el...egy hete jelentkezett egy n? hogy nekik kéne mind a kett? kiscica.Szombaton el is vitték.Viszont amelyiket megtartottuk egyfolytában ?ket keresi.Keservesen nyávog és mostanában kevesebbet játszik(biztos azért mert nincs kivel) Ma elkezdtem vele én játszani(labdát gurítottam,madzagot húztam és ? követte,és megengedtem hogy a kezemet is harapdálja)utána kifáradt és elment aludni én meg mentem tanulni.Úgy egy óra után jön fel hozzám és nyávog(azt hittem éhes)úgyhogy lementem adtam neki enni..evett is egy keveset de igazából nem ezért nyávogott...hiányoznak neki a többiek. mit tegyek??

Legjobb válasz: Én sosem tartanék semmilyen fajta állatból csak 1et,neki is szüksége van társra,aki egésznap vele van,ha már te nem tudsz,játszadoznak,1ütt lustiznak. Szerezz mellé akkor 1et,1 cica v 2 cica,nem sokkal több kiadás és megnyugszol te is.

Én sosem tartanék semmilyen fajta állatból csak 1et, neki is szüksége van társra, aki egésznap vele van, ha már te nem tudsz, játszadoznak, 1ütt lustiznak. Szerezz mellé akkor 1et, 1 cica v 2 cica, nem sokkal több kiadás és megnyugszol te is.
A kérdező hozzászólása: és egész nap énse érek rá hogy foglalkozzak vele..:( bár szivesebben csinálnám azt mint a tanulást :D
Megszokná idõvel, de javaslom, hogy hozz mellé egy társat!
A kérdező hozzászólása: vannak másik cicáink..csak õk már felnõttek és nemigen játszanak.Csak alszanak és esznek :) és köszönöm a válaszokat!
Majd megszokja. Nekünk 2 cicánk volt, együtt nõttek fel sokat játszottak, de sajnos az egyik cica meghalt. Kezdetben nagyon magányos volt, sokáig kereste a társát. Gondolkoztunk egy másik cicát keressünk mellé, de nem tudtuk hogyan fogadná, így vártunk vele. Végül nem kellett mellé másik cica. Ha nem érek rá játszani vele, akkor is lefoglalja magát a játékaival, mindig veszek neki új játékokat, hogy ne unjon rá régebbiekre.
Egyetértek az elsõ válaszolóval. Meg fogja szokni. Minden cica keresi a testvéreit egy ideig miután új gazdihoz kerül vagy éppen miután a testvérei elkerülnek új gazdihoz. Az állatok csuda rugalmasak, ez így fog menni egy ideig aztán megszokja, megtanulja lekötni magát ha nincs társa akkor is. A macskák a vadonban is magányos állatok, nem csapatban falkában vagy társaságban élnek mint pl. a kutyák, szüval nem lesz lelki beteg tõle, ne aggódj.

Már 1 éve van 1 cicám. Most hoztunk 1 kölyökkutyát de a cica nagyon fél tőle. Mit tegyek hogy megszeresse? Nem fog elszökni a cica?

Legjobb válasz: Semmi gond nem lesz. Igazából a kutyát kell megnevelni arra,hogy ne macerálja a macskát. Hidd el meg fogja szokni a macskád a helyzetet,igaz nem egyik napról a másikra... A mi macskánk 5 évig egyedüli (és igen elkényeztetett) kedvenc volt. Nagyon féltékeny típus,még a saját kölykeit sem viselte el maga mellett,de mi is hoztunk egy kutyit már több mint 1 hónapja és most kezd kibékülni a helyzettel. Igaz mi nagy kutyát hoztunk(11 hónapos,nagy testût),szóval jobban is félt tõle,szóval szerintem a tiéd még hamarabb megszokja az új jövevényt és pár hét múlva már együtt játszanak!:)

Semmi gond nem lesz. Igazából a kutyát kell megnevelni arra, hogy ne macerálja a macskát. Hidd el meg fogja szokni a macskád a helyzetet, igaz nem egyik napról a másikra... A mi macskánk 5 évig egyedüli (és igen elkényeztetett) kedvenc volt. Nagyon féltékeny típus, még a saját kölykeit sem viselte el maga mellett, de mi is hoztunk egy kutyit már több mint 1 hónapja és most kezd kibékülni a helyzettel. Igaz mi nagy kutyát hoztunk(11 hónapos, nagy testût), szóval jobban is félt tõle, szóval szerintem a tiéd még hamarabb megszokja az új jövevényt és pár hét múlva már együtt játszanak!:)
nálunk is majdnem ez volt a helyzet csak mi egy kiscicát hoztunk. mind a ketto nosteny es az amelyik elobb megolt védte a teruletet es maceralta a kicsit de most mar teljesen elfogadtak egymast egyutt jatszanak meg minden
Ha megszeretni nem is fogja, biztosan elfogadja majd. Igazából úgy kéne hogy régebb óta egymás között éljenek, úgy biztos nem lenne gond. De csak elfogadják egymást idõvel

A cicám (fiú cica) nagyon lefogyott, nem olyan nagy az étvágya mostanában. Sokkal több figyelemre vágyik mint előtte. Ha az számít akkor ivartalanítva van. Mi baja lehet?

Legjobb válasz: Legjobb lenne orvosnak megmutatni, bármi baja is van, jobb mielõbb kezeltetni. Ha nehezen pisil, akkor lehet húgykõ is, stb...

Legjobb lenne orvosnak megmutatni, bármi baja is van, jobb mielõbb kezeltetni. Ha nehezen pisil, akkor lehet húgykõ is, stb...
Mindenképpen orvos, mi itt hiába találgatunk, nem fogunk rájönni, mi baja. Lehet, hogy szegénynek fájdalmai vannak (bár igaz, hogy akkor inkább elbújna), de a fogyás mindenképpen rossz jel. Valóban lehet húgyúti betegség, figyeld, hogy nem pisil-e nehezen. Akár igen, akár nem, irány az orvos!

Fiúk, nektek mi dominál jobban egy nőben nagy cicik, vagy a formás fenék? Ha már választani kéne ;)

Legjobb válasz: Nem vagyok híve a nagy ciciknek... szóval formás fenék ;) De egyik sem a fõ szempont, szóval nem értem ://

Nem vagyok híve a nagy ciciknek... szóval formás fenék ;) De egyik sem a fõ szempont, szóval nem értem ://
Testalkat, arc de a segge fontosabb mint a melle.
az összkép...de ha így választani kell akkor nekem a fenék
Formás fenék. 29/F
leginkább a széles csípõ és kerek fenék! de ha vékony a csaj nagy cicivel az sem baj :D
segg mindenképpen :P
Nekem egyáltalán nem jön be a nagy mell. A formás kis mell tetszik, bár szerintem annál sokkal fontosabb, hogy hogy néz ki a puncija. Ha csak egy vágást látok az nem tetszik, az jön be ha látszik szépen minden.
jó popsi
nagy kerek fenék kell keskeny csípõvel. Mell másodlagos.
Fenék
azaz, a fenék. a cici majdhogynem mellékes. legalábbis én jobban rámegyek egy jó s.ggre, mint bármilyen kannákra.
Ha választani kéne akkor inkább fenék, de a cicik is fontosak h szépek és formásak legyenek.
formás fenék egyértelmû! Nincs jobb mint egy formás feneket érezni mikor rádül vagy megfogod vagy csak puszta látványa.Aztán még ott vannak az egyéb jó dolgok is:D
nem kell nagy...csak formás mind2õbõl:P és nekem leginkább az arc dominál..meg a testalak hogy ne legyen kövér:D
A mellet a gének (vagy a Jóisten) adja, de egy szép popsiért meg kell dolgozni. Szóval formás fenék a favorit.

S. O. S? A cicám nagyon levert, fáradt. Szokatlan

A két, majd három hónapos kiscicám az utóbbi két napban nagyon furcsa. Levert, nem akar játszani, csak lefekszik és alszik. Pedig egyébként nagyon elven cicus. Mikor hazaérek megrágcsál, játszunk szaladgál. De most nem. Olyan kis levert, nagyon kapkodja a leveg?t néha. Nem tudom mi lehet vele. Tapasztalat ötlet?

Legjobb válasz: Lehet, hogy elkapott valami betegséget. Ha kijárós cica, akár kullancs is okozhatja ezt. Vigyétek orvoshoz!

Lehet, hogy elkapott valami betegséget. Ha kijárós cica, akár kullancs is okozhatja ezt. Vigyétek orvoshoz!
Nekem is ez volt levert, fáradt, semmihez nincs kedve, nem eszik stb.. Mi elvittük dokihoz és azt mondta hogy bélgyulladása van és adott neki valami injekciót és másnapra már jobban is lett :D Vidd el orvoshoz!!!
elözõ vagyok: és azt mondta, hogy nyers hústol vagy ha nem mindig ugyan olyan macska eledelt kap és az utobbi elég ritkán fordul elõ, nekem is a nyers májtól kapta el :D

Pár napja született egy kiscicánk (5 napos) és egyedül van. Az anyja rengeteget eteti, és a cica nagyon kövér. Nem lehet ebből baja?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy ebbõl lehetne baja. Az egyke cicák mindig kis dagik, örülj neki, hogy ilyen jól táplált, az anyatejjel csupa jó dolgot kap.

Nem hiszem, hogy ebbõl lehetne baja. Az egyke cicák mindig kis dagik, örülj neki, hogy ilyen jól táplált, az anyatejjel csupa jó dolgot kap.
szerintem jo dolga van, en egy kb 10 napos cicat szedtem utcarol ossze, 2-3 orankent orditott kajaert, es mindig telezabalta magat olyan volt mint egy kis hordo, tok jol erezte magat ha bezabalt:)
nekem volt egy egyedüli cicám nagyon szépen fejlõdött, szép nagy cica lett mindenki irigyelte:)
Most sok jut neki, ez egyáltalán nem baj. Néhány hét múlva majd lemozogja, ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat. Kicsit aggódni kezdtem, mert már tényleg kezd olyan lenni, mint egy hatalmas körte :"DD

A cicám nagyon keveset iszik. Mit csináljak?

Nem akar inni, enni szokott. Tejet se szokott inni. Régen azért többet ivott. Most 1 éves kandúr (fiú cica). De már régóta nem iszik és semmi baja sem volt.És játszani se szokott mióta meghalt a testvére!

Legjobb válasz: lehet hogy furcsán hangzik de macskád depressziós. talán segít neki ha vesztek mellé egy cicát

lehet hogy furcsán hangzik de macskád depressziós. talán segít neki ha vesztek mellé egy cicát
Én akkor a helyedben, amíg nem hajlandó inni nem száraztáppal etetném, hanem konzervvel.
lehet, hogy csak a meleg miatt van. Ilyenkor az én macskáim sem ittak és kevesebbet is ettek. Nyilván ezért kevésbé aktív is, meg hát a halál sem tesz rá jó benyomást. Jobbulást kívánok neki:D, majd írd ki, mi lett vele.
Vannak cicák, akik csak bizonyos helyekrõl szeretnek inni, a miénk például a zuhanytálcából. :) Régebben pedig az ételéhez tettem egy kevéske vizet. A testvére elvesztése biztosan megviselte a cicádat, próbálj meg minél több játékot adni neki (a miénk imádja a csörgõlabdát, ping-pong labdát, egérszagú egeret), és sokat foglalkozz vele.
nem tom mitõl nem ihat de azt tom hogy ilyenkor mindenképp itatni kell méghozzá ugy hogy ezt állatorvostól hallotam mert nekünk is volt már ilyen problémánk fogni kell egy ilyen müanyag inekciós tõ szerüságet aminek tomba a vége aivel ilyen folyékony gyogyszereket mérnek avva felszivjuk a vizet vagy amit inni szokott melegbe tejet ne nagyon adjunk neki mert megérthat na szoval felszivjuk és a szájába belenyomjuk igy mindig isznak...
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat nem szotunk adni neki száraztápot mert tudjuk hogy nem iszik hozzá nagyon lusta cica de vettünk neki 3-db labdát és minden este szokott velük játszani szerintem nagyon hiányozhat neki a testvére mert mikor kicsik voltak a testvére csinált helyette mondent pl.: a testvére nyávogott ha ki akarnak menni, a testvére ugrott fel a filincsre ha be akartak jönni ... amikor temettük el akkor nagyon rosszul érezte magát a cicám. szerintem biztos hogy depressziós. mert amikor élt a testvére akkor mindíg játszott mostmár csak néha-néha játszik a golyókkal
Az én kandúrom is keveset iszik a lányka sokkal többet vedel. Vettem nekik egy elektromos itatót (www.bewital.hu), abból már hajlandó inni. Korábban a mosdótálra mászott fel, onnan hajlandó volt inni.
Szegénykém! :( Foglalkozzatok vele sokat, szeretgessétek!
A kérdező hozzászólása: állandóan vele foglalkozunk és már jobban (többször ) szokott inni. kössz a válaszokat
Miért igényel több foglalkozást egy kiscica, mint egy idõsebb? Egyébként elég egyszerû, foglalkozzatok vele többet, játszatok vele is.
Ha foglalkozol az idõsebbel is annyit mint korábban, akkor nem baj. Érezze hogy õt is szeretitek, nincs a kicsi miatt hanyagolva. Próbáld bevonni a közös játékba õt is. Simogassátok sokat, hogy érezze, hogy õ is fontos.
Adjátok vissza a golyóit... Hasonló esetben én is depressziós lennék. :-(
Utolsó: a mi kandúrunk egész addig volt problémás (nyugtalan, depressziós), amíg nem volt ivartalanítva. Úgyhogy ennyit errõl...
De ugye ezzel nem azt akarod sugallani, hogy ha ideges vagyok, vagy depis, akkor heréltessem ki magam?????? :-o
sok pasin segítene:) )) csak viccelek
Bár viccnek szántad, de tényleg szebb lenne a világ néhány ivartalan férfi nélkül :D
A kérdező hozzászólása: A naggyal nem lehet most semmilyen játékot játszani, mert elvonul meg elbújik. Próbáltam azt csinálni, hogy a kicsit elkülönítettem és majd most játszunk, de nem nagyon mozdult rá. Hát próbálkozom még, hátha aztán majd lesz valami. Köszi a válaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!