Találatok a következő kifejezésre: Cicám mellé fajta (2 db)

Cicám mellé melyik fajta kutya ajánlott akivel a legjobban kijöhet? A terrierkben nagyon ott a vadászösztön?

Legjobb válasz: köszönöm szépen,végre egy értelmes válasz! már máshol is feltettem ezt a kérdést,és volt,aki azt írta,miért kínzom a macskám egy kutyával! A nagyimnak németjuhásza és egy sziámi cicája volt 15 évig,semmi bajuk nem volt egymással,néha inkább a macska piszkálgatta a kutyát! Köszönöm mégegyszer!

A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, végre egy értelmes válasz! már máshol is feltettem ezt a kérdést, és volt, aki azt írta, miért kínzom a macskám egy kutyával! A nagyimnak németjuhásza és egy sziámi cicája volt 15 évig, semmi bajuk nem volt egymással, néha inkább a macska piszkálgatta a kutyát! Köszönöm mégegyszer!
Nem annyira a fajtája, mint inkább az számít mennyire barátságos a kutyus. De ha kölyökkutyát veszel, az kezdetben mindenképp tiszteletben tartja a macsekodat, s mire megnõ, észrevétlenül össze is szoknak. Nekem a német-juhász is öszeszokott a cicussal, pedig mindketten felnõttek voltak, amikor összekerültek. ( a maccsot felnõttként találtam ) Bármelyik értelmes eb megtanulja, hogy a macska is családtag. De ha a cica volt elõbb, úgy még könnyebb.
Pl. egy Jack Russel terrierhez kifejezetten ajánlják, hogy legyen mellette egy macskusz, aki olykor rendreutasítja a túlbuzgó is ebet.:) A vadászkutyák nem macskára vadásznak, hanem elfogadják õk is, hogy a macska szintén falkatag, pláne ha õ volt ott elõbb.
Szerintem arra azért vigyázni kell, hogyha kölyökktyát viszel haza, akkor az az eb még sokat ugrál, mivel kicsi és valószínüleg szeretne majd játszani a macsekkal.Ha a macsekod már felnõtt, akkor lehet, hogy ezt nem nézi jó szemmel.Én így jártam egyszer. De még így is úgy gondolom, hogy inkább kölyköt vigyél haza.Sok sikert!
Akármilyen fajta lehet, de akkor kiskorától kell szoktatni. Amúgy volt egy dalmatánk ami már 7 éves volt meg volt egy macska is az se volt olyan kiscica már és egyfojtába együtt játszottak. Amióta meghalt a kutya a macska nagyon magányos. Én a dalmatát ajánlom.
Ha mindkettõ kölyökkorban kerül össze, úgy van rá esély. Vadászkutyákat általában nem ajánlják és agarat semmi esetre sem szabad! Szerintem a Yorkshire terrier és hasonlók jöhetnek szóba.

120 négyzetméteres lakásba, egy cica és kisebb gyerek mellé szeretnénk egy nagytestû közepes-nagy mozgásigényû kutyust. Milyen fajtát ajánlanátok?

18 éves lányunknak.Õ a macisabb kutyákat (pl. tibeti masztiff,leonbergi) szereti.

Legjobb válasz: a 18 éves lány még hány évig fog otthon lakni?

a 18 éves lány még hány évig fog otthon lakni?
Mondanék. :) Tulajdonképpen a neten fellelhetõ fajtaleírásokat csak megerõsíteni tudom. pl: [link] Valóban olyan, amilyennek írják. Persze rossz párosításból vagy a wesenre kevésbé odafigyelõ tenyésztõtõl kikerülhetnek olyan egyedek, akik nem hozzák a stadard wesent, sõt a gazdi is el tudja rontani, ha nagyon akarja, de azért egy jó leonbergi egy átlag gazdi mellett szeretetre méltó plüssmackó marad. Ha lakásban fog élni, azt õ nagyon fogja díjazni, de ti felejtsétek el a szõrmentes lakást! :) Onnantól az új "fûszer" az ételben a leószõr lesz. Tehát rendszeres fésülés, kétnaponta porszívózás, a szõnyegeket pedig meg lehet hirdetni amíg még valaki ad értük pénzt. Vagy azt csináljátok, hogy a kutya csak a lakás számára kijelölt részein tartózkodhat, pl. elõszoba, nappali és konyha, a többi helyre csak engedéllyel mehet be. Vizes, sáros idõben a sétáltatás után rengeteg kosz tud kihullani belõle, miután bent a lakásban megszáradt. Leendõ leógazdiknak kötelezõ olvasmány a HLT honlapja: [link] Jelenlegi almokról információt itt találsz: [link] A fedezések/várható almok itt vannak: [link] A késõbbi alomtervek pedig általában a konkrét tenyésztõk honlapjain szerepelnek.
a németorszégi óvodákban, sok helyen leonbergiket nevelnek, és tartanak , ... a gyerekek !!!!! ez komoly! a fajta ugyanis kimondottan családi kedvenc :) nyugodt , hatalmas, mackó .de lakásban ??? annyi szõre van amibõl a második világháborúban katonacsizmák bélését szõtték :) szerinted , mit tesz a lakásban ?? egy 70-80 kg kutyuska :) és persze , neki nem kakis zacskót, hanem tescós szatyrot kell használni, hogy felszedd !! :) de mindentõl függetlenül, egy remek fajta :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az információkat 14 :) Utolsó elég nagy a lakás plusz van 2 erkélye és egy hatalmas terasza, van ismerõsöm akinek a családi háza kertecskével nincs ekkora.A szõrt lehet takarítani, a kakit pedig mindegy mekkora "adag", fel fogjuk szedni.
A kakit csak addig kell szedni a lakásban, amíg nem szobatsizta. Akár már 3-4 hónapos korára is többé-kevésbé szobatiszta lehet, utána meg úgyis naponta többször le kell vinni és sétáltatni kell. Persze az utcán is fel kell szedni, de ez igaz a kertben tartott kutyákra is. Azok után is takarítani kell.
14-es vook :) a válaszaidból látni, hogy fogalmad sincs mit is jelent egy EKKORA kutyával együtt élni, olyannak akinek nincs tapasztalata , az ilyen kutyákkal :) a lakásod pirinyó :) a kutya méreteit figyelembe véve( ez ki is fog derülni hamar :) erkély ?? terasz ?? nekünk is van :) csak éppen ott meleg van ! így tavasszal-nyáron -õsszel nappal kilõve , éjjel ok-s , csak éppen ha ugat , akkor a szomszédok kinyírnak :) a szõr takarítása :) :) :) :) egy leonberginél ??? lakásban ??? :) :) :) :) no komment :) foggalmad sincs , és ez tuti :) ha lenne , akkor értenéd :) ízelítõ : szõnyegeket felszedni javasolt , laminált padló, és járólap mindenhova. napi porszívózás , pórzsák nélküli nem vizes porszívóval ( 1 porszívózás - 1 tele porzsák , azaz évente 300-365 db !!) takarítógép, forgókefés turbós extra hiper szuper porszívó :) 3 perc után leáll, mivel telemegy szép hosszú, és erõs kutyaszõrrel :) a söprés felejtõs, mert száll a por mint a rossebb . minden bútor , amin elfér , foglalt:) és szõrös :) a vendégek ??:) remélhetõleg szeretik a kutyát, , különben a vendégség idejére számûzve az eb :) de mindez semmi, mindez természetes, hacsak nem vagy takarítás, és tisztaságmániás, mert akkor megõrülsz! kutya a lakásban = a tiszta ruha fogalma megváltozik . van a kicsit szõrös, és a nagyon szõrös ruha, van a kutyás ruha, és van az ünneplõs kutyás ruha :) egy kis termetû kutyánál is elõfordul olykor-olykor, hogy nincs rend és tisztaság a környezetében , de egy leonbergi méretû 60-70 kg-os kutyánál, teljesen más ! a nagy szõr rengeteg port és koszt felszed, és viszi magával mindenhová:) és mindez még , csak a jéghegy csúcsa:) mert a jó nevelés , az elégséges mozgatás, és a megfelelõ táplálás ördögi háromszöge , na az nem semmi :) sétálni vinni, egy kamasz kutyát, ami 45kg :) csupa élmény , és szórakozás ....neki! neked nem :) viszont tuti megéri :) mi akik nagy kutyákat tartunk lakásban , csak javasolni tudjuk :) de egy leonbergi , az azért komoly !!:) szép feladat lesz :)
ui: most látom csak a 15 vook :) nem a 14 :) .... jártam egy suliban ausztriában , ott 3 leonbergit tartottak , a gyerekek nevelték, etették, és sétáltatták õket . persze komoly felügyelet mellett. és minden gyerek sérült volt!!! testileg , vagy mentálisan, de a kutyák ...... :) ezért jó kutya ez :)
Tényleg nem semmi takarítani utánuk még úgy is, hogy nálunk kinti-benti kutyák, tehát bejárósak és nem egész nap vannak bent, illetve amikor nagyon mocskosak akkor odakint száradnak és nem idebent. Ettõl függetlenül különbözõ embereknek különbözõ a tisztaságról alkotott fogalma, vannak akik kutya nélkül is olyan mocsokban élnek, hogy a kutyámat se engedném be a lakásukba. ;) Sõt, van akinek telik takarító személyzetre és nem maga takarít, számára is irreleváns, hogy naponta hányszor kell porszívózni vagy felmosni.
A kérdező hozzászólása: 19. Aki egy ekkora monológ alatt több mint 30 smiley-t ír, illetve nem tud egy kérdõjelet használni egyszerre, az nekem ne beszéljen.A korod is olyan 14-15 körülire tippelném.A lakásban nincs szõnyeg, a kutyát nem én fogom gondozni.És egy 120 négyzetméteres lakás nem éppen kicsi, de persze honnan is tudhatnád?
miután legyerekeztél, az unokám nevetett rajta egyet :) fogalmad sincs róla , hogy mirõl is beszélnél :) én pedig ebben élek !!! 3 gyerek után, 1 unoka mellett, 4 szoba 110 m2 . egy 40 kg-os nagy szõrös kutyával. és a párom szerint még a függönykarnison is kutyaszõr van :) takarítás után ! egyszóval, kicsi tudatlan ember, neked még fogalmad sincs a arról a világról amibe belépni készülsz:) :) !!!!!! olyan , hogy egy lakásban élni egy ekkora kutyával , és nem fogsz vele foglalkozni:) NA OLYAN NINCS! csak te ezt még nem tudod:) de majd megtudod !
Pont ezt mondtam én is, hogy a fûszer az ételben a kutyaszõr lesz. Nem mellesleg a kutya kedvenc helyein a fal 60 cm magasságig sötétszürkére fog színezõdni. Az se rossz, amikor megrázza magát a lakásban az ázott kutya (mondjuk télen) és utána lehet takarítani a bútorokról a koszos vízcseppeket. :)
A kérdező hozzászólása: Beszéltem a lányommal leonbergit szeretne.Annyira boldog és izgatott volt, nagyon örült!Mondana nekem valaki pár szót, személyes tapasztalatot errõl a fajtáról?
Ha nem szeretnél kellemetlen meglepetést okozni a lányodnak, akkor hagyd, hogy õ válassza ki a fajtát, a tenyésztõt és a kiskutyát is! Bõven elég, ha te csak leperkálod a 240 ezret meg az egyéb beszerzendõ dolgok árát.
sok fajtát javasolhatnék, de ..esetleg ti magatok is utána nézhettek : kutyaiskolák ( a legtöbb vasárnap délelõtt nyitva van !), kutyakiállítások ( a google a barátunk ), menhelyek ( na ez más !) sajnos a menhely komoly érzelmi stresszt okoz , így nem képes az ember racionálisan dönteni , ezért is kell többször és többet megnézni !! kutyatenyésztõk !! ( hátrány , hogy mindegyik szerint az õ kutyája a tökéletes a számotokra :) saját tapasztalat , hasonló körülmények között : a sok fajta és féle kutya közül a kölkek :) egy kiállításon a berni pásztort választották ki, elbûvölte õket !mi szülõk : ki van zárva , túl nagy , túl szõrös, , túl , túl, túl. most pár évvel késõbb a kölkek kirepültek , a kanapémon meg egy hatalmas szõrös kutya alszik ( a párom szerint tiszta én :) nap, mint nap :) . egyszóval a fajta és a küllem fontos, de ne feledd a kutya 10-15 évig él :) szerencsére ez a dög :) egy hibrid, így tökéletesen alkalmas a lakásban tartáshoz !! nagy , de nem túl ( 40 kg ), szõrös , de nem nagyon : közepesen ), nyugodt, és okos állat, akivel remek dolog a mindennapi együttélés! és jó tudni, hogy ha nem vagyok itthon éjszaka , akkor a szeretteidet egy kiképzett erõs kutya õrzi. a világ legnagyobb fogaival :) és a világ legnagyobb szívével !! a gyerekek nevelésében pedig elengedhetetlenen segítség egy nagy kutya !! válasszátok azt amelyik tetszik :) és amelyik nem túl pörgõs ! amit ne : ??????
Ha ezeket szereti, akkor válassz ezek közül. De mi lesz, ha elköltözik? Viszi magával a kutyát?
Ennyi kritérium alapján menhelyi keverék.
A kérdező hozzászólása: Még 7 évig fog itthon lakni.Fajtatisztát szeretnénk.Meglepetés lenne neki a születésnapjára.
Elég otromba meglepetés csak úgy megbeszélés nélkül 10-15 évnyi felelõsséget rásózni valakire. Ha már elsõsorban neki akartok kutyát, akkor had döntse el õ, hogy milyet, honnan, és konkrétan melyik kölyköt szeretné.
# 9, # 10: Húzzatok már innen a 3, 14csába, ha nem tudtok értelmesen hozzászólni és csak butaságokat posztolgattok!
A kérdező hozzászólása: Már évek óta nyüstöl minket érte, szóval nem, nem lenne otromba meglepetés.A kedves elmeháborodott hozzászóló aki ilyen képeket linkelget pedig igazán elsüllyedhetne.Én is három nagy kutyával nõttem fel vidéken, mégsem lett semmi bajom.Ennyi erõvel ne menj ki a házból mert bármikor a fejedre zuhanhat egy repülõ.
Nem azt mondtam, hogy kutyával nem jó megajándékozni, hanem hogy megLEPNI nem jó. Ez olyan, mintha te közölnéd, hogy gyereket akarsz, és egyszercsak beállítana a párod egy örökbefogadott néger gyerekkel, hogy tessék, a tiéd. Beszéljétek meg vele, meglepetés nélkül is elég jó ajándék az a kutya, ha már régóta szeretné, és tényleg való neki a kutyatartás, meg a kinézett fajta.
Én semmilyent. Így is Csak Budapest utcán naponta 70 ezer liter kutyapisi folyik, meg sok tonna kutyagumi.
Szerintem házba nem való macis kutya. De ha valaki azt szeretne... akkor az választhat leonbergi-t is. Ha többször is van sétáltatva akkor nincs baj. DE minden nap kell kefélni a kutyát, a sétáltatás se maradhat el!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!