Találatok a következő kifejezésre: Cicám kb. hónapja 2-3 (2 db)

Cicám kb. másfél hónapja 2-3 napos szünetekkel folyamatosan ivarzik. Meddig fog ez tartani?

N?stény cicám februárban volt egy éves. Ivartalanítattni szeretném, de úgy tudom a m?tétet ivarzás alatt nem lehet megcsinálni. Mikor fogja végre abbahagyni? Nagyon fárasztó nézni és hallgatni a ny?gl?dését. Lakásban tartott cica.

Legjobb válasz: ezt addig fogja csinálni, amíg nem sikerül "megtermékenyedni". Ivartalanítsd abban a kb 1 hétben, amíg nem ivarzik... de tapasztaltom azerint akkor sincs baj, ha ivarzik, csak jó orvos kell, mert ilyenkor vérbõség van a hasi szerveiben, így több vért veszít, mintha nem ivarzana.

ezt addig fogja csinálni, amíg nem sikerül "megtermékenyedni". Ivartalanítsd abban a kb 1 hétben, amíg nem ivarzik... de tapasztaltom azerint akkor sincs baj, ha ivarzik, csak jó orvos kell, mert ilyenkor vérbõség van a hasi szerveiben, így több vért veszít, mintha nem ivarzana.
Nálunk is ez volt a helyzet, és a doki adott egy tablettát, ami megszünteti a tüzelést, ezt kellett elõször beadni, majd utána már nyugodtan egyeztettünk idõpontot az ivartalanításra, mert nem volt ciki, hogy majd épp akkor tüzel. de mielõbb intézkedj, mert ezt nem hagyják abba, és csak rosszabb lesz szegénynek...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Mitől lehet az, hogy 2 éves lány cicám kb.3 hónapja néha bepisil, pedig korábban nem nagyon csinált ilyet?

Legjobb válasz: Ez általában annak köszönhetõ, hogy valami nem tetszik neki. Volt bármi változás az életében? Az új illatokra is reagálhatnak így. Új mosópor, új parfüm, új tisztítószer... Nem egyszerû, de ki kell sakkozni, mi a baja. Én is jártam így, akkor két probléma volt, az egyik, hogy kizártuk a nappaliból, a másik, hogy olyan wc-t kapott, aminek volt teteje. Ez zavarta. Megszüntettük az indokot, azóta egyszer sem volt baleset. De az a két hónap, amíg rájöttünk...

Ez általában annak köszönhetõ, hogy valami nem tetszik neki. Volt bármi változás az életében? Az új illatokra is reagálhatnak így. Új mosópor, új parfüm, új tisztítószer... Nem egyszerû, de ki kell sakkozni, mi a baja. Én is jártam így, akkor két probléma volt, az egyik, hogy kizártuk a nappaliból, a másik, hogy olyan wc-t kapott, aminek volt teteje. Ez zavarta. Megszüntettük az indokot, azóta egyszer sem volt baleset. De az a két hónap, amíg rájöttünk...
A kérdező hozzászólása: Lehetséges hogy az illatok is, de sokszor az alomba végzi a dolgát, és ritkán fordulnak elõ balesetek, többnyire tüzelés elõtt, ami mostanában a tavasz beköszöntével egyre gyakoribb. lehetséges hogy a tüzelés az oka? nõstény macskánál még nem hallottam hogy jelölgetne.
Az én "gyerekem" is a tüzelés beköszöntekor kezdett el irdatlan Balato méretû tócsákat hagyni az ágynemûn!!! Visítottam amikor este belefeküdtem. Ivartalanítottuk inkább. Teltek a hónapok és megint elõjött. :S Nem tudom mitõl lehet. elkeserítõ, de tény hogy valami olyasmirõl lehet szó hogy ha nem tetszik neki valami akkor pisil.
A kérdező hozzászólása: Nekem azóta már kiderült, orvosi okai voltak a mellé vizelésnek...elzáródott a hólyagja és így próbált számomra jelezni, hogy nem jó neki... elvittem dokihoz kitisztították, katétert kapott 5 napra, de most már jól van a drága:) egyébként vannak finnyás cicák, akik ha már kicsit piszkos az alom nem megy bele, másrészt egy fajta almot célszerû használni amibe belemegy, és arra szoktatni mert ha az alom mínõsége nem megfelelõ ( homokszerû, nem áll össze, hamar átázik) szintén nem megy bele..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!