Találatok a következő kifejezésre: Cicám 2 és egy (52 db)

Mit csináljak hogy megbékéljen egy kb.1 éves cica és egy kb.2-3 hónapos kiscica?

Az 1 éves cica fújt a másikra, de viszont a másik meg akarna vele játszani. Mit csináljak hogy megbékéljenek?

Legjobb válasz: Mióta van ez? A macskáknak kell kb. 2 hét, mire megszoknak egy másik állatot. Májusban lett cicám, elõtte már itt volt a kutya. A kutya barátkozott volna, a macska meg egybõl fújt... elsõ nap ki se jött a helyérõl a cica. Eltelt 4 nap és egyszer már együtt is aludtak. 2 hét után teljesen megszûnt az ellenségeskedés.

Mióta van ez? A macskáknak kell kb. 2 hét, mire megszoknak egy másik állatot. Májusban lett cicám, elõtte már itt volt a kutya. A kutya barátkozott volna, a macska meg egybõl fújt... elsõ nap ki se jött a helyérõl a cica. Eltelt 4 nap és egyszer már együtt is aludtak. 2 hét után teljesen megszûnt az ellenségeskedés.

Lassan 2 honapos a lanyom, eddig 2-3 orankent szopott, viszont egy hete kb orankent cicire keretszkedik, es eszik is, nem csak cummog rajta. Betudtam novekedesi ugrasnak, de az eltart ennyi ideig?

A masik, hogy napkozben sokkal tobbet van ebren, de ha mondokazok, eneklek neki, azt egy fel ora alatt megunja (elfarad?), de aludni nem akar... Probaltam ilyenkor cicire rakni, de csak ki-be cuppogtatja a mellem, meg tepkedi, ugyhogy ezt nem hagyom, inkabb babusgatom csak, de par perc utan akkor is uvolt... Lehet ez osszefuggesben azzal, hogy enni is gyakrabban ker? Nem volt hasfajos, pisi-kaki van rendesen, normalisan gyarapodik. Valaki tud tanacsot adni, mit csinaljak vele?

Legjobb válasz: Hogy próbálod altatni? Nekünk a növekedési ugrás pár napig tartott, szintén sokat volt cicin, volt h nem is evett, csak cummogott, aztán újra beindult a tejleadó reflex, majd megint semmi és így tovább. Ha kiköpi, szerintem nem éhes, fõleg ha jól is gyarapodik. Szerintem csak fáradt, túlpörög, és amiatt nem tud elaludni. Hog próbálod altatni? Én kipróbáltam a Suttogó féle módszert és mûködött. Besötétítettem a szobát, bepólyáztam, és úgy ringattam, hogy a fheér falat lássa kb, ne legyen semmi inger. Pár perc alatt elaludt. Ha nincs pólya és takaróba is bepólyázhatod. 2 hós fiú anyukája

Hogy próbálod altatni? Nekünk a növekedési ugrás pár napig tartott, szintén sokat volt cicin, volt h nem is evett, csak cummogott, aztán újra beindult a tejleadó reflex, majd megint semmi és így tovább. Ha kiköpi, szerintem nem éhes, fõleg ha jól is gyarapodik. Szerintem csak fáradt, túlpörög, és amiatt nem tud elaludni. Hog próbálod altatni? Én kipróbáltam a Suttogó féle módszert és mûködött. Besötétítettem a szobát, bepólyáztam, és úgy ringattam, hogy a fheér falat lássa kb, ne legyen semmi inger. Pár perc alatt elaludt. Ha nincs pólya és takaróba is bepólyázhatod. 2 hós fiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Szia! Altatni konkretan sehogy nem szoktam, eddig mindig cicin aludt el, es utana tettem le... Ugy probaltam, hogy beraktam a kisagyba, betakartam, elmagyaraztam neki, hogy pihennie kene, de csak uvoltott tovabb, meg kapalozott... Ma mar konnyebb volt, ritkultak a szopizasok is, es meg csak egyszer nyuglodott, de akkor magamra kotottem, es kb fel ora mulva aludt...
A kérdező hozzászólása: Koszi a segitseget, ugy tunik tuljutottunk rajta, es ez ilyen hosszu ugras volt :) Ma mar visszatert a 2-3 orankenti szopizasra, es nem is volt nyugos, csak amikor nagyon almos volt, de akkor sem uvoltott, inkabb csak nyekergett... Hat ezt a lerakom es megmagyarazom dolgot vegso ketsegbeesesemben probaltam, hatha az ingerszegenyseg segit... Sajna besotetiteni nem tudok neki, nincs fuggony a lakasban (durva porallergiam van), rolora meg meg nincs penzunk... Majd 1-2 honap mulva :(

Ma a cicám fenekén volt egy fehér 1-2 cm-es valami. Mi volt az? Macskaféreg? Mert már adtunk neki tablettát csak 2 napja itt egy kóbor cica és hát ugye kóbor. Nem lehet tőle jött át?

Jujjj előre is köszi a válaszokat! Bea

Legjobb válasz: Elõfordulhat ,hogy az volt. Nem hiszem,hogy a kóbor macskától jött, ha csak nem feküdtek együtt és amikor a kóborból kijött véletlenül rámászott a tiédre. Ha meg a tiédbõl jött, akkor a féreghajtó miatt ürülhet.

Elõfordulhat , hogy az volt. Nem hiszem, hogy a kóbor macskától jött, ha csak nem feküdtek együtt és amikor a kóborból kijött véletlenül rámászott a tiédre. Ha meg a tiédbõl jött, akkor a féreghajtó miatt ürülhet.
A kérdező hozzászólása: Értem! Nagyon köszönöm csak hát nem tudtam és féltem kicsit...://


Szeretnék egy Maine Coon cicát venni a jövőben, 2 kutya és egy ivartalan házicica mellé megfelelő választás lenne?

Legjobb válasz: Hozzánk is két kutya és egy házicica mellé került be a Maine Coon cicus. 2-3 hónap alatt teljesen megszokták egymást az állatok. Ma már (kb. 1 éve van meg a cica) puszilkodik a németjuhász kutyával.

Hozzánk is két kutya és egy házicica mellé került be a Maine Coon cicus. 2-3 hónap alatt teljesen megszokták egymást az állatok. Ma már (kb. 1 éve van meg a cica) puszilkodik a németjuhász kutyával.
Hát azt neked kell tudni, hogy az a 2 kutya mennyire barátságos egy macskához. Jobb ha együtt nõnek fel, persze így is van rá esély, hogy elfogadják az új cicát. A Maine Coon egyébként egy nagyon barátságos fajta, nekem is van egy. Nagyon aranyos cica. Tényleg imádni való kis állat.
A kérdező hozzászólása: A kutyáim teljesen macskakompatibilisek :) . Volt az most már ivartalan házi cicánktól egy almunk, jóformán a két kutya együtt nevelte õket a mamacicával. Csak a cicám kicsit pisszegõs idegen cicákra, ha bejönnek az udvarunkba és õ épp kint van, valamint a kutyáimat is sokszor pofozza. Kis vadóc. Nem ismerem a maine coon cicákat jellemre, igazán külsõre tetszik nagyon. Pont a másik cicám miatt kérdem jó-e lenne.
Tényleg te ismered az állataidat.. 1. a maine coon nagyon szociális, kíváncsi és barátsággal közelít a kutyákhoz is. A mienk elsõre megijedt a kutya egy hirtelen mozdulatától és kapot egy szép nagy sebet az orra közepére... azóta tiszteletteljes távolságot tart a cicától. A házimacskánk már más kérdés. Képzeld el Dávidot és Góliátot, amint játszanak, birkóznak.. A törpe elõbb volt meg 1, 5 hónappal és azóta is néha ágyra, kanapéra pisil-valószínüleg féltékeny, kisebbségi érzése van...stb. Amúgy elvannak, de nem a legnagyobb kebelbarátok...Persze hozzátenném, hogy mentett macska, ezért problémás volt eleve.Szóval a maine coon nagy darab, és durvábban is játszik, de nálam pl.majdnem kevesebbet eszik, mint a pici, csak többször. El lesznek egymással csak figyelni kell az elején az összeszoktatásukra.

Honnan tudom hogy, a tejem híg? Egy ciciből szopizík, de néha sírdogál a cicimen és hadakoznom kell vele. Nem értem miért sír a cicin? 2.5 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Az anyatej két részbõl áll: elõször a szomjoltó vizesebb elsõ tejet szívja ki a baba, és után jön a zsírosabb hátsó tej. A zsír mennyisége nem függ az anya táplálkozásától, az összetétele viszont igen: ha sok telítetlen zsírsavat tartalmazó dolgot eszel (hal, oliva olaj), akkor a tejben is ezek az értékes zsírok jelennek meg. Ha kevesebb kalóriát fogyasztasz, akkor a szervezet a te zsírraktáraidból veszi ki a telített zsírsavakat. Tehát olyan nincs, h' valakinek csak vizes, alacsony kalóriatartalmú teje legyen, annál sokkal jobban van kitalálva az anyai szervezet. Két és fél hetesen valószínûleg azért sírdogál szoptatás közben, mert ez nekik még elég komoly izommunka, ahogy nõ, egyre könnyebben fog menni. Ha azt tapasztalod, h' csak az elsõ tejet szívja ki rendszeresen (nem gyarapodik a súlya, nem lakik jól), akkor megpróbálhatod lefejni a tejet, és kiskanállal, pohárból, vagy ha nem idegenkedsz tõle, cumisüvegbõl odaadni neki. De valószínûleg bele fog jönni hamar. Minden jót!

Az anyatej két részbõl áll: elõször a szomjoltó vizesebb elsõ tejet szívja ki a baba, és után jön a zsírosabb hátsó tej. A zsír mennyisége nem függ az anya táplálkozásától, az összetétele viszont igen: ha sok telítetlen zsírsavat tartalmazó dolgot eszel (hal, oliva olaj), akkor a tejben is ezek az értékes zsírok jelennek meg. Ha kevesebb kalóriát fogyasztasz, akkor a szervezet a te zsírraktáraidból veszi ki a telített zsírsavakat. Tehát olyan nincs, h' valakinek csak vizes, alacsony kalóriatartalmú teje legyen, annál sokkal jobban van kitalálva az anyai szervezet. Két és fél hetesen valószínûleg azért sírdogál szoptatás közben, mert ez nekik még elég komoly izommunka, ahogy nõ, egyre könnyebben fog menni. Ha azt tapasztalod, h' csak az elsõ tejet szívja ki rendszeresen (nem gyarapodik a súlya, nem lakik jól), akkor megpróbálhatod lefejni a tejet, és kiskanállal, pohárból, vagy ha nem idegenkedsz tõle, cumisüvegbõl odaadni neki. De valószínûleg bele fog jönni hamar. Minden jót!
Az elején híg és kékes, az a tejcukorban gazdagabb és az oltja a babák szomját, majd utána szívják ki a sárgásabb zsírdús tejet.
mért mondjátok, hogy nincs híg tej? ??? igenis van!!!! nekem az elsõ gyerek 2 évig szopott, volt tejem bõven, csak sz_rt se ért. összevissza szopott, negyedóránként, fél órákat, megõrültem, mindíg fent volt, és sírt, a védõnõnek mondtam, hogy nem lehet jó a tejem, mert ilyen vizes-kékes, azt mondta az a jó tej, aha, megszültem a másikat, na megtudtam , milyen a jó tej, aranysárga volt, sûrû zsíros, a kissebbik lányom 4-5 órákat aludt két szoptatás közt, nem is hittem el, hogy ilyen különbség lehet. most a harmadikat várom, mindeninek szíve joga mit tesz, én ha látom, hogy megint olyan rossz a tejem, azonnal adni fogok pótlást, nem kínzom szegényt, az elsõ gyerekem éppeleget éhezett, "hála" a baromi okos védõnõnek...
Szia! Azt mondják, hogy nincs olyan, hogy híg tej. Egy ilyen pici baba azért is sirdogálhat, mert még nincs hozzászokva a külvilághoz, vagy mert fáj a pocija. Minél többet szoptatod, annál több tej fog termelõdni, ha rendesen eszel, akkor biztos, hogy nincs baj a tejeddel sem. Az sem gond ha mind a 2 cicibõl eszik, nem jelenti azt, hogy nem elég a tejed. A nagyobb lányom 15 hónapig szoptattam, a kicsi 13 hónapos és még szopik. Sok szerencsét a szoptatáshoz! üdv. Csilla
Valóban nincs olyan, hogy híg tej!igaz az elõtebb hígabb mint ami utána jön zsírosabb tejcsi!Az én fiam amikor pici volt( akkor volt egy idõszak)akkor sírt szopizás közben amikor ömlött a tejem, szegény valószínûleg nem bírta nyelni olyan gyorsan jött.Nehezen jöttem rá, hogy ez a baja, de utána mindig lefejtem a tejcsi egy részétszopi elõtt és utána már jó volt neki!Vagy éppen az ellenkezõje lassabban jön mint ahogy õ szertné.
ja, bocsi, éppen a kérdésre nem válaszoltam, szóval ha olyan átlátszó, kékes vizesnek látod a tejed, az akkor híg, és értéktelen. az anyatejnek ha jó sárgásnak kell lennie, sûrû ragacsosnak, és ha sok van, lefejed, föle lesz, mint a tejföl, vagy tejszín.
A kérdező hozzászólása: Ha , lefejem a tejem csak 10-20ml jön le kicsit sárgás és ragados, jót cuppog utána a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Ja van mikor órákig alszik, az éjszakát fél9-tõl általába 2-ig alszik , viszont napközben csak 1-2 órákat szundizk. Köszönöm a válaszokat!!!!
A enyém igaz, hogy 5 hetes, de van úgy hogy 4-5 órát alszik, máskor meg csak kettõt és cicit kér. Éjjel is vagy 3x eszik, vagy 2x. A lányom akkor is szokot sírni a cicin, ha már eléggé tele van és fája hasa, de persze azért még enne. Ilyenkor ringatni kell a kis fenekét, vagy simogatni a hasát és fél óra múlva szokott még enni egy kicsit. utolsó

2 3 hetes cicám van és nem tudom, hogy lehet-e az anyacicára bolhanyakorvet rakni? Másik az lenne, hogy nem baj ha 17 naposan esznek egy pár szem száraztápot?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy gond lenne, hogy az anyacicán van nyakörv. Láttam már olyat hogy rajta volt, bár személy szerint én még egy kicsit várnék vele. A pici cicáknak meg még nem nagyon adnék szárazat. Ha igen akkor is 1 hónapos koruktól és tejbe áztatva. Kenyér és más jellegû dolgokat még nem szabad, mert csak árt nekik.

Nem hiszem, hogy gond lenne, hogy az anyacicán van nyakörv. Láttam már olyat hogy rajta volt, bár személy szerint én még egy kicsit várnék vele. A pici cicáknak meg még nem nagyon adnék szárazat. Ha igen akkor is 1 hónapos koruktól és tejbe áztatva. Kenyér és más jellegû dolgokat még nem szabad, mert csak árt nekik.
én semmilyen macsekra nem raknék nyakörvet! a mi cicánk felakasztotta magát vele! :(
A kérdező hozzászólása: Azért egyszer mi megpróbáljuk bár nem nagyon nyugodt. Remélem nem utoljára.

Mit csináljak? Szült a cicám 2 hete kettő kiscicát. Ma azt veszem észre hogy az egyik nagyon bolhás, a nagyobb szőrű. Mit szabad érte tenni és mit nem? LentBővebben

Kaphat már bolhacseppet?Fürdetni lehet?És ha lehet fürdetni akkor hatásos a bolhák ellen?Kézzel nem igazán szívesen szedem ki, bár 2 sikerült, de sírnak nagyon kézben, és a cicamama is rendesen aggódik ilyenkor.Nem értem hogy történhetett ez, hiszen a kiscicák bent vannak a házban higiénikus környezetben,talán az anyjuk szedte össze kint (mert minden nap levegőzik),viszont benne nem látok egy db bolhát sem.Megköszönöm előre ha bármilyen tanácsotok van nekünk!:)

Legjobb válasz: a tanácsom az lenne, ahogy az elõzõ is rendesen leírta, vidd el orvoshoz, mert ilyen kicsi korban õ tudja hogy mit szabad és mit nem! Tudtommal nem lehet ilyenkorban még fürdetni, de biztos van bolhaírtó bébi cicáknak is, de mint mondtam, ezt tényleg a doki tudja megmondani, mert akármit nem rakhatsz rá, akár meg is mérgezheted õket! Ráadásul a mamacica ilyenkor még mosdatja õket, tehát ha jól gondolom rá is veszélyes lehet a szer! Elég szerintem ha olyan kapcsolatban vagy a dokival, hogy felhívod!

a tanácsom az lenne, ahogy az elõzõ is rendesen leírta, vidd el orvoshoz, mert ilyen kicsi korban õ tudja hogy mit szabad és mit nem! Tudtommal nem lehet ilyenkorban még fürdetni, de biztos van bolhaírtó bébi cicáknak is, de mint mondtam, ezt tényleg a doki tudja megmondani, mert akármit nem rakhatsz rá, akár meg is mérgezheted õket! Ráadásul a mamacica ilyenkor még mosdatja õket, tehát ha jól gondolom rá is veszélyes lehet a szer! Elég szerintem ha olyan kapcsolatban vagy a dokival, hogy felhívod!
El kéne vinni állatorvoshoz. Már csak egy újszülött rutin szûrés miatt is. További tanácsokat tõle kérjél.
A kérdező hozzászólása: ÁLLATORVOSNÁL SZÜLT ÉS AKKOR MÉG NEM VOLT EGYIKBEN SEM BOLHA, DE MINDEGY! NEM FÉLREBESZÉDET KÉRTEM HANEM TANÁCSOT...
Még véletlenül se fürdesd! Van direkt kiscicáknak való bolhacsepp!
Elsõ vagyok Mi volt abban a félrebeszélés, hogy csak az orvos fog tudni ebben tanácsot adni? Más is ezt írta, nyilván azért mert így van.
Csöppentsél a tarkójukra és a nyakukra egy kis Frontline cseppet, a bolhák megfutamodnak! Több kiscicát kezeltem már Frontline-nal, semmi bajuk nem lesz tõle. Kb. 2400 Ft egy kis kiszerelés, elég mindkettõre.
A kérdező hozzászólása: Az volt félrebeszéd hogy szülésutáni rutin vizsgálatra vigyem.Semmi köze a bolhákhoz.Lényegtelen.Köszönöm a válaszokat!

Hogyan szoktassak össze egy 2 éves és egy 2 hónapos cicát?

Legjobb válasz: nekünk sose kellett összeszoktatni...Elhoztuk a kicsit..megszaglászták egymást.És ennyi.A nagy macskát nem is nagyon érdekelte a kicsi.Könnyebb összeszoktatni a macskákat mint a kutyákat.

nekünk sose kellett összeszoktatni...Elhoztuk a kicsit..megszaglászták egymást.És ennyi.A nagy macskát nem is nagyon érdekelte a kicsi.Könnyebb összeszoktatni a macskákat mint a kutyákat.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a mi macskánk nagyon fúj a kicsire...és féltem, hogy valami baja esik.
Csak féltékeny rá, de nem hiszem, hogy bántani fogja.1-2 hét alatt valószínûleg megbarátkoznak.Foglalkozz minél többet a nagyobbal, hogy lássa, nem hanyagolod el az új cica miatt.

TUDNATOK SEGITENI? abban kellene hogy 2 macskam van egy kicsi es egy nagy es sehogy nem akkar a nagy macskam meg baratkozni a a cicaval peddig a kicsi prtobalkozik, mit tegyek?

Legjobb válasz: várj türelmesen! amúgy milyen nemûek? ha mind a 2 kandúr lehet a nagy betolakodónak tartja a kicsit

várj türelmesen! amúgy milyen nemûek? ha mind a 2 kandúr lehet a nagy betolakodónak tartja a kicsit
Mióta vannak együtt a cicák? Nekünk is volt olyan, hogy új macskát hoztunk (egy picit) és a nagy 3 napig egyfolytába verekedett vele. Ugye nem tudod mindig szétválasztani õket, mikor nem vagy otthon, vagy alszol, stb...de három-négy nap után békénhagyta a nagy és azóta imádják egymást. Sõt, ha az egyik bajban van (pl. beszorult valahova) a másik jelez.
Ha mindkettõ kandúr, akkor a herélés egy megoldás lehet. De az nem elég, ha csak az egyiket, mert akkor a másik még ugyan úgy harcolni fog a területért.
Nálunk a lányokkal is ez volt a helyzet, sõt, vegyes párossal is. Idõ, és összeszoknak, sõt megszeretik egymást.
A kérdező hozzászólása: koszonom de mind ket lany ezert vagyok tanacstalan
Nekem is így volt...Volt egy lány és egy fiú, aztán jött még egy lány...Elõször a két nagy félt a kicsi lánytól, de most már együtt alszanak...:) Nem szükséges bármit is csinálnod...:)

Hogyan fejjek és egy nap hányszor, hogy tuti legyen a tejserkentés: rögtön szoptatás után vagy szopi után 30 perccel vagy 7-7-5-5-3-3-2-2-1-1 perc mindkét cicin vagy van egyéb bevált módszer?

Legjobb válasz: Én a szoptatás után,mindig kifejtem amit a baba hagyott. és eltettem az a tejet. így mindig ki volt ürítve a mellem. 1 éves koráig szoptattam a kislányom...

Én a szoptatás után, mindig kifejtem amit a baba hagyott. és eltettem az a tejet. így mindig ki volt ürítve a mellem. 1 éves koráig szoptattam a kislányom...
en szopi utan csak akkor fejek ha ugy erzem, hogy sok maradt benne, mert ha allandoan fejnek az allando tejserkentest jelent es akkor nehez all be a kereslet kinalat. szerintem egyszerre csak egy mellbol szoptass mert azt kiuriti jobban, ha valtogatod akkor a baba a higabb elejet issza ki mindket mellbol es a surubb zsirosab marad kifejni ami taplalobb lenne szamara a pocakba. tejserkenteni gyorsan viszont par napig tenyleg a valtott mellbol valo szoptatast ajanlanam illetve vagy hogy fejjel szopi utan kozvetlen es 1 oraval a szopi utan abbol a mellbol amibol szoptattal, majd szoptass a masikbol, fejj stb. szepen felvaltva . sok sikert!
Én minden evés után az 1 hónapban egy mellbõl evett, utána 20 perc múlva fejtem ugyanazt, így mindig volt elég tejem. Lefagyasztottam, de hiába avent tejtároló bárhogy csináltam büdi lett, úgyhogy kidobtam, szerintem nem elég hideg a fagyasztó. Most két hós, már nemtudok fejni, de pont annyi van amennyi neki kell és szép a súlya is. Kevesebbszer is eszik, éjjel 1 szer. Iszom a herbateát, stilltee, szoptatósteákat. Napi egy filter 1 liter vízbe. Ami a dobozokon van mennyiség, nekem apasztotta.
A kérdező hozzászólása: 4 hónaposak vagyunk
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszaitokat! remélem sikerül :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!