Találatok a következő kifejezésre: Ceausescu-t kivegeztek magyar viszonyok kozott a rendszervaltaskor (1 db)

Ceausescu-t kivegeztek volna magyar viszonyok kozott a rendszervaltaskor?

Vajon a magyarok is rogtonitelo bizottsag ele allitottak volna es kivegeztek volna Kadart, ha olyan diktator lett volna, mint Ceausescu? A masik, hogy miert kellett lefilmezni es eloben adni a kivegzest? A Husszein-kivegzesrol sem keszult hivatalos felvetel, pedig az kicsit tobb embert erdekelet volna, mint kvazi 23 milliot.

Legjobb válasz: a filmezést azért csinálják hogy az embereket meg nyugtasák hogy tényleg megtörtént.

a filmezést azért csinálják hogy az embereket meg nyugtasák hogy tényleg megtörtént.
Hát nem volt egy nagy film az biztos! Akkoriban folyamatosan néztük a közvetítéseket, és csak egy véres falat mutattak, meg két hullát lábtól, akik bárkik lehettek! Késõbb sokáig azt terjesztették, hogy nemis õket, hanem a hasonmásaikat lõtték le! Abban az idõben volt még halál büntetés MO-n, bár golyó általi halál csak katonáknak járt, de akkorra már rég nem alkalmazták, csak a kötelet! Ez volt a "Legvidámabb barakk", ezért a "gengszterváltás" is jóval békésebben zajlott!
elottem levonek, ("csak egy véres falat mutattak, meg két hullát lábtól, akik bárkik lehettek! ").. A Ceausescu hazaspar kivegzeserol a videot tobbszor is mutattak a Tv-ben, kozelrol is, nemreg is kozvetitettek, es nem csak a labukat, hanem egeszeben oket.Ok voltak. Nem eppen ugy mukodnek a dolgok, hogy elkapunk az utcan ket embert, akik nagyon hasonlitanak az eliteltekre, es azokat oljuk le..
"Persze nagy divat manapság utálni a komcsikat" Miért lenne divat gyûlölni az olyanokat, akik több évtizedig megszállták Magyarországot, és több mint 100milliós áldozatot szedtek a történelem alatt, és ki tudja még mennyit fognak. Bár pl. Rákosi és Kádár közt is óriási különbség van. Ceausescu házaspár megérdemelte amit kapott!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a helyzet most Észak Koreával?

Az elmúlt 2-3 hétben semmit nem lehet hallani a hírekben arról, hogy fenyegetőzik-e még atom háborúval (csapással). Ha nem fenyegetőzik, mitől "gondolta" meg magát - mitől, miért tett le a háború megindításáról? Milyen nemzetközi nyomással tudták ezt elérni?

2

Egyiptom népe mennyire hazafias?

Úgy értem : ott is arabok laknak, szinte csak arab országokkal vannak körülvéve, az Arab Liga székhelye is Kairóban van.

Az ott élők mennyire hazafiasak? Arabnak tartják magukat, vagy egyiptominak? Szeretik a hazájukat, vagy az arab egység hívei?

5

Mi a véleményetek Jörg Haiderről?

Szerintem példaértékű ,példaképnek tekintendő igazi hazafi osztrák volt.
Több "Haiderre" lenne szüksége Európának.

Amikor Haider koalíciót között a konzervatív párttal a kormányzás érdekében akkor a mocskos Eu nem hagyta őket békén.Ott hibázott Haider , hogy nem léptette ki Ausztriát az EU-ból azonnal.

4

Mi volt a leghosszabb idő, ameddig egy politikust vagy pártot folyamatosan újraválasztottak egy demokráciában?

Például Robert Byrd 1959 és 2010-ig folyamatosan Nyugat-Virginia szenátora volt, egymás után 8-szor választották meg az államban.
Vagy például Japánban 1955 és 2009 között egy évet leszámítva folyamatosan kormányzó párt volt a konzervatív Liberális Demokrata Párt és 2012 óta ismét ők vezetik az országot.
Európában is van példa hasonlóra?

1

Szaúd-Arábiának menyi időre elég az olaja? És mit csinálnak majd ha elfogy?

Azért kérdem, mert láttam egy dokumentumfilmet, melyben elmondták, hogy a szaúdi férfiak 80%-a egyáltalán nem dolgozik, mert aki szaúd-arábiai állampolgár, az állampolgári jogon kap havonta forintba átszámolva 1 millió forintot (asszem 3ezer dollár?) az ország olajrészesedéséből.

Tehát marha jól élnek, mindenkinek palotája van, és dús gazdagok.

De mi lesz akkor, ha elfogy az olaj, és nem lesz miből ezt a sok egy milliót kifizetni?

11

Miért szólt be Barack Obama a tudósítók vacsoráján elhangozott beszédébe Aaron Sorkin-nak?

-mellesleg korábban dícsérte őt

2

Bulgáriának mitől fogy ilyen brutálisan a népessége?

-1,1%-os a csökkenés (Mo. kb -0.3)

A kivándorlás is rátesz egy lapáttal, de nem az növeli meg ennyire. Bulgáriában mitől lett ilyen katasztrofális a népességcsökkenés?

A cigányok száma növekszik rohamosan, még a törököké is csökken.
Becslések szerint 2060-ra 7 millió helyett 5 millió lakosa lesz Bulgáriának, és ha már most van az országban 1 millió cigány akkor nem kell ugye mondanom az arányukat.

Macedónia, Koszovó, Szerbia is szegény ország, mégsem csökken ennyire a lakosság.

Mi lesz a jövőben Bulgáriával? Már csak a cigányok miatt is kérdezem.....

18

Ki/mi az a "Fake syrian army"?

Beírom google-be, és csak olyan videók jönnek ki, hogy élő embereket ásnak el, vagy lőnek fejbe az utcán...azt még megérteném, ha Army lenne csak, de akkor most ez mi, hogy Fake? (a szó jelentését tudom, csak itt nem...)

5

Melyik volt az Öbölháború?

Eddig úgy tudtam, hogy a japán-amerikai háborút hívták öbölháborúnak, de most valami olyat olvastam, hogy irak-amerika háborúját hívják annak. Akkor most mi az igazság? És mi volt akkor az a háború Midway-en, és Iwo Jima-n?

5

A többi ország közemberei közül miért csak a lengyelek és az angolok állnak ki mellettünk?

A többi ország "aggódik a kialakuló diktatúra" miatt vagy éppen véres szájjal támad minket, csak a varsói gyorssal ideutazó lengyel szimpátiatüntetők és a Daily Mail nevetséges diktatúrát kiáltó cikkeire racionálisan reagáló jobboldali angol emberek vannak velünk.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!