Találatok a következő kifejezésre: Ceausescu-t kivegeztek magyar viszonyok kozott (1 db)

Ceausescu-t kivegeztek volna magyar viszonyok kozott a rendszervaltaskor?

Vajon a magyarok is rogtonitelo bizottsag ele allitottak volna es kivegeztek volna Kadart, ha olyan diktator lett volna, mint Ceausescu? A masik, hogy miert kellett lefilmezni es eloben adni a kivegzest? A Husszein-kivegzesrol sem keszult hivatalos felvetel, pedig az kicsit tobb embert erdekelet volna, mint kvazi 23 milliot.

Legjobb válasz: a filmezést azért csinálják hogy az embereket meg nyugtasák hogy tényleg megtörtént.

a filmezést azért csinálják hogy az embereket meg nyugtasák hogy tényleg megtörtént.
Hát nem volt egy nagy film az biztos! Akkoriban folyamatosan néztük a közvetítéseket, és csak egy véres falat mutattak, meg két hullát lábtól, akik bárkik lehettek! Késõbb sokáig azt terjesztették, hogy nemis õket, hanem a hasonmásaikat lõtték le! Abban az idõben volt még halál büntetés MO-n, bár golyó általi halál csak katonáknak járt, de akkorra már rég nem alkalmazták, csak a kötelet! Ez volt a "Legvidámabb barakk", ezért a "gengszterváltás" is jóval békésebben zajlott!
elottem levonek, ("csak egy véres falat mutattak, meg két hullát lábtól, akik bárkik lehettek! ").. A Ceausescu hazaspar kivegzeserol a videot tobbszor is mutattak a Tv-ben, kozelrol is, nemreg is kozvetitettek, es nem csak a labukat, hanem egeszeben oket.Ok voltak. Nem eppen ugy mukodnek a dolgok, hogy elkapunk az utcan ket embert, akik nagyon hasonlitanak az eliteltekre, es azokat oljuk le..
"Persze nagy divat manapság utálni a komcsikat" Miért lenne divat gyûlölni az olyanokat, akik több évtizedig megszállták Magyarországot, és több mint 100milliós áldozatot szedtek a történelem alatt, és ki tudja még mennyit fognak. Bár pl. Rákosi és Kádár közt is óriási különbség van. Ceausescu házaspár megérdemelte amit kapott!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Jelenleg melyik kormányzatnak, vagy szervezetnek a területe a Naprendszer és az azon belüli bolygók (a Föld kivételével)?

7

Elkerülhetetlen a görögök adósságának elengedése? Átterjedhet az államcsőd Ciprusra, Portugáliára és akár Olaszországra?

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/bezzeg_a_gorogok_ados..


2

Másnak is feltűnt már? Trianon határhúzással kapcsolatos kérdés

Minden egyes elszakított területet úgy húztak meg a határokat, hogy etnikailag 30% magyarok lakta és 10% német lakta terület legyen. Ez volt az elsődleges szempontjuk a béke diktálóknak?

1910 népszámlálás szerinti etnikai eloszlás:
Kárpátalján: 54% rutén 10,5% német, 30,5% magyar
Délvidéken: 33,8% szerb 6% horvát,szláv 28,1% magyar, 21,4% német
Erdély: 53% román, 10,5% német, 31,7% magyar,
Mai szlovákia: 57% szlovák, 30,2% magyar 7% német

Ennyire tudatosan akarták porlasztani a magyarságot? Ezért nem vették figyelembe az etnikai határokat? De arra kínosan ügyeltek, hogy az elszakított területeken a magyarok és németek együttes aránya 40% ne haladja meg!

15

Melyek voltak Jugoszlávia címerén látható 7 nemzet?

A volt Jugo' címeren 7 fáklya tart egy lángot, ami gondolom a soknemzetiség összetartását jelképezte, mely volt ez a hét (feltételezem szláv) nép?

4

Van olyan nagyon befolyásos politikus, üzletember mondjuk az elmúlt 15-20 évben Európában, aki nagy népszerűségre tett szert, ugyanakkor nagy gazember, csaló is, és börtönben ül?

Itt van pl. Berlusconi esete, harmadfokon 4 évet kapott, de vajon le is fogják csukni? (e kapcsán íródott a kérdésem)
Vagy mennyi ilyen van? Tényleg igaz az a közhely, hogy az igazán befolyásos pénzemberek bármit megtehetnek, úgy, hogy nem kapnak több év börtönt? Megismétlem: A NAGYON BEFOLYÁSOSAK, PÉNZESEK lehetnek akármilyen szélhámosak is, megúsznak mindent? Ez igaz közhely a XXI. században itt, Európában? (Esetleg USA-ban)?

5

A mikrohullámú sütőt a túlnépesedés csökkentésére találták fel?

27

Jugoszlávia miért tudta megőrizni szabadságát a kétpólusú világban?

A boltok elvoltak látva a kapitalista világ termékeivel, de jó kapcsolatban állt a Keleti blokkal is, Magyarország kikötője például Rijekában volt. Amiatt nem támadta politikailag egyik oldal sem, hogy nehogy az ellentétes világhoz csatlakozzon véglegesen, vagy mi miatt végezhette ezt a kettős táncot a teljes hidegháború alatt?

3

Melyik országokba a legnehezebb illetve legkönnyebb állampolgárságot szerezni?

5

Igaz-e az, hogy Oroszorszag gazdasaga ha a jelenlegi tendencia zajlik par 10 ev mulva kepes tulszarnyalni az Usa-t?

11

Bolívia miért veszített el ennyi területet? Vagy hogyan?

http://blogs.smithsonianmag.com/history/files/2012/06/400px-..

Bolívia annó ekkora volt. Ma már csak a fehér rész van meg. De Santa Cruz (a elegnagyobb) tartomány is már ki akar válni.
Olvastam, hogy az északi tartományoknak (a térképen:kék, lila) Brazília azt mondta, hogy váljanak ki Bolíviából, és csatlakozzanak. Megtették. De miért?

Hogyan, vagy miért veszített el Bolívia ekkora területet, amikor semmilyen nagyobb háborúban nem volt benne? A tengeri kijáróját elvette Chile, nem tudtak vele mit kezdeni, így hagyták Chilenek.
Bolíviának úgy tudom nem volt "trianonja", akkor hogyan sikerült ez a remek teljesítmény?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!