Találatok a következő kifejezésre: Ceausescu-t kivegeztek magyar viszonyok kozott (1 db)

Ceausescu-t kivegeztek volna magyar viszonyok kozott a rendszervaltaskor?

Vajon a magyarok is rogtonitelo bizottsag ele allitottak volna es kivegeztek volna Kadart, ha olyan diktator lett volna, mint Ceausescu? A masik, hogy miert kellett lefilmezni es eloben adni a kivegzest? A Husszein-kivegzesrol sem keszult hivatalos felvetel, pedig az kicsit tobb embert erdekelet volna, mint kvazi 23 milliot.

Legjobb válasz: a filmezést azért csinálják hogy az embereket meg nyugtasák hogy tényleg megtörtént.

a filmezést azért csinálják hogy az embereket meg nyugtasák hogy tényleg megtörtént.
Hát nem volt egy nagy film az biztos! Akkoriban folyamatosan néztük a közvetítéseket, és csak egy véres falat mutattak, meg két hullát lábtól, akik bárkik lehettek! Késõbb sokáig azt terjesztették, hogy nemis õket, hanem a hasonmásaikat lõtték le! Abban az idõben volt még halál büntetés MO-n, bár golyó általi halál csak katonáknak járt, de akkorra már rég nem alkalmazták, csak a kötelet! Ez volt a "Legvidámabb barakk", ezért a "gengszterváltás" is jóval békésebben zajlott!
elottem levonek, ("csak egy véres falat mutattak, meg két hullát lábtól, akik bárkik lehettek! ").. A Ceausescu hazaspar kivegzeserol a videot tobbszor is mutattak a Tv-ben, kozelrol is, nemreg is kozvetitettek, es nem csak a labukat, hanem egeszeben oket.Ok voltak. Nem eppen ugy mukodnek a dolgok, hogy elkapunk az utcan ket embert, akik nagyon hasonlitanak az eliteltekre, es azokat oljuk le..
"Persze nagy divat manapság utálni a komcsikat" Miért lenne divat gyûlölni az olyanokat, akik több évtizedig megszállták Magyarországot, és több mint 100milliós áldozatot szedtek a történelem alatt, és ki tudja még mennyit fognak. Bár pl. Rákosi és Kádár közt is óriási különbség van. Ceausescu házaspár megérdemelte amit kapott!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szlovákia már a Jobbik útján jár? Fico a szlovák Vona?

http://www.parameter.sk/rovat/belfold/2012/11/16/kevesebb-sz..


"Kormányfői szájból hangzott fel az óhaj: talán felül kellene bírálni a demokratikus gyakorlatot, s iskolai végzettséghez kellene kötni a megválaszthatóságot."

"Fico kijelentette: már a harmadik olyan roma nemzedéket „neveli fel" az ország, amely megszokta, hogy munka nélkül, az állami szociális segélyekből éljen, s közben a lélekszámunk burjánozzon. „Egyes településeinken olyan rohamosan nő a roma lakosság száma, hogy egyszer csak arra döbbenünk rá, maguk közül választhatnak maguknak polgármestert" - háborgott. Fico szerint a roma népesség robbanásszerű szaporodását meg kell állítani, ennek hatékony módja lehet a gyermekek utáni támogatásokat három gyermekre korlátozni, közben azonban éhen halni sem hagyhatók a továbbiak. Ezt a kérdést meg lehetne oldani bentlakásos iskolákkal, ahol társadalmi beilleszkedésre, tisztaságra nevelnék őket, párhuzamosan képzettséget is szerezhetnének. "
"Mindezek tudatában így folytatta a pozsonyi kormányfő: – Ehhez a lépéshez bátorságra lesz szükségünk, mert nyilván nekünk esnek az emberjogi aktivisták és mások is. Ezért mielőbb intenzív párbeszédet kell folytatnunk az illetékes uniós szervekkel, amelyeket szeretnénk meggyőzni arról, hogy eddig már sokféle módszert megpróbáltunk a hazai romák felzárkóztatása érdekében. Jórészt eredménytelenül, ezért más kiutat már nem látunk – sorolta az érveit."

"Szlovákiában ugyanis hosszú ideje úgy működik a szociális segélyezés rendszere, hogy a négy és több gyermekes családok 212,30 eurós havi segélyt kapnak, tehát az ötödik, hatodik stb. gyermek után támogatás már most sem jár."

Azért van egy lényeges különbség, Fico és a Smer-SD az Európai Unió pártján van, míg a Jobbik EU ellenes, a kilépést is támogatnák.

8

Melyik városban ország a legbiztonságosabb és melyik nem (rendorseg, fegyelem, bunozes)?

6

Romániát melyik országok utálják?

5

Szerintetek mikor fogynak el az arabok?

Közel-Keleten egyfolytában csak a harc,robbantás,ölés megy. Szíriában már 2 éve,Irakban meg szinte mindennap autós pokolgépek robbannak. A többi arab országról meg még nem is beszéltem. Miközben Európában egyre többen lesznek,Ázsiában meg kevesebben.

12

Dániát melyik országok utálják, vagy kevésbé kedvelik?

5

A nyugat miért szeretné látni Bashar al-Assad rezsimjének a bukását?

4

Az oroszok szerint is jelen van kettős mérce az EU-ban. Mit gondoltok erről?

http://hvg.hu/vilag/20130624_Nem_tamogatja_Moszkva_a_hazankk..

Szerintem egyáltalán nem meglepő.
Én meg sem lepődtem ezen a cikken.

Érvényesül az a mondás ,hogy "minden szentnek maga felé hajlik a keze".
A nyugati államoknak jóval nagyobb a befolyása az unióban , mint Magyarországnak vagy Szlovákiának.Nincs egyenlőség ,ahogy a Szovjetunióban sem volt és egy unióban sem a történelem során.

7

Amerikában miért félnek annyira a kommunistáktól?

Hogy még az állampolgársági vizsga előtt kitöltendő kérdőíven is megkérdezik, hogy az embernek volt-e bármilyen kapcsolata a kommunista párttal? Amerika nem egy szabad ország? Ott az emberek nem választhatják meg szabadon, hogy melyik pártnak drukkolnak? Attól félnek, hogy egy bevándorló kommunizmust fog teremteni ott? Egy fecske nem csinál nyarat!

11

Mekkora botrány törne ki, ha Angliában bevezetnék a zöldkártyát?

3

Izrael befogadná az izraeli állampolgár arab menekülteket, ha Kelet-Jeruzsálem Palesztina fennhatósága alá kerülne?

Tegyük fel egy béke megállapodás keretében Palesztina felszabadul és Kelet-Jeruzsálem hozzá kerül.

Kelet-Jeruzsálemben sok arab felvette az izraeli állampolgárságot és egy részük szívesebben élne Izrael területén, mint Palesztinában. A zsidó közvélemény viszont valószínű ellenezné az arabok befogadását.
Tehát elvennék tőlük az izraeli állampolgárságot vagy megtarthatnák és letelepedhetnének Izrael területén?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!