Találatok a következő kifejezésre: Ceausescu-t kivegeztek magyar viszonyok (1 db)

Ceausescu-t kivegeztek volna magyar viszonyok kozott a rendszervaltaskor?

Vajon a magyarok is rogtonitelo bizottsag ele allitottak volna es kivegeztek volna Kadart, ha olyan diktator lett volna, mint Ceausescu? A masik, hogy miert kellett lefilmezni es eloben adni a kivegzest? A Husszein-kivegzesrol sem keszult hivatalos felvetel, pedig az kicsit tobb embert erdekelet volna, mint kvazi 23 milliot.

Legjobb válasz: a filmezést azért csinálják hogy az embereket meg nyugtasák hogy tényleg megtörtént.

a filmezést azért csinálják hogy az embereket meg nyugtasák hogy tényleg megtörtént.
Hát nem volt egy nagy film az biztos! Akkoriban folyamatosan néztük a közvetítéseket, és csak egy véres falat mutattak, meg két hullát lábtól, akik bárkik lehettek! Késõbb sokáig azt terjesztették, hogy nemis õket, hanem a hasonmásaikat lõtték le! Abban az idõben volt még halál büntetés MO-n, bár golyó általi halál csak katonáknak járt, de akkorra már rég nem alkalmazták, csak a kötelet! Ez volt a "Legvidámabb barakk", ezért a "gengszterváltás" is jóval békésebben zajlott!
elottem levonek, ("csak egy véres falat mutattak, meg két hullát lábtól, akik bárkik lehettek! ").. A Ceausescu hazaspar kivegzeserol a videot tobbszor is mutattak a Tv-ben, kozelrol is, nemreg is kozvetitettek, es nem csak a labukat, hanem egeszeben oket.Ok voltak. Nem eppen ugy mukodnek a dolgok, hogy elkapunk az utcan ket embert, akik nagyon hasonlitanak az eliteltekre, es azokat oljuk le..
"Persze nagy divat manapság utálni a komcsikat" Miért lenne divat gyûlölni az olyanokat, akik több évtizedig megszállták Magyarországot, és több mint 100milliós áldozatot szedtek a történelem alatt, és ki tudja még mennyit fognak. Bár pl. Rákosi és Kádár közt is óriási különbség van. Ceausescu házaspár megérdemelte amit kapott!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Most mi történik pontosan az USA-ban?

Arra lennék kíváncsi röviden, hogy most lehetséges-e az, hogy az Egyesült Államok csődbe menjen? Milyen hatásokkal számolhatunk ez után?

1

Obama és Clintonné magyargyűlölete honnan ered?

Örökké beszólnak Magyarországnak és a magyaroknak!
Az állítólag nagy demokraták mindig a magyarországi utókommunistákat védik!
Miért alakult ki ez a gyűlölet bennük? Ez a nagy tolarencia meg liberalizmus?

24

Hol találhatok (megbízható) anyagot a Harmadik Birodalom politikai berendezkedéséről, törvényeiről?

Egy iskolai előadáshoz szükségem lenne információkra a birodalom politikájáról, törvényeiről, a benne működő szervezetekről (SS, Gestapo...) stb. Főleg az 1939-42 közötti időszak érdekelne. (Ezt azért emelem ki, hátha pár törvény vagy egyéb eltér a többi évhez képest.)
Leginkább weboldalt, vagy online is megtalálható könyvet, filmet küldjetek.
Előre is köszönöm a segítséget!

3

A fasiszta Olaszországon hogyhogy még egy Görögország is kifogott?

ciki rajuk nezve.... meghoditottak egy 'nagyon fejlett eros" orszagot albaniat. vicc... ezen kivul az egesz olasz sereg 0

5

Hitlernek volt esélye megnyerni a II. világháborút?

Mit kellett volna tennie ahhoz hogy nyerjen?
És mit rontott el leginkább?

19

Ti várjátok már hogy végre csődbe menjen Amerika?

Én igen, és nagyon kíváncsi vagyok hogy mi lesz!

18

A hivatalos német fejadag napi 1550 kalória volt, ugyanolyan, mint ebben az időszakban a polgári lakosságé Párizsban. (1945) kb. mennyi ez a 1550 kalória?

7

Érdemes lenne kitelepülni Lengyelországba?

Hallottam, hogy dübörög a gazdaságuk. Akik anno kivándoroltak jobb életet remélve, azok már vissza költöztek, mert sokat fejlődött az ország. Néztem Google Street View képeket az ország különböző pontjain. Egy rossz állapotban lévő épületet, utat nem láttam.

9

Izrael USA-n kívül mely országokkal van jóban?

19

Reálisak ezek az adatok? (közvélemény-kutatás a melegházasságról)

http://www.ipsos-na.com/download/pr.aspx?id=12795
Eszerint egyes országok lakói ilyen mértékben támogatják az azonos neműek házasságát:
Magyarország - 30%
USA - 42%
Olaszország - 48%
Franciaország - 51%
Németország - 67%
Spanyolország - 76%

Létezik, hogy a magyaroknál még a katolikus olaszok is jobban elfogadják a melegházasság intézményét, s csak 3%-kal vannak lemaradva a liberálisnak tartott francia néptől?
A spanyolok pedig ilyen elfogadóak lennének a melegekkel szemben?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!