Találatok a következő kifejezésre: Ceausescu-t kivegeztek magyar viszonyok (1 db)

Ceausescu-t kivegeztek volna magyar viszonyok kozott a rendszervaltaskor?

Vajon a magyarok is rogtonitelo bizottsag ele allitottak volna es kivegeztek volna Kadart, ha olyan diktator lett volna, mint Ceausescu? A masik, hogy miert kellett lefilmezni es eloben adni a kivegzest? A Husszein-kivegzesrol sem keszult hivatalos felvetel, pedig az kicsit tobb embert erdekelet volna, mint kvazi 23 milliot.

Legjobb válasz: a filmezést azért csinálják hogy az embereket meg nyugtasák hogy tényleg megtörtént.

a filmezést azért csinálják hogy az embereket meg nyugtasák hogy tényleg megtörtént.
Hát nem volt egy nagy film az biztos! Akkoriban folyamatosan néztük a közvetítéseket, és csak egy véres falat mutattak, meg két hullát lábtól, akik bárkik lehettek! Késõbb sokáig azt terjesztették, hogy nemis õket, hanem a hasonmásaikat lõtték le! Abban az idõben volt még halál büntetés MO-n, bár golyó általi halál csak katonáknak járt, de akkorra már rég nem alkalmazták, csak a kötelet! Ez volt a "Legvidámabb barakk", ezért a "gengszterváltás" is jóval békésebben zajlott!
elottem levonek, ("csak egy véres falat mutattak, meg két hullát lábtól, akik bárkik lehettek! ").. A Ceausescu hazaspar kivegzeserol a videot tobbszor is mutattak a Tv-ben, kozelrol is, nemreg is kozvetitettek, es nem csak a labukat, hanem egeszeben oket.Ok voltak. Nem eppen ugy mukodnek a dolgok, hogy elkapunk az utcan ket embert, akik nagyon hasonlitanak az eliteltekre, es azokat oljuk le..
"Persze nagy divat manapság utálni a komcsikat" Miért lenne divat gyûlölni az olyanokat, akik több évtizedig megszállták Magyarországot, és több mint 100milliós áldozatot szedtek a történelem alatt, és ki tudja még mennyit fognak. Bár pl. Rákosi és Kádár közt is óriási különbség van. Ceausescu házaspár megérdemelte amit kapott!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Libanonból miért lövik megint Izraelt?

3

Észak-Koreában miért nyomják el brutálisan a népet? Miért nem normális keretek között gyakorol hatalmat a Kim dinasztia?

5

Szerintetek Anglia, vagy Németország?

Ha most választanotok kellene, melyik országban, azon belül London, vagy Berlinben telepednétek le. Indokok is érdekelnének.(tételezzük fel,hogy mind két nyelvet beszélitek)

14

Észak-Korea mért erölteti még a kemény kommunizmust?

11

Miben különbözik az osztrákok mentalitása a magyarokétól?

9

Hogyan mondják németül illetve oroszul ezeket a szavakat?

Jó reggelt! Jó napot! Jó estét! És hogyan köszönnek el?
Köszi :)

11

Csak szeretném megosztani a gondolataimat. Hogyan lettem nacionalistából "szürke"?

Kezdem az elején, nem teljesen politikai téma lesz. Egy történetet szeretnék elmesélni. Keverten, személyes élmények és vélemény. Aki nem szeret sokat olvasni, az most nyomjon a vissza gombra. :)

Talán 10 éves voltam, mikor az anyámmal a szegedi Tescoban láttam egy igazi íjat (amit azóta már sehol nem árulnak az íjász boltokon kívül). Érdekelt a történelem, a lovagok, a középkor, úgyhogy hosszú percekig nézegettem. 10 évesen ismertem a magyar történelmet, tetszettek a lovasíjászok, és tetszett eljátszani a gondolattal, hogy azok a lovasíjászok végigverték az akkor "fejlett" európát. Ekkor még fogalmam sem volt, hogy mi következik később.

Ahogy egyre csak felnőttem, úgy gyarapodtak a kisebbségiekkel a negatív élmények. Az, hogy a hajnali utcai ordibálástól és rendőrség hívástól nem tudtam aludni, a legkisebb dolog volt. Pár évvel később, fogalmam sincsen hogyan, de rátaláltam a kurucra. :) Ez már talán hetedikes-nyolcadikos koromban történt. Elkezdtem olvasni, minden szabadidőmben azt bújtam, és (sajnos vagy nem) mást nem is olvastam/használtam informálódásra, csak azt. És ott találkoztam először a nemzetiszocialista világnézettel.
Lelkesen kezdtem el akkor még neten olvasni a Mein Kampfot, amit bár olyan idős fejjel nem is mindenhol értettem, de az utolsó betűig igazságként fogadtam el. Nem csak ideológiailag, de történelmileg is elmerültem a korban, melynek mindezek után még minden van haszna (sorra nyertem a töri versenyeket, egyénileg és csapatban is).
Szóval, most már kicsit furcsa leírni és kimondani is, de hithű náci voltam. Fanatikusan, bár az elvakított szó talán jobban jellemezett volna akkoriban. Gondolom most mindenki belevonná az egészbe a szüleimet, de ők abban a formában, amiben én hittem ezeket, elítélték. Persze, fájt nekik Trianon, a háború(k) elvesztése, és tisztelték és büszkék voltak a hőseinkre, de a nemzetiszocializmusban nem hittek, sem egyéb más szélsőséges eszmében. Éppen ezért, lebeszélésképpen, sokszor remek "teológiai" beszélgetésekbe bonyolódtunk, amiket nagyon élveztem. Bár negatív volt ez az egész, mégis volt valami haszna, mert azoktól a beszélgetésektől úgy gondolom fejlődtem.

Emlékszem, hogy a vége felé viszont már tönkretett az eszmém és a sok kuruc. Belefáradtam mindenbe, már el se akartam olvasni a cikkeket, úgyis csak "megölte, feldarabolta, megverte, megfenyegette, megerőszakolta, megfélemlítette, liberális, kommunista, haha-büdös cigány" és stb.-t találtam volna. Nem mondom, a kuruc valóban hiánypótló, hiszen nincs manapság olyan hírforrás, ami abból a szemszögből írna, amiből ők. Van sok, de olyan nincsen. Még ha nem is teljesen "objektív". Ekkora felhalmozódott bennem a gyűlölet a kínai bevándorlás iránt, a cigánybűnözés iránt, a zsidók iránt, a néger bevándorlás iránt, a saját tanáraim iránt, akik hazugságokat tanítanak és idiótaságként állítják be a nemzetiszocializmust... a bicska kinyílt a zsebemben, és szívem szerint tettem is volna vele a dolgom, mikor megláttam egy magyar/fehér nőt egy nem fehér/magyar férfival (érdekes, hogy fordítva ez viszont sokkal kevésbé volt ez érvényes! :) ).

Mértéktelen gyűlölet volt bennem, és éreztem, hogy szó szerint, szinte már fájdalmas így élni. Elmondhatatlanul gyűlöltem minden fentebb említettet, okkal vagy ok nélkül. Láttam a szemem előtt napról napra lejjebb kerülni a hazámat, a népemet. Viszont egyedül is voltam. Bár mások is nyilván gondolkodtak hasonlóan, olyan érzés volt, mintha a világon csak én hinnék ebben, mindenki más megőrült volna, és vihogva rohan a züllés felé.
Láttam románokat "Fuck Hungary" transzparensekkel, cigányokat "akcióban", szlovák nacionalistákat magyarokat verni, vagy éppen velük sörözni (mert hogy van olyan), magyar lánnyal erőszakoskodókat (amire azért büszke vagyok, hogy sikerült megakadályoznom), cigányokat, románokat, horvátokat verő magyarokat, stb. Mérhetetlen gyűlölet mindkét oldalról. Okkal vagy ok nélkül. Mindegy.

Úgyhogy úgy döntöttem, hogy nekem nem éri meg ez.

Egyik pillanatról a másikra megszűnt bennem minden. Vagy csak egyszerűen képtelen vagyok/voltam befogadni többet. Egyik pillanatról a másikra nem zaklat fel, ha egy cigány megver egy magyart, vagy fordítva. Mi több, nem is érdekel.
Úgy döntöttem, hogy senkivel nem értek egyet. A cigányokkal és egyebekkel azt hiszem érthető, miért nem. A "nagymagyarokkal", vagy "turbómagyarokkal", vagy nevezzétek ahogy akarjátok a nacionalistákat, nos, velük azért nem, mert sajnos a 99%-uk egyszerűen sötét. Nem, nem az, hogy cigányok, hanem tényleg. :)

Facebookon azóta is tagja maradtam a "Székelyföld NEM Románia" nevű csoportnak, de fizikai fájdalmat okoz olvasni az ottani posztokat. Komolyan, 40 valahány éves több gyerekes apa, nemzeti érzelmű, ha már úgy döntött csatlakozik egy ilyen oldalhoz, és úgy írja a nevét, hogy "XY Lászlo"? Megfordult a fejemben, hogy nincs magyar billentyűzet... de ha nincs, akkor keresek egy szöveget amiben van hosszú Ó, és bemásolom. Nem mellesleg, a kommentjeiben kivétel nélkül minden Ó hosszú volt.
Vagy mikor a 18 éves kisfiú karlengetős profilképpel Erdély lerohanásáról beszél, de nem bírna 30 percet kocogni a hasától. És még sorolhatnám, hogy ez alatt a néhány év alatt milyen mértékű idiotizmussal találkoztam. Azt hiszem főként ez táplálja a gyűlöletüket, nem racionalizmus.

Nos, én nem hordom már a bakancsomat, sem a magyaros pólóimat, sem semmi egyebet. Isten őrizzen, hogy ilyen emberekkel engem azonosítsanak, és kollektíven elítéljenek. Éppen elég, hogy a liberálisoknak, kommunistáknak, és tulajdonképpen mindenkinek egy biztos fogást nyújtanak az ilyen pribékek, akik a viselkedésükkel, megjelenésükkel, megjegyzéseikkel éppen a saját céljuk (már ha van) elérését aknázzák alá.

Ezek a gondolatok végül odáig fajultak, hogy teljesen elvesztettem a hitemet. Nap mint nap látom a magyar(!) fiatalságot, hogy mi a téma, mi az érték. Tényleg közülük fog kikerülni majd X év múlva egy újabb miniszterelnök? Õk fognak vezetni egy országot, akiknek most az a poén, ha bedrogoznak, ráisznak, és napokig nem térnek magukhoz, vagy akik azzal poénkodnak, hogy úgy megvernek valakit, hogy az közben képtelen visszatartani az ürülékét?
Ezek durva példák, de a saját bőrömön tapasztalom őket.
Ennél enyhébb (vagy súlyosabb?) az általános butaság a felnőttek körében. Az empátia teljes hiánya, teljes befolyásolhatóság "egy magasabb személy" (média) által, az ész nélküli törtetés (és fontos, hogy az ÉSZ NÉLKÜLI), az általános igénytelenség magára és a környezetére... stb. Ezek a dolgok sajnos nagyban jellemzik a mai magyar társadalmat.

Miután mindezen keresztüljöttem, érzelmileg kifacsarva mint egy rongy, jobbnak látom, ha senkivel és semmivel nem foglalkozok, csak a saját és a hozzám közelállók boldogulásával. Nincs ország, nincs nép, nincs "faj/rassz", és egyetlen ideológia sem számít igazán, akár igaz, akár nem.

Az egykori fanatizmusba fojtott energiát manapság arra fordítom, hogy megszerezzem az orvosi diplomámat, és minél előbb eltűnjek az országból valami olyan helyre, ahol a kormány van az emberekért, és inkább csendben hiszem, hogy az a bizonyos "Nép és faj" fejezet, Sir William Jonesnak, Friedrich von Schlegelnek és Ernst Heinrich Philipp August Haeckelnek igazuk volt, és jól gondolták.

9

Elképzelhető, hogy évtizedeken belül ilyen élet lesz Spanyolországban, Franciaországban, Szlovéniában és az egyéb válságba süppedő országokban, mit gondoltok?

2050.11.10 05:00 Madrid, Spanyolország

Csörög, pörög, pattog az ócska ébresztőóra, Pedro kinyitja szemeit és egy ütéssel elnémítja. Az óra számlapja leesik, kis alkatrészek erdejét zúdítva az asztalként használt olajoshordóra és a földre.

"A fenébe, javíthatom meg mielőtt lefekszem" -gondolja Pedro

Mi történt az este... nem emlékszik, részeg volt, ivott aztán szédült, valahogy ráesett a matracra, most meg pokolian fáj a feje, a Whiskey... vagyis az a metiles lötty...

Lassan felemelkedik a matracról, óhhh az fejfájás "Áúúúú!" beletenyerelt egy kikandikáló spirálrugóba...

Üres a gyomra, de semmi kaja otthon, hát meghúzza a "Whiskey"-t. Fejfájása valamelyest csökken.

No de, be kell menni dolgozni, kell a pénz. Kibotorkál az utcára, kerülgetve a leomlott és a még egyenlőre csak gyanúsan ingó lépcsőfokokat. Egy csótány rohan a falon, szó nélkül bekapja, kell a fehérje...

Az utca néptelen, a járda és az úttest kátyúkkal teli, széttördezett, hamarosan befordul a sarkon a "troli", egy rozzant, átalakított Volkswagen Transporter. Ajtajai, ülései nincsenek, mindegy, úgyis tele van, csak az oldalára kapaszkodva van hely. Pedro megfogja a jármű oldalát, "Aúúú!" kisebb áramütés, majd elrugaszkodik a földtől. Átad a sofőrnek 1000 eurót, a troli egy rándulással és a villanymotor panaszos felbődülésével megindul, tengelye gyanúsan hintázik.

5 perc kocsikázás után váratlanul megszűnik a villanymotor duruzsolása, a troli leáll az út szélén.

"Sajnálom, elment az áram, mehettek tovább gyalog." közli a sofőr vállát rándítva, majd meghúzza a piásüveget.

Röpke másfél óra múlva megérkezik Pedro a telepre. Katonák mindenfelé, hatalmas dobozrakások, melyeken Oroszország címere van. Megérkezett az ételsegély az Orosz Föderációból, végre nemcsak a helyi sz*rokat kell osztogatni a bodegák számára, Pedró elsüllyeszt pár babkonzervet, mikor a katonák nem figyelnek. Rizikós, azonnali lelövéssel is járhat, dehát már úgyse nagyon érdemes élni. Ma este lakoma lesz a kis lakásban...

22:00

Végre véget ért a munka, napszámba keresett Pedro egymillió eurót. Félre kéne tenni, gyűjteni kell WC-papírra, de muszáj venni valamit a közeli bogedában, a boldog szomszédasszony most újságolta, hogy van fogkrém és leleplezné magát, hogy lopott az orosz ételsegélyből, ha most nem örül együtt a nővel és nem költi el szinte az összes pénzét pár bolti sz*rra...

Pedro hullafáradtan beesik a lakásba. Nem lesz itt már babvacsora, mindjárt összeesik, talán reggelire. Nem jó, talán a többiek éreznék rajta a szagát és megtudnák, akkor majd holnap vacsorára, és ha ugyanilyen fáradt lesz? El kéne adni inkább valahol, nem jó, lebukhat, inkább egy kis Whiskey, hükk, DURR! elesett, fenébe, nem a matracra, messze a matrac, ó amikor még nagypapa élt, azt mesélte régen nem ilyen volt az élet. Szerintem hazudott, az képtelenség... hé az ott nem egy csótány?......

5

Miért van az, hogy Horvátország ugyan uniós, de kérnek a határnál személyi igazolványt?

4

A Seychelle-szigeteken milyen az életszínvonal?

Magasabb mint nálunk?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!