Találatok a következő kifejezésre: Ceausescu-t kivegeztek magyar (1 db)

Ceausescu-t kivegeztek volna magyar viszonyok kozott a rendszervaltaskor?

Vajon a magyarok is rogtonitelo bizottsag ele allitottak volna es kivegeztek volna Kadart, ha olyan diktator lett volna, mint Ceausescu? A masik, hogy miert kellett lefilmezni es eloben adni a kivegzest? A Husszein-kivegzesrol sem keszult hivatalos felvetel, pedig az kicsit tobb embert erdekelet volna, mint kvazi 23 milliot.

Legjobb válasz: a filmezést azért csinálják hogy az embereket meg nyugtasák hogy tényleg megtörtént.

a filmezést azért csinálják hogy az embereket meg nyugtasák hogy tényleg megtörtént.
Hát nem volt egy nagy film az biztos! Akkoriban folyamatosan néztük a közvetítéseket, és csak egy véres falat mutattak, meg két hullát lábtól, akik bárkik lehettek! Késõbb sokáig azt terjesztették, hogy nemis õket, hanem a hasonmásaikat lõtték le! Abban az idõben volt még halál büntetés MO-n, bár golyó általi halál csak katonáknak járt, de akkorra már rég nem alkalmazták, csak a kötelet! Ez volt a "Legvidámabb barakk", ezért a "gengszterváltás" is jóval békésebben zajlott!
elottem levonek, ("csak egy véres falat mutattak, meg két hullát lábtól, akik bárkik lehettek! ").. A Ceausescu hazaspar kivegzeserol a videot tobbszor is mutattak a Tv-ben, kozelrol is, nemreg is kozvetitettek, es nem csak a labukat, hanem egeszeben oket.Ok voltak. Nem eppen ugy mukodnek a dolgok, hogy elkapunk az utcan ket embert, akik nagyon hasonlitanak az eliteltekre, es azokat oljuk le..
"Persze nagy divat manapság utálni a komcsikat" Miért lenne divat gyûlölni az olyanokat, akik több évtizedig megszállták Magyarországot, és több mint 100milliós áldozatot szedtek a történelem alatt, és ki tudja még mennyit fognak. Bár pl. Rákosi és Kádár közt is óriási különbség van. Ceausescu házaspár megérdemelte amit kapott!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az al kaidának mi baja van Szíriával (Assad-al)?

2

Cornwall mikor kapja meg az autonómiát?

4

Az egyik ismerősöm kiment Angliába dolgozni, és szinte azonnal kapta a munkanélküli segélyt. Hogyan lehetséges ez?

Azért, szerintem ez ott sem ilyen egyszerű.

5

A közeljövőben milyen új országok fognak létrejönni Európában?

9

Jemen mitől van ennyire lerobbanva?

Még a szomszédos Omán is fényévekkel élhetőbb hely, pedig Ománnak is kevés az olaja.
Ománban úgy tudom, normálisan élnek az emberek.

De Jemen....amikor képeken megláttam az "átlagos" Jement, nem hittem a szememnek. Még csak nem is egy elmaradott Afrikai ország, mert tényleg szép tengerpartjuk van, amiből azért jönne némi pénz (turizmus), de az emberek kb a KÖZÉPKOR szintjén élnek.Mitől ilyen fejletlen, elmaradott putri ország Jemen a többi arab országhoz képest?

Ráadásul térképeknél is 2 fajta van, de miért?
Egyiken amikor Szaúd-Arábia mélyen benyúl Jemen területébe:


Másodszor, amikor a benyúló csücsköt levágják:


Most akkor?

9

Laoszban és Vietnamban tulajdonképpen kommunizmus van?

Vietnam szocialista köztársaság, Laosz pedig népi demokratikus köztársaság.
Akkor ezekben kommunizmus (szocializmus) van? Mert soha sem hallani arról, hogy ott kemény diktatúra lenne, mint pl Észak-Koreában.

Ráadásul Vietnam rohamosan fejlődik, és elég nyitott ország. Akkor ez most hogy van?

Laoszban, Vietnamban (és Kambodzsában) milyen az élet? Azt tudom, hogy Laosz elég szegény ország, de Vietnamban, pl a fővárosban nem jobb az élet?

Mit lehet ezekről tudni, főleg berendezkedésileg? Diktatúrák, vagy csak "épp hogy" szocialista országok? Csak azért érdekelne, mert "diktatúra megdöntése" témában ezek az országok sosem jönnek elő.

8

Mi a véleményetek erről a cikkről?

http://webhir.com/1588_sziria.html?fb_action_ids=48971076803..

1

Ti mit tanácsolnátok Obamának? Bombázza vagy ne Szíriát?

14

Európai Egyesült Államok? Álom vagy a közeljövő?

"De miért kéne feladni a nyelveket, a kultúrát? Szerintem az USA államai is elég változatosak és színesek, minden állam valami miatt jellegzetes. Igen, kellene egy közös nyelv amit erősítenénk pl a német vagy az angol, de megmaradnának a saját nyelvek is. És így egy generáció múlva közelebb vagyunk az egynyelvű országhoz, és így tovább."

Szerintetek?

16

Ehhez mit szóltok, csak lesz Irán elleni támadás?

http://www.patriotaeuropa.hu/?p=27062

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!