Találatok a következő kifejezésre: Ceausescu-t kivegeztek magyar (1 db)

Ceausescu-t kivegeztek volna magyar viszonyok kozott a rendszervaltaskor?

Vajon a magyarok is rogtonitelo bizottsag ele allitottak volna es kivegeztek volna Kadart, ha olyan diktator lett volna, mint Ceausescu? A masik, hogy miert kellett lefilmezni es eloben adni a kivegzest? A Husszein-kivegzesrol sem keszult hivatalos felvetel, pedig az kicsit tobb embert erdekelet volna, mint kvazi 23 milliot.

Legjobb válasz: a filmezést azért csinálják hogy az embereket meg nyugtasák hogy tényleg megtörtént.

a filmezést azért csinálják hogy az embereket meg nyugtasák hogy tényleg megtörtént.
Hát nem volt egy nagy film az biztos! Akkoriban folyamatosan néztük a közvetítéseket, és csak egy véres falat mutattak, meg két hullát lábtól, akik bárkik lehettek! Késõbb sokáig azt terjesztették, hogy nemis õket, hanem a hasonmásaikat lõtték le! Abban az idõben volt még halál büntetés MO-n, bár golyó általi halál csak katonáknak járt, de akkorra már rég nem alkalmazták, csak a kötelet! Ez volt a "Legvidámabb barakk", ezért a "gengszterváltás" is jóval békésebben zajlott!
elottem levonek, ("csak egy véres falat mutattak, meg két hullát lábtól, akik bárkik lehettek! ").. A Ceausescu hazaspar kivegzeserol a videot tobbszor is mutattak a Tv-ben, kozelrol is, nemreg is kozvetitettek, es nem csak a labukat, hanem egeszeben oket.Ok voltak. Nem eppen ugy mukodnek a dolgok, hogy elkapunk az utcan ket embert, akik nagyon hasonlitanak az eliteltekre, es azokat oljuk le..
"Persze nagy divat manapság utálni a komcsikat" Miért lenne divat gyûlölni az olyanokat, akik több évtizedig megszállták Magyarországot, és több mint 100milliós áldozatot szedtek a történelem alatt, és ki tudja még mennyit fognak. Bár pl. Rákosi és Kádár közt is óriási különbség van. Ceausescu házaspár megérdemelte amit kapott!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Jugoszlávia miért tudta megőrizni szabadságát a kétpólusú világban?

A boltok elvoltak látva a kapitalista világ termékeivel, de jó kapcsolatban állt a Keleti blokkal is, Magyarország kikötője például Rijekában volt. Amiatt nem támadta politikailag egyik oldal sem, hogy nehogy az ellentétes világhoz csatlakozzon véglegesen, vagy mi miatt végezhette ezt a kettős táncot a teljes hidegháború alatt?

3

Melyik országokba a legnehezebb illetve legkönnyebb állampolgárságot szerezni?

5

Igaz-e az, hogy Oroszorszag gazdasaga ha a jelenlegi tendencia zajlik par 10 ev mulva kepes tulszarnyalni az Usa-t?

11

Bolívia miért veszített el ennyi területet? Vagy hogyan?

http://blogs.smithsonianmag.com/history/files/2012/06/400px-..

Bolívia annó ekkora volt. Ma már csak a fehér rész van meg. De Santa Cruz (a elegnagyobb) tartomány is már ki akar válni.
Olvastam, hogy az északi tartományoknak (a térképen:kék, lila) Brazília azt mondta, hogy váljanak ki Bolíviából, és csatlakozzanak. Megtették. De miért?

Hogyan, vagy miért veszített el Bolívia ekkora területet, amikor semmilyen nagyobb háborúban nem volt benne? A tengeri kijáróját elvette Chile, nem tudtak vele mit kezdeni, így hagyták Chilenek.
Bolíviának úgy tudom nem volt "trianonja", akkor hogyan sikerült ez a remek teljesítmény?

3

Ki volt valójában Ernst Röhm?

Sok mindent olvasni róla, tulajdonképp mekkora volt a szerepe a náci rendszer kiépítésében?

1

Ez már túlzás? Ennyire liberálisnak kéne lenni?

Tehát van a következő cikk:

"Lehalkíttatta a hatóság a zenét Svédországban egy éjszakai szórakozóhelyen, mert úgy találta, hogy a klub díszhalai szenvednek a túl hangos muzsikától.

A svéd törvények szerint tilos tartósan 65 decibelnél erősebben zenét szolgáltatni, ha állat is van egy vendéglátóipari egységben. A szóban forgó göteborgi klubban 100 decibellel szólt a muzsika.

A szórakozóhely tulajdonosa vitatja a mérés pontosságát, és azt állítja, hogy a halak egy másik helyiségben vannak, nem abban, amelyben a zene közvetlenül szól, így az nem zavarja nyugalmukat.

Bár a halak egy szóval sem panaszkodtak, a hatóság hajthatatlan, közölte, hogy vagy csendesít a klub a zenén, vagy elveszíti engedélyét arra, hogy állatot tarthasson - adta hírül a The Local című svéd lap."

Most ez komoly? A halak jogait is meg kell védeni amit még a vegák is megesznek? És akkor nem sérül a halak jogai amikor a zord tengerbe felfalja őket valami vagy a teszkóba egy akváriumba betesznek 500at vagy amikor MEGÖLJÜK ÕKET, hogy megegyük? Ez tiszta vicc.. Persze a másik a semlegesnemű öltöző..... lehet, hogy nevetünk rajta de ennek azért lehetnek negatív vonzatai is nem?(csak rá kel nézni a mostani tizenéves generációra)

47

Miért van az hogy amíg Közép, Kelet Eu-ban próbálják lerázni a szocialista irányzatot, addig pont Nyugaton ahol régen szitok szó volt ez, kezd mindenki szocialista lenni?

Nem értem, régen a Nyugat büszke volt arra hogy ők az individualista, demokratikus kapitalizmust képviselik és különbek tőlünk keletiektől, erre most az Eu parlament többségben szocialisták ülnek,
(mindegy hogy értelmezzük, ha mosdatni akarják a szocializmust, meg az akkori bűnöket, vezetőket, azoknak leszármazottait akik most ott ülnek, akkor nem kell tovább magyarázni)
mi meg pont hogy próbálunk úgymond Nyugatiasodni, azaz azt az életstílust felvenni ami náluk is volt anno.

Én ezt nem értem hogy mi az hogy az Eu parlamentben többségben vannak a szocialisták?
Gondolom hogy náluk ez nem egyenlő a kommunista irányzattal, de ha állandóan mosdatják azokat, és MSZMP-s párttagokat védenek a "demokrácia védelmében" (már eleve egy ellentmondás és képmutatás) akkor nem tudok még sem másra gondolni.
Én ha ma születnék erre a bolygóra azt gondolnám hogy ők jobb oldali gondolkodásúak, és az ilyen exkomcsik csak elhanyagolható kisebbség lennének.
Mégis hogy van ez?
Miért véd egy francia szocialista egy "magyar" volt kommunista párttagot? Ez már eleve akkora ellentmondás hogy nem is értem.
Nekik utálni kéne a komcsikat, erre mégis összedörgölőznek velük?
Miért zavar egy franciát hogy mi a régi komcsi bírókat ki akarjuk szórni az igazságszolgáltatásból?
Már megint csak nem értem.
Úgy látom a szocializmus nem tűnt el csak átalakult, azaz átvándorolt nyugatra.

9

Ki volt Sztálin után a Szovjetunió legsikeresebb főtitkára?

Véleményem szerint Sztálin, ha az emberek nyomora árán is, de stabil hatalmat hozott létre. Ki tudhatja az utódai közül a legsikeresebb politikai intézkedéseket a magáénak? Szerint ha utána mindvégig Jurij Andropov kaliberű politikusok következtek volna, meg tudta volna őrizni a nagyhatalom stabilitását? Vélemények?

2

Svájcban, hogy fordulhat elő ekkora HIBA?

http://www.origo.hu/nagyvilag/20130729-osszeutkozott-ket-von..

4

Ez nem elképesztő? "Nehogy sérüljenek a tolvajok emberi jogai"?

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/elkepeszto-megtarthatjak-..

Külföldi lapok szerint, bizonyos népcsoportba tartozók követték el , itthon "rejtett erőforrásnak" is szokták hívni őket.

Miért szent tehenek?

Mi az, hogy az emberi jogok miatt nem kaphatja vissza az ember a tulajdonát?

Gratula , liberalizmus , hozza a szokásos formáját.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!