Találatok a következő kifejezésre: Ceausescu-t kivegeztek magyar (1 db)

Ceausescu-t kivegeztek volna magyar viszonyok kozott a rendszervaltaskor?

Vajon a magyarok is rogtonitelo bizottsag ele allitottak volna es kivegeztek volna Kadart, ha olyan diktator lett volna, mint Ceausescu? A masik, hogy miert kellett lefilmezni es eloben adni a kivegzest? A Husszein-kivegzesrol sem keszult hivatalos felvetel, pedig az kicsit tobb embert erdekelet volna, mint kvazi 23 milliot.

Legjobb válasz: a filmezést azért csinálják hogy az embereket meg nyugtasák hogy tényleg megtörtént.

a filmezést azért csinálják hogy az embereket meg nyugtasák hogy tényleg megtörtént.
Hát nem volt egy nagy film az biztos! Akkoriban folyamatosan néztük a közvetítéseket, és csak egy véres falat mutattak, meg két hullát lábtól, akik bárkik lehettek! Késõbb sokáig azt terjesztették, hogy nemis õket, hanem a hasonmásaikat lõtték le! Abban az idõben volt még halál büntetés MO-n, bár golyó általi halál csak katonáknak járt, de akkorra már rég nem alkalmazták, csak a kötelet! Ez volt a "Legvidámabb barakk", ezért a "gengszterváltás" is jóval békésebben zajlott!
elottem levonek, ("csak egy véres falat mutattak, meg két hullát lábtól, akik bárkik lehettek! ").. A Ceausescu hazaspar kivegzeserol a videot tobbszor is mutattak a Tv-ben, kozelrol is, nemreg is kozvetitettek, es nem csak a labukat, hanem egeszeben oket.Ok voltak. Nem eppen ugy mukodnek a dolgok, hogy elkapunk az utcan ket embert, akik nagyon hasonlitanak az eliteltekre, es azokat oljuk le..
"Persze nagy divat manapság utálni a komcsikat" Miért lenne divat gyûlölni az olyanokat, akik több évtizedig megszállták Magyarországot, és több mint 100milliós áldozatot szedtek a történelem alatt, és ki tudja még mennyit fognak. Bár pl. Rákosi és Kádár közt is óriási különbség van. Ceausescu házaspár megérdemelte amit kapott!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nyugat Európában várható, hogy a keresztet is betiltják, mint a horogkeresztet?

Sok ember érzékenységét sérti ez a keresztény szimbólum.7

Olvastam egy érdekes hozzászólást itt a gyk-en, van erről valakinek valami jó kis infója vagy csak emberünk hasra ütve találta ki?

"Franciaország régen csak 40-50 százalékban volt francia ajkú.
Õk a kisebbségeket keményen fogták, nem engedték szétesni az országot.Ha kellett lövöldöztek is.
És elérték a céljukat,az országuk nagyjából homogén lett , egyben maradt."

Ha ez igaz, nem ezt kellet volna nekünk is tenni mikor még Mo. tele volt románokkal, szerbekkel, szlovákokkal?

6

Miért büszkék a franciák a dicső Francia történelmükre, ha egyszer egy golyó kilövése nélkül feladták a teljes országukat a hitleri Németországnak?

És szemrebbenés nélkül tűrték a politikusok, ahogy a basáskodó nácik kizsákmányolják a francia állampolgárokat?

16

Melyik, az anno keleti blokkhoz tartozó országban lehet a legnagyobb a nosztalgia mértéke az előző rendszer iránt?

Mekkora lehet az arány a komcsi rendszert éltetőknek a többséghez képest? Gondolom ahol orosz kisebbség jelen van ott azért jobban dominál az előbb leírt jelenség vagy tévednék?

Amúgy igaz, hogy a ruszkiknál is már azt tanítják, hogy Stalin egy örült volt ki milliók haláláért felelős?

6

Mikorra tervezik az Európai Egyesült Államok létrehozását?

nem szeretnék olyan válaszokat amik arról szólnak hogy úgy se fog léterjönni stb.

12

Melyik szomszédos országgal vagyunk a legjobb viszonyban?

6

Ha 9/11-et az amerikai kormány szervezte, hogy találtak pilótákat arra a feladatra, hogy vezessenek két gépet a WTC-be, ezzel aláírva saját halálos ítéletüket?

Nem akarok heves, anyázós vitát indítani; értelmes, intelligens válaszokat várok-

6

Ajánlanátok nekem az Interneten föllelhető dokumentumfilmet, vagy akár tv-filmet az albán pártfőtitkár Enver Hoxha életéről, illetve az Albán Munkapárt történetéről, vagy úgy egyáltalán a Albánia kommunista korszakáról?

Lehetőleg persze szinkronnal, kommentárral, vagy narrátorral, de nem gond ha angolul, németül vagy albánul van, csak kellene hozzá akkor viszont valahonnan magyar fölirat! Nagyon érdekelne!
Úgy tűnik még mindíg nagyon "el van kerítve" Albánia, mert még most sem nagyon találni róla semmit itt az Interneten sem...

1

Melyik országban van a parlamentben a legtöbb képviselő ill. legkevesebb?

4

1914 előtt a horvátok tisztelték a szent koronát?

úgy hallottam hogy tisztelték és maradtak is volna a magyar szent korona országai között csak úgy hogy egyenrangú lett volna Magyarországgal, én ebbe bele is mentem volna, a horvátok megkapták volna Dalmáciát az Isztria fsz.-et és Boszniából is kapott volna, és akkor lett volna egy Magyar-Horvát monarchia amiben Bosznia is benne lett volna és ugyan az lett volna a státusza, csak osztrákok helyett horvátokkal irányítottuk volna Boszniát, sztem ha a politikusaink jobbak lettek volna ahorvátokkal ki egyezhettünk volna és máris minden máshogy alakul, szerintem.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!