Találatok a következő kifejezésre: Canesten kúpot fel a (10 db)

Terhesség alatt használt valaki Mikogal 300g kúpot? Félek használni mert legutóbb a Canesten kúp is rózsaszínesen távozott.

Bár azt mondták nem volt vérzés én mégis félek. 23 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Amit felírtak pedig bizony használnod kell. Valószínûleg lehetett valamilyen kórokozó a kenetedben erre kaptad a canestent valószínûleg gombára a mikogalt egyéb kórokozóra és vagy gombára. Ki kell ugyanis kezelni a gyulladást a szülésig, mert a babának azért nem árt ha egészséges hüvelyen keresztül érkezik. Egy kúp nem okoz vérzést, ne aggódj.

Amit felírtak pedig bizony használnod kell. Valószínûleg lehetett valamilyen kórokozó a kenetedben erre kaptad a canestent valószínûleg gombára a mikogalt egyéb kórokozóra és vagy gombára. Ki kell ugyanis kezelni a gyulladást a szülésig, mert a babának azért nem árt ha egészséges hüvelyen keresztül érkezik. Egy kúp nem okoz vérzést, ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Az a baj hogy itt Angliában nem vizsgál meg az orvos! :( Okozok vele bajt ha nincs is semmi baj és úgy használom? Csak kicsit ég belül de nem viszket.
Én kaptam Mikogal-t. Ha ég belül, és egyéb tüneted van (darabos, szokatlan színû, szagú...) akkor használd! Semmi bajod nem lesz tõle! Jobb az ilyesmit kikezelni!
A kérdező hozzászólása: Az égésen illetve azon kívül hogy olyan mintha tûvel szurkálnának néha bent nincs egyéb tünetem. Na most legyek okos. :(
Az gomba lesz. CANESTEN kell rá. Ha tényleg az 48 órán belül jelentõs javulásnak kell mutatkoznia.

Mit tegyek ha gombás fertőzésem van, szeretnék venni rá canesten combi-t, de még szűz vagyok? Akkor hogy helyezzem fel a kúpot?

Legjobb válasz: Amíg nem voltál orvosnál ne vegyél rá semmit, ugyanis nem tudhatod, hogy ha tényleg gombád is van, akkor az a fajta-e amire jó a Canesten!

Amíg nem voltál orvosnál ne vegyél rá semmit, ugyanis nem tudhatod, hogy ha tényleg gombád is van, akkor az a fajta-e amire jó a Canesten!
ha nem lyukasztottak még ki akkor nyilván sehogy.viszont nem biztos hogy hüvelyi fertõzésed van.talán valami húgyúti probléma vagy csak felületi gombás, utóbbiora van kenyõcs is.
Jesszus, az elsõre ne hallgass!!! A szûzhártyán alapból van egy lyuk, a szûz lányok is használnak tampont, stb... Használhatsz nyugodtan kúpot, simán felrakod ahogy le van írva. Dokihoz viszont tényleg menj el ha gáz van, nem azért mert a szüzek nem használhatnak kúpot, hanem hogy tényleg gombád van-e, mit kell rá használni, stb... De ne félj, tudod ugyanúgy használni, simán fel fog menni:)
...merhogy a hártyán van középen luk amin átfér...
csak orvos által javasolt terméket használj. A canesten sokszor semmit nem ér, mert nem mindegy myilen fajta gombád van. Ha meg van hogy myilen akkor van rá gyógyszer ha azt beveszed nem kell feldugdosonod semmit és még ráadásul hatékonyabb is mint egy vény nélkül kapható szer. Inkább válaszd a gyógyszert. ha mégis kúpot akarsz akkor aplikátor nélkül tedd fel, bár én nem tudtam semmit feldugni amig szûz voltam. Se tampont se kúpot. Épp ezért kaptam én is rá szájon át bevehetõ gyógyszert.
Canesten combit nyugodtan kipróbálhatod, nekem is segített!
Ne ajánlgasd már azt a hülye Canestent úgy mint a cukrot, 59%-os!
Mondjuk én a cukrot sem ajánlanám :)
A Canesten combi teljesen megoldotta a gombás fertõzésemt, azóta se jött elõ! (kb 2 éve).
naná, de belsõ antibiotikummal is.
Dehogy kell antibiotikum!A krémet használja õ is egy hétig.

39. hetes kismama vagyok! Elkaptam hüvelygomba fertőzést. Szedtem rá kúpot írt fel a nőgyógyász. De most megint előjött. Lehet azért, h a pátomat is kezelni kéne? Az jó ha ő is használja a Canesten krémet és én is?

Legjobb válasz: Én Canesten kombit vettem. Három hüvelytabletta és krém. És a férjem is használta a krémet, plusz 4-5 napig, a kezelés alatt nem szeretkeztünk. Elmúlt és nem jött vissza. A dokim azt mondta, gyakran újra elõjön.

Én Canesten kombit vettem. Három hüvelytabletta és krém. És a férjem is használta a krémet, plusz 4-5 napig, a kezelés alatt nem szeretkeztünk. Elmúlt és nem jött vissza. A dokim azt mondta, gyakran újra elõjön.
Jaj, bocsánat, én nem 39 hetes voltam (huszon valamennyi), nem tudom, ilyenkor lehet-e hüvelytablettát! LElképzelhetõ, hogy ha nyitva a méhszáj akár picit is, akkor már nem szabad! Orvost, gyógyszerészt mindenképp kérdezz meg!
Ha nyitva van a méhszájad, akkor semmi ilyesmit ne használj és én már a helyedben nem is biztos, hogy szeretkeznék a párommal, ha ilyen gondok vannak. Bármilyen fertõzés felmehet a babához is, az ne lenne jó. Mindenesetre a legtöbbször a partnert is kezelni kell, mert hiába kezelteted ki magad, õ simán visszafertõz. Kenegesse a párod is magát a canestennel. Nekünk is volt már ilyen, még tablettát is kapott rá a párom, uazt amit én.

Még nem jött ki az elõzõ esti canesten kúp maradványa, tegyem fel a mait ha nem jön ki?

Legjobb válasz: igen, ne kötelezõ kijönnie. Az is lehet hogy scak 1-2 nap ulva fog kijönni de lehet nagyon nem is fog semmi kijönni. ez nem gond.

igen, ne kötelezõ kijönnie. Az is lehet hogy scak 1-2 nap ulva fog kijönni de lehet nagyon nem is fog semmi kijönni. ez nem gond.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó.Utálatos egy kúp, elég feltenni is, de nehezen is jön ki :)

A canesten kupot muszály az aplikátorral vagy mivel fel helyezni?

Szabad csak simán kézzel felrakni ez érdekelne

Legjobb válasz: Szabad, de tapasztalataim szerint nem tudod puszta kézzel annyira mélyre helyezni. És kicsúszhat.

Szabad, de tapasztalataim szerint nem tudod puszta kézzel annyira mélyre helyezni. És kicsúszhat.
Nyugodtan helyezd fel tisztára mosott kézzel.
Azért kell az applikátor mert a kúpot tényleg a lehetõ legmélyebbre kell helyezni, egészen a méhszájig. Ha nem helyezed elég mélyre akkor csökken a hatásfoka.

Canesten kúpot írt fel a doki. Este használom, reggelre kicsi mindig kijön, ez normális?

S?t néha napközben is folyik még bel?lem a gyógyszer maradéka, folyás már szinte nincs is. Remélem meggyógyít, mert 34 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Normalis :) Most fejeztem be a 3 napos kurat, es egy kicsi bizony mindig kijon masnap, de ez biztos nem gond, mert engem is meggyogyitott!

Szia! Normalis :) Most fejeztem be a 3 napos kurat, es egy kicsi bizony mindig kijon masnap, de ez biztos nem gond, mert engem is meggyogyitott!
tök normális, így mosódik ki hüvelyed vele és a gombával!
Aha, az a jó, ha valami kijön! Így gyógyulsz!

23 hetes terhes vagyok. Pár napja erősebb folyásom van! Mitől lehet ez? A doktorom Canesten kúpot írt fel. Lehet ezt használni, és segíteni fog?

Legjobb válasz: Szia! Persze, hogy lehet , sõt , kell is, nehogy valami baci "betámadjon".Semmi baja nem lesz a picinek, én is használtam , sõt most szülés elõtt megint kell ; mert másodrészt a szülõcsatornát is tisztítja. 37 hetes kismami:)

Szia! Persze, hogy lehet , sõt , kell is, nehogy valami baci "betámadjon".Semmi baja nem lesz a picinek, én is használtam , sõt most szülés elõtt megint kell ; mert másodrészt a szülõcsatornát is tisztítja. 37 hetes kismami:)
Ha nem lehetne, nem írta volna fel.Nyugi, használd csak nyugodtan.

2 ujjnyira nyitva van a méhszáj és az orvos irt fel nekem canesten g kupot még elötte mielött kinyilt volna a méhszáj. Berakjam-e a hüvelykupot? Árt a babának?

Legjobb válasz: Elvileg a Canesten helyi hatású,tehát nem lenne semi gond, de én inkább azt ajállom errõl mégiscsak az orvosod kérdezd meg, Te is jobban megnyugszol.

Elvileg a Canesten helyi hatású, tehát nem lenne semi gond, de én inkább azt ajállom errõl mégiscsak az orvosod kérdezd meg, Te is jobban megnyugszol.
Nem írtad, hogy hány hetes vagy.Ha már 2 újjnyira nyitva van a méhszáj, e´s még nem vagy a 9 hónapban(a vége´n) az elég baj.Mindenképpen besze´lj az orvosoddal. 39hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: 39 hetes vagyok

17 hetes terhes vagyok. A terhességem 1 hónapja óta már kétszer végigcsináltam egy kezelést (a dokim írt fel kúpot + canesten krém) gombás fertőzésre, mégis újra kiújulnak a tünetek. Normális ez? Mitől múlik el?

Tudom, hogy a babának nem árt, de nekem nagyon kellemetlen.A férjem is kapott gyógyszert, nagyon vigyázok magamra, mégis...A kezelések után 2 hétre újrakezd?dik minden. Meddig tarthat?

Legjobb válasz: Egy párszor már leírtam itt. A nõgyógyászom szerint a Canesten nem igazán jó gomba elleni krém, csak jó a reklámja. Talán valami más szert kellene felíratnod a dokiddal (esetleg, a helyedben el is mennék másik dokihoz egy vizsgálatra - csak emiatt). Amúgy én is nagyon fogékony vagyok sajna az ilyen jellegû fertõzésekre. Amit mostanában használok, az az Aquatus készülék, tejsavas kapszulával. Nekem eddig nagyon jónak tûnik! Viszont nem tudom, hogy kismamák használhatják-e.

Egy párszor már leírtam itt. A nõgyógyászom szerint a Canesten nem igazán jó gomba elleni krém, csak jó a reklámja. Talán valami más szert kellene felíratnod a dokiddal (esetleg, a helyedben el is mennék másik dokihoz egy vizsgálatra - csak emiatt). Amúgy én is nagyon fogékony vagyok sajna az ilyen jellegû fertõzésekre. Amit mostanában használok, az az Aquatus készülék, tejsavas kapszulával. Nekem eddig nagyon jónak tûnik! Viszont nem tudom, hogy kismamák használhatják-e.
Nekem a candybene krém vált be.Csak a terhesség elsõ 3 hónapjában nem ajánlják.
Szia Nekem a dokim azt mondta, hogy a terhesség elõhoz bizonyos baktériumokat, amik egyébként is jelen vannak, csak nem olyan aktívak. Egyébként milyen fehérnemût használsz? Mert, ha nem 100% pamut, ettõl is lehet gombás fertõzésed, mivel ha valami mûanyaggal van keverve, könnyen befülled a bõr és már kész is a gomba.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!