Találatok a következő kifejezésre: Canesten Kombit ugye (12 db)

A menstruáció 3 napja van és szerintem hüvelygombán lett. Megpróbáljam a Canesten Kombit? A páromat is kenni kell? csak azért mert már egy hete együtt se voltunk. Akkor ő nem kaphatta el. Ugye?

Kicsit összetett a problémám. Már legalább 1 éve küzdök hüvelygyulladással mely nagyon megkeseríti a életem a kellemetlen szag miatt. Most telt le egy kezelésem (lactofeel), de 3 napja megjött így meg kell várom hogy elmúljon csak akkor tudok vissza menni a dokihoz. És itt jön a csavar: ma azt vettem észre reggel hogy felébredtem hogy viszketek... szerintem gomba... de így menstruációm közepén? Szerintetek vegyek Canesten kombit? és az is érdekelne, hogy azt olvastam ilyenkor a páromnak is kenegetni kell magát...de már legalább egy hete nem voltuk együtt, főleg hogy most ugye épp meg van, szóval ő biztos nem kaphatta el. Azért akarom a Canesten megpróbálni mert ha vissza megyek most a dokihoz és nem a hüvelygyulladára fog adni gyógyszert hanem a gombára és inkább az kikezelném az eredeti gondommal mennék vissza hogy végre adjon valamit erre a szar hüvelygyulladásra mert már nagyon megkeseríti az életem....

Legjobb válasz: Menstruáció alatt nem lehet hüvelytablettát szedni, ez benne is van a tájékoztatóban. Ha meg éppen két gonddal mész vissza a dokihoz, hát két gonddal mész, volt már ilyen a világtörténelemben, nem nagy ügy :-) Ráadásul az sem biztos, hogy arra a gombára ami neked van - ha gomba egyáltalán és nem valami más -, arra jó-e a Canesten. A barátod meg... kérdés, hogy nálad mennyi ideig lappangott a gomba. Lehet, hogy nem ártana neki is egy adag kenõcs, mert attól, hogy az utóbbi pár napban nem voltatok együtt, korábban még elkaphatta. Ráadásul a fiúknál általában tünetmentes a dolog, észre sem veszik, hogy valami gáz van.

Menstruáció alatt nem lehet hüvelytablettát szedni, ez benne is van a tájékoztatóban. Ha meg éppen két gonddal mész vissza a dokihoz, hát két gonddal mész, volt már ilyen a világtörténelemben, nem nagy ügy :-) Ráadásul az sem biztos, hogy arra a gombára ami neked van - ha gomba egyáltalán és nem valami más -, arra jó-e a Canesten. A barátod meg... kérdés, hogy nálad mennyi ideig lappangott a gomba. Lehet, hogy nem ártana neki is egy adag kenõcs, mert attól, hogy az utóbbi pár napban nem voltatok együtt, korábban még elkaphatta. Ráadásul a fiúknál általában tünetmentes a dolog, észre sem veszik, hogy valami gáz van.
A kérdező hozzászólása: utána olvastam, ez lenne az? http://bolthely.hu/arcanum/id/03540_ELLEN_tampon_MINI_14x_pr.. ha azt mondod h minden menstruációnál ez használja az akkor elég költséges...annyi pénz bele öltünk már a különbözõ gyógyszerekre, krémekre és kúpokra...lehet megpróbálom...most kell vissza mennem a dokihoz semmit nem javultam a 3 hónapos kúra alatt...kíváncsi vagyok mit mond...:(
Menstruáció alatt egy dolog tud segíteni, a probiotikus tampon. Én már csak azt használom és azóta nincs hüvelygyulladásom se semmi más. Patikában lehet kapni, az a neve hogy ellen probiotikus tampon.
A kérdező hozzászólása: hát szerintem az lesz. az a durva hogy ma elmúlt és persze egybõl felerõsödött a hüvelygyulladás (nagyon kellemetlen szag jön onnan) és persze ott a gomba is. veszek canestent 3 napig használom utána meg megyek a dokihoz. VAN ILYEN HOGY HÜVELYGYULLADÁS ÉS GOMBA EGYSZERRE????már nagyon kivagyok... :(((
Minden jónál van még jobb. Ha úgy érzed, hogy nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem gyógyulsz, akkor menj el egy másik városba egy másik orvoshoz. Biztos van a környéketeken olyan város, ahol van kórház vagy nagyobb rendelõ, ahol nagyobb a "választék" is orvosból.
A kérdező hozzászólása: Igen beszéltünk párommal hogy nézni kéne másik orvost...kis városban élünk és itt 2 nõgyógyász van és azt mondják h õ a jobbik akihez járok..van pár ismerõsöm aki nála szültek és mindenki meg van vele elégedve. eddig én is megvolt most van ez hogy egyszerûen olyan vény nélküli gyógyszereket ad amik nem hatnak viszont vannak olyan drágák mint a vény köteles gyógyszerek. Elég sokban van már... 2 éve volt hüvelygyulladásom akkor a Dalain hüvelykrémet kaptam és el is múlt...valószínû h az én hibám miatt jött ki mert gyakran csináltam hüvelyöblítést...na errõl már leszoktam, így h megjártam vele... :(
A gomba menstruáció alatt mindig jobban viszket. Én is voltam már úgy, hogy csak menstruációkor vettem észre a viszketésrõl, addig nem volt tünetem, pedig tuti, hogy gombás voltam már elõtte is, mert a párom is elkapta tõlem. A hüvelygyulladással kapcsolatban... tudom, nem ezt kérdezted, de megfordult már a fejedben, hogy elmész esetleg egy másik orvoshoz is? Több szem többet lát, és ha már ilyen régóta kínlódsz ezzel, fõleg úgy, hogy nemsokára gyereket is szeretnél, akkor szerintem nem lenne bolond ötlet mással is megnézetni magad.
A kérdező hozzászólása: Egyébként annyira nagyon nem viszket, de érzem és néha kicsit jobban elkezd viszketni... hát ne is mond h komolyabb a hüvelygyulladás...mondom 1 éve nem bírok kigyógyulni...remélem most olyan valamit ad mai tényleg hat, mert egyébként mindig menstruáció után jön mindig vissza...és hozzá teszem stabil kapcsolatban élek 4 éve, hûségesek vagyunk...szerencsére párom idõsebb ( én 26 õ 39) és nagyon megértõ, mert már lassan tönkre teszi a sexuális életünket h nem bírok kigyógyulni, ( 2 év múlva már babát szeretnék de hát így...) az anyagiakról ne is beszéljünk...
Ja, így már értem. Ha nagyon viszketsz, próbáld meg a Canestent, de ha nem segít esetleg, akkor mindenképpen szólj a dokinak, nem mindenre jó a Canesten. Emiatt viszont ne hanyagold el a másik gondodat, azért a hüvelygyulladás komolyabb, mint egy szimpla gomba. Kérj idõpontot, aztán majd meglátod, mikorra kapsz, lehet, hogy egy három napos Canesten-kúra bõven belefér majd az idõbe.
A kérdező hozzászólása: tudom h nem lehet menstruáció alatt használni, még nem vettem meg csak gondoltam rákérdezek...kitudja mikorra fog idõpontot adni, addig meg elég rossz ez így...egyszer volt így hogy mennem kellett vissza a hüvelygyulladással és erre azt mondja h hát ugylátja kijött most egy gomba...arra adott kúpot meg tablettát amit szájon át kellett bevenni nekem is meg a páromnak is...na szóval és akkor is csak a gombára adott a hüvelygyulladásra nem és mehettem megint vissza meg a gomba elmúlt de marad a gyulladás...ezért gondoltam h azt kikezelem és akkor megyek vissza.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Származhat attól bajom ha csak úgy érzem, hogy hüvelygombám van és canesten kombit használok?

2 éjszaka szorító alsóban aludtam és ma reggel egy kicsikét viszketett (5 percet de rettenetesen). Egyszer már volt hüvelygombám. Lesz bajom ha kezelem magam doki nélkül?

Legjobb válasz: Nem lesz bajod! canestennel hamar elmúlik!Én is azt használtam 3 nap után semmi bajom nem volt!

Nem lesz bajod! canestennel hamar elmúlik!Én is azt használtam 3 nap után semmi bajom nem volt!
Honnan tudod, hogy most is hüvelygombád van? Doki nélkül semmit ne használj! Nem tudom miért mondják látatlanba itt mások bármilyen hüvelyi panaszra, hogy gomba. Ez borzasztó nagy felelõtlenség!!!
A kérdező hozzászólása: A szorító/feszes ruháktól is lehet. Nekem már volt egyszer ilyenem és akinek egyszer már volt annak könnyen lesz újra. A canestent vény nélkül lehet kapni csak gondoltam megkérdezem más véleményét is. Nem hiszem, hogy bármi egyebet elkaphattam volna. De ha mégis akkor szerintem nem kicsit durvább lenne a helyzet mintsem egy 5 perces viszketés.... Lehet a tusfürdõ? 'kituggya'
a vény nélküli gombaellenes szerek közül a gynoxin lágy hüvelykapszulát ajánlom ez egy viszonylag új szer, és nem rezisztens rá a gomba úgy mint a canestenre (amit rengetegen használnak ha kell ha nem...)

Ha valaki Canesten Kombit szed, úgy hogy nincsen semmi baja vagy esetleg valami más gyulladása fertőzése van, attól lehet valami baja?

A válaszokat,el?re is köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Szedni nem szabad, mert külsõleg használható kúp + krém, remélem, hogy csak rosszul fogalmaztál. :) Ha úgy használod, hogy nincs bajod, szerintem irritálhatja a bõrõdet, nyálhahártyádat, felboríthatja a normál hüvelyflórádat. Ha más okozza a bajt, akkor arra nem fog használni, viszont a valós probléma súlyosbodni fog, mivel nem kezeled. Én személy szerint, ha úgy érzem, hogy nincs rendben a hüvelyflórám, mindenekelõtt tejsavas irrigálást csinálok. Ez a természetes hüvelyflórát hozza helyre, erõsíti, tehát nem a konkrét kórokozóra hat, hanem a testem védekezõképességét erõsíti. Így ugye nem is fordulhat elõ az, hogy félrekezelem magam. Nekem eddig ez mindig segített 1-2 nap alatt rendbejönni. Viszont ha ennyi idõ alatt nincs rohamos javulás, akkor irány a doki!

Szedni nem szabad, mert külsõleg használható kúp + krém, remélem, hogy csak rosszul fogalmaztál. :) Ha úgy használod, hogy nincs bajod, szerintem irritálhatja a bõrõdet, nyálhahártyádat, felboríthatja a normál hüvelyflórádat. Ha más okozza a bajt, akkor arra nem fog használni, viszont a valós probléma súlyosbodni fog, mivel nem kezeled. Én személy szerint, ha úgy érzem, hogy nincs rendben a hüvelyflórám, mindenekelõtt tejsavas irrigálást csinálok. Ez a természetes hüvelyflórát hozza helyre, erõsíti, tehát nem a konkrét kórokozóra hat, hanem a testem védekezõképességét erõsíti. Így ugye nem is fordulhat elõ az, hogy félrekezelem magam. Nekem eddig ez mindig segített 1-2 nap alatt rendbejönni. Viszont ha ennyi idõ alatt nincs rohamos javulás, akkor irány a doki!
A kérdező hozzászólása: Jajj igen kicsit furcsán fogalmaztam:) És ez az irrigálás milyen /melyik szerrel történik?
Épp az imént válaszoltam erre részletesen pont egy ilyen kérdésre az Egészség/Nõk egészsége rovatban. Vagy Te tetted fel azt a kérdést? :) ))))

Tisztelt Doktor Úr! Felfázásra a háziorvostól Monural port kaptam, de szinte másnap erős folyásom lett tőle, égő viszkető érzéssel társulva. Vettem Canesten kombi uno-t, de úgy érzem, nem múlt el maradéktalanul a panaszom. Tudna nekem ajánlani valami vény

Tisztelt Doktor Úr! Felfázásra a háziorvostól Monural port kaptam, de szinte másnap erős folyásom lett tőle, égő viszkető érzéssel társulva. Vettem Canesten kombi uno-t, de úgy érzem, nem múlt el maradéktalanul a panaszom. Tudna nekem ajánlani valami vény nélkül kapható szert a problémámra? Köszönöm válaszát

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a panaszai nem szűntek meg az említett kezelésre, akkor keressen fel egy nőgyógyászati rendelést, és ne maga próbálja meg kezelni a problémát! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a panaszai nem szűntek meg az említett kezelésre, akkor keressen fel egy nőgyógyászati rendelést, és ne maga próbálja meg kezelni a problémát! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Felfázásra a háziorvostól Monural port kaptam, de szinte másnap erős folyásom lett tőle, égő viszkető érzéssel társulva. Vettem Canesten kombi uno-t, de úgy érzem, nem múlt el maradéktalanul a panaszom. Tudna nekem ajánlani valami vény

Tisztelt Doktor Úr! Felfázásra a háziorvostól Monural port kaptam, de szinte másnap erős folyásom lett tőle, égő viszkető érzéssel társulva. Vettem Canesten kombi uno-t, de úgy érzem, nem múlt el maradéktalanul a panaszom. Tudna nekem ajánlani valami vény nélkül kapható szert a problémámra? Köszönöm válaszát

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a panaszai nem szűntek meg az említett kezelésre, akkor keressen fel egy nőgyógyászati rendelést, és ne maga próbálja meg kezelni a problémát! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a panaszai nem szűntek meg az említett kezelésre, akkor keressen fel egy nőgyógyászati rendelést, és ne maga próbálja meg kezelni a problémát! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

A canesten kombi hüvelytabletta elég a krém nélkül? Úgy értem úgyis hatékony? Drogériában azt mondták a kúp elég.

Antibiotikumtól jöhetett ki, és azt szeretném még megkérdezni, hogy tegnap tettem fel a másodikat, és jött ki bel?le ma ez normális? És az hogy még viszket? Ma este teszem föl az utolsót!

Legjobb válasz: Ha baj van, menj orvoshoz, és azt használd, amit õ felír!!!

Ha baj van, menj orvoshoz, és azt használd, amit õ felír!!!
Na. A kréma külsõ tünetek enyhítésére van, nyugodtan használhatnád. És igen, normális hogy folyik ki, a kú részben felszívódik, de részben meg kifolyik belõled. HaSználj tisztaasági betétet. Krémezned kéne pár napig közben és utána.
Elvileg kívül kellene vele kenni magadat + ha van partnered neki is. Ez utóbbi nagyon fontos mert a férfiaknál nincs tünet, de téged visszafertõz.
A kérdező hozzászólása: és ha óvszerrel védekezünk mindig? akkor õ nem kaphatta nem nem igaz? Tehát akkor a kúp önmagába nem elég?

Canesten kombit használhatom úgy, hogy közben megyek strandra is?

Már hónapok óta tervezzük a nyaralást, erre pár napja összeszedtem kialakult a hüvelygombám. Lemondani nem akarom, de ha már ott vagyok strandra is szeretnék menni. Ha holnap veszek canesten kombit, akkor pénteken szerintetek nagy baj lenne, ha belemennék a balatonba?

Legjobb válasz: Szerintem nem lenne szabad, de te tudod.

Szerintem nem lenne szabad, de te tudod.
Ha fertõzésed van ne menj a vízbe. A saját érdekedben...
Nem igaz, hogy a strand fontosabb, mint az egészséged!

Canesten kombit vehetek úgy, ha orvosnál nem is voltam de egyértelmű hogy hüvelygombám van. Hatni fog tutira?

orvos még nem látott de tuti hogy hüvelygombám van,akarok canesten kombit mert már nem bírom de nemtudom hogy hatna-e. orvos nem akarom hogy lásson semmi képpen gyorsan gyógyszer kell . hatni fog ha megveszem?

Legjobb válasz: Mivel recept nélkül kapható, és nem akarsz orvoshoz menni, de a tüneteid alapján gomba, ezért a tüneteiden enyhíteni fog. Ha nem szûnnek a panaszaid 2-3 nap után, akkor mindenképp menj el orvoshoz, nehogy nagyobb baj legyen belõle.

Mivel recept nélkül kapható, és nem akarsz orvoshoz menni, de a tüneteid alapján gomba, ezért a tüneteiden enyhíteni fog. Ha nem szûnnek a panaszaid 2-3 nap után, akkor mindenképp menj el orvoshoz, nehogy nagyobb baj legyen belõle.
Engem az érdekel, hogy miért nem akarsz dokihoz menni? Harap? Megéri, hogy esetleg késõbb ne lehessen gyermeked, mert nem mentél el orvoshoz?
Menj el, mert elhúzódhat a gombásodás. ez a Canesten krém csak külsõleg hat és a gombásodást belsõleg is kell kezelni. én is hónapokig szenvedtem mire meggyógyultam.
Ja, bocsi a canesten combit szeded: krém és gyógyszer! ettõl függetlenül menj el nõgyógyászhoz.
anyám, borogass....
nem lesz bajod, de butaság volt úgy berakni...
A kérdező hozzászólása: miért volt butaság?
magyarázd már el nekem, miért volt butaság 2 darabban feltenni?
A kérdező hozzászólása: nem akarok ezért újat venni azért tettem fel
Sok butaságot írnak itt :) már miért lett volna butaság felrakni két darabban? - gondolom piszkos nem lett, a hatása pedig nem fog gyengûlni attól, hogy eltört :)
óó drágáim, a tabletta egy komplex dolog:P pl. az un. nyújtott hatóanyagleadású, aminél a speckó bevonat miatt csak fokozatosan szabadul ki a hatóanyag, így egyenletesebb a vérszint, no meg a mellékhatások is ált. mérsékeltebbek lesznek. nos ha kettétöröd a tablettát, akkor ugyancsak meglódul a felszabaduló dózis mennyisége, mivel a bevonat érteemszerûen az ép tablettánál biztosítja az egyenletes felszabadulást. természetesen, ha diplomás gyógyszerész vagy, és tisztában vagy az adott gyógyszer jellegével, akkor nyugodtan vegyed be hibásan... de alapvetõen, ha hibás stb, inkább ne vedd be/tedd be hüvelybe stbstb. a második voltam.
A kérdező hozzászólása: most akkor káros vagy nem?
Igaza van a gyógyszerésznek, de tudomásom szerint a canesten hüvelytablettán nincs semmiféle bevonat, szóval nem volt káros.

Hüvelygombám van, még ez a 3. nap, úgy döntöttünk kipróbálom a canesten kombit. Milyen ez a gyógyszer, valóban hatásos? Vagy mivel nem olyan durva még ez a betegségem, lehet elég csak a kréme?

Legjobb válasz: Nekem máskor a nõgyógyász is canestent írt fel hüvelygombára, de volt már, hogy antibiotikumot is kaptam, szóval szerintem menj el orvoshoz, nehogy késõbb nagyobb baj legyen a házi kezelésbõl! A hüvelygomba elég makacs betegség, valószínûleg a párod is megfertõzõdött, úgyhogy õt sem ártana kenegetni a te kezelésed alatt. Ne halaszd túl sokáig!

Nekem máskor a nõgyógyász is canestent írt fel hüvelygombára, de volt már, hogy antibiotikumot is kaptam, szóval szerintem menj el orvoshoz, nehogy késõbb nagyobb baj legyen a házi kezelésbõl! A hüvelygomba elég makacs betegség, valószínûleg a párod is megfertõzõdött, úgyhogy õt sem ártana kenegetni a te kezelésed alatt. Ne halaszd túl sokáig!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm egyébként antibiotikumot egyébként is szedek, más betegség miatt..:S
Biztos, hogy a párod is gombás :) , még akkor is ha tünetmentes. Kenegesse magát canasten krémmel. Nekünk használt. Ha nem múlik a kúra végére ne kezd újra, irány az orvos.
A kérdező hozzászólása: Egyébként a családdal voltunk kirándulni néhány napra és az utolsó napon kezdõdtek a tünetek. A barátom nem jött és elõtte meg sokáig nem voltunk úgy együtt. Így is biztos hogy õ is elkapta? Egyébként már az én tüneteim enyhültek. Ha holnapra még enyhül, de nem múlik el teljesen akkor is menjek dokihoz?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!