Találatok a következő kifejezésre: Buszon hány kortól (4 db)

Buszon hány éves kortól kell jegyet váltani kisgyereknek?

Legjobb válasz: 6 éves kortól kell venni diákot. Én csak azon szoktam gondolkodni, hogy honnan tudják, hogy már betöltötte a 6. életévét?

6 éves kortól kell venni diákot. Én csak azon szoktam gondolkodni, hogy honnan tudják, hogy már betöltötte a 6. életévét?
6 éves koráig ingyen utazhat. Viszont azt nem tudom, hogy ha a gyerek elmúlt 6 éves, de még ovis, így nincs diákigazolványa, akkor mi van. Mert ugye, ha az ellenõr elkéri a jegyét, és 50%-os jegyet vett, akkor be kellene mutatni a diákot (ami nincs). Akkor elvileg megbüntetheti, mert nincs nála a diákigazolvány és nem tudja bizonyítani, hogy még ovis.
De az ellenõr meg nem tudja bizonyítani, hogy elmúlt 6 éves! Ha a szülõ azt mondja, hogy még csak 5, és nincs diákigazolványa... Maximum a születési anyakönyvi kivonatot kérhetné, dehát azt meg nem kell magával hordania a szülõnek. (1. válaszoló voltam)
ott a bibi , hogy lakcímkártyája van))És azt kérheti!!És azt köteles a szülõ magánál hordani)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


Budapesten hány éves kortól kell a buszon (BKV) jegyet váltani a kisgyereknek?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy 6 éves (iskolás) kor alatt felnõtt kíséretében nem kell jegy, de mindenképpen kérdezz rá.

Én úgy tudom, hogy 6 éves (iskolás) kor alatt felnõtt kíséretében nem kell jegy, de mindenképpen kérdezz rá.
6 éves kortól kell, ugyanígy a távolsági buszokon és a vonatokon is.
Felnõtt kíséretében iskolai tanulmányai megkezdéséig jegy nélkül utazhat, igazolni kell az életkorát, ha ellenõr nézi. Pl. TAJ kártyával.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Iskolás kortól kötelezõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!