Találatok a következő kifejezésre: Bulgáriában mik tradícionális (1 db)

Bulgáriában mik a tradícionális ételek? Melyik miből készül, mit érdemes megkóstolni?

Szeptemberben Bulgáriába utazunk és azt szeretném kérdezni hogy ott mik a tradicionális ételek? Melyik mib?l készül, mit érdemes megkóstolni?

Legjobb válasz: Bár görög eredetû, de a helyiek esküsznek rá, hogy bolgár specialitás (nem szabad vitatkozni velük, mert szerintük a görögök és törökök lopták tõlük) a töltött szõlõlevél.

Bár görög eredetû, de a helyiek esküsznek rá, hogy bolgár specialitás (nem szabad vitatkozni velük, mert szerintük a görögök és törökök lopták tõlük) a töltött szõlõlevél.
Bolgár feta sajt nélkül ne gyere haza. Jobb mint a görög.
Tudom, régi a kérdés, de hátha hasznos lesz még valakinek: sopszka-saláta, tarator, gyuvecs, muszaka, töltött paprika, kebapcse, küfte
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ! Nem baj hogy most válaszolsz, szeptemberben voltunk Bulgáriában de annyira megtetszett hogy már júniura le van foglalva a következõ nyaralásunk ugyan oda. Köszi mégegyszer!
Bolgár feta, tényleg jobb mint a görög, és sokkal olcsóbb, mint itthon. Én egy seftestõl vettem a vonaton a határnál vagy másfél kilót, de többet kellett volna. Persze ÁNTSZ ellenõrzés nélkül ez igen kockázatos :-)
Ki nem szarja le?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Budapesten hol lehet finom zserbót kapni?

Ahol esetleg lehet rendelni nagyobb mennyiségben Karácsonyra.

2

Melyik a legfinomabb pizzaszósz Magyarországon?

..és hol lehet kapni? Hétvégén vendégeket várok és az id? rövidsége miatt pizzát fogok készíteni.

6

Óriás hamburgert hol érdemes enni Budapesten?

Melyik helyen mekkora?

10

Finom a tea tejjel? (Mint azangoloknál)

6

Lehet még kapni valahol jó szaloncukrot?

Arra gondolok, ami a '90-es években volt, rojtos selyempapír, rajta fényes arany, kék vagy piros papír. Volt karamell, kókusz és zselés. Van még ilyen valahol?

15

Hol lehet tortillát kapni (Győrben) és mennyiért?

1

Mik a tipikus német ételek, sütemények? Mit érdemes ajándékba vinni Németországból?

Németországban vagyunk turistaként és szeretnénk minden német ételt és édességet megkóstolni,és ajándékot is venni.

4

Melyik gyümölcsteát ajánlod leginkább?

Most kezdtem el teázni, így nem igazán ismerem. A boltok polcain rengeteg van, nem könny? választani. Ti melyiket fogyasztjátok legszívesebben, llletve melyik ízesítés jön be legjobban. Kérdezem ezt, mint amat?r teázó!:))

4

Melyik éttermet válasszam? Barátommal már nagyon várjuk a napot, hogy el tudjunk édeskettesbe menni étterembe, de ezek közül minden weboldalon fikázták az éttermeket. Melyikbe lenne érdemes menni? Kérem olyanak válaszoljanak akik már jártak ott.

Kashmir étterem, Wang mester konyhája, Normakert vendégl?, Shiraz perzsa étterem, serpeny?s vendégl?

1

Hogyan készíthető el otthon a Lokum (rahat)?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!