Találatok a következő kifejezésre: Bulgáriában mennyire a (8 db)

Bulgáriában mennyire tiszta a tenger? Kb. hány méterre lehet ellátni búvárszemüveggel?

Legjobb válasz: attól függ mennyire zavarják fel a homokot de a a fekete tenger elég tiszta és ha kint zavaros bennebb tiszta(:

attól függ mennyire zavarják fel a homokot de a a fekete tenger elég tiszta és ha kint zavaros bennebb tiszta(:
hát nem a legtisztább, de az ottani árakhoz viszonyitva nagyon jo!sztem!én mindig imádok oda utazni!szép a tenger!
A Fekete-tenger nagyon tiszta, viszont a talaj humuszos, ami miatt nagyon kicsi a láthatóság, ezért is hívják "feketének". Azaz: a Fekete-tenger NEM búvárparadicsom.

Milyen a cigányok helyzete Bulgáriában? Mennyi roma származású él az országban?

Ezt azért kérdem, mert sokféle dolgot olvastam azonban sok elég mást mondott. Tényleg olyan sok roma ember él Bulgáriában, hogy a bolgár népesség csökkenés és a kivándorlás következtében nemsokára ?k kerülnek többségbe?

Legjobb válasz: Még a hazai cigányságnál is nyomorúságosabb sorban élnek.

Még a hazai cigányságnál is nyomorúságosabb sorban élnek.
"Milyen a cigányok helyzete Bulgáriában?" Rosszabb, mint itt. "Mennyi roma származású él az országban?" A népszámlálás szerint 370 ezer. "nemsokára õk kerülnek többségbe?" Ja, biztos. Ettõl az "õk kerülnek többségbe" agybajtól, úgy látszik, Bulgária sem mentes. "Vagy ott sikeresen beilleszkedtek a romák és bolgárnak tartják már magukat nem romának?" Az a hely, ahol a cigányok többsége nem cigánynak tartja magát, Magyarország. (2001-ben a 600 ezer cigányból 200 ezer vallotta magát cigánynak a népszámláláson).
A kérdező hozzászólása: Utolsó : 2007-es népszámlálás : 800ezer roma De én most komolyan kérdeztem. Nézz már meg egy etnikai térképet vagy olvass utána ! Én utána olvastam és elég rémisztõ, de csak annyit kérdeztem h ezek igazak-e.
Bulgária helyett jobb, ha ide koncentrálsz! Néhány elszomorító adat: Borsod megyében 50 újszülött közül 43 cigány származású és csak 7 magyar. (gondolj bele, hogy abból a 7-bõl hány fog felemelt fejjel, magyarként járni az orkok között és hány fog közéjük beilleszkedni fehércigányként?) Békés megyében (itt élek) nem tudok ilyen pontos adatot, de van olyan falu, ahol már többségben vannak és van olyan falu, ami ugyanerre van ítélve (1-2 év kérdése). Az én lakhelyemen az egyik osztályban 5 magyar gyerek van (általános iskola) és több, mint 20 cigány. (egy cigány megvert KÉT magyar gyereket, mert az a kettõ nem mer és nem mert visszaszólni, rettegésben kell felnõniük) Az elõzõ hozzászóló szerint magyarnak vallja magát a cigányok többsége. - Idõ kérdése és büszkén ki fogja mind húzni magát, hogy õk igenis cigányok. Valamelyik r.hadék cigány-bûnözõ politikus majd kitalálja, hogy olyan sok cigány van itt, s olyan jó lenne végre egy cigányország izraelhez hasonló módon... Az EU-ban a határ a csillagos ég, s nem hogy Nagy-Magyarország nem lesz eszerint, de lehet, hogy még Csonka-Hazánkat is szétdarabolják, s lesz egy féregország a területén... Merész, abszurd? Az is az, hogy nem meri bevallani még magának sem sok ember, hogy ez a probléma ÉGETÕ! Hunor, Magyar, Attila, Szt. István, Szt. László és Hunyadi Mátyás forognak a sírjaikban! Mit vártok az élettõl "magyarok"?! Kitartás! Ui.: Az én mellkasom büszkeségtõl dagad!
A kérdező hozzászólása: Elõzõnek : 2050-re a cigányság aránya egész Magyarországon kb 20%-lesz, így ha az egész országot nem is darabolják szét, Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye sorsa már megpecsételõdött, ha lesz is Cigányország , azokban a megyékben fog megalakulni mert ott a legeslegtöbb a cigányság aránya. Én ugyan a Dunántúlon élek, nem tudhatok ilyenekrõl mert nálunk viszonylag tényleg kevesen vannak. De nehogy azt hidd hogy pikk-pakk már lett is egy cigányország mert ehhez lenne egy-két szava az EU-nak, azon belûl Romániának, Bulgáriának és Szlovákiának. Nekik épp úgy súlyos probléma a cigányság, íhy ga Borsod megye ki is válik Mo.-ból Kelet-SZlovákia pedig csapódik hozzá az ottani cigányság miatt. Romániában van a világon a legnagyobb cigány 1 adott országban, kb 2 millió. A hatalmat átvenni viszont nem tudják. 1. Budapesten és Pest megyében nincs sok cigány, az ottani népességhez képest elenyészõ a számuk. 2. A nép ugyanúgy tiltakozni fog ellene, és nehogy azt hidd hogy mindenki ölbetett kézzel, kitárt szívvel várja Cigányországot....:)


Körülbelül mennyibe kerül a schwehati (Bécs) reptérről Bulgáriába a fapados repülőjegy?

Legjobb válasz: 1. Annyiba, amennyiért ki tudod fogni. kb. 0-100000 HUF. 2. Annyi idõ alatt, ameddibe a kérdés feltevése került, már meg is nézhetted volna az interneten. És igen, ebbõl következik, hogy ameddig én megválaszoltam a kérdést, már meg is nézhettem volna neked az interneten. De abból nem tanulnál. :) Összefoglalva: JFGI.

1. Annyiba, amennyiért ki tudod fogni. kb. 0-100000 HUF. 2. Annyi idõ alatt, ameddibe a kérdés feltevése került, már meg is nézhetted volna az interneten. És igen, ebbõl következik, hogy ameddig én megválaszoltam a kérdést, már meg is nézhettem volna neked az interneten. De abból nem tanulnál. :) Összefoglalva: JFGI.

Mennyibe kerülnek a Bulgari gyűrűk?

És általában minden nagyobb városban lehet kapni?

Legjobb válasz: Szia! Hát nagyon ritka gyûrû az biztos! De találtam a teszveszen egyet, vadi új és baromi jó árban van, nézd csak: http://www.teszvesz.hu/item805715689_bvlgari_ezust_gyuru_fel.. A vásárláshoz csak regisztrálni kell. Amúgy nehéz hozzájutni... :S

Szia! Hát nagyon ritka gyûrû az biztos! De találtam a teszveszen egyet, vadi új és baromi jó árban van, nézd csak: http://www.teszvesz.hu/item805715689_bvlgari_ezust_gyuru_fel.. A vásárláshoz csak regisztrálni kell. Amúgy nehéz hozzájutni... :S

Bulgáriába megyünk nyaralni, Burgaszban landol a repülő. Mennyi idő alatt érünk Neszebárba a szállodánkba? Transzfert kértünk.

Esetleg bárkinek bármi tapasztalat Bulgáriáról?

Legjobb válasz: Önellátást kértünk. Éppen azért mentünk Neszebárba, mert csendesebb, és így tudunk aludni, meg hallottam, szép kis óvárosa van. Miket javasolnál még? Köszi szépen a részletes választ!

A kérdező hozzászólása: Önellátást kértünk. Éppen azért mentünk Neszebárba, mert csendesebb, és így tudunk aludni, meg hallottam, szép kis óvárosa van. Miket javasolnál még? Köszi szépen a részletes választ!
A kérdező hozzászólása: A Sandor Aparthotelbe megyünk (**), tudsz róla valamit? Az irodában azt mondták, hogy csak nem túl nagy igényû turistáknak ajánlják, de sajnos nem volt többre pénzünk. Köszi a programajánlatokat, felírom a noteszembe, amiket mondtál!
A két csillagos ellátási színvonal az valóban "nem igényes" turistáknak készült. Én naposparton vagyok ismert, így nem igazán tudom, hogy milyen lehet a szállás. De tulajdonképpen teljesen mindegy, hiszen ott úgyis csak aludni fogtok :) Azt meg szabad kérdezni, hogy így mennyibõl jött ki a nyaralás?
A kérdező hozzászólása: Repülõvel és elõfoglalással 70e. Sok? Kevés?
http://www.bolgaringatlanok.hu/bulgaria.shtml hátha találsz valami hasznosat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!