Találatok a következő kifejezésre: Budapesti vagyok. kerületben (83 db)

Hol találom Budapesten (vagy kerületek serint) az épületekre vonatkozó rendelkezéseket? Magasság, utcától való elhelyezkedés (távolság) stb.

Az is érdekelne hogy van-e olyan térkép ami mutatja milyen magasak a házak? (Főleg lakóházakra gondolok)
A kérdező hozzászólása: * Minél közelebb a harmadik kerülethez - vagy kerületen belül Csillaghegyhez - annál jobb.
Tánciskolákban társastánc tanfolyamokon.Google a barátod a témát illetõen.Én pl ezt találtam: http://www.casablanca-tancklub.hu/index.php?menu=28

Budapesti vagyok. 17 kerületben lakom. 17 éves lány vagyok, először mennék el nőgyógyászhoz. Hova kell mennem?

vagy bárhova mehetek? kell vinnem beutalót? Mit kell vinnem el?ször? hogy kell odamenni?(ugy értem, hogy ijenkor télen eléggé megoldhatatlan a szknya. nagy gond, hogyha nadrágban megyek, hova kéne mennem?)

Legjobb válasz: srác vagyok de szeritnem a 17.-ik kerületi helyre kell menned mert hivatalosan oda vagy bejelentve mármint a lakcim. tehát 17kerbe keress egyett. amugy meg szeirntem mindegy h szoknya vagy gatya ugy is lekell vetköznöd. és TB kártyát vinni kell mindenképpen. szerintem ugyanugy megy mint egy sima orvosnál, a körzet számit és a TB kártya. jah és személyit is vigyél.

srác vagyok de szeritnem a 17.-ik kerületi helyre kell menned mert hivatalosan oda vagy bejelentve mármint a lakcim. tehát 17kerbe keress egyett. amugy meg szeirntem mindegy h szoknya vagy gatya ugy is lekell vetköznöd. és TB kártyát vinni kell mindenképpen. szerintem ugyanugy megy mint egy sima orvosnál, a körzet számit és a TB kártya. jah és személyit is vigyél.
Szia, elõször totál mindegy hogy hova mész. Te döntöd el, mehetsz az SZTKba is, és rögtön magándokihoz is. Én Bõen ajánlanám nked Dr. Timmermann Gábor doktor urat, õs nagyon kedvesm precíz. http://www.timmermann.hu Csak TB kártya kell, és pár dolgot kérdez majd, hogy pl mikor volt az utolsó mensid, ezt fontos tudnia, szültél-e már, volt-e vetlésed, stb. Mindegy hogy mibe mész, mert pl ott nála van egy praván, ott kell deréktól lefelé levetkõzni, és felfeküdni a vizsgáló székre. Zokni maradhat. A rákszûrés nem fáj, picit kellemetlen, de tényleg nem vészes, és alig tart pár percig. Ne izgulj! A dokinál ez a vizsgálat kb 6 ezer ft. Ha az SZTKba mész, ott ingyenes. :) )
Szia! Én is a XVII.ker-hez tartozom. Jártam már az Sztk-ban is /Ferihegyi út/ vidd a tb kártyád és 3oo Ft-ot. De magándokit is felkereshetsz. Én ha télen megyek a nõgyogyászhoz, nadrágban és hosszú puloverben szoktam menni. Külön helyiségben v. paraván mögött kell levetközni, de a vizsgáló ágyig nem szeretek úgy elmenni hogy közben ki van a hátsóm. Az egyik ismerõsöm szokott vinni egy szoknyát és átveszi a vizsgálat elõtt.


Ha budapesti 4. kerületi lakos vagyok, de a választott orvosom a János Kórházban dolgozik, akkor szülhetek ott?

Legjobb válasz: Persze. Én nem budapesti vagyok, nem is oda tartozom, de a Szent Imre Kórházban szültem.

Persze. Én nem budapesti vagyok, nem is oda tartozom, de a Szent Imre Kórházban szültem.
Én megkérdeztem, mert Budakalászi voltam a terhesség idején, és így a János tartoztunk, de én a Margitban akartam szülni, és azt mondta a védõnõ, hogy a terhes kis könyv hátuljába írja be a szülészorvosom, hogy a Margitban fogok szülni, különben a mentõ lehet, hogy automatikusan a Jánosba visz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nagyon gyorsak voltatok :)
Nincs jelentõsége már annak hol laksz. A lényeg, hogy az orvosod hol praktizál. Én sem Bp-i vagyok már, de mégis ott szültem. Bár ha mentõvel fogsz bemenni annak érdemes utánajárni õk hová és milyen feltételekkel szállítanának pl. vészhelyzet esetén.
ugyan lehet hogy kicsit off: dea János szuper kórház! A szülõszoda mint egy wellness szálló :) a szülésznõk nagyon kedvesek -ha nincs fogadott akkor sem lesz gond-. Szép szülést! :)
javítani kell, vagy cserélni? mûanyag vagy régi fa?
A kérdező hozzászólása: javítani, mûanyag
le tudod írni, mi a baja?
A kérdező hozzászólása: ferde, rés van, nem záródik jól, stb.
hányadik kerületben vagy?
A kérdező hozzászólása: XI. Gazdagrét
jövõ héten járok arra beépíteni, megnézem. egy telefonszám üzenetben...?

Egy vérvételi beutalót csak az adott városban (vagy Budapesten belül) kerületben fogadnak el, ahol kiállították, vagy máshol is?

Például egy budapesti intézményben írt beutalóval mehetek a gyõri SZTK-ba vérvételre, ha gyõri lakos vagyok?

Legjobb válasz: Nem

Nem
Csak oda mehetsz, ahova szól. Máshol nem fogadják el.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, most irok ide eloszor, nem tudtam, hogy az egeszet cimbe irja ki
Kerülhet. De nem értem, mire szeretnél kilyukadni. Vonulós tûzoltó szeretnél lenni?

13 évesen milyen diákmunkát tudnék vállalni és hol? Budapesten, XXII. kerületi fiú vagyok

Legjobb válasz: Semmilyent. A törvény 16 éves kortól engedélyezi a diákmunkát (és egyéb munkát is), nyári szünetben szülõi engedéllyel lehet 15 éves kortól. Szóval még jó 2 évet várnod kell.

Semmilyent. A törvény 16 éves kortól engedélyezi a diákmunkát (és egyéb munkát is), nyári szünetben szülõi engedéllyel lehet 15 éves kortól. Szóval még jó 2 évet várnod kell.
Szép tõled hogy ilyen dolgos vagy, de sajnos tényleg semmilyet. nem tudsz még 13 évesen.
Mint elõttem is mondták, nem tudsz még munkát vállalni! Viszont ha kertes házban éltek, akkor segíthetsz a szüleidnek a ház körül, vagy valami fiúsabb munkában otthon! :)
A kérdező hozzászólása: Oké. Otthon csinálom amit kell, de akkor majd 2 év múlva :) (az de sok idõ még a BDSRSTNT)
Én is 13 éves vagyok De sajnos sehol sem lehet semmit találni Én ajánlom hogy menj valami bácsihoz udvart tisztítani Nekem bejött :-)
A kérdező hozzászólása: És petárdát lehet -e kapni még valahol??
Tesco parkolók, Aldi parkolók...
Interspar parkolók:D
1000 éve volt tüzijáték? :O
a múltba visszamenni is kicsit necces, mert paradox lenne... napjainkban parkolókban árulják az ilyesnmit


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!