Találatok a következő kifejezésre: Budapesten mennyit adni (14 db)

Mennyibe kerul ma egy szules Budapesten? Mennyit kell vagy illik adni az orvosnak aki segit vilagra hozni a kisbabamat?

Elsosorban Budapest erdekel, ott mennyiert mennek a szulesek? Koszonom

Legjobb válasz: szia! hét ez sok mindentõl függ, ha van orvos akihez rendszeres jársz és nála is fogsz szûlni, akkor az alkalmankénti összeg 10x-ét szokás adni. Nekem van "fogadott" orvosom és szülésznõm is. A dokiak 5000Ft-ot szoktam adni alkalmanként így õ majd 50 000-et kap, a szülésznõnek pedig 30-at gondoltam. Volt már hogy lehurrogtak itt hogy én ennyit adok, de ez az én esetem-véleményem. Ha incs orvosod, akkor sztem nem kell adni (én nem adnék). Minden jót!

szia! hét ez sok mindentõl függ, ha van orvos akihez rendszeres jársz és nála is fogsz szûlni, akkor az alkalmankénti összeg 10x-ét szokás adni. Nekem van "fogadott" orvosom és szülésznõm is. A dokiak 5000Ft-ot szoktam adni alkalmanként így õ majd 50 000-et kap, a szülésznõnek pedig 30-at gondoltam. Volt már hogy lehurrogtak itt hogy én ennyit adok, de ez az én esetem-véleményem. Ha incs orvosod, akkor sztem nem kell adni (én nem adnék). Minden jót!
Szia! Nem kötelezõ fizetni, az állami ellátás ingyen van. Ekkor a terhesgondozóba jársz gondozásra, és az ügyeletesnél szülsz. Ha fogadsz orvost, akkor valószínû magánrendelésre fog hívni, ami alkalmanként kb. 5-6 ezer. Attól függõen, hogy a doki holvégzi, vagy végezteti a vizsgálatokat még lehetnek plussz költségek. Én magánba járok, a vizsgálatokat pedig tb-re a klinikán csináltatja a doki (tehát azárt nem kell fizetnem). A 9 hónap alatt kb. ötször voltam a magánrendelõjében vizsgálaton, ez 30000ft-ba került. Az utolsó négy hétben a klinikára hívott vizsgálatokra (mivel a végén már hetente, ill. 3 naponta kell menni), itt nem fizetek. Szülés után az egyszeri vizit díj tízszeresét szokás adni, tehát ha mindennel elégedett leszek 60000ft-ot adok neki.
Isszonyatosan el van túlozva ez az egész fizetés dolog! Én végig magánba jártam 8 ezerért, + az ultrahangok 12.000.Nekem azt mondta a dokim hogy nem kell külön fizetnem a szülésért ha a magánrendelésre járok hozzá.Nem is mentem volna többet ha bemondja hogy 80.000. Baromi sok pénz persze akinek van az nem sajnálja.Mondjuk igy is kapott 30.000et, a szülésznõ (nagyon nagyon meg voltunk vele elégedve, mind emberileg mind szakmailag) õ kapott 20.000et.De ki ahogy gondolja, mindenesetre pont az ilyen bõkezû nõk állitották be ezt a rendszert!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat!

Budapesten mennyit szoktak adni egy fogadott szülésznőnek, aki vállalja, hogy bármikor bejön a kórházba, ha kell?

Legjobb válasz: Én 30ezret szeretnék adni a Jánosban. Szerinted? Ennyi a tarifa, úgy tudom, és én õt hívom, ha indulás van, hogy hamarabb odaérjen, mint én szüléskor. A ctg-t is õ csinálja most már. Ennyit megérdemel, többet is megérdemelne, de ennyit tudok adni.

Én 30ezret szeretnék adni a Jánosban. Szerinted? Ennyi a tarifa, úgy tudom, és én õt hívom, ha indulás van, hogy hamarabb odaérjen, mint én szüléskor. A ctg-t is õ csinálja most már. Ennyit megérdemel, többet is megérdemelne, de ennyit tudok adni.
Én is megkérdeztem több ismerõsömet ( más-más helyeken) Õk azt mondták, hogy 10.000.-Ft-ot adnak. Persze akinek van rá több...
Fogadottról van szó, ne feledjük...
Én is két ezret adok ha kijön.Rendelésen semmit, minek?(XXIII.ker)
Én 3000.-et adtam annó… Viszont engem meg az érdekelne, hol talál az ember olyan orvost, aki hajlandó kijönni? Mert nálunk mindig azt mondják, menjünk be (a régi, jó fej dokink, aki kijött, sajnos meghalt közben) a rendelõbe…
Én csak egy ezrest szoktam. XV. kerületi. Nekünk még csak nem is körzeti, mert az utca másik oldala az övé. Ennek ellenére ha hívom simán kijön. Még nagyon indok sem kell, hogy miért.
2ezret szoktak felénk adni (19. ker). Persze hallottam, már, h van, aki többet, de olyat is, hogy kevesebbet. A rendelésen sosem adok neki


Budapesten mennyi adomány illik adni keresztelőkor a papnak?

Legjobb válasz: Szia! Mi Fóton kereszteltük, 4 keresztszülõ volt és összesen 10 000Ft-ot adtak.A pap annyit mondott hogy 5 000Ft a minimum.Remélem segítettem:)

Szia! Mi Fóton kereszteltük, 4 keresztszülõ volt és összesen 10 000Ft-ot adtak.A pap annyit mondott hogy 5 000Ft a minimum.Remélem segítettem:)
Kérdezz meg valakit ahol laktok. Èn is ezzel vagyok "bajba"mert dec 21.-én keresztelik majd a lányunkat...
Mi a XVI.ker-ben kereszteltettük aug.ban, és semmit nem kért a pap.Mivel részt kellett venni a misén, a perselybe dobtunk- személyenként500-1000 ft-ot-az adományt.
Elvileg nem kell adni a papnak semmit, ez nem "tarifás szolgáltatás". Ha szimpatikus nektek a pap, vagy ha mégis úgy érzitek, hogy szeretnétek valamit adni, de nem álltok úgy anyagilag, hogy pénzt adjatok, adjatok vmi ajándékot(bort, bonbont, stb.).

Mennyi pénzt szoktak adni fogadott orvosnak a szülés levezetéséért Budapesten? Ha szülésznő nem fogadott, akkor annak szoktak pénzt adni, ha igen mennyit?

Kérlek, ne azt írjátok, hogy a vizsgálati díj 10-szeresét, hanem konkrét összeget. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Én mindig annyit adok, amennyit gondolok. Nem szeretem a fix tarifákat, ezért nem is mentem olyan orvoshoz, aki így dolgozik. Mivel azt mondta rám bízza, így alkalmanként 500-et adtam neki, a szülésért meg 40 ezret. De ha nem lettem volna vele megelégedve, akkor nem kapott volna ennyit.

Én mindig annyit adok, amennyit gondolok. Nem szeretem a fix tarifákat, ezért nem is mentem olyan orvoshoz, aki így dolgozik. Mivel azt mondta rám bízza, így alkalmanként 500-et adtam neki, a szülésért meg 40 ezret. De ha nem lettem volna vele megelégedve, akkor nem kapott volna ennyit.
2008-ban alkalmanként 5ezer, szülés 50ezer(Bajcsy kórház)fogadott szülésznõ : szülés:25 ezer, Nst-re nem kért pénzt.
Elsõ vagyok, alkalmanként 5000-et adtam, nem 500-at:D
Elsõ szülés 2009. A magánrendelés 10ezer ft/alkalom. Szülésre azt mondta a doki, hogy amennyit gondolok. 50 ezret adtam, örült neki. Szüléssznõ nem volt fogadott, abban a kórházban nem is lehet. Nagyon meg voltam elégedve 20 ezret kapott. Júliusban fogok megint szülni, ugyanennyit gondoltam.
Pont egy éve mi úgy adtunk, hogy: A fogadott orvosnak (akinek nincs tarifája, mert egy normális orvos, tehát nem mond semmit elõre, ha adsz utólag, megköszöni, de ha nem adsz, akkor sincs semmi, de gondolom ha valaki felfogadja, és bejön hozzá a szülésre akár éjszaka, akkor nyilván illik honorálni) az anyasági támogatás összegét, ami azt hiszem 60e vagy 65e Ft volt, de ezt még megfejeltük 10e-vel, szóval úgy emlékszem végül 75-t adtunk, ill. karácsonykor jártam a 6. hónapban, akkor is vittem neki ajándékot, 10e+1bor és csokidesszert. Mi nagyon megkedveltük ezt az orvost, abszolút jó szívvel adtunk mindent. Szülésznõm nem volt fogadott, az ügyeletes kapott 10e Ft-t a végén, és szerintem nagyon örült neki. Vele is maximálisan meg voltunk elégedve.
Az én dokimnál 70000 ft a szülés(a sima és a császár is).Ez így volt 2008-ban is, és most is(õsszel szülök ismét).Nekem fogadott a szülésznõm is, Neki 30000 ft a tarifája.Ha nem lenne fogadott, de normálisan bánna velem, mindképpen adnék pénzt, kb. 20-25 ezret.Bp.-i vagyok én is.
terhesgondozás alkalmanként 12.000, szülésre 120.000et adtunk meg egy pálinkát.(kért programozott császár volt)
Terhesgondozás alk 10.000ft a rendelõjében, kb 7alkalom, a többiben a kórházban voltunk ahol rendel. Utolsó pillanatban lettem, császáros, amikor megkérdeztem hogy elvállal-e akkor mondta hogy amennyit gondolok. 50.000 adtam.

Budapesten (az Uzsoki kórházban fogok szülni) mennyi hálapénzt illik adni szülés után? Választott orvosom és szülésznőm van, de egyik sem mond összeget:- ( A terhesgondozásért mennyit szokás adni a kórházban (a dokinak nincs magánrendelése)?

Legjobb válasz: Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz

Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz
Bocsánat:) Szóval... ikreknél ez az összeg csökken.Szerintem ha nem mondanak összeget, akkor várd meg hogy alakul a szülés és ez alapján döntsd el mennyit érdemelnek.Remélem tudtam segíteni.Üdv: 6 hónapos ikrek anyukája
Semennyit nem "illik" adni. Az adódból már rég kifizetted. orvos
A kérdező hozzászólása: Kedves Ikrek Anyukája! Köszönöm szépen a hasznos infót! :-)) -- Kedves Orvos! Rosszul fejeztem ki magam, nem csupán azért akarok adni, mert "illik", hanem mert elégedett vagyok az orvosommal, és mert tudom, hogy a kórházi orvosok bére nincs arányban a munkájuk értékével. Amit TB címén fizetek, az valaki másnak a zsebébe vándorol.
Akkor majd ne felejts el a labororvost a radiologust az ápolókat meg az asszisztenseket mert õk is tehetnek róla , hogy meg vagy elégedve az nõgyógyászoddal.

Budapesti szülész orvosoknak mennyi hálapénzt szokás adni?

Szerintetek hogy kérdezzem meg a dokit hogy mennyiért vállalja a szülést? Igy kerek-perec kérdezzek rá? Ti hogy csináltátok?

Legjobb válasz: Én rákérdeztem, van olyan doki, aki kertel, van , aki rávágja mennyit szeretne. A Szent Imrében én 80 at adtam.

Én rákérdeztem, van olyan doki, aki kertel, van , aki rávágja mennyit szeretne. A Szent Imrében én 80 at adtam.
Igazad van, fogok szólni, hamár az elejétõl hozzá járok, nem szívesen szülnék mással, elégedett vagyok vele! Köszi!! :)
A 9. vagyok.Szerintem azért mondd neki alkalomadtán, hogy szeretnél Vele szülni.Én mindhárom terhességemkor, amikor felfogadtam a dokit megkérdeztem, hogy a kiírt idõpont elõtt és után 2 héttel nem tervez-e elutazni?Mert ha igen, akkor sajnos másik dokit kell keresnem...
8as vagyok Persze, hogy tudom a mobilszámát, még hétvégén vagy este is felvett, ha gondom volt. (Ilyen 1-1x fordult elõ). Hát nagyon remélem, hogy nem utazik el, de ez sajna akkor is elõfordulhat, ha valaki ténylegesen felkér egy orvost...sajnos sok ilyet is hallottam. De azért még bízom benne :) Remélem nem fogok csalódni...
Utolsó:azért ezt ne vedd készpénznek!A mobil számát tudod?Hogyan értesíted, ha megindul a szülés?Mert ha konkrétan nem kérted fel attól, hogy beírta a dátumot még elutazhat pl.
Én sem kértem fel, csak a 12.héten beírta a naptárjába a hivatalos dátumot, így gondolom egyértelmû, hogy nála szülök. Nála 8 a terhesgondozás, én 60ezret fogok adni, mondhatni az anyasági segély összegét kapja meg.
Az én orvosomnak ki volt írva a rendelõbe a tarifája, annyit is adtam neki, és számlát is kaptam.Tudom, ritka az ilyen korrekt orvos, sajnos.. Általában a rendelés 10x-ét szokták adni.
1 hónapja szültem a Szt. Istvánban, 70000 ft-ot kapott a doki(ennyi a tarifája, 2008-ban is ennyi volt).Én konkrétan rákérdeztem(most is), hogy mennyiért vállalja a szülésem levezetését.Különben ezt orvosa válogatja.Ahogy beszélgettünk a többi kismamával a CTG alatt-persze ez is szóba került, hogy ki a dokija, mennyi a tarifája-50 és 100 ezer ft között mozgott.
Általában a magánrendelésen elkért díj 10x-esét szokták kérni, már akik kerek perec megmondják. Én megkérdeztem, így a tiszta... Megkérdeztem, hogy elõreláthatólag vállalni tud-e, mert azt tudtam, hogy elõre megmondja, ha arra az idõre esetleg el kell utaznia, stb, akkor nem is vállal. És hogy mennyiért... Nem kell szégyenlõsködni szerintem, nem olyan fajták :) Mi 120.000-et fizettünk. De amikor voltam a 6 hetes kontrollon, láttam, hogy emelte a tarifát, 14.000-re, úgyhogy a következõ borsosabb lesz :) Egyébként ez Bp-i viszonylatban sajnos már csak egy átlag ár... :(
Enyém nem mondta magától, nem is kérdeztem, sõt fel sem kértem kifejezetten a szülésre, hanem saját magától beírta a naptárába a kiírásom napját, 30.000-et kapott, de elõtte vagy 100.000-et a terhesgondozásért.
Az enyém kerek-perec megmondta a tarifát. 80-120.000ft, mennyire vagyok vele elégedett. Én a Dél-pestiben szültem, de végig magán rendelésre jártam. 100.000ft-ot adtunk neki, császáros voltam. Ha magától nem mondja nyugodtan kérdezz rá!
szintén Szent Imre, 90-et adtam, de úgy hallottam, hogy 60-120 körül szokott lenni a tarifa népszerûbb dokiknál
Én mindig is elleneztem a "hálapénzt", különösen, amikor a doki a kisujját sem hajlandó megmozdítani, az elõre átadott összeg nélkül. Mi magánrendelésre jártunk, soha nem volt szó ilyenrõl. A doki megadta a mobilszámát, bármikor hívhattuk (volt, hogy nyaraláson kapta el a feleségem), ha nem vette fel a telefont, visszahívott. Amikor panasza volt a feleségemnek, és pont a kórházban volt, soron kívül megvizsgálta. Amikor már kórházban feküdt a feleségem, minden nap ránézett, még hétvégén is bement csak miatta. Azülés után kapott egy vastag borítékot. Na, az tényleg hálapénz volt.

Budapesten Dr. Demjén László mennyit kér szülésért? Vagy mennyit szokás adni?

Legjobb válasz: Szia! Én tavaly szültem nála az ÁEK-ben, és mivel 10 éve járunk hozzá, így 50-et adtunk neki. Most úgy néz ki, hogy megint nála fogok szülni :))) Remélem vállal! Nagyon szeretjük a dr. urat, egy maximálisan jó orvos!!! Te mikor szülsz nála? Mikorra vagy kiírva?

Szia! Én tavaly szültem nála az ÁEK-ben, és mivel 10 éve járunk hozzá, így 50-et adtunk neki. Most úgy néz ki, hogy megint nála fogok szülni :) )) Remélem vállal! Nagyon szeretjük a dr. urat, egy maximálisan jó orvos!!! Te mikor szülsz nála? Mikorra vagy kiírva?
A kérdező hozzászólása: Szia!Én november közepe felé.Elsõ baba lesz.Eddig minden oké az orvossal panaszom nincs, de azért gondoltam megkérdezem ha szülök milyen lesz:) .És simán szültél?
A kérdező hozzászólása: Amúgy meg bútorozott, de nincs tv a szobában.
A kérdező hozzászólása: Jah, elírtam, 1+2 félszobás a lakás!
nézz utána ingatlanos oldalakon a környékbeli áraknak.
na, a tv aztán létkérdés! :P ha van wifi a lakásban, szépen berendezett, jó állapotú, akkor 35öt kérnék rezsivel lakbérrel együtt. ha alkudozik a kedves jelölt, akkor is max 30ban állapodtok meg, ami már a rezsi fele, tehát tûrhetõ a biznisz. ismim hasonló kondíciókkal 35ért adja ki a félszobákat Kispesten. bejön neki 70 egy hónapban, abból bõven megvan a lakásfenntartás, cserébe 2 idegen bulát kerülget a saját lakásában, de legalább marad pénze a lakáson kívül (is) szórakozni :)

Ha felakarok adni pl budapestre egyik barátomnak egy levelet, mennyi a költsége?

Erre lennék kincsi,köszönöm :)

Legjobb válasz: Ha szabvány méretû, akkor 105 forint, ha nem, akkor 140 forint. Ha 50 grammnál nehezebb, akkor kicsir drágább

Ha szabvány méretû, akkor 105 forint, ha nem, akkor 140 forint. Ha 50 grammnál nehezebb, akkor kicsir drágább


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!