Találatok a következő kifejezésre: Budapesten hol kapni (740 db)

Budapesten hol kapni hétvégén tüzifát?

Nem kell túl nagy mennyiség. Obiban azért jó drága, esetleg konkrét tüzép címet ha tudtok adni, megköszönném

Legjobb válasz: hétvégén nincs tüzép nyitva. benzinkutat mondanáém, de az drágább mint az obi

hétvégén nincs tüzép nyitva. benzinkutat mondanáém, de az drágább mint az obi

Budapesten hol kapni olcsón kiegészítőket (öv, filbevaló, karkötő)? Pontos címet kb. légyszi!

Legjobb válasz: Ázsia centerben(XV.ker. Szentmihályi u.167-169.)

Ázsia centerben(XV.ker. Szentmihályi u.167-169.)
köszi :D

Rendes PIZZA Budapesten. Hol lehet jó Pizzát kapni Budapesten?

Nem az általános, agyonrakott, nagyipari pizzaszószos, "pizzamozarellás", melegszendvics vagy kenyérlángos szerű, élesztőízű, hideg sütőben sütött pizzára gondolok. Hanem PIZZÁRA. Amit 450 fokon, vagy felette 1-1.5 perc alatt sütnek ki, rendes alapanyagokból. Tehát: IlTreno, Don Pepe és társait sajnos nem tudom válasznak elfogadni... szóval, jó pizza Budapesten, hol?

Legjobb válasz: Megértem a problémád, de Budapesten ilyen nincs. Talán még a Vapiano ehetõ. Olaszországban nagyon sok jó helyet tudok.

Megértem a problémád, de Budapesten ilyen nincs. Talán még a Vapiano ehetõ. Olaszországban nagyon sok jó helyet tudok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, letesztelem! Biztató, hogy nem "margaréta" a margherita és nincs hawaii sem songoku:)
A kérdező hozzászólása: Nem házhozszállítós, az eleve ront a minõségen. Rendes helybenfogyasztós, éttermes. Pénz nem számít. Nézem a javaslataidat, amiket nagyon köszönök!
Tényleg, a Trattoria is elég jó.
Szia :) Oké, hogy nem pizzéria ezért ne haragudj, viszont egy nagyon jó kajálda. Hamburger, gyros, saláta tálak, egytõl egyig mind nagyon finom. :)
Ferencvárosban, a Viola utcában asszem van egy olyan hogy La Palma....Az rohadt finom :D

Budapesten hol lehet mogyoróvajkrémet kapni?

Leírom, hogy megelőzzem azt, ami 99%-ban megtörténik: A Nutella nem mogyoróvajkrém. Csak sima mogyorókrém, aminek kizárólag csokiíze van. Én viszont mogyoróvajkrémet keresek. Kábé olyan színű, mint a mustár. Valahol olvastam, hogy Auchan nemzetközi részlegénél lehet kapni, de ha megfeszültem se találtam olyat, ahol nemzetközi cuccokat árultak. Akkor hol lehet kapni? Vagy lehet, hogy sansztalan?

Legjobb válasz: Igaz, hogy nem Budapesten élek, hanem egy vidéki megyeszékhelyen, de nálunk szinte minden nagyobb szuper- vagy hipermarketben kapható (Auchan nincs). Szóval valószínûleg Budapesten is van. Én is nagyon szeretem a különleges állaga és a sós íze miatt.

Lidl Metro Cora Én itt találkoztam már velük, de az nem ugyan az amit kint lehet kapni :( Talán itt (de nem tudom) érdemes érdeklõdni. http://www.culinaris.hu/kinalat/kinalat.html VAGY NOVESTATE, UNGARN Timar u. 25 1034 Budapest Telefon: 0036 30 5039574 Sok sikert!
Igaz, hogy nem Budapesten élek, hanem egy vidéki megyeszékhelyen, de nálunk szinte minden nagyobb szuper- vagy hipermarketben kapható (Auchan nincs). Szóval valószínûleg Budapesten is van. Én is nagyon szeretem a különleges állaga és a sós íze miatt.
Igen, a Lidl-ben szokott lenni, reklámozni is szokták.
Ezt a terméket én is keresem, de sem a Tesco-ban, sem az Interspar-ban nem láttam. :(
A Culinarisban lehet kapni!
Tescoban is van a nemzetközi konyha polcokon. A Lidl-ben meg akkor lehet ilyet venni amikor ott meg amerikai hetek vannak. Két félét is szoktak árulni. De otthon saját magadnak is megtudod csinálni.
A LIDL-ben szokott lenni.De miért nem csinálsz te magad? fogod sós földimogyorót és berakod az aprítógépbe , teszel hozzá egy 2 evõkanál étolajat , kis porcukrot és bekapcsolod a gépet.
Most is amerikai hét van a Lidl-ben, úgyhogy vettem is. Amúgy ezt mire lehet használni? Palacsintába?
Csütörtöktõl az utánalévõ hét csütörtökéig tart ez az amerikai hét, de általában ezeket a termékeket nagyon gyorsan elszokták kapkodni, szóval ha lesz is akkor már kevés lesz belõle addigra vagy hiányos lesz. De szokott lenni olyan is, hogy megmarad áru és olyankor még utána szokott lenni kitéve belõle.
Valaki megtudná mondani, meddig tart most a Lidl-ben az amerikai hét? Ha jövõ szombaton megyek, akkor még lesz?
Utolsó vagyok. Ma voltam a Lidl-ben és külön pult van az Amcsi cuccoknak, a pult felett a plafonra kirakva egy hatalmas amcsi zászlós tábla. Ott kétféle mogyivaj is van: mogyidarabos és natúr. :-)
A legegyszerûbb az lenne, hogy mikor már ott vagy személyesen az üzletben, egyszerûen segítséget kérsz egy eladótól vagy árufeltöltõtõl... Én vettem már mogyoróvajat a Lidl-ben is (amcsi héten) és Auchan-ban is. A Lidl-ben a lekvároknál volt a mogyoróvaj, az Auchan-ban pedig a nutelláknál, nagyon pontosan pedig egy fél kg-os fehér dobozos "hamis" nutella mellett volt a mogyivaj az Auchan-ban. De a legegyszerûbb tényleg az lenne, ha nem egyedül kóvályognál elveszetten, hanem segítséget kérnél. :-)
Mától van a Lidliben az Amerikai hét és két féle mogyorókrémet is vehetsz. :)
Hát most nem tudom neked pontosan megmondani, hogy hol van, de van a budaörsi tescoban nemzetközi részleg, mert szoktam onnan vásárolni :) kérdezz meg egy eladót, majd segítenek neked :)
A kérdező hozzászólása: Most emiatt nem akarok új kérdést kiírni, de 2 dolog jutott az eszembe: A Teszkóban és Auchanban hol van a nemzetközi részleg? Ugyanis én elég sokszor járok Budaörsre, de még nem találkoztam ilyennel. Pedig legutóbb direkt kerestem. A másik, hogy a Lidl-ben mennyire "szezonális" termék? Múltkor az amerikai hét miatt kimentem, de minden volt, csak mogyoróvaj nem. Azóta pedig nemhogy mogyoróvajat, de a többi amcsi cuccot sem találom. Jelenleg van olyan Lidl, ahol még tartanak?
Tescoban, bioboltokban. Egyébként nem mogyoróvajkrém, hanem csak simán mogyoróvaj.
16-os. A palacsintához szerintem nem illik, mert sós. mi kenyérre kenve szoktuk enni.

Budapesten hol lehet füstölt sót kapni? Hol a legolcsóbb?

Legjobb válasz: http://www.culinaris.hu/ itt lehet kapni, de az árát nem tudom sajnos

http://www.culinaris.hu/ itt lehet kapni, de az árát nem tudom sajnos

5gos nutellánál van nagyobb? és ha igen budapesten hol lehet kapni?

:))

Legjobb válasz: Igen. Jelenleg minden kapható kiszerelés meghaladja az 5 g-ot. Budapesten ezek bármelyik boltban kaphatóak.

Igen. Jelenleg minden kapható kiszerelés meghaladja az 5 g-ot. Budapesten ezek bármelyik boltban kaphatóak.
Genfi reptér duty free shopjában láttam 5 kg-osat, az 100× nagyobb, mint az 5 grammos
*1000× már gépelni se tudok...
A kérdező hozzászólása: jézusooom:DDDD elírtam 5kgosat akartam bocsánat:(
Cukkolás level 100 humorérzék level -100 XD

Budapesten jó minőségű turkáló merre található? Illetve Budapesten hol lehet kapni turiban lakástextilt?

Legjobb válasz: Háda, itt egy cikk a legjobb turikról: http://welovebudapest.com/hu/uzletek-szolgaltatasok/cikkek/2.. remélem segítettem :)

Háda, itt egy cikk a legjobb turikról: http://welovebudapest.com/hu/uzletek-szolgaltatasok/cikkek/2.. remélem segítettem :)

Baby Fine pelust Budapesten hol lehet kapni? Vagy interneten lehet rendelni?

Legjobb válasz: Sziasztok ! Én ugyan nem Budapesti lakos vagyok , de talán tudok segíteni . Link : http://babyfun.axiomarket.hu/ kormi69

Sziasztok ! Én ugyan nem Budapesti lakos vagyok , de talán tudok segíteni . Link : http://babyfun.axiomarket.hu/ kormi69

Budapesten hol lehet ilyen harisnyát kapni?

http://www.funnylegs.de/4391/Bedruckte-Strumpfhose-dark-Flow..

Legjobb válasz: :OOO pontosan ilyen leggingst vettem pár hete egy angol turkálóban:o szal sztem budapesten sehol:s

:OOO pontosan ilyen leggingst vettem pár hete egy angol turkálóban:o szal sztem budapesten sehol:s
h&m-ben láttam virágos harisnyát világos színûben, arra nem emlékszem fekete volt-e :S

Muszlimok, zsidók! Budapesten hol lehet halal/kóser húst kapni? Mi a különbség köztük? A halal állatok mennyire tiszta életet élnek, illetve mennyire szenvednek haláluk elõtt?

Azt tudom, hogy a zsinagóga környékén van egy kóser bolt, de mást nem, jó lenne valamilyen lista róluk.

Legjobb válasz:
Itt, a gyakori kérdésekben van már korábban választ, csak a keresõt kell használni, tessék, de biztos van máshol is: Hentes: XIII. Visegrádi u. 16., Rosenberg György, tel: (++36-1) 320-4454 VII. Dob u. 35., Róna Imre, tel. (++36-1) 344-5165 Tej, túró, tejföl, margarin: VII. Dob utca 35. Pékség: Cari mama Pizzériája (tejes pizza, kenyér, barchesz és parve pékáruk, tejáru) VII. Kazinczy u. 28. Nyitvatartás: hétfõ-csütörtök 8-19, péntek 8-12, szombat (télen) 19-21, vasárnap 9-15 Tel: (++36-1) 342-0231 Borkimérés: VII. Klauzál tér 16., (++36-1) 322-6898 (nyitva péntek délben) Palackozott kóser bor a nagyobb áruházakban (Kaiser's, Rotschild, Metro, G-Roby, stb.) kapható. Kóser élelmiszerbolt: Kóser Élelmiszerbolt XIII. Budapest Dob u. 16. Tel: (++36-70)632-2771 e-mail: [email protected] Élelmiszerboltok, ahol gyakran árulnak kóser termékeket is: Ázsia: Vámháztéri piac pincéjében. H: 6-17, K-P: 6-18. Éttermek: Hanna: VII. Dob u.35., tel: (++36-1) 342-1072; itt lehet kapni süteményeket, savanyúságot megrendelésre. Az étterem húsos, az itt vásárolt élelmiszereket húsos edényekbol kell megenni. Salamon glatt kosher étterem: 1072 Budapest, VII. Nagydiófa u. 27., tel: (++36-1) 413-1487, 413-1488, mobil: (++36-30) 743-6938, (++36-20) 966-6160, E-mail: [email protected], Web: www.kosherrestaurant.hu. Kinor David: VII. Dohány u. 10., tel: (++36-1) 413-7304 [email protected], Szálloda: King's Hotel: VII. Nagydiófa u. 25-27., tel: (++36-1) 352-7675, ([email protected]). Mikve: VII. Kazinczy u. 16., tel: (++36-1) 351-0524

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Itt, a gyakori kérdésekben van már korábban választ, csak a keresõt kell használni, tessék, de biztos van máshol is: Hentes: XIII. Visegrádi u. 16., Rosenberg György, tel: (++36-1) 320-4454 VII. Dob u. 35., Róna Imre, tel. (++36-1) 344-5165 Tej, túró, tejföl, margarin: VII. Dob utca 35. Pékség: Cari mama Pizzériája (tejes pizza, kenyér, barchesz és parve pékáruk, tejáru) VII. Kazinczy u. 28. Nyitvatartás: hétfõ-csütörtök 8-19, péntek 8-12, szombat (télen) 19-21, vasárnap 9-15 Tel: (++36-1) 342-0231 Borkimérés: VII. Klauzál tér 16., (++36-1) 322-6898 (nyitva péntek délben) Palackozott kóser bor a nagyobb áruházakban (Kaiser's, Rotschild, Metro, G-Roby, stb.) kapható. Kóser élelmiszerbolt: Kóser Élelmiszerbolt XIII. Budapest Dob u. 16. Tel: (++36-70)632-2771 e-mail: [email protected] Élelmiszerboltok, ahol gyakran árulnak kóser termékeket is: Ázsia: Vámháztéri piac pincéjében. H: 6-17, K-P: 6-18. Éttermek: Hanna: VII. Dob u.35., tel: (++36-1) 342-1072; itt lehet kapni süteményeket, savanyúságot megrendelésre. Az étterem húsos, az itt vásárolt élelmiszereket húsos edényekbol kell megenni. Salamon glatt kosher étterem: 1072 Budapest, VII. Nagydiófa u. 27., tel: (++36-1) 413-1487, 413-1488, mobil: (++36-30) 743-6938, (++36-20) 966-6160, E-mail: [email protected], Web: http://www.kosherrestaurant.hu. Kinor David: VII. Dohány u. 10., tel: (++36-1) 413-7304 [email protected], Szálloda: King's Hotel: VII. Nagydiófa u. 25-27., tel: (++36-1) 352-7675, ([email protected]). Mikve: VII. Kazinczy u. 16., tel: (++36-1) 351-0524
"halal/kosher" olyan nincsen!! vagy halal-(es az nekunk zsidoknak taref) vagy kosher-(amit ehet egy moslim aki halalt eszik csak) a halal es a kosher ket teljesen kulombozo dolog, ritualis vagas!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de ezt tudom, ez nekem teljesen lényegtelen, az érdekel, hogy maga a rituális vágás lehetõleg szenvedésmentes legyen az állatnak, illetve az állat, mint leendõ étel tiszta legyen.
A kérdező hozzászólása: Természetesen itt a tisztaságot most elvonatkoztatom a vallási felfogásoktól fizikális és etikai értelemben gondolom.
A kóser vágás szenvedésmentes legyen az állatnak, amennyire ez egyáltalán lehetséges. Ennek érdekében a késnek annyira élesnek kell lennie, amennyire csak lehetséges, a rabbinak jogában áll ezt ellenõrizni. Amikor a sajhet ( metszõ ) vág, nem szabad "nyomnia" a kést, hanem húzni kell, mert így érzi kevésbé az állat. Ha csak egy kicsit is megnyomja, már tréfli. Persze, ez kívûlrõl nem ellenõrizhetõ, csak a sajhet érzi, azonban kisebb nyomokból néha felfedezhetõ és aki tanulóideje alatt gyanús, hogy ilyet csinált, azt nem avatják fel. Más kérdés, hogy ha nem sikerült, attól az állat már le van vágva, annak a húsa azonban nem kerül a kóser boltba. ( Eladják a nem zsidóknak, mert csak rituális szempontból nem felel meg - rituális szempont az is, hogy az állat ne szenvedjen. ) ++++++ # 1 -hez: Róna Imre tudtommal évekkel ezelõtt nyudíjba ment, a többi adat jó. ( Remélem ) megbízható címlista: [link] ( A Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség oldaláról ( a MAZSIHISZ honlapján belül ) További forrás ( asszem ) a [link] -on , bár, lehet, ott sincs újabb, mert ezidõ szerint - tudtommal - a linken felsorolt intézmények kósersági felügyeletét is õk látják el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az információt. Még arra vagyok kíváncsi, hogy ezek a kóser vágott állatok hogyan élik az életüket? Úgy értem, milyen környezetben élnek, hogyan bánnak velük, mit esznek? Magyarul lehet ez bármilyen felvásárolt állat, vagy csak zsidó család által nevelkedett és táplált?
A kérdező hozzászólása: Illetve még arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan bánnak a halakkal? Létezik olyan, hogy kóser bánásmód a vízi állatokkal szemben? Ilyen esetre mik az útmutatások?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!