Találatok a következő kifejezésre: Budapesten a hogyan lehet (120 db)

A Szomszédok c. teleregény forgatási helyszíneit akarjuk meglátogatni a barátaimmal. Ki tudná megmondani h hol van helyileg János (az erdész) erdészháza Budapesten, és hogyan lehet odatalálni?

Eddigi nyomozásom eredménye (ami persze nem 100%-os): Bp. II. ker Szépjuhászné (Nagy-Hárs hegy környéke)

Legjobb válasz: A lakótelepi részeket a XI-ik kerületi Gazdagréti lakótelepen vették fel.

A lakótelepi részeket a XI-ik kerületi Gazdagréti lakótelepen vették fel.
A filmbeli Lantos utca valójában Csíki hegyek urtca
A kérdező hozzászólása: Igen köszi, ezt eddig is tudtam, de nem ez volt a kérdés.

Hogy lehet, hogy a háborúk után 2-3 év alatt helyreállították a teljes infrastruktúrát? Pld Budapesten már a II. Világháború után pár évvel.

Mostanában -- békeidõben -- többnyire egyetlen híd megépítése, vagy egyetlen kötött pályás jármû beüzemelése is hosszú évekbe telik. Általában pénzügyi gondokra hivatkoznak, meg az aktuálisan ellenzéki politika hibáira. Nem hogy egy metrót megépíteni 10 év, de még a fontosabb közutak is sokszor katasztrofális állapotokat mutatnak, stb...

Legjobb válasz:
Azért ez nem így volt. Nem volt lényegében helyreállítva, csak bizonyos részek. Budapesten ma is vannak II. világháborús belövések nyomai épületeken. A romok egy része még a 50-es évek közepére sem volt eltakarítva, az Erzsébet-híd csak a 60-as években épült újjá. Kapacitás viszont a lelkesedésbõl és önzetlenségbõl volt, amihez persze hozzájárult 48 után a hatalom terrora is. A jövedelmeket éppen csak a megélhetési minimum felett tartották, úgyhogy a megtermelt érték jó része ment kifelé hadisarc formájában, ami meg maradt az mehetett újjáépítésre. Olyan, hogy luxus, az gyakorlatilag nem volt, mesterségesen nyomott kínálat mellett fel sem merült a fogyasztási igény. Talán nem túlzás azt állítani, hogy az ötvenes évek közepéig a családok zömében a háború elõtti lakásfelszerelési cikkek maradtak meg. Az 50-es évek közepén a jéggel üzemelõ hûtõszekrények még használatban voltak nyaranta, mosógép nemigen volt (nagymosás kádban vagy teknõben). A teherszállítás igen jelentõs része lovaskocsikkal történt Budapesten is !!, személygépkocsi csak egészen kiváltságos helyzetben levõknél.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azért ez nem így volt. Nem volt lényegében helyreállítva, csak bizonyos részek. Budapesten ma is vannak II. világháborús belövések nyomai épületeken. A romok egy része még a 50-es évek közepére sem volt eltakarítva, az Erzsébet-híd csak a 60-as években épült újjá. Kapacitás viszont a lelkesedésbõl és önzetlenségbõl volt, amihez persze hozzájárult 48 után a hatalom terrora is. A jövedelmeket éppen csak a megélhetési minimum felett tartották, úgyhogy a megtermelt érték jó része ment kifelé hadisarc formájában, ami meg maradt az mehetett újjáépítésre. Olyan, hogy luxus, az gyakorlatilag nem volt, mesterségesen nyomott kínálat mellett fel sem merült a fogyasztási igény. Talán nem túlzás azt állítani, hogy az ötvenes évek közepéig a családok zömében a háború elõtti lakásfelszerelési cikkek maradtak meg. Az 50-es évek közepén a jéggel üzemelõ hûtõszekrények még használatban voltak nyaranta, mosógép nemigen volt (nagymosás kádban vagy teknõben). A teherszállítás igen jelentõs része lovaskocsikkal történt Budapesten is !!, személygépkocsi csak egészen kiváltságos helyzetben levõknél.
A kérdező hozzászólása: A magán épületek még romokban álltak, de a középületek, hivatalok már álltak, voltak hidak (nem mind, de egy pár)és volt villamos. De az érdekes ebben éppen az, hogy a minimális megélhetési szinten, jegyrendszerre kiporciózott ételbõl éppen csak éhen nem haló emberek, akiknek majdnem semmijük se volt, és az újjáépítési munkáért sem kaptak sokat, mégis motiváltnak érezték magukat az építkezésben. Csak arra tudok gondolni, hogy a háborúhoz képest minden nyomos csak jobb volt, és jobban bíztak a beköszöntõ béke eljövõ éveiben, mint mondjuk amennyire ma bízunk a lehetséges fejlõdésben, javulásban. Mindazonáltal, a legtöbben még frissen gyászolták a nemrég elveszített fiaikat, férjeiket, családtagjaikat... A magán javakat illetõen létminimumtól még sokáig nem lett többjük... Mai fejjel azt gondolná az ember, hogy a fenének lenne kedve, ilyen körülmények között középületeket, utakat romtalanítani, újjáépíteni, közösségi közlekedést újra beindítani.
A kérdező hozzászólása: *nyomos = nyomor
Nem volt közbeszerzés, nem volt gond a munkaerõ, stb.
A kérdező hozzászólása: Csak nemrég hallottam a Kossuth hídról. Pontosabban egy képet is láttam róla. Az Országház déli oldaláról indult ki. Gyenge konstrukció volt, 10 évre tervezték, és kb az 50-es évek vége felé elbontották. "Sürgõsségi" megoldásként áthidalta a kezdeti logisztikai nehézségeket.
sok baross utca van budapesten:D
De csak egy van a körút sarkánál! A 4-6-os villamossal mehetsz oda a Nyugati pályaudvartól, vagy a Blaha Lujza téri vagy a Ferenc körút metrómegállótól attól függõen, merrõl jössz. Baross utca a megálló neve.


A budapesti Allee bevásárlóközpontba hogyan lehet eljutni vecsésrõl viszonylag (a budapesti utazás drága) olcsón eljutni?

Legjobb válasz: Kobanya-Kispestnel felszallsz a M3 metrora es leszallsz a Corvinnal. Onnan a 6-os villamossal a Moricz Zsigmond korterig es ott vagy, gyalog 3 perc. Ez ket vonaljegy (de csak csendben, zarojelben mondom, hogy a villamoson nem nagyon jar ellenor).

Kobanya-Kispestnel felszallsz a M3 metrora es leszallsz a Corvinnal. Onnan a 6-os villamossal a Moricz Zsigmond korterig es ott vagy, gyalog 3 perc. Ez ket vonaljegy (de csak csendben, zarojelben mondom, hogy a villamoson nem nagyon jar ellenor).
Vonattal nyugati, onnan 4es villamossal végig. Ott tesz le az allee elõtt.

Budapesten a Deák-tértõl mennyire messze található az Árkád? Hogy lehet eljutni onnan oda?

Úgy általában mi a budapestiek véleménye az Árkádról? Mennyire jó áruház? parkolóhely, ilyesmi..?

Legjobb válasz: Viszonylag messze van, de metróval 10-15 perc alatt oda lehet érni (2-es metró Örsig). Jónak jó, van választék, fõleg most hogy bõvült. Parkolóhely szokott lenni.

Viszonylag messze van, de metróval 10-15 perc alatt oda lehet érni (2-es metró Örsig). Jónak jó, van választék, fõleg most hogy bõvült. Parkolóhely szokott lenni.
Parkolója alapvetõen fizetõs (talán bizonyos idõszakra vagy idõtartamra nem), de tágas, van hely. Viszont a Deákról sokkal célszerûbb metróval menni oda (M2 metró, Örs vezér tere) megközelíteni, mint autóval, tekintettel az alapból kialakuló dugóra, amit nehezít még a Százlábú híd és az 1-es villamos felújítása is.
Deák téren felszállsz a 3-as metróra, majd elmész egészen az Ecseri útig, ott pedig a 3-as villamossal elmész az Örs Vezér teréig. A parkolással nincs gond, tömegközlekedéssel is egyszerûen megközelíthetõ. Nagyon jó áruháznak tartom, széles a választék.
Elõzõ: minek szálljon át ha egyszer a Deákról a 2-es metró közvetlen odaviszi? Ráadásul a Deák-Ecseri ugyanannyi idõ mint a Deák-Örs, a villamospályát meg most újítják föl, szóval még buszozni is kéne közben. Ha nem ismered a pesti közlekedést akkor ne irogass ilyen hasbaakasztó hülyeségeket.
Ingyenes az Aréna parkolója. http://www.arenaplaza.hu/info/ " Parkolás Az Arena Plaza kétszintes, 2.800 férõhelyes parkolója jelenleg Budapest legynagyobb parkolóháza, melyben a parkolás a hét minden napján INGYENES. A parkolóházban a KRESZ szabályai érvényesek. A parkoló nem õrzött. További információért, kérjük, olvassák el figyelmesen a bejáratokra ragasztott Parkolási Szabályzatot."
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Árkádnak van egy komoly hiányossága: a mosdó. Ha jól veszem észre, már csak egy mosdója van, ami ekkora vásárlótömegre kevés. Nekem a legalsó szinten lévõ étkezési lehetõségek elég szûkösnek tûnnek. Pár éve még ettünk ott, ha arra jártunk, ma esélyesnek sem tartok ott egy gyors vacsorát (a minõség is romlott). Mások szerintem nem ezt gondolják, mert sok az ülõhely, de ritkán lehet üres asztalokat találni. Van néhány bolt, ahol udvariatlan lett a kiszolgálás és ezért nem megyünk akkor sem, ha nagyon kényelmes lenne. Azt gondolom az Árkádról, hogy egy közepes bevásárlóközpont, vannak jobbak és igényesebbek. Arra a környékre szerintem nagyon kellett egy ilyen (mi is többször betévedünk), de nem nõtt a szívemhez. Ha rossz vagy gyenge hely lenne, nem mennénk be. Sok múlik azon, hogy mit szeretnél ott csinálni.

Miencraftot hogyan lehet eredetiben meg szerezni? Mert bánkártyával rendelni nem tudok rendelni és budapesten belül a IV. Kerület környékén lehet-e pl 576?

Legjobb válasz: A minecradtot nem árulják boltban csak itt lehet megvenni www.minecraft.net és bankártyával paypallal hasonlókkal.

A minecradtot nem árulják boltban csak itt lehet megvenni http://www.minecraft.net és bankártyával paypallal hasonlókkal.
Nem, sajnos, csak kártyával lehet.
Meg lehet boltban venni a Minecraftot, de magyarországon még nem :) Csak "rendelni" lehet egy felhasználóra: http://www.minecraft.net
Inkább olyan kérdést irjál szerintem h ki adja el nekem a minecraft felhaszbnálóját? Biztos van valaki aki már megunta és nem kell neki már!

Hogy lehet az, hogy a Grand Budapest Hotel címû film sok turistát hozott ide Budapestre?

Pedig akad bõven olyan filmcím, amin a városok, területek neve szerepel. Pl. Köszöntjük Szarajevóban!, Augusztus Oklahomában, Hotel Transylvania (vagyis Hotel Erdély), stb. (Igaz, az utóbbi egy animációs film :D)

Legjobb válasz: Mire alapozod az állításodat??????

Mire alapozod az állításodat??????
Ezt nem tudom honnan szedted. Másrészt a Grand Budapest hotel az Alpokban van.

Az éjjel nappal Budapestben (tudom, hogy csak meg van rendezve) miért úgy van minden beállítva, hogy mindig csak a jóképû pasinak lehet párja?

Ez a Marci, a Joe, meg a Kristóf stb mindig más csajjal szaladgálnak. Minden részben szinte más csajjal smárolnak. Már ha azt látom, hogy beszélgetnek egy csajjal, akkor tuti, hogy két rész múlva már smárolni fognak azzal a csajjal vagy dugni. Aztán így is lesz. Pl van az a kis aranyos lány, az a Fanni vagy Panni, aki Anikó és Marci mellett dolgozott abban a szalonban. Olyan aranyosnak tûnik. De már látom, hogy a következõ részben a Marcival fog smárolni. Ez olyan, hogy azt sujkolják az emberbe, hogy a rendes, aranyos, bájos lányok is hamar ágyba bújnak a csalfa, menõ, jóképû srácokkal.

Legjobb válasz: Pont azért, mert meg van rendezve?

Pont azért, mert meg van rendezve?
Azért mert így van, Ha jó nõnek vagy jó pasinak születtél, akkor válogathatsz. ha a másik oldalt erõsíted, akkor maradnak a morzsák.
A kérdező hozzászólása: Lallernél tudom tényleg meg van rendezve, mert élõben ilyen nagy dumás, hülye gyereket nagyon csípnek a nõk. Ott tuti mindig más csajt fektet meg, csak a sorozatban van beállítva lúzernek.
A kérdező hozzászólása: lányokat...
A kérdező hozzászólása: Azért az okos, aranyos lányok többre taksálnám, hogy ilyen iszákos, partiarc srácoknak bedõljenek.
Mert a mai világban is pontosan így mûködik, aki jóképû azokkal még a kis aranyos lányok ahogy te fogalmazol is ágyba bújnak.Bizony ez így is van sajnos.Szánalmasnak tartom, de hát ez a világ ami ma van kicsit sem normális, szóval ne is várjunk tõle túl sokat.
De csak Lallernak van klipje! :->
A kérdező hozzászólása: Ritkán nézem, mert tudom, hogy agymosás. De néha belenézek és egy-két szereplõt ismerek, akik mindig más nõt szereznek meg. Ez meg úgy állítja be a nõket, hogy a kedves aranyos lányok is ezeknek a pasiknak a csapdájában köznek ki elõbb vagy utóbb.
Ezért kereskedelmi csatorna, nem a minõség hanem a mennyiségre mennek, minél többen nézzék azt a szennyet. Miért jön mindenki azzal a mûsorral, nem kell nézni és kész!!! És egyébként nem így van, ismerek egy átlagos vagy rosszabb srácot annak meg bombanõ a barátnõje!!!
Tudod te mennyivel többet kéne fizetni a csajoknak a szerepükért akkor? Nem olcsó a húspiac ám. :D
„Azért az okos, aranyos lányok többre taksálnám, hogy ilyen iszákos, partiarc srácoknak bedõljenek.” ne haragudj, de nem ismered a nõket. a nõkben a jóképû/rosszfiús/határozott/bunkó férfiak keltenek szexuális vágyat. igen, a mûvelt vagy tanult nõkben is és az aranyosnak tûnõ nõkben, hiába próbálja sok nõ úgy beállítani, mintha ez csak a plázacicáknál lenne így.ahogy egy ismerõsöm fogalmazatott: „még egy szûz csúnyácska lány is egy alfahímre vágyik”. Marci „csak” jóképû, Joe viszont tipikus rosszfiús alfahím, Kristóf meg bár buta, de õ is bunkó, önbizalommal teli és maga jóképû is, hiába tudja a legtöbb nõ, h h alkalmatlan komoly kapcsolatra, annyira vonzó nekik, h ágyba bújnak vele. ugye a nõknél egyébként sem épp a racionális gondolkodás a meghatározó, h finom legyek.
Honnan indulsz
A kérdező hozzászólása: Nekem csak a megállóhely neve kell.
Szentháromság tér 16, 16/A, 116
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!