Találatok a következő kifejezésre: Budapesten a hogyan lehet (111 db)

A Szomszédok c. teleregény forgatási helyszíneit akarjuk meglátogatni a barátaimmal. Ki tudná megmondani h hol van helyileg János (az erdész) erdészháza Budapesten, és hogyan lehet odatalálni?

Eddigi nyomozásom eredménye (ami persze nem 100%-os): Bp. II. ker Szépjuhászné (Nagy-Hárs hegy környéke)

Legjobb válasz: A lakótelepi részeket a XI-ik kerületi Gazdagréti lakótelepen vették fel.

A lakótelepi részeket a XI-ik kerületi Gazdagréti lakótelepen vették fel.
A filmbeli Lantos utca valójában Csíki hegyek urtca
A kérdező hozzászólása: Igen köszi, ezt eddig is tudtam, de nem ez volt a kérdés.

Hogy lehet, hogy a háborúk után 2-3 év alatt helyreállították a teljes infrastruktúrát? Pld Budapesten már a II. Világháború után pár évvel.

Mostanában -- békeidõben -- többnyire egyetlen híd megépítése, vagy egyetlen kötött pályás jármû beüzemelése is hosszú évekbe telik. Általában pénzügyi gondokra hivatkoznak, meg az aktuálisan ellenzéki politika hibáira. Nem hogy egy metrót megépíteni 10 év, de még a fontosabb közutak is sokszor katasztrofális állapotokat mutatnak, stb...

Legjobb válasz:
Azért ez nem így volt. Nem volt lényegében helyreállítva, csak bizonyos részek. Budapesten ma is vannak II. világháborús belövések nyomai épületeken. A romok egy része még a 50-es évek közepére sem volt eltakarítva, az Erzsébet-híd csak a 60-as években épült újjá. Kapacitás viszont a lelkesedésbõl és önzetlenségbõl volt, amihez persze hozzájárult 48 után a hatalom terrora is. A jövedelmeket éppen csak a megélhetési minimum felett tartották, úgyhogy a megtermelt érték jó része ment kifelé hadisarc formájában, ami meg maradt az mehetett újjáépítésre. Olyan, hogy luxus, az gyakorlatilag nem volt, mesterségesen nyomott kínálat mellett fel sem merült a fogyasztási igény. Talán nem túlzás azt állítani, hogy az ötvenes évek közepéig a családok zömében a háború elõtti lakásfelszerelési cikkek maradtak meg. Az 50-es évek közepén a jéggel üzemelõ hûtõszekrények még használatban voltak nyaranta, mosógép nemigen volt (nagymosás kádban vagy teknõben). A teherszállítás igen jelentõs része lovaskocsikkal történt Budapesten is !!, személygépkocsi csak egészen kiváltságos helyzetben levõknél.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azért ez nem így volt. Nem volt lényegében helyreállítva, csak bizonyos részek. Budapesten ma is vannak II. világháborús belövések nyomai épületeken. A romok egy része még a 50-es évek közepére sem volt eltakarítva, az Erzsébet-híd csak a 60-as években épült újjá. Kapacitás viszont a lelkesedésbõl és önzetlenségbõl volt, amihez persze hozzájárult 48 után a hatalom terrora is. A jövedelmeket éppen csak a megélhetési minimum felett tartották, úgyhogy a megtermelt érték jó része ment kifelé hadisarc formájában, ami meg maradt az mehetett újjáépítésre. Olyan, hogy luxus, az gyakorlatilag nem volt, mesterségesen nyomott kínálat mellett fel sem merült a fogyasztási igény. Talán nem túlzás azt állítani, hogy az ötvenes évek közepéig a családok zömében a háború elõtti lakásfelszerelési cikkek maradtak meg. Az 50-es évek közepén a jéggel üzemelõ hûtõszekrények még használatban voltak nyaranta, mosógép nemigen volt (nagymosás kádban vagy teknõben). A teherszállítás igen jelentõs része lovaskocsikkal történt Budapesten is !!, személygépkocsi csak egészen kiváltságos helyzetben levõknél.
A kérdező hozzászólása: A magán épületek még romokban álltak, de a középületek, hivatalok már álltak, voltak hidak (nem mind, de egy pár)és volt villamos. De az érdekes ebben éppen az, hogy a minimális megélhetési szinten, jegyrendszerre kiporciózott ételbõl éppen csak éhen nem haló emberek, akiknek majdnem semmijük se volt, és az újjáépítési munkáért sem kaptak sokat, mégis motiváltnak érezték magukat az építkezésben. Csak arra tudok gondolni, hogy a háborúhoz képest minden nyomos csak jobb volt, és jobban bíztak a beköszöntõ béke eljövõ éveiben, mint mondjuk amennyire ma bízunk a lehetséges fejlõdésben, javulásban. Mindazonáltal, a legtöbben még frissen gyászolták a nemrég elveszített fiaikat, férjeiket, családtagjaikat... A magán javakat illetõen létminimumtól még sokáig nem lett többjük... Mai fejjel azt gondolná az ember, hogy a fenének lenne kedve, ilyen körülmények között középületeket, utakat romtalanítani, újjáépíteni, közösségi közlekedést újra beindítani.
A kérdező hozzászólása: *nyomos = nyomor
Nem volt közbeszerzés, nem volt gond a munkaerõ, stb.
A kérdező hozzászólása: Csak nemrég hallottam a Kossuth hídról. Pontosabban egy képet is láttam róla. Az Országház déli oldaláról indult ki. Gyenge konstrukció volt, 10 évre tervezték, és kb az 50-es évek vége felé elbontották. "Sürgõsségi" megoldásként áthidalta a kezdeti logisztikai nehézségeket.
sok baross utca van budapesten:D
De csak egy van a körút sarkánál! A 4-6-os villamossal mehetsz oda a Nyugati pályaudvartól, vagy a Blaha Lujza téri vagy a Ferenc körút metrómegállótól attól függõen, merrõl jössz. Baross utca a megálló neve.


Miencraftot hogyan lehet eredetiben meg szerezni? Mert bánkártyával rendelni nem tudok rendelni és budapesten belül a IV. Kerület környékén lehet-e pl 576?

Legjobb válasz: A minecradtot nem árulják boltban csak itt lehet megvenni www.minecraft.net és bankártyával paypallal hasonlókkal.

A minecradtot nem árulják boltban csak itt lehet megvenni http://www.minecraft.net és bankártyával paypallal hasonlókkal.
Nem, sajnos, csak kártyával lehet.
Meg lehet boltban venni a Minecraftot, de magyarországon még nem :) Csak "rendelni" lehet egy felhasználóra: http://www.minecraft.net
Inkább olyan kérdést irjál szerintem h ki adja el nekem a minecraft felhaszbnálóját? Biztos van valaki aki már megunta és nem kell neki már!

Az éjjel nappal Budapestben (tudom, hogy csak meg van rendezve) miért úgy van minden beállítva, hogy mindig csak a jóképû pasinak lehet párja?

Ez a Marci, a Joe, meg a Kristóf stb mindig más csajjal szaladgálnak. Minden részben szinte más csajjal smárolnak. Már ha azt látom, hogy beszélgetnek egy csajjal, akkor tuti, hogy két rész múlva már smárolni fognak azzal a csajjal vagy dugni. Aztán így is lesz. Pl van az a kis aranyos lány, az a Fanni vagy Panni, aki Anikó és Marci mellett dolgozott abban a szalonban. Olyan aranyosnak tûnik. De már látom, hogy a következõ részben a Marcival fog smárolni. Ez olyan, hogy azt sujkolják az emberbe, hogy a rendes, aranyos, bájos lányok is hamar ágyba bújnak a csalfa, menõ, jóképû srácokkal.

Legjobb válasz: Pont azért, mert meg van rendezve?

Pont azért, mert meg van rendezve?
Azért mert így van, Ha jó nõnek vagy jó pasinak születtél, akkor válogathatsz. ha a másik oldalt erõsíted, akkor maradnak a morzsák.
A kérdező hozzászólása: Lallernél tudom tényleg meg van rendezve, mert élõben ilyen nagy dumás, hülye gyereket nagyon csípnek a nõk. Ott tuti mindig más csajt fektet meg, csak a sorozatban van beállítva lúzernek.
A kérdező hozzászólása: lányokat...
A kérdező hozzászólása: Azért az okos, aranyos lányok többre taksálnám, hogy ilyen iszákos, partiarc srácoknak bedõljenek.
Mert a mai világban is pontosan így mûködik, aki jóképû azokkal még a kis aranyos lányok ahogy te fogalmazol is ágyba bújnak.Bizony ez így is van sajnos.Szánalmasnak tartom, de hát ez a világ ami ma van kicsit sem normális, szóval ne is várjunk tõle túl sokat.
De csak Lallernak van klipje! :->
A kérdező hozzászólása: Ritkán nézem, mert tudom, hogy agymosás. De néha belenézek és egy-két szereplõt ismerek, akik mindig más nõt szereznek meg. Ez meg úgy állítja be a nõket, hogy a kedves aranyos lányok is ezeknek a pasiknak a csapdájában köznek ki elõbb vagy utóbb.
Ezért kereskedelmi csatorna, nem a minõség hanem a mennyiségre mennek, minél többen nézzék azt a szennyet. Miért jön mindenki azzal a mûsorral, nem kell nézni és kész!!! És egyébként nem így van, ismerek egy átlagos vagy rosszabb srácot annak meg bombanõ a barátnõje!!!
Tudod te mennyivel többet kéne fizetni a csajoknak a szerepükért akkor? Nem olcsó a húspiac ám. :D
„Azért az okos, aranyos lányok többre taksálnám, hogy ilyen iszákos, partiarc srácoknak bedõljenek.” ne haragudj, de nem ismered a nõket. a nõkben a jóképû/rosszfiús/határozott/bunkó férfiak keltenek szexuális vágyat. igen, a mûvelt vagy tanult nõkben is és az aranyosnak tûnõ nõkben, hiába próbálja sok nõ úgy beállítani, mintha ez csak a plázacicáknál lenne így.ahogy egy ismerõsöm fogalmazatott: „még egy szûz csúnyácska lány is egy alfahímre vágyik”. Marci „csak” jóképû, Joe viszont tipikus rosszfiús alfahím, Kristóf meg bár buta, de õ is bunkó, önbizalommal teli és maga jóképû is, hiába tudja a legtöbb nõ, h h alkalmatlan komoly kapcsolatra, annyira vonzó nekik, h ágyba bújnak vele. ugye a nõknél egyébként sem épp a racionális gondolkodás a meghatározó, h finom legyek.
Honnan indulsz
A kérdező hozzászólása: Nekem csak a megállóhely neve kell.
Szentháromság tér 16, 16/A, 116
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)

Hogy lehet olyan erős copfot készíteni, mint például az Éjjel-Nappal Budapestben a Zsófinak van?

Legjobb válasz: erõs copfot? hogy érted? ha lehet, linkelj már, milyen neki, nem nézem a sorozatot.

erõs copfot? hogy érted? ha lehet, linkelj már, milyen neki, nem nézem a sorozatot.
szerintem erõsen hátra van fésülve, és úgy összefogva. Plusz valószínû van rajta hajlakk, vagy hajhab vagy valami hasonló ami így lelapítja a kiálló hajszálait.

Love.hu-n hogyan lehet megtalálni a budapesti lányokat?

ettenetes keresö van azon az oldalon.engem nem érdekel, hogy lehet ideál szerint keresni, nekem az lenne a fontos, hogy adja be az összes 17-22 év közti bp-i lányt.tudom, hogy a 70%be se irja, hogy hol lakik, de akkor is 500 találat kicsit kevés egy 2millás városban.

Legjobb válasz: szerintem felesleges neked hamis képpel neten csajt keresgélni. "nembirnakacsajok"

szerintem felesleges neked hamis képpel neten csajt keresgélni. "nembirnakacsajok"
A kérdező hozzászólása: de most mégis mit csináljak, nem hiszem el, hogy csak tré csajok vannak a love.hun.nagyon kevés találatot ad ki, és az meg végképp felidegesit, hogy ha felhasználónév szerint akarok keresni, akkor sem ad ki mindenkit, csak akiket az ideál alapján ugy gondol.
Semmit nem tudsz rólam!ha nem vetted volna észre az egyetlen vagyok aki segíteni próbál neked!mellesleg igen hibernáltam magam, és miért?mert elég friss még a kapcsolatunk!és már bocs h vannak bennem kételyek, nem tudsz te semmit, csak magadat sajnálni!
A kérdező hozzászólása: jaj hát én már elsö randin megkértem, hogy ad öleljem át, és ugy üljünk a füben, hogy ne kelljen ezt is kurrrvátol kérnem.és megengedte! második randin meg igencsak fáztam és megkértem, hogy bujjunk össze, had melegitsük egymást.és ez is ment.csak azért nem kaptam le, mert cigizett elötte, és kicsit hogyismondjam....
Jó!ha dolgozol, beszélj a munkádról, vagy a suliról, mesélj történeteket, élményeket, kérdezd õt is, nem nehéz ez, van hobbija, micsoda? neked micsoda?zene, stb.. alap kérdések, de elindítják a beszélgetéseket, és ha még kicsit poénkodsz vele az már jó pont, nem kell ettõl úgy megijedni egy lány sem harap:) (csak ha te is akarod:P) Mi 1 hónapig csak msnen beszélgettünk, aztán jöttek a randik...Õ szeret beszélni és nekem ez tetszett, mert én is elég beszédes vagyok...mesélt a munkájáról, családról, élményekrõl, viccelõdünk, ugrattuk egymást ha elkezded az már úgy is alakul..
A kérdező hozzászólása: irjál privit, és akkor elküldöm neked, hogy melyik love.hu felhasználorol van szo.látom hibernáltad magad.amugy ez is optimizmus, ha összejössz valakivel, akkor miért nem törlöd a társkeresöröl magad? azt hiszed, hogy szükség lesz még rá? nem tudom érzed-e a savanyu viccet ebben?
A kérdező hozzászólása: sajnos most csak erröl tudok beszélni, mert 4 éve másbol sem állok ki, mint a sirásbol, elötte meg ugyancsak szegényes volt az életem, ugyhogy másképp igencsak unalmas ember lennék, de hát valamiröl beszélgetni kell.amugy már két 3 órás randin tul vagyok, és hát nem sokat ültem csendben a lány mellett.csakhát mivel semmi tapasztalatom nincs a társkapcsolatokban, igy azt se tudom mit akarok.ez a mostani lány valahogy nem elégiti ki minden igényemet, és én nem tudnék igy járni valakivel (mert ugye ehhez is tudás kell, hogy fenntartsd a dolgot ugy, hogy teljesen nem illetek össze)
mert így max megsajnálnak, de kapcsolatot nem akarnak majd veled
kösz a bókot("maradék"). Elárulom, nem mindenki azzal a céllal társkeresõzik, mint te, valaki a munkája miatt pl, nem tud eljárni gyakran szórakozni..pl mellesleg mondtam már neked, hogy míg magaddal nem leszel öszhangban, míg magadat nem fogadod el, addig mások sem fognak..Az a baj, h te így ismerkedsz, elmondod ezeket a csajoknak.. nem kéne!
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom, sajnos nekem nem megy a valoságban.lehet mert meg sem probálom, ja de megprobálom, csak kommunikácios képességeim annyira csekélyek, hogy sikitva menekül tölem minden lány, mert én nem tudok csak ugy csevegni.mikor már tul vagyunk a "bevezetö" megismerkedésen, onnantol már megy, de hát idáig ritkán jutok el.hiába mondja nekem minden nö, hogy jaj elég jol nézel ki ne aggodj, mégis én ugy vettem észre, hogy már csaka külsöm miatt is lekoppintanak.ja most amugy randizok egy lánnyal társkeresöröl, tudom, hogy 21 évesen ez gáz.de hát élöben mivel még tudatlan vagyok, ezért nem fogom megkapni azokat az infokat a lányokrol, mint amit társkeresön az adatlapjukon bárki elolvashat! ráadásul társkeresön nem kell kipuhatolozni, hogy akar-e valami kapcsolatot egyáltalán, már ugy lehet menni randira, hogy mindenki tudja mit akar a másik.hát annyi, hogy a társkeresön a "maradék" van, nem tul nagy erölködéssel tudtam találni nekem tetszö külsejü lányt, de hát a társaságában már nem tudok szárnyalni annyira.szal sztem tehát a valoságban vannak a legjobb nök, de hozzájuk esélyem sincs.
Ehhe emlékszem rád:) még mindig fenntartom a véleményem, arról h sztem komoly önértékelési problémáid vannak.. nem rosszindulatból. utolsónak meg csak annyit, nem szar a love.hu, vannak defektesek, de hol nincsenek?!Mellesleg páromat is onnan ismerem:)
Egy társkeresõ mekkora szar dolog már.
A kérdező hozzászólása: gabriell88 veled leveleztünk love.hu-n én vagyok a tapicska gyerek.
A kérdező hozzászólása: én meg is mondom nekik, hogy engem nem birnak a csajok, és ök meg megmondják, hogy de ök ezt nem hiszik el.na most gyözködjem? 2-3 randi után ugyis rájönnek, de lényeg, hogy HAJLANDOAK VELEM TALÁLKOZNI.olyan egyszerü itt némely ember, hogy szörnyü, méghogy kamu képpel megyek társkeresöre.kár, hogy a beszélgetés elején már megkapom-elküldi az iwiw adatlapot, vagy ami van.
A kérdező hozzászólása: te vagy már satu, azt hiszed, hogy akit utálnak a nök azokat a külsöje miatt utálják...te is most kelhettél fel, ha még itt tartasz.fail
ideál, és láthatóság alapján is tudsz szûrni vagy részletes keresés:) angel
a love.hu ingyenes?

Láttam hogy pázmánynak a bölcsészettudományi kara piliscsabán van. Budapesten nem is lehet ezt tanulni?

ne haragudjatok ha hülye a kérdés, csak nem vagyok ezekkel még tisztában, jöv?re érettségizem. köszi!

Legjobb válasz: Nem. Max levelezõsön.

Nem. Max levelezõsön.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!