Találatok a következő kifejezésre: Budapesten a 6-os (11 db)

Budapesten a 6-os villamos már jár normálisan?

1 hónapja voltam a Pet?fi hídi megállóhelyen, és akkor nem járt a 6-os, helyette a 6-os busz járt 2 percenként. Tudja-e valaki véletlenül, jár-e már a 6-os villamos?

Legjobb válasz: Most már jár a 4-es is és a 6-os is teljes vonalon!

Most már jár a 4-es is és a 6-os is teljes vonalon!
"Dallamos Villamos" :p

Szerintetek hol menjen Budapesten a 6-os metró ha megépülne a 4-es és az 5-ös?

Szerintem Hűvösvölgyet Csepellel kötné össze. Átszállások: Széll Kálmán tér - M2 Móricz Zsigmond Körtér - M4 Csepel - H7,M5

Legjobb válasz: Az 5-ös hol fog menni? :) És még a 4-es sincs kész. Kínában ennyi idõ alatt 100 km metrókat építenek! RÖhej!

Az 5-ös hol fog menni? :) És még a 4-es sincs kész. Kínában ennyi idõ alatt 100 km metrókat építenek! RÖhej!
Ne röhögtessetek már - körmetrót? Ekkora városba? Ez nem Dubai, gyerekek, ennyi felesleges pénzünk nincs (csak stadionépítésre). A körmetró feladatát Pesten az 1-es villamos kitûnõen el tudja majd látni a felújítás után, kiegészülve a 3-assal. Ezen a körön kívül ma buszok látják el a városrészek összekötésének feladatát, 5-10 perces követési idõközzel a metróvégállomások által kijelökt gyûrûn, 10-20-30 percenként azon kívül. Ezek a járatok még ésszerûen sûríthetõk igény esetén mindennemû metróépítés nélkül. Az 5-ös metróról láttam feljebb egy tévedést: a Fõvámon nem lesz állomása, elsõ körön a Boráros tér-Kálvin tér szakasz készülhet el, utána tovább az Astoria-Oktogon-Lehel tér-Margitsziget-Kolosy tér HOZZÁVETÕLEGES nyomvonalon folytatódik majd tovább a mai tervek szerint.
Ja, és ehhez meg se kéne várni az M4-5 megépülését.
Ott a körvasút, azt kellene kihasználni, S-Bahn rendszerû vonatokat indítani azon keresztül, pl. Érd/Budaörs és Óbuda vagy akár Solymár között. Persze új megállók is kellenének, pl. az Ecseri útnál (M3 kapcsolat), Rákosfalván (H8-9 kapcs.), Erzséber királyné útja (V62/69 kapcs.)
Szerintem ha a 4-es befejezõdik, inkább nyeregvasutat kellene építeni körirányba a külsõ kerületeken át, sokkal olcsóbb, és a belvárostól távol van rá hely.
Ha jól értem, 5-ös metrónak azt tervezik, hogy összekötik a csepeli HÉV-et a szentendreivel. A Fõvám térnél lenne egy szép nagy megálló a Duna alatt, és tök fasza lenne. 6-os metrónak én egy körmetrót építenék, mint Londonban az 1-es.
javítok... ...több trolibusz...
Valóban így van, már teljes a metró lefedettség, ráadásul a geológiai szempontok is számítanak, hogy egyáltalán lehet e még valahová építeni. Ha viszont fejleszteni akarnánk a tömegközlekedést, akkor környezetbarát földfelszíni közlekedést kell fejleszteni. Ilyen pl. tönn trolibusz, illetve a meglévõ buszok átalakítása LPG vagy CNG üzemre, esetleg új földgázüzemû buszok vásárlása.
Sehol. Ha kiépül a ma tervezett hálózat, akkor nemigen lesz lefedetlen városrész. Hûvösvölgybe pedig az alacsony lélekszám miatt elég a villamos, amit azonban be kell hozni a pesti Belvárosba (ez is a terv) és jobb elõnyben részesítési megoldásokkal gyorsítani. És akkor még maradna Dél-Buda: ha az M4 szárnyvonala nem is épül meg, a vasúti kínálat bõvítésével Budafok és a Tétények színvonalas gyorsvasúti kiszolgálása maradéktalanul megvalósítható. Ha ez még kiegészülne egy Kelenföld-Nyugati ill. Kelenföld-Keleti irányú vasúti alagúttal, akkor az nemcsak Budapest, de a teljes agglomeráció lefedését is megoldaná - részemrõl végülis ez lenne a 6-os metró, csak épp a metrókhoz nem lenne sok köze.
6-os metro? ha az is ilyen gyorsan épül, akkor már rég lesz teleportácio.

Ki tud ajánlani Budapesten és a 6-os út vonalán olyan éttermet, ahol jó vegetáriánus ételeket is lehet enni?

Elegem van bel?le, hogy ahová betérünk, rántott gomba, rántott karfiol vagy vegyes saláta közül választhatok. S.O.S! Sokat kell utaznom.

Legjobb válasz: Van egy ilyen hely, hogy napfényes étterem (www.napfenyesetterem.hu), de ez nem közvetlenül a Körúton van, hanem kicsit beljebb. És nem vegetáriánus, hanem vegán, de isteni finom kajáik vannak.

Van egy ilyen hely, hogy napfényes étterem (www.napfenyesetterem.hu), de ez nem közvetlenül a Körúton van, hanem kicsit beljebb. És nem vegetáriánus, hanem vegán, de isteni finom kajáik vannak.
A kínai kaják egy részében nincs hús. Az indiaiban 90%ban nincs. Margarita, vega és gombás pizza. Falafel.
Napos oldal (Budapest VI., Jókai u. 7.) Amikor tehetem, náluk eszem :)


Budapesten, szombat este 9-10 óra körül mennyire biztonságos a Jászai Mari tér, a Móricz Zsigmond körtér és a 6-os villamos, ami a 2 pont között közlekedik ebben az időben?

Mindkét helyen főleg a villamosmegálló érdekel elsősorban, de maga a környék is, persze. Mennyire ítélitek biztonságosnak/veszélyesnek? (Pl. 1 és 10 között.)

Legjobb válasz: A villamos ilyenkor tele van biztonsági szolgálatossal - minden ajtónál - tehát ez nem parás. A Jászai az full biztonságos.

A villamos ilyenkor tele van biztonsági szolgálatossal - minden ajtónál - tehát ez nem parás. A Jászai az full biztonságos.
Móricz nem vészes, a villamos be van kamerázva és marcona biztiboyok vannak, a jászain a Morison's nevezetû discó miatt van egy pár részeg ember este, de alapvetõen nem durva környék, és nem tartom veszélyesnek, egy felnõtt számára.
Egyáltalán nem para.
Max. bulizó fiatalok vannak. A Jászain inkább turisták. A vilin meg tényleg minden ajtónál áll biztonsági õr.

Budapesten a 4-es, 6-os villamos egy útvonalon megy?

Végig? vagy csak az út nagy részén?

Legjobb válasz: Nagy részén. A déli (Petõfi-híd) részen a budai oldalon az elsõ vagy elsõ két megálló még közös, utána külön megy, a 4-es a régi Budai Skáláig, a 6-os a Móricz Zsigmond körtérig. A többi részén egy útvonal.

Nagy részén. A déli (Petõfi-híd) részen a budai oldalon az elsõ vagy elsõ két megálló még közös, utána külön megy, a 4-es a régi Budai Skáláig, a 6-os a Móricz Zsigmond körtérig. A többi részén egy útvonal.

Nagyon sürgős! Jár már a 4-es 6-os villamos Budapesten?

Holnap mindenképpen azzal kéne utaznom, de nem tudom, hogy tart-e még a felújítás, az interneten pedig nem találtam semmit. Köszönöm!

Legjobb válasz: már nem.

már nem.
Már mint a felújítás már nem tart:D
Nem tudom, hogy miért nem találtál, én ezer cikket, itt az egyik: http://index.hu/belfold/budapest/2013/06/28/egesz_nyaron_4-6..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Én egyik cikkben sem bíztam, mivel az összes(például az is, amit te linkeltél) nem szeptemberben íródott, és én tényleg szeretem Magyarországot, de valóban gyakran elõfordul, hogy a felújítási munkákat nem fejezik be a kihírdetett idõpontra. Én pedig olyat kerestem, hogy "mától újra közlekedik..."
És ha nem?Akkor jár pótlóbusz. Ilyen egyszerû. :)
De õ csak villamossal szeretne menni, a busz nem jó :D
Jár.
A kérdező hozzászólása: igazolom. :D köszi mindenkinek:]

Holnap reggel (jan.14. ) várhatóan fog járni a 4-6-os villamos Budapesten? Ha ritkán, kb. milyen időközönként?

Legjobb válasz: Tegnap járt. Úgy 20 percenként. De érkezz 2 órával hamarabb, mert egyébként nem fogsz felférni.

Tegnap járt. Úgy 20 percenként. De érkezz 2 órával hamarabb, mert egyébként nem fogsz felférni.
Csak a 6-os, és az is baromi ritkán, képtelenség elférni. Jóval elõbb indulj el, mint amúgy, mert különben úgy elkésel, ahogy kell... De nem tartom kizártnak, hogy holnap már ez sem fog járni, teljesen kiszámíthatatlanok.
Honnan hova kell eljutnod? Mert én ma Metroval közlekedtem, a villamos helyett és simán odaértem ahova kellett :)
Ja igen, csak a 6-os járt, ezt elfelejtettem mondani:) elsõ
Azt tudom javasolni, ha muszáj azzal menned és viszonylag sokat, hogy sétálj el az elsõ megállóig, ott valahogy tömörülj be, menj vissza ahonnan jöttél, és a végen NE szállj le, várd meg míg elindul újra, így lesz helyed és levegõt kapsz legalább. És mindenképp közvetlen ajtó mellé ülj, mert különben nem fogsz tudni leszállni... Remélem sikerült érthetõen fogalmaznom. :D Asszem második voltam.

Éjszaka Budapesten meddig jár a 4-es és 6-os villamos?

Hajnalba is közlekedik kett? ora felé?

Legjobb válasz: 23:15-kor indul az utolsó azt hiszem, legalábbis mikor utoljára néztem, még akkor ment.

23:15-kor indul az utolsó azt hiszem, legalábbis mikor utoljára néztem, még akkor ment.

20 éves lány vagyok, aki most költözött Budapestre az egyetem miatt. Gyakran kell utaznom 4-6-os villamossal és mindig iszonyatosan nagy tömeg van. Úgy érzem többen szándékosan tapogatnak a nagy tömegben. Ez általános, mit lehet ellene csinálni?

Legjobb válasz: Vigyázz a zsebeidre, zsebes is lehet. Anyukámat egyszer meglopták hasonlóképpen, mikor fiatal volt, azóta figyel arra is, hogy a zipzár nyitója a táskáján mindenképpen a szeme elõtt legyen.

Vigyázz a zsebeidre, zsebes is lehet. Anyukámat egyszer meglopták hasonlóképpen, mikor fiatal volt, azóta figyel arra is, hogy a zipzár nyitója a táskáján mindenképpen a szeme elõtt legyen.
Az ertekeidet valahogy a tested kozelebe tedd, polod, pulovered ala, vegyel direkt ennek valami nyakba akaszthatos tartot (penednek, telcsidnek) Legyel mindig resen, figyelj nagyon! Van, hogy direkt megloknek, es akkor lopnak meg, amikor a lokessel vagy elfoglalva. De a lokes azert van, hogy kozbe zsebeljenek.
Nem tudom, milyen távolságra mész, de a Blahától bármelyik hídig kb. 20 perc alatt el tudsz kényelmesen sétálni, nem érdemes villamosra ülni. A 4-6 vonalán több helyen van metrómegálló is, onnan is sétálhatsz.
Járj biciklivel. Én többek között az ilyen tömegek elkerülése miatt is járok bringával. Voltam már iszonyat tömegben villamoson, héven és buszon is. Szerintem ilyen helyzetekben szinte kivédhetetlen, hogy ne legyél áldozat, csak a vakszerencsén múlik, hogy mikor történik meg, mikor hoz össze a sors olyan közeli utitárssal, aki rosszban sántikál. (Akár tapizás, akár érték ellopása - ami nem csak pénz és irat lehet, hanem akár a táskádon lógó kedvenc kabala is vagy bármi. Szerintem még egy papírzsepitõl sem jó érzés azzal a tudattal megszabadulni, hogy azt kilopták a táskámból vagy zsebembõl.)
Személyi testõrként dolgozom, ha gondolod tudok neked ajánlani védelmet vagy akár önvédelmi képzést is...
A 4-es 6-os villamoson lopnak a legtöbbet (KSH adat:DDD), na jó nem, de komolyan.

Budapesten a 4-es 6-os vonalán vagy esetleg a Váci utcában hol lehet jégkását kapni?

Legjobb válasz: Te is csinalhatsz magadak otthol es tok egyszeru!Nezz utanna a google-ban de en igy szoktam csinalni: -kell 1 nagyobb pohar -friss kave(kb 1,5-2 dl),esetleg 1 kocka cukor -2 gomboc fejszines fagyi -a tetejere pedig tejszimhab -1 szivoszal es mar kesz is! De ez csak toled fugg h hogyan szereted,sztm batran kiserletezz vele!Megeri!

Te is csinalhatsz magadak otthol es tok egyszeru!Nezz utanna a google-ban de en igy szoktam csinalni: -kell 1 nagyobb pohar -friss kave(kb 1, 5-2 dl), esetleg 1 kocka cukor -2 gomboc fejszines fagyi -a tetejere pedig tejszimhab -1 szivoszal es mar kesz is! De ez csak toled fugg h hogyan szereted, sztm batran kiserletezz vele!Megeri!
Amit elõttem írtak az jegeskávé.. A kérdezõ jégkását keres. Azt ilyen szirupokkal meg jéggel kell gyártani, de nem akarok hülyeséget mondani. Nazsóval a Váci utcában a boltok között, valahol a burger king körül van egy ilyen kis jégkása izé, ilyen kék, pici, bigyó.:D. Ott. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!