Találatok a következő kifejezésre: Budapesten a ,2. , vagy (30 db)

Csík Ferenc általános és gimi a 2. Ker. Medve utcában
Szia! A 2. kerültben tudok jó néhány iskoláról infót mondani, de az, hogy „jó”, elég szubjektív fogalom, írd le, mire vágysz, mit tartasz fontosnak a gyerekkel kapcsolatban! Te ismered õt a legjobban, és pl. nem mindegy, hogy mennyire „terhelhetõ” a gyerek, te mennyire vágysz arra, hogy egy „versenyistállóba” írasd, vagy esetleg inkább gyerekközpontú sulit keresel? Érekli a sport vagy a zene esetleg? Szeretnéd puccos iskolába járatni (fontos számotokra, hogy bõrdzsekis kiskrambókkal és dzsipes szüleikkel barátkozzatok), vagy inkább átlagos közegre vágysz?… A szülõk közt nagy a szórás, hogy az ilyen és hasonló szempontok alapján melyik sulit tartják „jónak”.
(Bocs, úgy látszik, nem bírja kezelni az oldal az idézõjeleket, mindenhová hülye karaktersort rakott helyettük a hozzászólásomban.)

A budapesti 2-es metrónál reggel 08:00 és 09:00 között milyen alaposan vizsgálják az ellenőrök a bérlet vagy a jegy érvényességét?

Legjobb válasz: Ez mindig változó. Legtöbb ellenõr már annyira rutinos hogy ránéz a jegyre és már látja hogy le van bélyegezve. Kifelé menet meg vagy nézik vagy nem. de többnyire nem szokták csak azt nézik aki lefelé megy. De nem tudhatod ezt mert bármikor felszólíthatnak kifelé menet is hogy mutasd meg a jegyed vagy bérleted. Én 2 naponta járok reggel 9 körül a Déli pályaudvaron a metróból kifelé, és eddig nekem az elmúlt 2 hónap alatt kétszer kérték el tõlem a jegyet hogy megnézzék.

Ez mindig változó. Legtöbb ellenõr már annyira rutinos hogy ránéz a jegyre és már látja hogy le van bélyegezve. Kifelé menet meg vagy nézik vagy nem. de többnyire nem szokták csak azt nézik aki lefelé megy. De nem tudhatod ezt mert bármikor felszólíthatnak kifelé menet is hogy mutasd meg a jegyed vagy bérleted. Én 2 naponta járok reggel 9 körül a Déli pályaudvaron a metróból kifelé, és eddig nekem az elmúlt 2 hónap alatt kétszer kérték el tõlem a jegyet hogy megnézzék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat.


2 vagy 1 + 2 félszobás panel lakásnak mennyi a távhő díja Budapesten?

Legjobb válasz: Alapdíj télen-nyáron 6500-7000 Ft. Alapdíj + hõ együtt télen kb.: 18000-25000 Ft. Melegvíz - ??

Alapdíj télen-nyáron 6500-7000 Ft. Alapdíj + hõ együtt télen kb.: 18000-25000 Ft. Melegvíz - ??

Hogyan tudok eljutni a Budapesti Repülőtér 2. -es termináljához biciklivel? Vonattal mennék Köki-ig, vagy Ferihegy 1-ig, de onnan nemtudom hogy menjek, mert ha joltudom arra csak autopalya visz.

Legjobb válasz: Nem autópálya van, hanem gyorsforgalmi út, amin szintén nem szabad biciklizni. Pestlõrincen át, "kertek alatt" megoldható.

Nem autópálya van, hanem gyorsforgalmi út, amin szintén nem szabad biciklizni. Pestlõrincen át, "kertek alatt" megoldható.
A kérdező hozzászólása: De a 2.-es terminal teljesen el van szeparalva Lõrinctõl.:( A google mapsen nem latszik, de nincs esetleg arra valamifele bicikliut?
Jobban tennéd ha Vescsésig mennél, majd onnan vissza a Shell kútig. Ott át a zebrán és kicsit a hátadra kapva a bicajt át tudsz menni a régi reptéri útra ami ott van az autóút mellett csak zsákutca lett! De a szalagkorlát mellett van végig járda is! Az A betûnél van a járda, a nyílnál kezdódik a régi út maradéka: http://g.co/maps/tyaq3

Budapesten a Ferenc körút környékén van valahol egy jó bababarát (2 éves) pizzázó, vagy valami olcsóbb étterem ahol nem kell órákig várni, nem kell kiöltözni és esetleg még etetőszék is van?

Estefelé be kell mennünk a városba egy vizsgálat miatt, és arra gondoltam, hogy akkor bent meg is vacsorázunk. Drága helyre nem szeretnék menni, de Mc Donalds-ba és Pizza Hut-ba sem, szóval a gyors éttermeket nagyon nem szeretem, ráadásul nem is olcsóbbak.

Budapesten a 3. , 2. , vagy ezen kerületek közelében hol van babamasszázs tanfolyam és baba-mama torna/jóga?

Legjobb válasz: Komjádi uszoda épülete, Iem BHRG alapítvány. Egy billiárd szalon van az aljába, oda kell bemenni és jobbra a lépcsõn föl. (mondjuk ez az egy nem túl szimpi benne) Keresd Lakatos Katalint, õ egy szuper csajszi, nagyon kedves és hozzáértõ!

Komjádi uszoda épülete, Iem BHRG alapítvány. Egy billiárd szalon van az aljába, oda kell bemenni és jobbra a lépcsõn föl. (mondjuk ez az egy nem túl szimpi benne) Keresd Lakatos Katalint, õ egy szuper csajszi, nagyon kedves és hozzáértõ!
A kérdező hozzászólása: elérthetõséget tudsz adni?ez masszázs vagy jóga/torna?
Hát szerintem a Rózsa dombon, , mert ott vannak ilyen házak!
A kérdező hozzászólása: Az addig oké, csak kérdés, hogy melyik utca a sok közül:) )
OFF: Nem biztos hogy Rózsadomb, a közhiedelemmel ellentétben rengeteg olyan társasház van ott is, amit a 60-as években építettek. Csak ugye magasabb az ára, mint mondjuk a 13. kerületben. Én a XII.kerületre szavaznék.
azt nem tudjátok véletlenül, hogy mi a valódi neve Endrének?

Budapesten a harmadik kerületben vagy a harmadik kerület közelében van olyan lövészegyesület, lőgyakorló edzés, ahova gyerekek is járhatnak hetente 1-2 alkalommal?

Legjobb válasz: Ott nem tudok, de a másik oldalon, a XIII. kerületben ott a Angyalföldi Polgári Lövész Egylet lõtere, ha még mûködik. Rég voltam már arra.

Ott nem tudok, de a másik oldalon, a XIII. kerületben ott a Angyalföldi Polgári Lövész Egylet lõtere, ha még mûködik. Rég voltam már arra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!