Találatok a következő kifejezésre: Budapesten a ,2 (117 db)

Rendeznék egy halloween-i bulit de sürget az idő! Írnátok olyan helyszínt ami BUDAPESTEN a 2. kerülethez közel van?

Október 31-e agy november elejéig kéne egy jó buli helyszín. De nem valami night klubbra gondolok. Szóval valami olyanra ahol 13 évesek lesznek. Nagyon zsír lenne egy pincéhez hasonló helyszín. Ha valaki tud ehhez hasonlo helyszínt BUDAPESTEN és ami nincs tul messze a II. Kerülettől (jah és ne legyen túl drága) Egy pár órára bérelnénk. De az se baj ha nem ott van. Előre is köszönöm a válaszokat:)
Csík Ferenc általános és gimi a 2. Ker. Medve utcában
Szia! A 2. kerültben tudok jó néhány iskoláról infót mondani, de az, hogy „jó”, elég szubjektív fogalom, írd le, mire vágysz, mit tartasz fontosnak a gyerekkel kapcsolatban! Te ismered õt a legjobban, és pl. nem mindegy, hogy mennyire „terhelhetõ” a gyerek, te mennyire vágysz arra, hogy egy „versenyistállóba” írasd, vagy esetleg inkább gyerekközpontú sulit keresel? Érekli a sport vagy a zene esetleg? Szeretnéd puccos iskolába járatni (fontos számotokra, hogy bõrdzsekis kiskrambókkal és dzsipes szüleikkel barátkozzatok), vagy inkább átlagos közegre vágysz?… A szülõk közt nagy a szórás, hogy az ilyen és hasonló szempontok alapján melyik sulit tartják „jónak”.
(Bocs, úgy látszik, nem bírja kezelni az oldal az idézõjeleket, mindenhová hülye karaktersort rakott helyettük a hozzászólásomban.)


Budapesten a 2. , 11. , 12. kerulet kozul melyet ajanlanatok?

Biztonsag, ellatotsag (ertsd: uzletek, korhazak,ugyintezes stb),parkok es zoldovezet valamint internet elerhetoseg a szempontok. Kernek peldat is mint: 11. Kozbiztonsag jo, Elerheto xy korhaz, x bank, y aruhaz, park, kabeles net (upc) mobil net(voda). Koszonom elore is avalaszokat, jar a zold pacsi.

Legjobb válasz: Én a 11. kerületet ismerem jobban. Jó, mert minden megtalálható a kerületben és gyakorlatilag a város közepén vagy. Akár a pesti belvárosba is pillanatok alatt oda lehet érni. Vannak parkok, zöld területek, de inkább jellemzõen nyüzsgõsebb, sûrûn beépített környék. Persze ez a város egyik legnagyobb kerülete is, így egy két lepukkantabb rész is elõfordul, ahol kisebbségiek is fellelhetõk. Pl a Csóka utca és környéke. De alapjában nem ez a jellemzõ. A 2. és 12. kerület valamivel nyugisabb, több a zöld terület, de messzebb van. Ha autóval jársz, akkor mondjuk nem távolság. Ez is szép hely, de viszont nagyon drága környék.

Én a 11. kerületet ismerem jobban. Jó, mert minden megtalálható a kerületben és gyakorlatilag a város közepén vagy. Akár a pesti belvárosba is pillanatok alatt oda lehet érni. Vannak parkok, zöld területek, de inkább jellemzõen nyüzsgõsebb, sûrûn beépített környék. Persze ez a város egyik legnagyobb kerülete is, így egy két lepukkantabb rész is elõfordul, ahol kisebbségiek is fellelhetõk. Pl a Csóka utca és környéke. De alapjában nem ez a jellemzõ. A 2. és 12. kerület valamivel nyugisabb, több a zöld terület, de messzebb van. Ha autóval jársz, akkor mondjuk nem távolság. Ez is szép hely, de viszont nagyon drága környék.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valszt egy par bank , park-nevet es internet szolgaltatot kernek meg.ASz internet szolgaltatonal emeld ki hogy kabeles vagy adsl vagy mobil.

Tudnátok abban segíteni, hogy Budapesten a 2-es metró vonalán késő este vannak-e ellenőrök? Illetve este 11 körül lehet már bliccelni?

Nagyon drága a jegy,bérletet nem tudok venni,de munkából haza kell jutnom valahogy.Eddig olyan közel dolgoztam,hogy megoldottam gyalog.De most áthelyeztek,a pénz sokkal kevesebb,de el kellett vállalnom,vagy repülök.Tudom csúnya dolog a bliccelés,nem is csináltam eddig ilyet,de nem tudok mást tenni.Vagy jegyet veszek,vagy kajálok.Ez van.

Legjobb válasz: Ha már bejutottál, akkor a kijutás nem nagy gond! Azok sima ellenõrök, egyszerûen nem szólsz semmit, nem állsz meg ha utánad szólnak. Utánad nem mehet, meg nem érinthet. Ha rendõrrel fenyeget, semmi gond, addig úgyis eltûnsz. befelé pedig nem ellenõrök, hanem Személy és vagyonõrök vannak, akik elõször felszólítanak, hogy nem léphetsz be a metró területére, aztán ha ezt megtagadod akar erõszakkal is visszatarthat!

Ha már bejutottál, akkor a kijutás nem nagy gond! Azok sima ellenõrök, egyszerûen nem szólsz semmit, nem állsz meg ha utánad szólnak. Utánad nem mehet, meg nem érinthet. Ha rendõrrel fenyeget, semmi gond, addig úgyis eltûnsz. befelé pedig nem ellenõrök, hanem Személy és vagyonõrök vannak, akik elõször felszólítanak, hogy nem léphetsz be a metró területére, aztán ha ezt megtagadod akar erõszakkal is visszatarthat!
Változó. Általában már nincsenek, de elõfordul, hogy még ott vannak. Szóval legalább egy tömbjegyet vegyél, aztán ha ott vannak, akkor lyukasztasz.
Metronál nem kockáztatnék, lehet ahol felszállsz nincsenek, ahol leszállsz, meg lesznek, akkor meg mit csinálsz? Nincs valami más útvonal?
A kérdező hozzászólása: Sokat agyaltam ezen.Elõször is át kell jutnom Budáról Pestre.Ez egy megálló metróval.A trolin meg nincsenek ilyen késõn kallerek ahogy észre vettem eddig.Azzal kell mennem utána.Nem találtam jó megoldást még.Azért kérdeztem, mert eddig nem metróztam és nem tudom mi a pálya este késõn.Azt hallotam, hogy napközben mindig ott vannak.Csak meddig?
Általán csúcsidõig, tehát olyan este 5-6-ig, de sokszor megcsinálják, hogy késõ este is ott vannak. Meg ez a legnagyobb pech, hogy felszállsz, ott nincsenek ellenõrök, leszállsz és a mozgólépcsõ tetején ott várnak.
Nem kell elhinni, amit az elõzõek mondanak, a mozgólépcsõ tetején már rég beszüntették az ellenõrzéseket.
Akkor te egy másik Budapesten élsz :)
Lehetséges, de akkor sem találkoztam már ellenõrökkel a mozgólépcsõ tetején már nyár óta, csak a középperonon a mozgólépcsõk aljánál szoktam látni õket. De teljesen mindegy, egyik helyen se nagy mûvészet keresztüljutni rajtuk.

Budapesten a 2-es női klinikán tudtok ajánlani szülésznőt? Érdemes fogadni? Mennyi pénzt szoktak neki adni?

Legjobb válasz: Én nem fogadtam sem orvost sem szülésznõt.Egy gyerek sem maradt még az anyjában..illetve a várandósságom életem egyik legpozitívabb élménye,és olyan hihetetlen várakozással,mindenféle félelem nélkül tekintek a közelgõ szülés felé,hogy nem is érzem ennek szükségét,hiába elsõ gyermekem.A férjem szeretne velem bejönni,és nekem õ pont elég,hogy biztos támaszt nyújtson,amikor esetleg elbizonytalanodom,elszonytolodom. De érzem,tudom,hogy én akarom ezt a gyermeket,és szeretném a világra hozni,és fel sem merül bennem,hogy bmi komplikáció közbeléphet.

Én nem fogadtam sem orvost sem szülésznõt.Egy gyerek sem maradt még az anyjában..illetve a várandósságom életem egyik legpozitívabb élménye, és olyan hihetetlen várakozással, mindenféle félelem nélkül tekintek a közelgõ szülés felé, hogy nem is érzem ennek szükségét, hiába elsõ gyermekem.A férjem szeretne velem bejönni, és nekem õ pont elég, hogy biztos támaszt nyújtson, amikor esetleg elbizonytalanodom, elszonytolodom. De érzem, tudom, hogy én akarom ezt a gyermeket, és szeretném a világra hozni, és fel sem merül bennem, hogy bmi komplikáció közbeléphet.

Matek házifeladat 2. Szegedről Budapestre személyautóval 2, 5 óra alatt lehet eljutni. Egy teherautóval mely óránként 12 km-rel kevesebbet tesz meg, 3 óra az út. Hány km a két város távolsága? Hogyan írjam fel az egyenletet?

Legjobb válasz: egyenlettel oldottam meg remélem jó lesz neked: személyautó sebessége x teherautó x-12 2,5 órát ment a személyautó ami egyenlõ azzal mint a 3 órai teherautó által megtett ut tehát az egyenlet 2,5x=3(x-12) 2,5x=3x-36 /+36 2,5x+36=3x /-2,5x 36=0,5x /*2 72=x tehát a személyautó sebessége 72 km/óra a teherautóé 60km/óra ellenõrizve 2,5*72=180 3*60=180 teht ellenõrizve helyes a megoldás pedig 180km :)

egyenlettel oldottam meg remélem jó lesz neked: személyautó sebessége x teherautó x-12 2, 5 órát ment a személyautó ami egyenlõ azzal mint a 3 órai teherautó által megtett ut tehát az egyenlet 2, 5x=3(x-12) 2, 5x=3x-36 /+36 2, 5x+36=3x /-2, 5x 36=0, 5x /*2 72=x tehát a személyautó sebessége 72 km/óra a teherautóé 60km/óra ellenõrizve 2, 5*72=180 3*60=180 teht ellenõrizve helyes a megoldás pedig 180km :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :-)

Melyik a legrégebbi magyar és Budapesti pláza (bár gondolom a 2 ugyanaz)?

Legjobb válasz: Szerintem a Duna Plaza az elsõ tipikus pláza Magyarországon és Budapesten.

Szerintem a Duna Plaza az elsõ tipikus pláza Magyarországon és Budapesten.
A kérdező hozzászólása: És mikor épült?
1996. október 14-én nyílt meg. http://futrinka.hu/memories/350-megnyilik-a-duna-plaza
Szegeden épült egy bevásárlóközpontnak nevezett valami(olyan mint egy kisebb pláza: sok-sok különálló butikkal, gyorsétteremmel) 1979-ben - Szeged Nagyáruház néven -aAkkor ez volt az ország 2. legnagyobb "plázája" vagyis bevásárlóközpontja. Szóval elõtte is volt már valami.

Elmennétek holnap a Budapesti állatkertbe 2 gyerekkel (21 hós és 2 hós)?

A párom szerint nem holnap kéne mennünk,hanem inkább hétköznap,mert biztos sokan lesznek.De holnap van gyereknap,és a nagyobbik fiam nagyon szereti az állatokat.Én nem utolsó sorban én is szeretnék egy kicsit kimozdulni itthonról.

Legjobb válasz: Menjetek. Nem kell végigrohanni az egészen, ha 1-1 állat elõtt sokan vannak, max vártok egy kicsit vagy elsétáltok másfelé addig.

Menjetek. Nem kell végigrohanni az egészen, ha 1-1 állat elõtt sokan vannak, max vártok egy kicsit vagy elsétáltok másfelé addig.
Hát nekik még nem hiszem, hogy egy életre szóló élmény lenne egy állatkerti séta?! Inkább egy kirándulás valamelyik pihenõerdõben. Ott a szagok is illatokká válnak az állatkerthez képest.
Én nem, pedig bp.-i vagyok.Még hétköznap se mennék egy 2 hónapossal.Ahhoz túl sokba kerül a belépõ(most a holnapról beszélek), hogy esetleg(mert olyan sokan vannak)semmit ne lássatok.Egyet értek a pároddal.
Iszonyatos és élvezhetetlen, pedig amúgy nagyszerû élmény lenne, de nagyobbnak. A 21 hónapos még pici...a 2 hónapos még kisebb.Õ szerintem végig fogja aludni, szóval koncentráljunk a nagyra:) Szerintem a Tropicáriumnak jobban örülne, nem gondolod?Lehet a ráját is simizni bebújni abba a lyukba, ott a sok cápa stb stb...mondjuk neki is inkább valami játékos kellene. A csodák palotájához még kicsi, i van még pesten segítsetek...:D
Nem, múlt héten voltam a 19 hónaposommal. De a végére idegbeteg voltam olyan tömeg volt. Sok állatot nem is láttott, mert a rengeteg felnõtt állt elõl, és ott taposták egymást, a gyerekek meg oda se fértek. A zsiráfoktól szó szerint úgy kellett kifelé az utat törni a babakocsival és átgázolni az embereken, mert különben nem tudtunk volna végigjönni azon a vékony folyosón. Persze amihez odafértünk az nagyon tetszett neki. :)
Biztos hogy nem mennék, pláne nem holnap! Mi tavaly voltunk az állatkertben, a lányom másfél éves volt, nagyon élvezte, de én is idegbeteg voltam a végére. Nagyon sokan voltak, a babakocsiban nem akart maradni, egyfolytában valamelyikünk futott utána, hogy ne vesszen el a tömegben. És akkor Nektek még ott a pici is, aki vagy alszik, vagy nem? Hát nem tudom? Én nem vágnék bele, legalábbis nem holnap.
Párodnak igaza van, tényleg ne most menjetek. Nekünk lett volna ingyen belépõ erre a napra, de nem kértem, azok miatt a dolgok miatt amit a korábbi válaszolók már leírtak. Pedig nekem csak egy 19 hónaposom van. Õ is szereti az állatokat a maga szintjén (kutya, macska, madár, bogár :) , de nem hiszem hogy több hektárnyi egzotikus állat órákra lekötné. A várakozás meg fõleg nem az erõssége :) Én arra gondoltam, hogy elvisszük egy igazán jó játszótérre. Mi Pest mellett lakunk és az itteni eléggé gagyi, ideje lásson valami rendeset is :) És ezt garantáltan élvezni fogja :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!