Találatok a következő kifejezésre: Bozdapálinka készítéshez virága kell vagy (1 db)

Bozdapálinka készítéshez a virága kell vagy a bogyója?

Legjobb válasz: Bogyóóóóóó!!!!!! Virágból szörpike készül vagy ital:DDDDDD

Bogyóóóóóó!!!!!! Virágból szörpike készül vagy ital:DDDDDD
Fogod a virágot és a bogyót meg egy csomó tiszta alkoholt amit ajánlom, hogy hígíts vízzel. Így talán 70 fokos, nem tudom. Össze kevered az egészet és jól bebaszol. Az íze szar lesz, detoxot is kaphatsz, de élmény lesz az biztos.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

S. O. S.! Egy nap alatt hogyan lehet cseresznyéből cefrét csinálni?

Van 1 hordó kész cseresznye cefrénk. És most kaptunk még 5 vödör gyümölcsöt. Szép érettek.

Csakhogy a rokon, aki vállalta a pálinka főzést, kizárólag holnap este/éjszaka tudja megcsinálni, mert most derült ki, hogy szerdán külföldre kell mennie elég hosszú időre.

Mit csináljak ezzel az 5 vödör cseresznyével?
Van annak értelme, ha ma ledarálom és a már kész cefrébe teszem? Vagy ezzel csak elrontanám azt is, és ebből se lenne pálinka?

Eltevéshez már túl érett, mással nem akarom főzetni...

???

3

Mikor kész pálinkakifőzésre a cefre?

Épp a faeper cefréről vitáznak az ismerősök. Most már nem tudom melyiknek higgyek.

-Egyik a gyűjtés után 3-4 nappal kifőzette. Állítólag még massza volt, nem volt teljesen folyékony.

-Másik tegnap vitte főzetni, mert neki úgy volt a cefre, hogy zúgott, a tetején még masszív bunda volt, de ha azt lenyomta, akkor nagy buborékok csaptak fel belőle. Szerinte ez az ideális időpont a kifőzéshez.

-A harmadik, aki maga szerint tudja a tutit, ő azt mondja, hogy még az előbbi is túl korán főzette. Szerinte meg kell várni, míg már nem buborékol aktívan, és nem képződik bunda a tetején, maximum csak nagyon vékony réteg, és amikor már nem fut fel, hanem szinte teljesen folyékony, erőlködés nélkül keverhető.

Most akkor melyikőjüknek van igaza? Az utóbbit lehurrogta a másik kettő, mert szerintük ha már teljesen nyugalmi állapotban van a cefre, akkor már elromlott, lehet kidobni. Kinek higgyek, ti mit szóltok hozzá?
Esetleg ha tud valaki megbízható szakirodalmat ajánlani, annak is örülnék!

4

A mézes pálinka hogy készül? Csak hozzákeverik a pálinkéhoz a mézet? Ha igen, akkor van itthon fél liter barackpálinkám, kb mennyi méz kell hozzá?

2

Whiskyből jégkása? Lehetséges lenne?

2

Alkohol ivástól nem lesz annyira kész a szervezet, mintha dohányoznék nem?

Azt mondják a dohányosok(lehet magukat védik) hogy előbb tönkre megy a májam, ha iszok, mintha cigiznék, és sokan végig dohányozzák az életüket, és 80-90 évet megélnek, mások meg pár év alkolizálás után meghalnak.

De most komolyan: Melyik a nagyobb esélyes? Heti 1x, max 2x berúgok, vagy elszívok 2 doboz cigit egy héten?
20 évesen.

7

Az alkohol mentes sör bontja a fehérjéket?

2

Van olyan, hogy nem annyira másnapos az ember, de harmadnap nagyon rosszul van? Vodkát meg pálinkát ittam 2 napja, eléggé beütött, tegnap egész jól voltam de ma meg iszonyatosan szédülök. Lehet, hogy harmadnapos vagyok?

3

Melyik üt jobban, és melyik az olcsóbb? Sör, vagy Bor?

Melyik üt jobban? Melyikből kell kevesebbet meginni, hogy részeg legyek?És melyik az olcsóbb egy kocsmába?

9

Sör+energiaital kombinációval mit érek el?

6

Lehet még ebből jó bor, vagy elrontottuk? (többi lent)

Sziasztok,3 napja csináltunk Meggybort egyik barátommal,de én nem voltam ott az összeállításnál. Lényeg hogy úgy lett csinálva hogy 10Kg meggy. 10Kg cukor. 30liter víz... a cukrot előtte fel oldotta vízben... De csak ma vettük észre hogy nem lett teljesen szét dzsamiszkolva a megy,és csak ma nyomkodtuk szét. Lesz még ebből bor?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!