Találatok a következő kifejezésre: Bort abszolút szokás hidegen (1 db)

Bort abszolút nem szokás hidegen (esetleg jégkockával) inni?

Legjobb válasz: Én szoktam ,nagyon üdítõ .Vannak olyan fajtáju borok amiknél kifejezetten ajánlják az erõs hûtést . A pezsgõk is erõteljessen hûtve vannak .

Én szoktam , nagyon üdítõ .Vannak olyan fajtáju borok amiknél kifejezetten ajánlják az erõs hûtést . A pezsgõk is erõteljessen hûtve vannak .
Én bort még nem láttam hûtve, meg jégkockával sem, de ez ízlés dolga szerintem. Én szoktam néha Sangriát (gyümölcsbor) inni, azt például sok jéggel adják már eleve hûtve.
lol én még nem láttam olyan helyt, ahol nem hûtve itták volna a bort... na jó hát nem jégkockával benne, de be volt hûtve és úgy töltötték a pohárba, egyáltalán nem szokatlan hûtve inni, épp ellenkezõleg
szokni lehet, hogy szokták, de igazából nem illik. Minden fajtának van egy hõmérséklete, amin szervírozni kellene. Ezen a hõmérsékleten jön ki minden íze és aromája megfelelõen, egységesen. Ha nem ezen a hõmérsékleten iszod, akkor nem azt fogod érezni, mint amit a borász akart. itt van egy táblázat errõl: http://www.siklos.hu/gasztronomia-mainmenu-47/21-ismertetk/8..
Az ürmösborokat szokták jéggel inni, ilyenek a vermutok, a Martini, Cinzano, Campari stb.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért drágultak ilyen rohamosan a kannás borok?

700-800 Ft-nál járnak... Kicsit több mint 1 éve kb. fele ennyibe kerültek.

7

1995-ös Badacsonyi Szürkebarát iható még?

Egyrészt iható?Másrészt talán értékesíthető?Ugyanis én nemvagyok borszakértő,így nembecsülöm meg az efajta jellegű innivalókat.Eredeti palackozás.

2

Jack Daniel's vagy Jameson?

Esetleg az árkategóriában egyértelműen jobb?

4

Melyik a jobb vendégköszöntőnek? A szilvapálinka vagy a barackpálesz?

1

Ilyenkor részeg vagyok?

Ha megiszok bizonyos mennyiségű alkoholos italt, akkor olyan furcsán érzem magam. A tudatom teljesen tiszta, de kicsit olyan mintha szédülnék. Ilyenkor már be vagyok rúgva?
Pl most is ilyen állapotban vagyok, de teljesen jól tudok gondolkodni és gépelésnél se ütök mellé egyszer se.

6

Menyibe kerük ukrajnában a literes jager?

Az igazi német.

2

Szlovákiában van Dreher sör?

Mennyire ismerik ott a Drehert? Vagy ez csak Magyarországon ismert/kapható?

4

Miért van az, hogy részegen ilyen érzelmes vagyok?

Ha valakit kedvelek odamegyek hozzá és elmondom neki mennyire imádom, milyen remek ember és ölelgetem folyton, nagyon imádom őket akkor. Viszont ha valakit ki nem állhatok lehordom mindennek, úgy beszélek vele, mint egy kutyával... Miért van ez, hogy ennyire kijönnek rajtam az érzelmek? Egyébként józanul nem nagyon szoktam kimutatni az érzelmeimet, nem azért mert nem akarom, hanem nem tudom. De részegen maga az érzelgősség vagyok és annyira közel érzem magamhoz a barátaimat...

2

Mennyi idő alatt szívódik fel a szervezetben a sör? !?

8

Lehet itthon J&B (Justerini and Brooks) whiskey-t kapni és hol, ha igen?

J&B,whiskey

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!