Találatok a következő kifejezésre: Borotválás és után a (24 db)

Begyulladnak a szõrtüszõid.
Szerintem ez akkor van, ha túl gyakran borotválod.
A kérdező hozzászólása: Nem borotválom túl gyakran max kéthetente de ez a legsûrûbb és nem tudom hogyan lehetne ezt megszüntetni mert nagyon zavar h ennyire érzékeny a bõröm s nem szeretem h ilyen pattanásszerû pöttyök jönnek ki rajtam
Patikában lehet kapni kenõcsöt.
Elsõ vagyok, mondom: szõrtüszõgyulladás. Ugyanezzel küzdök. Ha a szõr növésével megegyezõ irányban borotválod, akkor nem lesz extra sima, de nem fog kipattogni. Egyébként kenegetheted pl. körömvirágkrémmel, én is azt szoktam.
Hülye kérdésnek tûnik, de aftershave? A gatyám alatt nem szõrtelenítek, de ha nem kenem be az arcom borotválkozás után, nekem is fáj, és piros pontok jelennek meg. Mondjuk azért óvatosan, lehet, hogy lent jobban csíp a cucc...
A kérdező hozzászólása: Majd kipróbálom mind a körömvitágot és az arcszeszt is nagyon kösönöm
2. vagyok: Igen a borotválkozás utáni arcszesz az sokat segít, ezt én is tapasztaltam!
Arcszeszt azért nem ajánlom, mert leggyakrabban alkoholos és esetleg csípheti a bõröd vagy esetleg alatta, ezért After Shave-t használok és neked is azt ajánlom. Gondolom tudod mirõl beszélek, ilyen zselés krém, amit az arcodra kensz borotválkozás után és pár perc alatt beszívja a bõröd.

Mér szúr, mar és csíp a lában borotválás után?

Legjobb válasz: Legközelebb ne a sósavval próbálkozz!

Legközelebb ne a sósavval próbálkozz!
A kérdező hozzászólása: Mivel? Én borotvával csináltam és ezután kb. 10 perccel kezdett el csípni.
:D :D Szerintem nem kentél rá semmi borotva habot, szappanos vizet vagy ilyesmit, és száraz bõrön meg kidörzsölte, vagy mi. Sza.r egy érzés, de majd elmúlik... csak egy kérdés: ugye te lány vagy???? :D
A kérdező hozzászólása: Aha, lány vok. csak anyám nem akart venni borotvát és azt mondta hogy vegyek az apáméból egy tisztát.És azzal borotváltam.Tom hülye döntés volt.
Szerintem a borotválástól inkább erõsödik.
szerintem is
Szerintem igen! Mondjuk én lány vagyok, de én is azt veszem észre hogy már nem is olyan erõs a szõr, mint voltam, hanem puha és pelyhes.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) fõként az utsónak, az a legbiztatóbb:D
Régi vicc, hogy erõsödik a borotválástól... De nem baj, bizakodj csak! Szerintem azért enyhe túlzás a herezacskódat borotválni. Fõként 17 évesen :DDDDDD
A kérdező hozzászólása: ezt hogy érted hogy régi vicc?, hát elégé szörösödõ típus vagyok de csak havonta szoktam borotválni vagy ha szükséges
Én is lány vagyok, borotválom magam "odalent", nekem nagyon megerõsödött tõle! És nem csak ott, hanem a lábamon meg a hónaljamon is. Sokkal erõsebbek a szõrszálak, mint azelõtt. Nem értem borotválástól hogy lenne már pejhesebb, hacsak nem gyantázod vagy epilálod, úgy tudom ezek lágyítják a szõrszálakat huzamosabb használat után.
Régi vicc=mindenki tudja, hogy..., ezer éve tudjuk, hogy..., bizonyított tény... stb
A kérdező hozzászólása: értem, köszi szépen


Borotválás és gyantázás után a szőrszálak befelé nőnek. Mi a teendő?

már sokmindent kiprobáltam de a sz?rszálak begyuladnak és befelé n?nek.segítsetek!

Legjobb válasz: Nekem is gyakran benõnek a szõrszálak. Én dörzsölni szoktam, ilyenkor a vékony bõrréteg lehámlik, és a szõr újra növekedhet.

Nekem is gyakran benõnek a szõrszálak. Én dörzsölni szoktam, ilyenkor a vékony bõrréteg lehámlik, és a szõr újra növekedhet.
Én ki szoktam õket piszkálni.Nem jó a bõrnek, egy hülye szokás.
Juuujjj, én is piszkálom, szemöldökcsipesszel. De annyira zavar, amikor meglátom, hogy "muszáj"... addig, míg ki nem tudom szedni.
Hát...ne piszkáld...mert ez annak a jele, hogy gyenge a szõrszálak gyökere és a szörszál bõrödön nem tud "áttörni", ezért inkább befelé nõ és begyullad......nekem is volt hasonló gondom...de nekem nem a gyantázás miatt, hanem az epilátortól...több mód is van...próbáld meg..ha pattanásszerû a gyulladás...pl.a lábadon, hogy arctonikkal kend be, de ne nyomd ki! és ezt többször amíg a gyulladás el nem múlik és utánna ha ez megvolt nem rögtön utánna...jöhet a testápoló.....mondjuk egy hét múlva... ha a gyulladás már elmúlt(neked lehet több...vagy kevesebb mint 1 hét...nem tudom de pár napot várj utánna...) és ezzel puhítsd meg a bõröd, hogy a szörszálak könnyebben nõhessenek...sok szerencsét...csak ne kezd el kapargatni, meg kiásni, mert az maradandó sebhelyeket okozhat!!!!

A szőrtelenítő krém használata után nem erősödik meg a szőr és nem lesz olyan, mint a borotválás után?

Legjobb válasz: Pont olyan lesz mint borotválás után. Nem hagymástól távolítja el a szõrszálakat(mint a gyanta) és pár nap múlva borostás lesz. + mivel elég erõs vegyszer még irritációt is okozhat.

Pont olyan lesz mint borotválás után. Nem hagymástól távolítja el a szõrszálakat(mint a gyanta) és pár nap múlva borostás lesz. + mivel elég erõs vegyszer még irritációt is okozhat.
Én azt használok. Nekem nem erõsödik és 3-4 hasznlat után már sokkal ritkult
A kérdező hozzászólása: (fenéken használnám)
A szõrtelenítõ krém ugyanazt teszi amit a borotva, csak a szõr látható részét távolítja el. Ráadásul erõs vegyi anyag, így intim területen jobb nem használni, igazából máshol sem ajánlatos.

Intim borotválás után mivel ajánlott bekenni a bőrt, hogy ne gyulladjon be és ne jöjjenek ki pattanások?

Már mindenféle dolgot kipróbáltam (Aloe vera gél, Gillette sensitive gél, Nivea testápoló, férfi arcszesz, 90 %-os etanol), de utána mindig begyulladt. Vagy hagyjuk a pengét és legyen más alternatíva? Kinek mi használ?

Legjobb válasz: No igen, ezt sajnos nem nagyon tudod megúszni :( Alapvetõen azt szokták javasolni, hogy rendszeresen távolítsd el az elhalt hámsejteket (így könnyebben kibújnak az új szõrszálak), a borotvát lehetõleg csak 1x használd, és fertõtleníts borotválás után. Nekem az aloe bejött, de nem tudja 100%-osan kivédeni a nehezen kibújó szõrszálacskák okozta gyulladást. Ezt én bizony meguntam, és gyantáztatom néhány hónapja (kozmetikussal). A szõrszálak ritkulnak, a gyulladás szinte teljes egészében elmarad (nem mondom, hogy még egy-egy helyen nem fordul elõ, de lényeges a különbség). És hogy havonta csak 1x kell menni, a "párnaponta" történõ macera helyett....! Mondjuk nem egy kellemes óra az biztos :), de kibírható! Csak ajánlani tudom!

No igen, ezt sajnos nem nagyon tudod megúszni :( Alapvetõen azt szokták javasolni, hogy rendszeresen távolítsd el az elhalt hámsejteket (így könnyebben kibújnak az új szõrszálak), a borotvát lehetõleg csak 1x használd, és fertõtleníts borotválás után. Nekem az aloe bejött, de nem tudja 100%-osan kivédeni a nehezen kibújó szõrszálacskák okozta gyulladást. Ezt én bizony meguntam, és gyantáztatom néhány hónapja (kozmetikussal). A szõrszálak ritkulnak, a gyulladás szinte teljes egészében elmarad (nem mondom, hogy még egy-egy helyen nem fordul elõ, de lényeges a különbség). És hogy havonta csak 1x kell menni, a "párnaponta" történõ macera helyett....! Mondjuk nem egy kellemes óra az biztos :) , de kibírható! Csak ajánlani tudom!
Nekem sem az epilálás (majdnem belehaltam) sem, a gyantázás sem (bele is haltam) hozott megoldást. Egyedül a krém (Veet normál, NEM az érzékeny bõrre) tudta a minimálisra csökkenteni a gyulladást. A bõrápolás viszont nagyon fontos, mind a szõrtelenítés elõtt, mind utána. Az aloe nekem nem használt, a hidratáló krém viszont igen.
A kérdező hozzászólása: Ezt a Neogranormon-t sok helyen olvastam. Lehet az lesz a nyerõ. Meg a bõrradírozást is olvastam. Valami jól bevált márkát tudtok ajánlani? Csak nehogy kamu dolgokért adjak ki pénzt, amik nem mûködnek. :) Amúgy köszönöm a gyors válaszokat.

A nemi szerv borotválása után viszketés és pattanásodás. Megoldás?

Legjobb válasz: Léteznek borotválás,epilálás elõtti és utáni krémek,amik puhítják a szálakat,illetve nyugtatják,fertõtlenítik a bért. Használd õket.

Léteznek borotválás, epilálás elõtti és utáni krémek, amik puhítják a szálakat, illetve nyugtatják, fertõtlenítik a bért. Használd õket.
Borotválás helyett ollóval rövidre vágás. A borotválás egészségtelen orvosok szerint is!
Valóban nem egészséges a borotválás alul. Nem pedofilak kicsit a fiúk, akik csupasz nunit kedvelnek?

A fanszőrzetem borotválása után (elektromos borotvát használtam, eddig mindig sima borotvával csináltam) pattanás szerű gyulladások jelentek meg. Mik ezek és hogyan tudnék megszabadulni ezektől?

Mit tegyek, hogy ilyen többet ne jelenjen meg?

Legjobb válasz: Ez eléggé gyakori eset. Általában a durva borotválás okozza illetve a bõr higéniai állapota. Kenõccsel csillapítható!

Ez eléggé gyakori eset. Általában a durva borotválás okozza illetve a bõr higéniai állapota. Kenõccsel csillapítható!

Mit csináltok, h epilálás, borotválás után ne gyulladjanak be a szőrtúszok a bikinivonalon és a szeméremdombotokon?

Legjobb válasz: Használj bõrradírt szõrtelenítés elõtt, és kend be a hadmûvelet után magad testápolóval. Vagy az ilyen érzékeny részeken (intim, hónalj) használj körömvirág kenõcsöt! Az nyugtatja a bõrt. 17/L

Használj bõrradírt szõrtelenítés elõtt, és kend be a hadmûvelet után magad testápolóval. Vagy az ilyen érzékeny részeken (intim, hónalj) használj körömvirág kenõcsöt! Az nyugtatja a bõrt. 17/L


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!