Találatok a következő kifejezésre: Borotválás és után (32 db)

Borotválás és gyantázás után a szőrszálak befelé nőnek. Mi a teendő?

már sokmindent kiprobáltam de a sz?rszálak begyuladnak és befelé n?nek.segítsetek!

Legjobb válasz: Nekem is gyakran benõnek a szõrszálak. Én dörzsölni szoktam, ilyenkor a vékony bõrréteg lehámlik, és a szõr újra növekedhet.

Nekem is gyakran benõnek a szõrszálak. Én dörzsölni szoktam, ilyenkor a vékony bõrréteg lehámlik, és a szõr újra növekedhet.
Én ki szoktam õket piszkálni.Nem jó a bõrnek, egy hülye szokás.
Juuujjj, én is piszkálom, szemöldökcsipesszel. De annyira zavar, amikor meglátom, hogy "muszáj"... addig, míg ki nem tudom szedni.
Hát...ne piszkáld...mert ez annak a jele, hogy gyenge a szõrszálak gyökere és a szörszál bõrödön nem tud "áttörni", ezért inkább befelé nõ és begyullad......nekem is volt hasonló gondom...de nekem nem a gyantázás miatt, hanem az epilátortól...több mód is van...próbáld meg..ha pattanásszerû a gyulladás...pl.a lábadon, hogy arctonikkal kend be, de ne nyomd ki! és ezt többször amíg a gyulladás el nem múlik és utánna ha ez megvolt nem rögtön utánna...jöhet a testápoló.....mondjuk egy hét múlva... ha a gyulladás már elmúlt(neked lehet több...vagy kevesebb mint 1 hét...nem tudom de pár napot várj utánna...) és ezzel puhítsd meg a bõröd, hogy a szörszálak könnyebben nõhessenek...sok szerencsét...csak ne kezd el kapargatni, meg kiásni, mert az maradandó sebhelyeket okozhat!!!!

Milyen krémet használjak borotválás előtt és után? Főleg intim területen gondolom

16/L

Legjobb válasz: hát elõtte semmilyet. habot vagy tusfürdõt használj. utána sem követelmény krémet használni, csakha hajlamos vagy a kipattogásra, akkor kipattogás elleni krémet használj, vagy körömvirágkrémet. ha csakúgy szeretnél krémet hazsnálni, akkoris körömvirágkrémet, mert nagyon hamar leviszi a "gyulladást"

hát elõtte semmilyet. habot vagy tusfürdõt használj. utána sem követelmény krémet használni, csakha hajlamos vagy a kipattogásra, akkor kipattogás elleni krémet használj, vagy körömvirágkrémet. ha csakúgy szeretnél krémet hazsnálni, akkoris körömvirágkrémet, mert nagyon hamar leviszi a "gyulladást"
szia! fürdés közben szoktam amikor jól felpuhult a bõr borotvahabot rákenek lehúzom és amikor megtörölköztem NAtura VITA szõrtüszõ gyulladást csökkentõ krémet kenek rá.DMben vettem 5-600 FT körül kis fehér tégelyben árulják.És ezt rendszeresen lehet használni akár a testápoló alá.

A szőrtelenítő krém használata után nem erősödik meg a szőr és nem lesz olyan, mint a borotválás után?

Legjobb válasz: Pont olyan lesz mint borotválás után. Nem hagymástól távolítja el a szõrszálakat(mint a gyanta) és pár nap múlva borostás lesz. + mivel elég erõs vegyszer még irritációt is okozhat.

Pont olyan lesz mint borotválás után. Nem hagymástól távolítja el a szõrszálakat(mint a gyanta) és pár nap múlva borostás lesz. + mivel elég erõs vegyszer még irritációt is okozhat.
Én azt használok. Nekem nem erõsödik és 3-4 hasznlat után már sokkal ritkult
A kérdező hozzászólása: (fenéken használnám)
A szõrtelenítõ krém ugyanazt teszi amit a borotva, csak a szõr látható részét távolítja el. Ráadásul erõs vegyi anyag, így intim területen jobb nem használni, igazából máshol sem ajánlatos.


Intim borotválás után mivel ajánlott bekenni a bőrt, hogy ne gyulladjon be és ne jöjjenek ki pattanások?

Már mindenféle dolgot kipróbáltam (Aloe vera gél, Gillette sensitive gél, Nivea testápoló, férfi arcszesz, 90 %-os etanol), de utána mindig begyulladt. Vagy hagyjuk a pengét és legyen más alternatíva? Kinek mi használ?

Legjobb válasz: No igen, ezt sajnos nem nagyon tudod megúszni :( Alapvetõen azt szokták javasolni, hogy rendszeresen távolítsd el az elhalt hámsejteket (így könnyebben kibújnak az új szõrszálak), a borotvát lehetõleg csak 1x használd, és fertõtleníts borotválás után. Nekem az aloe bejött, de nem tudja 100%-osan kivédeni a nehezen kibújó szõrszálacskák okozta gyulladást. Ezt én bizony meguntam, és gyantáztatom néhány hónapja (kozmetikussal). A szõrszálak ritkulnak, a gyulladás szinte teljes egészében elmarad (nem mondom, hogy még egy-egy helyen nem fordul elõ, de lényeges a különbség). És hogy havonta csak 1x kell menni, a "párnaponta" történõ macera helyett....! Mondjuk nem egy kellemes óra az biztos :), de kibírható! Csak ajánlani tudom!

No igen, ezt sajnos nem nagyon tudod megúszni :( Alapvetõen azt szokták javasolni, hogy rendszeresen távolítsd el az elhalt hámsejteket (így könnyebben kibújnak az új szõrszálak), a borotvát lehetõleg csak 1x használd, és fertõtleníts borotválás után. Nekem az aloe bejött, de nem tudja 100%-osan kivédeni a nehezen kibújó szõrszálacskák okozta gyulladást. Ezt én bizony meguntam, és gyantáztatom néhány hónapja (kozmetikussal). A szõrszálak ritkulnak, a gyulladás szinte teljes egészében elmarad (nem mondom, hogy még egy-egy helyen nem fordul elõ, de lényeges a különbség). És hogy havonta csak 1x kell menni, a "párnaponta" történõ macera helyett....! Mondjuk nem egy kellemes óra az biztos :) , de kibírható! Csak ajánlani tudom!
Nekem sem az epilálás (majdnem belehaltam) sem, a gyantázás sem (bele is haltam) hozott megoldást. Egyedül a krém (Veet normál, NEM az érzékeny bõrre) tudta a minimálisra csökkenteni a gyulladást. A bõrápolás viszont nagyon fontos, mind a szõrtelenítés elõtt, mind utána. Az aloe nekem nem használt, a hidratáló krém viszont igen.
A kérdező hozzászólása: Ezt a Neogranormon-t sok helyen olvastam. Lehet az lesz a nyerõ. Meg a bõrradírozást is olvastam. Valami jól bevált márkát tudtok ajánlani? Csak nehogy kamu dolgokért adjak ki pénzt, amik nem mûködnek. :) Amúgy köszönöm a gyors válaszokat.

A nemi szerv borotválása után viszketés és pattanásodás. Megoldás?

Legjobb válasz: Léteznek borotválás,epilálás elõtti és utáni krémek,amik puhítják a szálakat,illetve nyugtatják,fertõtlenítik a bért. Használd õket.

Léteznek borotválás, epilálás elõtti és utáni krémek, amik puhítják a szálakat, illetve nyugtatják, fertõtlenítik a bért. Használd õket.
Borotválás helyett ollóval rövidre vágás. A borotválás egészségtelen orvosok szerint is!
Valóban nem egészséges a borotválás alul. Nem pedofilak kicsit a fiúk, akik csupasz nunit kedvelnek?

A fanszőrzetem borotválása után (elektromos borotvát használtam, eddig mindig sima borotvával csináltam) pattanás szerű gyulladások jelentek meg. Mik ezek és hogyan tudnék megszabadulni ezektől?

Mit tegyek, hogy ilyen többet ne jelenjen meg?

Legjobb válasz: Ez eléggé gyakori eset. Általában a durva borotválás okozza illetve a bõr higéniai állapota. Kenõccsel csillapítható!

Ez eléggé gyakori eset. Általában a durva borotválás okozza illetve a bõr higéniai állapota. Kenõccsel csillapítható!

Mit csináltok, h epilálás, borotválás után ne gyulladjanak be a szőrtúszok a bikinivonalon és a szeméremdombotokon?

Legjobb válasz: Használj bõrradírt szõrtelenítés elõtt, és kend be a hadmûvelet után magad testápolóval. Vagy az ilyen érzékeny részeken (intim, hónalj) használj körömvirág kenõcsöt! Az nyugtatja a bõrt. 17/L

Használj bõrradírt szõrtelenítés elõtt, és kend be a hadmûvelet után magad testápolóval. Vagy az ilyen érzékeny részeken (intim, hónalj) használj körömvirág kenõcsöt! Az nyugtatja a bõrt. 17/L
Ki van száradva a bõr, vízhiányos és érzékeny is.Kend be testápolóval.
a borotválástól nekem is kipattogzik a bõröm de az epilálástól nem , próbáld ki

Fiúk akik borotváljátok magatokat "ott" lent. Hogyan tudod elviselni azt a szúró és viszkető érzést amit a borotválás után 1-2 nappal lehet érezni?

Mit tesztek hogy elmúljon?

Legjobb válasz: Kézi borotvával borotválom, hab nélkül tusolás közbe és aftershave-t használok. "Hogyha viszket megvakarjuk, fogadd el hogy ez így van." :D 16/F

Kézi borotvával borotválom, hab nélkül tusolás közbe és aftershave-t használok. "Hogyha viszket megvakarjuk, fogadd el hogy ez így van." :D 16/F
Mint nõ, az én álláspontom, és hoszsas kísérletezgetés eredménye szerint is: ne borotvával, hanem elektromossal nyírd, és ne teljesen kopaszra, csak rövidre. Így nem fog viszketni utána, a lány is kiigazodik a dolgokon, megtalálja a prémben a szerszámot, nem marad a fél szõrszerkezet a szájában, könnyebben tisztántartható, frissebb illatú, kívánatosabb. Egy kopasz kuki néha elesettnek tûnhet. Egy dzsumbujos elrettentõnek. Egy iylen pedig kívánatos :) Továbbá, ha egy esténél többet töltötök el együtt a lánnyal, akkor is jövedelmezõ, mert másodnap ugyanolyan puhi lesz, mint volt. Ha a lány is így nyírja, akkor nem szúrjátok egymást, megtaláljátok egymást, és fincsiii, tényleg fincsiiii. És lehet gusztusosra nyírni igy is. Szóval nálam ez jött be :D
Erre az Aljas Kúszóbab egy számát idézném: Hogyha viszket megvakarjuk fogadjátok el hogy ez így van... :) Persze azért csak piánóban ne lássa ország világ.
ide lenne egy kérdésem, ti mivel borotváljátok? elektromos vagy sima borotva? és használtok vmi habot vagy vmit? am a kérdésedre a válasz, az mint az 1-nél, meg kell vakarni :D
22:46 vok, 22:44nek: én sima borotvával, és én használok habot is mert az felpuhítja a bõrt és akk nem "bántja" a borotválás annyira a bõrt, nem lesz ez a szúró-viszketõ érzés. Meg aftershavet is.
az elõzõ válaszoló a 252:47-nek szólt XD
Nekem csak az elsõ pár alkalommal volt gáz, utána nem. Akkor meg néha bekentem aftershavvel, az használt, lenyugtatta kicsit :) Amúgy általában akkor van ilyen, ha nem elég éles a borotva, amit használsz, vagy ha hagyod túl hosszúra megnõni, és a borotva nem vág, hanem tép. 16/F
Mekkora homár csigák vannak már :D Én sosem tennék ilyet!
elõzõ válaszolónak de a csajok 90 %-a szõr nélkül szereti :P
en sima borotvaval szoktam de persze nem tok csupaszra me hogy nez az ki, csak 2-3x vegighuzom egy teruleten es megyek tovabb. ha vegeztel akkor meg kend be arcszesszel. nekem nem szokott szurni
Én nõ vagyok, én borotválom és a párom is borotválja. Sima eldobhatós borotvával csinálom, és a tusfürdõ habjával kenem be. Csak eleinte szúr és viszket, egy idõ után megszokod. Én kimondottan szeretem a borotvált kukit :)
Mennyi kis csigafiú van :D
Egyszerû..Ne borotváld, hanem hassználj szörtelenítõ krémet , , DM, , -ben lehet kapni vagy hajvágóval nyírd le és akkor nem lessz anyira kopasz de túl bozótos sem:) )
hát én is sima eldobható borotvát használok és asszony szerint 100% jobb mintha lenne rajta bármien szõrzet XD nem szereti és nem is szúr eleinte picit szúrt és viszketett de már nem :) 16/fiú


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!