Találatok a következő kifejezésre: Borderline személyiség hova tudok fordulni (1 db)

Borderline személyiség zavarral hova tudok fordulni Budapesten, ahol nem kell kifizetnem ingem-gatyám?

Legjobb válasz: Minden kerületben kell hogy legyen mentálhigiénés gondozó központ, ahol pszichiáter és pszichológus szakemberek dolgoznak. Ez ugyanúgy térítésmentes, mint a háziorvosi szolgálat (kivéve vizitdíj). Ha szükséges, a szakorvos továbbirányíthat kórházi kezelésre, beutalóval. Anyagi vonzat ugyanaz. Mivel az OPNI megszûnt, leginkább a Nyírõ Gyula kórház jöhet szóba, ha tudsz beutalót szerezni. Persze vannak magánorvosi rendelések is, de pénz tekintetében az már nem ugyanaz...

Minden kerületben kell hogy legyen mentálhigiénés gondozó központ, ahol pszichiáter és pszichológus szakemberek dolgoznak. Ez ugyanúgy térítésmentes, mint a háziorvosi szolgálat (kivéve vizitdíj). Ha szükséges, a szakorvos továbbirányíthat kórházi kezelésre, beutalóval. Anyagi vonzat ugyanaz. Mivel az OPNI megszûnt, leginkább a Nyírõ Gyula kórház jöhet szóba, ha tudsz beutalót szerezni. Persze vannak magánorvosi rendelések is, de pénz tekintetében az már nem ugyanaz...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Amikor feszült vagyok, vagy szorongok, miért szúr a szívemnél?

Amikor felzaklat valami, vagy stresszelek, akkor jön ez elő. Szorít kicsit a mellkasom is. Másnál is előfordul ez?Túlparázom a dolgokat vagy mi? Mit lehet tenni ez ellen?

3

Mit szóltok ehhez a cikkhez? Nem semmi!

3

Hat éve alkoholista vagyok, szeretnék addiktológián segítséget kérni. Kiskorú vagyok. Az iskola, háziorvos, szülő stb kap értesítést ha bejelentkezek?

Vagy teljesen anonim a dolog? Mennyire kezelik bizalmasan az adatokat? Esetleg valaki aki járt már ott? Vagy várjak amíg betöltöm a 18at?
(Jogos lenne a kioktatás, de most nem erről szeretnék hallani.)
A válaszokat előre is köszönöm.
17/L

15

Pszichológusnál lehet beszélni szexuális dolgokról?

Pl. hogy mikor van erekcióm, mire izgulok fel, szexuális gondolatokról stb..
Illik ilyenről beszélni egy orvosnak?
Mert elég szorosan kapcsolódik a problémámhoz..

5

Az a problémám, hogy most már általános a mindennapos rosszulétem, (hirtelen feszítő fejfájás, hányás/hányinger, tenyérizzadás) ezek mellett sokszor fáj a fejem, és sokszor bele is nyilall a fájdalom a fejembe. +szorongásos tünetek Valaki segítene?

5

Milyen módon tudom kiütni magam a legegyszerűbben?

Nem szeretnék agyalni bizonyos dolgokon. Elfoglalni nem tudom magam semmivel, mert közben is ezen jár az eszem.

Van valami gyógyszer vagy módszer, amivel megoldható?

15

Hogyan lehetne kideríteni, hogy egy fiú (huszonéves) drogozik vagy elmebeteg?

Õ tagad mindent, azt mondja nem drogozik, de teljesen elmeháborodott. Nem volt ilyen mindig, de normális sem volt teljesen, szóval nem tudom. Kérlek adjatok tanácsot, ti mit tennétek?

4

Ezt meg tudja oldani egy pszichológus?

Elég alaposan rendet kellene tenni a fejemben, amire én már képtelen vagyok.
15 éves vagyok, és meleg.
Lábfétisem is van, tehát férfi talpakra izgulok..
Rengeteg dolog van még...
Gondolatrohanás, hiperaktív hangulatváltakozás ok nélkül, emberektől való félelem, gyerekes viselkedés stb. :'(
Már teljesen ki vagyok bukva.
Egy pszichológus át tud nevelni heteróvá?
Le tud szoktatni a lábfétisről?
Utálom magamat teljes mértékben.
Vagy öljem meg magam?
Akkor megszűnne az a kibírhatatlan, nyomasztó érzés, ami minden nap bennem van.. :'(
Van még kiút? :(

4

Pánikbetegségem van?

13 éves vagyok..Nemsokára töltöm a 14-et. Körülbelül 12 éves korom óta lefekvés után rám jön egyfajta félelem.A halálra kezdek el gondolni, remegni kezdek,nehezen kapok levegőt,és gyorsan kezd el verni a szívem..Nagyon nehezen tudok lenyugodni.
Máskor ha fáj valamim,azonnal valami halálos betegségre gondolok.Ha fáj a fejem,azthiszem daganatom van, ha a hasam, akkor valami belső szervemet gondolom hibásnak..Anyum szerint a fájdalmakat is csak beképzelem magamnak...Múltkor zsibbadt a lábam, és megint rámjött egy ilyen roham,attól féltem meg fogok halni..Ma az állkapcsom fájt, és ha mozgatom ropogott, szintén azt hittem valami komoly bajom van..

Miért van ez, és hogy tudom abbahagyni ezeket a félelmeket?:(

5

Semmiképpen sem szeretnék nyugtatót szedni, de mivel tudnám a hatást (persze nem ugyan úgy) elérni?

Elég stresszes vagyok mostanában, enni sincs kedvem mert a gyomron annyira görcsbe van az idegességtől, hogy nem esik jól... Nyugtatót nem szeretnék szedni, de valahogyan szeretnék oldani a feszültségemen.
Akár kipróbált vagy javasolt ötletet elfogadok!

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!