Találatok a következő kifejezésre: Bordatörött vagy sérült embert (1 db)

Bordatörött vagy hasi sérült embert hogyan kell kimenteni autóból?

Robbanásveszély van, vagy nem lélegzik. Ilyenkor a Rautek-féle fogáson kivül ki lehet húzni mással?Mert azért az ezekben az esetekben nem annyira célszer?.

Legjobb válasz: ha robbanásveszély van, akkor akár a fülénél fogva is kirángathatod, mert akkor odabent a biztos halál várja. ha "csak" nem lélegzik, akkor Rautek minden más esetben nem mozgatod

ha robbanásveszély van, akkor akár a fülénél fogva is kirángathatod, mert akkor odabent a biztos halál várja. ha "csak" nem lélegzik, akkor Rautek minden más esetben nem mozgatod
Ha kilóg a kormányosulop a mellkasából, akkor ne mozgasd, oltsd el a tüzet, vagy elõzd meg a robbanást! Ha nincs egyértelmû jele, akkor hogyan állapítod meg a hasi sérülést, vagy a bordatörést? Neki állsz vizsgálgatni? Ha tényleg robbanásveszély áll fenn, akkor húzd ki Rautekkel, vagy ahogy sikerül, és vonszold el a közelbõl! Ha bent ég az autóban az rosszabb, mintha a törött bordája átszúrja a máját!
Lehetséges, hogy több az esélye ha a fülénél fogva is kirángatod, de akkor akkora sérülése lesz, hogy az esélye mégkisebb lesz. Mentõt kell hívni azonnal és próbálkozni a robbanás veszély elkerülését (oltani, stb). De szerintem a kirángatás többet árt :/


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A flightradar hogy mutathat egy fantomrepülőt? Vagy másik útvonalon leszálló repülőt?

http://www.flightradar24.com/
Itt lehet látni a repülőket és az előbb mutatott egy Boeinget, aminek Ferihegyen kellett volna leszállni, de azt lehetett látni, hogy Alsónémediben szállt le. Végig mutatta az útvonalát és Alsónémedinél eltűnt. Közben pedig Üllő felett elrepült egy repülő, amit láttam és hallottam, de az nem is volt rajta a radarképen. Ezek szerint ez ennyire nem megbízható? A többi repülőt általában normálisan mutatja.

1

Budapesten hogy lehet eljutni a Nemzeti Színházba? Érintik a lezárások a környéket?

A MÜPA parkolója továbbra is használható?

2

Zselés akkumulátor?

Volt egy rossz zselés aksim amit ha megráztam zörgött benne valami ezért kíváncsiságból szétszedtem.
2 különböző fémből készült elektródák vannak benne, az egyik az ólom, ezen látni is. A másik viszont fogalmam sincs hogy mi lehetett, ugyanis darabokra mállott az egész.
Valaki le tudná írni hogy miből lehetett az? :)

2

Menyibe kerül az utánvétel egy 700g os csomagra, 3500 ft értékű+ a postaköltség, ezt még lehet levélként küldeni, ha igen akkor mik az árak?

2

Mit tennétek abban az esetben, ha tudomásotokra jutna, hogy az egyik ismerősötök jogosítványt vett?

Köszi a válaszokat!

7

Budapest Nyugati pályaudvarról Budaörsre hogy tudok a leggyorsabban eljutni?

06.11. 8:40-kor indulnék szűk 40 percem van hogy odaérjek. Pontos cim: Budaörs Keleti u.
Vidéki vagyok tehát minnél egyszerűbb megoldás kéne. Tömegközlekedés vagy taxi?

2

Ezek közül hol megy a legtöbb kéklámpás?

Kamerák a budai oldalon

Flórián tér
Döbrentei tér
Margit híd budai hídfő
Széna tér
BAH csomópont
M1-M7 bevezető
Kamerák a pesti oldalon

Árpád híd pesti hídfő
Astoria
Örs vezér tere
Oktogon
Nyugati tér
Üllői út - Ferenc krt.
Hősök tere
Erzsébet híd pesti hídfő
Hungária krt. - Kerepesi út
Blaha Lujza tér
Könyves K. krt. - M5
Könyves Kálmán krt. (Lágymányosi híd irány)
Könyves Kálmán krt. (Népliget irány)
Gyáli út
Könyves K.krt. - Mester u.
Hungária krt. - Thököly út
Üllői út - Ecseri út
Erzsébet tér
Nagyvárad tér

2

Mivel rögzítsem a külső tükröt?

Vásároltam egy ilyen külső tükröt:


A helyzet az hogy az autómra nem kapok hozzá való adaptert és a háromszög is kicsi viszont tőcsavarral fel tudnám fogatni és úgy el is férne a tükörtartón. Levettem a tükör talpat és maradt a két ovál alakú üres lyuk amibe kellene a tőcsavart tenni. Milyen ragasztóval tegyem be a tőcsavart hogy tartósan megfogja és ne adja meg magát a rázkódástól és az ajtó becsukásoktól ? Mi építési szorítóhabra (nem purhabra) gondoltunk nem tudom ez mennyire jó megoldás ? Elméletileg ez nagyon erősen meg fogná (persze a tőcsavar végére csinálnánk egy biztosító lemezt ami nem engedné kiesni magát a tükröt) tehát nem tudnám lehúzni a tőcsavarról.

1

Tényleg le van zárva a Batthyány tér a gyalogosok elől is?

2

Milyen először repülőzni?

2 hét múlva elutazok a családommal repülővel és még soha életemben nem repültem. Kicsit izgulok, hogy jó lesz vagy nem annyira. Sokan mondták, hogy jó repülni, de sokan, hogy nem. Szerintetek milyen? Én kicsit gyáva, és hányós típus vagyok. Előre is köszönöm a válaszokat. Egy 11 éves lány

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!