Találatok a következő kifejezésre: Borbála nevet a (6 db)

Borbála nevet adnék a kislányomnak. Nem túl régimódi? Adják ezt a nevet kislányoknak?

Legjobb válasz: De elég régi, de szerintem nagyon szép és jól lehet becézni is. Nem sûrû név mostanában kicsit elfelejtõdött,de szerintem nyugodtan add neki ezt ha tetszik. Boldog babázást!

De elég régi, de szerintem nagyon szép és jól lehet becézni is. Nem sûrû név mostanában kicsit elfelejtõdött, de szerintem nyugodtan add neki ezt ha tetszik. Boldog babázást!
Nekem nem nagyon tetszik.
nagyon szép név a Borbála, nálunk is az esélyesek között van:)
Mi jártunk ilyen mondókázós helyre a lányommal, ahol volt egy kislány. Bori. Addig nem nagyon gondoltam, hogy a Borbála szép név is lehet, de a kislány annyira cuki volt, hogy nagyon megtetszett :)
Miért? A Brendont hogy becézed? pl. Brendi? :)
És hogy fogod becézni? Bori? Én nem adnám a lányomnak. De izlések és pofonok. Bocs, hogy ez most negatív válasz, de a véleményemre voltál kíváncsi.
Mi is pont így vagyunk vele, modern szülõk vagyunk, viszont semmi pénzért nem adnék külföldi nevet a fiamnak!A Borbála névvel a kicsi lányod nem fog találkozni majd az iskolában a társai közt, mert annyi lesz majd a Lara, a Janka meg a hasonló nem magyar név, hogy csuda!
Dehogy ciki!28 hetes ikerterhes vagyok, és mi is a párommal ragaszkodunk a magyar nevekhez márcsak azért is, mert a vezetéknevünk sváb. Annyi sok külföldi meg csicsás nevet adnak monstanában a szülök a gyereküknek, hogy az igazi szép magyar nevek elveszõben vannak! Mintha ezzel kitûnnének a tömegbõl vagy nemtom...pedig magyarok vagyunk, gyönyörû magyar neveink vannak, szóval helyes a döntésetek!!!
Szerintem a sok elnyûtt divatnév közt büszke lesz majd rá neki milyen szép és ritka neve van. Szerintem is add neki bátran.:) ))
Szerintem is nagyon-nagyon szép név!:-) Mi lett a lányotok neve?
szerintem kicsit öreges.meg van egy csaj ismerõsöm, és annyira idióta, ennél fogva nekem egyáltalán nem tetszik.egyébként én is magyar név párti vagyok!a jessicák, és madoxok, kitudnának ûzni a világból!
Én nekem is nagyon tetszik!! Kislánynak BOri, Borika!!:) Olyan édes igy!!Meg amúgy is utálom a jessicákat, jennifereket, vanessakat, bleeee

Hogy tetszik a Borbála név?

Legjobb válasz: Egy barátnõm kislányát hívják így,öregasszonyt nem ismerek ezzel a névvel,úgyh nekem aranyos.Boribaba.:))

Egyik évfolyamtársam Bori. :) ) Szép név
Még hogy öreg néni! Szerintem különleges.
Ne törõdj a fikázókkal!Ez egy szép MAGYAR név, amiért nagykorában hálás lesz, hogy nem Dorkának vagy Jázminnak vagy Pankának hívtátok.Ezzel nem az õ szüleoket szeretném megbántani, de ezek enm felnõtt nevek, míg a Borbála igen és felnõtt sokkal tovább lesz.Ezen kívül az oviban ha szólnak neki, nem fog még 6 másik is hátra fordulni.Nem tömeg név.Az én lányomat is így hívják.A kórház tele volt Eszterekkel, Annákkal, Kírákkal, meg ki tudja milyen divatos nevekkel.Szóval hajrá!Lehet lepontozni.
Nekem viszont tetszik annak ellenére, hogy itt sokan fikázzák mert szerintük régies hangzású:) Mire kamasz lesz, neki lesz a legtrendibb neve hidd el:) Amgy meg Palotás Petra kislánya is Borbála, igaz a szlávosítva, Bora:)
Párom nagymamija Bori-néni, 79 éves. Nem szeretem ezt a nevet. Bori. Ez olyan parasztos. Bocs.
vénasszonyos szerintem :-(
Egy barátnõm kislányát hívják így, öregasszonyt nem ismerek ezzel a névvel, úgyh nekem aranyos.Boribaba.:) )
Szerintem szép név. Ismerek Borbálát, mi Borinak becézzük.
Nekem mindig egy idõsebb néni jut eszembe róla. Viszont sok fiatal lányt is ismerek, aki így hívnak. Én a gyerekemnek nem adnám, mert hát mindenkinek más az ízlése, de nincs ezzel a névvel semmi bajom.
Nekem sem tetszik. Bocs!
A párom volt barátnõje jut róla eszembe, nekem csak ezért nem tetszik!
Én nem adnám neki ezt a nevet!
Öreges nagyon.
Vénasszonyos!fúúúj
Bocsi de nem tetszik!!
Nekem nagyon tetszik, és a becézése is, Borka, Bori, mondjanak akármit mások!
Nekem nagyon tetszik, szerintem egyáltalán nem öreges, inkább komoly, ami nem feltétlenül hátrány, pláne mivel egy gyerek fel is nõ :)
Vénasszonyos! Nem tetszik. Nekem errõl egy öregnéni jut eszembe akinek hatalmas orra van és állandóan kiabál. XD L/14
Szia! Én Borbála vagyok és büszke vagyok a nevemre. Az Anyukám, az õ unokatestvére, annak a lánya, Nagymamám a Dédim sõt még az õ Anyukája is Borbála. Engem Babinak becéznek, nagyon tetszik, és nem kellene másik név. Sztem úgy is nagyon szép, hogy Borika vagy Borcsi. Két lányom van (Vanda és Nóra), nekik már csak azért nem adtam, mert rengeteg nálunk a Borbála. :)

Szerintetek szép név a Borbála? Bori?

Nekem nagyon megtetszett, főleg a Bori becézés, szerintem irtó aranyos. Anyukám szerint viszont szörnyű név. Szerintetek? Tényleg olyan rossz?

Legjobb válasz: Én ezt a nevet adtam volna ha lányom születik. Szerintem nagyon szép. Viszont a fiamnak nem állna jól. :D

Én ezt a nevet adtam volna ha lányom születik. Szerintem nagyon szép. Viszont a fiamnak nem állna jól. :D
Az én lányomat Amandának hívják.Sok embernek nem tetszik.Ez meg engem nem igazán érdekel. Olyan nevet választottunk ami nekünk tetszik, és nem olyat ami másoknak.Ha figyelembe vettünk volna mindenkit akkor ma a lányunk neve egyszerûen "lány" lenne. Nincs olyan név amire mindenki azt mondaná, hogy "igen! ez nagyon szép! tetszik" Szóval olyan nevet adjatok a lányotoknak vagy fiatoknak amit késõbb ha felnõtt lesz büszkén fogja tudni viselni..(mondjuk érdekes lenne ha lenne egy fiatok aki felnõttként apja magasságát örökölve 190 cm magas lenne, és Manó névvel élné az életét) Ezért a nevet mindig tudatosan kell választani.
Nekem a kedvenc lánynevem! 7 hónapig vártuk is a kis Borkánkat, de kukacot növesztett a 36-ik hétre, a kis drága. Igyhát Ákos lett belõle! No de, rajta vagyunk, h mielõbb legyen egy kis Borikánk!
nekjem sem tetszik.túl régimódi vagy nem is tudom....
Én is szörnyû névnek tartom a Borbálát és Borit is.. De nincs olyan név ami mindenkinek egyformán tetszene.
Nekem tetszik, a testvéremet így hívják. De azért adnék mellé még egy keresztnevet, hogy ha nem tetszik a gazdájának, használhassa a másikat.
Anyám Bori, tesóm is Bori, mindketten utálják, számomra sem aranyos, de ezt kapták:) Én nem adnám a gyerekemnek mert nekem nem tetszik.
A Bori nagyon cuki, de a Borbálával az a bajom, hogy szerintem a Borbálákat soha senki nem hívja Borbálának. Én szemszer nem szeretem az olyan neveket, amik csak becézve hangzanak valahogy. De egyébként jó név, csak lehet, hogy inkább Borát vagy Borókát adnék.
Nagyon tündéri, nálunk az Anna és a Luca mellett ez volt még versenyben, de végül is Anna lesz (Pannika) :) Szerintem nagyon szép! :)
Kedves 22/22 a földön rengeteg ember van akinek nem tetszik a neve nem mutatkozik be inkább nem megy utcára...Inkább jobb két keresztnév amibõl az egyiket büszkén viseli minthogy "egy sem".
Nos, kedves utolsó, én kislányként nagyon utáltam a nevemet, mert zsúfoltak miatta. Ahogy felnõttem, egyre inkább megszerettem, mert tudtam, hogy különleges és nem minden második embert hívnak így. Inkább élnék egy különleges és ritka névvel, mint a Borbála, minthogy engem is valami tömeg névvel nevezzenek el. És mint láthatod, sokaknak tetszik a név. Ha meg nem tetszik neki, akkor sem tud mit kezdeni vele. Amúgy meg lehet becézni is, nagyon jó becenevei vannak. És még annyit: az is benne van a pakliban, hogy mind a két nevet utálni fogja. Az én nevemet is megszeretették velem, nem haltam bele, hogy így hívnak. És még egy érv a Borbála név mellett: nem látok benne csúfolni való dolgot. :)
Nagyon szép név, és fõleg azért szimpatizálok vele, mert nincs belõle 15 a játszótéren vagy az oviban. Szép és aranyos a becézése is.
24. válaszolónak elmondanám, hogy még rengeteg ritka név van ami szép egyébként te megszeretted a neved, de nincs ezzel mindenki így.
Nekem tetszene, ha nem lenne tucatnév mostanában. Közvetlen környezetemben 4 Bori nevû kislány van.
Igen, ez relatív, hogy mit tekintünk tucatnévnek, ill. gyakori névnek. 2010-ben a 61. leggyakoribb név volt az újszülöttek között. Ismerek jópár Borbálát, kisgyereket és felnõtteket is a környezetemben, így semmiképpen nem állítanám, hogy ritka névrõl van szó. Amúgy nekem ritkaságtól-gyakoriságtól függõen nem tetszik. Én is a 2 keresztnév mellett vagyok, nekem csak 1 van és nem igazán szeretem (Eszter), bár már megszoktam. Pedig sokaknak tetszik. Ez van...
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszát! Én ismerek pár kis Borit, de egyik sem a közvetlen környezetemben van. A két keresztnéven gondolkodom még. Én sem szeretem a saját nevemet, pedig mindenki szerint gyönyörû, de mára már megszoktam, és nem cserélném le, ez van. :) Azt hiszem maradunk Borikánál, idõvel majd hozzá szokik a család. Bár amúgy engem sem hívott anyu sose a nevemen, és a hugomat sem, az általa kreált beceneveinken szólít. :D Köszönöm még egyszer, nekem mindegyik válasz hasznos volt, és ment a zöld kezecske. Szép hétvégét nektek!
Neked mi a neved kedves kérdezõ? :)
Az én nevem is Borbála. Nagyon jól esett olvasni a sok pozitív választ a nevemmel kapcsolatban. Sokáig nem kedveltem, mert annyira ritka név volt a környékünkön. A gimiben már volt egy osztálytársam, aki szintén Borbála volt. Azóta találkoztam kislányokkal is, akiknek ezt a nevet adták. Engem Borcsinak és Borinak hívnak.
A kérdező hozzászólása: Az én nevem Kamilla. És mi a Te kisfiad neve, ha meg szabad kérdezni kedves 89%-os? :)
Én szívesen adnám névként, szerintem nagyon aranyos. Kislánynak és felnõttnek is jó lesz. És szerintem nem kell mellé másik név, mert a nevet meg kell szerettetni a viselõjével. No meg a családdal. Húúú, én a fiam neve miatt mit kaptam, el sem tudod képzelni. :D Ma már büszkén hívják így, nem ellenzik, elfogadták. Ha lemennek a boltba a nagymamával, akkor Õ büszkén mondja mindig: igen, az én unokám és biztos különleges gyerek lesz belõle. :) Remélem majd a fiam is elfogadja. Ha neked tetszik, akkor szerintem bátran. Én támogatom az ötletet. :)
Neharagudj de nekem egyáltalán nem tetszik.Adj második nevet kislányodnak így õ majd választ.
Nekem nagyon nem tetszik. Biztosan nem adnám a gyerekemnek, és örülök, hogy engem sem így hívnak. Számomra túl régimódi név és nem találom elegánsnak sem, aranyosnak meg fõleg nem. De persze ízlések és pofonok...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. :) Látom akkor azért mégsem olyan rossz név. Így igaz nincs olyan név ami mindenkinek tetszik, nekem pl. pont azok a nevek nem tetszenek egyáltalán amik Anyának. :D Én nagyon hajlok a Bori felé. Várok még válaszokat azért. Mindenkinek szép napot!
Szerintem gyonyoru nev, en is ezt szerettem volna a lanyomnak. Sajnos a ferjem olasz, ezert itt csak Barbara lehetne. Viszont a Borbala ezerszer szebb, szoval lehet, le kell mondanom rola:-( Az is jo, hogy sokfelekeppen lehet becezni (Bori, Borka, Boroka, Borcsa, Boris, stb.) es mind nagyon szep szerintem!
A kedvenc nevem, szerintem a legszebb. :) A kislányom Bori.
Én majdnem az lettem :) Szerintem szép
Szerintem nagyon szép név. A legjobb barátnõm is Bori. :) Én is kislányt várok, de mi az Eszter mellett döntöttünk, amit szintén sokan kritizálnak arra hivatkozva, hogy mennyire régimódi és hogy hogy lehet ilyen nevet adni egy kislánynak. De ez meg olyan, hogy nekem meg ezek a modern nevek nem tetszenek egyáltalán, mellesleg meg ki tudja, mi lesz az aktuális "trend", mire felnõnek... Ráadásul én úgy választottam nevet, hogy felnõttként is tudja viselni, és ha mondjuk üzletasszony vagy orvos lesz, akkor ne röhögjék körbe...
Gyönyörû név számomra.
Nekem anyukám Borbála , utálja. A keresztlánya aki az én uncsitesóm, na õ meg még jobban. Szörnyü név szerintem. Még jó , hogy anyukámat anyának hívhatom. Az uncsom meg a második nevét használja. Nem is tudom minek adták szegénynek ezt a nevet.
van a családban 3, nagyon szeretik, számomra is gyönyörû név, a legkisebb becézése Borsó lett:)
Szerintem szép név, fõleg a Bori becézés, bár nekünk kislányunkat várva Bíborka volt listás, az egy picit jobban tetszik, de az apja miatt nem lett az. Mindenesetre eltettem következõ bébinek :D
szerintem nagyon szép név
Nekem nagyon nem tetszik.Van egy barátnõm, Õt is Borinak hívják.Neki jól áll.Ám már Õ is elmúlt 30 éves.Én nem tudok elképzelni gyereket Bori névvel.Ezzel csak azt akr5om mondni, hogy számomra "öreglányos".Bocsi.


Milyen beceneveket tudtok a Borbála névre?

Mindenki Borinak hív, de kezdem unni. Nincs semmilyen jó becenév, de a Borbála meg túl hosszú.

Legjobb válasz: Borika,Borcsa,Bali,Boró,Borbi

Borika, Borcsa, Bali, Boró, Borbi
Bori, Bora, Boriska
Bora (szerintem ez még önálló névként is megállja a helyét), Borcsa, Boris, Boriska, Borcsi, Borcsika, Borka, Boróka.
Borka, szerintem rövid és az itt felsooltak közül a legszebb. De hidd el, hogy aki eddig Borinak hívott az nem fog már máshogy becézni.
Boris, Biri
Ami nekem tetszik becenévként az a Bori. Borcsi , Borcsa
Borcsi...

Mi a 'Borbála' 'Bori' név angol megfelelője? Kiejtése?

Legjobb válasz: A Borbála a görög Barbara (jelentése idegen nõ) névbõl ered, ezért a világ minden nyelvén így ismerik. Angolul is...

A Borbála a görög Barbara (jelentése idegen nõ) névbõl ered, ezért a világ minden nyelvén így ismerik. Angolul is...

Borbála a nevem. Külföldön hogyan mutatkozzak be? Így a saját nevemen, vagy keressem meg a külföldi megfelelőjét?

Pont emiatt is örülök, hogy a gyermekemnek úgymond "nemzetközi" neve van. :)

Legjobb válasz: Mért akkarod lecserélni a neved, eleinte nem is hallgatnál egy új névre.

Én Ausztriában élek, Zsófinak hívnak. Mivel "zs" nincs a német nyelvben, eléggé megszenvednek vele. Egyébként általában Zsófiként mutatkozok be, és hozzáteszem, hogy nyugodtan hívhatnak Sofi-nak. De 90%-ban próbálkoznak a Zsófival. De a Borbálával nem lesz gondjuk. Szerintem még tetszeni is fog nekik, mert különleges. Szerintem ne mondd, hogy Barbara, mert esetleg összezavarja õket, ha utána leírva látják.
Mért akkarod lecserélni a neved, eleinte nem is hallgatnál egy új névre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a pozitív válaszokat, akkor nem "cserélem le". :)
Szia! Szerintem kimondható a neved, nem kell külföldire változtatni. Mondjuk nem fogják olyan szépen mondani, hanem kb. "Borbala" -nak. Én Németországban élek, és mindenki tudja, hogy Zsuzsi-nak hívnak, és én nem hívatom magama Suzane "Szuzáne"-nak, hanem igen is próbálják kimondani, hogy Zsuzsi, általában "Susi" lesz belõle.:-) De ahogy én a páromat Michael-nek hívom, nem pedig "Májkül"-nek nemzetköziesen, így õ is a magyar nevemet magyarul szokta mondani.
Ha jól tudom, a Barbara a neved megfelelõje.
Szerintem a saját neveden, én Réka vagyok és mindig így mutatkozok be itt mindenkinek (Németo.).Ez a nevem, itt élek de nem alakítom át a kedvükért és nem is zavarja õket.:)
A külföldiek sem magyarosítják a nevüket, hogy könnyebben ki tudjuk mondani, szerintem sem nehéz a Borbálát kimondani.
Semmi esetre se. Ettõl vagy magyar többek között. Szerinted amikor Julia Roberts Magyarországra látogat, akkor azon görcsöl, hogy "jaj, remélem ki tudom majd ejteni a fogadáson, hogy Róberti Júlia a nevem!". A külföldiek sem törõdnek ezzel, akkor mi se törõdjünk. Alkalmazkodjon más is Magyarországhoz!
szia, én is Borbála vagyok :) én mindig Boriként mutatkozok be (mert itthon is ezt használom). általában megjegyzik és ki is tudják ejteni. fõleg az olaszok :) õk olyan aranyos hanglejtéssel mondják ki:)
Nahát ilyet se halottam még, nevedet lecserélni? Hát ez különböztet meg a többiektõl, most attól hogy te Németországban vagy a neved még ugyanaz! Remélem érted mit akarok mondani!
A Borbála az még egy jó név is, könnyû kiejteni, ne változtasd meg. Furán néznének rád utána, mikor látnák, hogy nem is Barbarának írod a neved, hanem Borbálának:-) Barátomat Gyulának hívják, azt nehéz kiejteni minden külföldinek, de nem változtatja meg õ sem, pedig lehetne Juan, Jules:-) Nekem pedig nemzetközi nevem van, Erika, mégis sokx nem akarják megérteni, mert máshol nem úgy ejtik ki, mint mi magyarok. És persze mindig C-vel írják...
A kérdező hozzászólása: Igen, a Barbara. Németországban a Bärbel. Emiatt is kérdeztem, mert oda megyek gyakorlatra. Nekik megkönnyíteném a velem való kapcsolattartást, ha "lefordítom" a nevem?
Elég egyöntetû választ kaptál. A Borbála szerintem még teszeni si fog nekik, egyedi és kimondható. Lehet, hogy divatot teremtesz és lesznek majd a környzetedben Borbála nevû kisbabák. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!