Találatok a következő kifejezésre: Bolha ellen lehet tenni (6 db)

Régebben a szobámban lakott a cicám, egyik nyáron viszont bebolhásodott (és nem vettem észre. ), amit behordott a szobámba. Néha észreveszek az asztalterítőn egy-egy bolhát, mit lehet ezek ellen tenni?

Legjobb válasz: például kezdetnek kezeled a macskát bolha ellen... aztán fertõtleníted a szobát és bolhairtót fújsz szét amúgy az felmerült benned, hogy macska híján, kin szaporodik és táplálkozik a bolhakolóniád?

például kezdetnek kezeled a macskát bolha ellen... aztán fertõtleníted a szobát és bolhairtót fújsz szét amúgy az felmerült benned, hogy macska híján, kin szaporodik és táplálkozik a bolhakolóniád?
Uhh, részvétem, nekünk évekig kellett szenvedni, mire mind eltûnt (passz, mit ettek, nem értettük mi se, mert macska kikerült nyomban. :S) Ha találsz bolhát, nyomd szét és tedd egy pohár vízbe, fedd le, mert szörnyen túlélõ némelyik. xD És igen, macska vagy kinn legyen, vagy benn, és legyen nyakörve.

Bolhák ellen mit lehet tenni?

Ellepték a házat. Az ágyam is tele van velük a kanapé is, nem tudok hol aludni. Macska már hónapok óta nincs a háznál. Ha lefekszek az ágyamba, fél perc múlva érezm, hogy mászkálnak rajtam. Minden reggel tele vagyok csípésekkek. Nem csípnek meg mást a házban, csak engem (az öcsémmel egy szobában alszunk). Most elegem lett, és megágyaztam magamnak a földön, mert többet nem fekszek bele az ágyamba, az biztos. Nem lehet elviselni. De szerintem jönni fognak utánam... Anyám meg le se szarja, mindig csak valami irtószerrel fújkálja az ágyamat, de nem használ. Bejött a nagy pakolásra, mondtam neki, hogy a földön alszok akkor, de nem is próbált segíteni.... Apum is bejött, akkor még azt mondam, neki hogy ágynemű nélkül, simán a földön alaszom. Nézett egy darabig, aztán kiment. Nem aludhatok állandóan a földön. Mit csináljak? 14/L

Legjobb válasz: Patikában ,vagy állat patikában kellene megkérdezni,van e élõsködõk /bolha/ elleni hintõpor.Mondjad hogy kutyád bolhás .Régen ilyen volt a matador .

Patikában , vagy állat patikában kellene megkérdezni, van e élõsködõk /bolha/ elleni hintõpor.Mondjad hogy kutyád bolhás .Régen ilyen volt a matador .
Szia! Vegyél egy- két ampulla Neostomosan nevû szert: 1 ampullát 1 liter vízben kell feloldani, majd bespriccelni vele minden érintett területet. Ez a legtutibb anyag bolha ellen, párszáz Ft- ba kerül, és bármelyik állatorvosnál kapható. :)
A bolhák napközben a padló repedéseiben, az ágy, vagy egyéb bútorok keskeny réseiben alszanak. Ezeket a helyeket fújd be valami hatásos anyaggal.

Mit lehet tenni a bolhák ellen?

Kiszökött a cicám és sok lett benne a bolha. Fürdettük mát különféle bolhaírtóval. Már f?tt diófalevélben is fürdettük. Csepegtettünk levendulát rá, tegnap kapott andvantage spot on-t. Eddig még az sem használt.

Legjobb válasz: Ezek az irtók mind hatásosak, és valószínûleg hatottak is. Csak éppen máshol is voltak bolhák, (fekhelyen stb) amit nem irtottatok ki, ezért a maradék újra szaporodott. Szóval kell valami hatásos méreg, és sokkal átfogóbban kell irtani vele, nem csak a macskán.

Ezek az irtók mind hatásosak, és valószínûleg hatottak is. Csak éppen máshol is voltak bolhák, (fekhelyen stb) amit nem irtottatok ki, ezért a maradék újra szaporodott. Szóval kell valami hatásos méreg, és sokkal átfogóbban kell irtani vele, nem csak a macskán.
(... a szellõztetés meg az ecet pont nem irtja ki õket)
A kérdező hozzászólása: Az ecet mamánál mindig bevált. Szellõztetés közben, meg isten bocsássa meg a gondolatom, gondoltam kimennek a kis d_gök. És nem csak a macskát mosdattam meg. Minden olyan helyet áttisztítottam, ahol gyakran fekszik.
Neostomosant próbáltad? Nekem az jó volt a macskákra. Azzal lepermetezheted a fekhelyét is.
A kérdező hozzászólása: Nem, azt még nem, de ki fogom próbálni. Köszi! :)


Mit lehet tenni a bolha ellen a lakásban?

Valahogy összeszedtük. Hogy kell kiírtani? Annyira nem t?nik soknak.

Legjobb válasz: Én befújnék mindent rovarirtóval, utána pedig kifertõtleníteném az ágynemût, ruhanemûket, a padlót felmosnám.

Én befújnék mindent rovarirtóval, utána pedig kifertõtleníteném az ágynemût, ruhanemûket, a padlót felmosnám.
Csak nem putris gyorsvonat/személyvonat? Jó kis piros "bolhás" ülés. Cigók után megesik, egy fertõ az egész.
:O tényleg... ez eddig eszmbe se jutott (mármint h onnan is lehet! xD)
Veszel Neostomosant, vagy Insecticid-2000-et. Befújod a heverõket, fotelokat, mindent, ami szövet. A heverõt, ha felhajtható, belül is be kell fújni. Ha padlód van, felmosod vele. Fal mellett lehet egy idõre Piretrin extra port elszórni. Legalább 3x heti rendszerességgel kell, mert a peték kb 3 hetente kelnek ki.
A kérdező hozzászólása: 11:14, köszi! Amúgy fogalmunk sincs, hogy jöhettek be, tele van velük a lakás. Nagyon ilyesztõ. A fõbérlõ már hívott egy szakit, aki befújt mindent, mi meg nagytakarítottunk, de akkor háromhetente megismételjük a dolgot ezzel a tisztítószerrel. Amúgy nem, nem vonat, alternatív kocsma, vagy színházi raktár. Még nem tudjuk, melyik, mindegy is, a lényeg, hogy vannak, és jó lenne, ha nem lennének.
A kérdező hozzászólása: Nem háromhetente, három hétig hetente, bocs. És nagyon köszi!

Bolha csipes ellen mit lehet tenni?

Legjobb válasz: http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/betegseg-es-tunet/csipe..

A kérdező hozzászólása: Koszonom

Bolha ellen mit lehet tenni? Hogyan tudom eltüntetni, hogy elmúljon, békén hagyjon? Elég kellemetlen. Nincs valami szer, oltás, vagy hatásos praktika, ami elűzi, és távol tartja?

Kínos, pedig tisztaságmániás vagyok, de valahogy mégis megtalált. Összevissza csíp. Segítsetek! köszönöm.

Legjobb válasz: Éjjel csíp, 2 pont látsik a helyén de olyan is van ahol egy(vagy csak nem látom a másikat?!?).Van egy kutyánk (kaukázusi) de rajta kb 1,5 hete bolhanyakörv van, a tünetek utána jelentkeztek, kb 1 héttel. Egy kisebb területen belül van 3-5 csípés,egy sávban. :-( Amúgy aranyosak vagytok, köszönöm a segítséget

A kérdező hozzászólása: Éjjel csíp, 2 pont látsik a helyén de olyan is van ahol egy(vagy csak nem látom a másikat?!?).Van egy kutyánk (kaukázusi) de rajta kb 1, 5 hete bolhanyakörv van, a tünetek utána jelentkeztek, kb 1 héttel. Egy kisebb területen belül van 3-5 csípés, egy sávban. :-( Amúgy aranyosak vagytok, köszönöm a segítséget
A kérdező hozzászólása: Mozgást nappal isérzek, de lehet bedumálom magamnak, mert mior odanézek, semmi. :-(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséged! Remélem sikerül! :(
Ha tepszibe teszel vizet majd bele egy gyertyat! Odavonza oket a meleg es belefulladnak a vizbe! Most tesztelem, mert engem is megtalaltak a kis mocskok!:)
Éjjel, vagy nappal csíp? Van kutya/macska a háznál? Egy pont látszik a csípés helyén, vagy kettõ?
Szerintem menj be a gyógyszertárba és kérj valami bolha elleni port. Sajnos egyszer nálunk is behozta a macska. A portól amit a gyógyszertárban kaptunk kb. 1 hét után eltûntek.
Ha két pont látszik egymás mellett, akkor nem bolha, hanem pókcsípés!
Bocs, lemaradt! Ha éjjel csíp, akkor legjobb, ha rendszeresen kiszellõzteted az ágynemût, és a hálóruhát. Ha mégis bolha, azt nem szereti, és kimegy belõle + gyakran porszívózni az ágyat, amíg a tünetek elmúlnak!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!