Találatok a következő kifejezésre: Bolha ellen lehet (12 db)

Mit lehet csinálni bolhák ellen?

Vettünk már hint?port, sprayt, fürdettük is ?ket, de semmi változás.

Legjobb válasz: Van bolhák ellen nyakörv, cseppek ... nem drága.

Van bolhák ellen nyakörv, cseppek ... nem drága.
Van nyakörv, cseppek, és por amivel beszórod,
Azonnal nem is lehet kiírtani a bolhát, ha megtelepedett. Vegyél spotont a cicára . Kinti, vagy benti a cica?
A kérdező hozzászólása: Kinti (cicák és van egy kutya is)
A kutya házát is le kell kezelni legalább egy hónapig hetente egyszer.Erõsítésnek vehetsz Piretrin port és azzal jól megszórni. nem baj, ha belefekszik. A cicákra milyen spotont vettél? Megfelelõ méretre való volt?

Régebben a szobámban lakott a cicám, egyik nyáron viszont bebolhásodott (és nem vettem észre. ), amit behordott a szobámba. Néha észreveszek az asztalterítőn egy-egy bolhát, mit lehet ezek ellen tenni?

Legjobb válasz: például kezdetnek kezeled a macskát bolha ellen... aztán fertõtleníted a szobát és bolhairtót fújsz szét amúgy az felmerült benned, hogy macska híján, kin szaporodik és táplálkozik a bolhakolóniád?

például kezdetnek kezeled a macskát bolha ellen... aztán fertõtleníted a szobát és bolhairtót fújsz szét amúgy az felmerült benned, hogy macska híján, kin szaporodik és táplálkozik a bolhakolóniád?
Uhh, részvétem, nekünk évekig kellett szenvedni, mire mind eltûnt (passz, mit ettek, nem értettük mi se, mert macska kikerült nyomban. :S) Ha találsz bolhát, nyomd szét és tedd egy pohár vízbe, fedd le, mert szörnyen túlélõ némelyik. xD És igen, macska vagy kinn legyen, vagy benn, és legyen nyakörve.

Bolhák ellen mit lehet tenni?

Ellepték a házat. Az ágyam is tele van velük a kanapé is, nem tudok hol aludni. Macska már hónapok óta nincs a háznál. Ha lefekszek az ágyamba, fél perc múlva érezm, hogy mászkálnak rajtam. Minden reggel tele vagyok csípésekkek. Nem csípnek meg mást a házban, csak engem (az öcsémmel egy szobában alszunk). Most elegem lett, és megágyaztam magamnak a földön, mert többet nem fekszek bele az ágyamba, az biztos. Nem lehet elviselni. De szerintem jönni fognak utánam... Anyám meg le se szarja, mindig csak valami irtószerrel fújkálja az ágyamat, de nem használ. Bejött a nagy pakolásra, mondtam neki, hogy a földön alszok akkor, de nem is próbált segíteni.... Apum is bejött, akkor még azt mondam, neki hogy ágynemű nélkül, simán a földön alaszom. Nézett egy darabig, aztán kiment. Nem aludhatok állandóan a földön. Mit csináljak? 14/L

Legjobb válasz: Patikában ,vagy állat patikában kellene megkérdezni,van e élõsködõk /bolha/ elleni hintõpor.Mondjad hogy kutyád bolhás .Régen ilyen volt a matador .

Patikában , vagy állat patikában kellene megkérdezni, van e élõsködõk /bolha/ elleni hintõpor.Mondjad hogy kutyád bolhás .Régen ilyen volt a matador .
Szia! Vegyél egy- két ampulla Neostomosan nevû szert: 1 ampullát 1 liter vízben kell feloldani, majd bespriccelni vele minden érintett területet. Ez a legtutibb anyag bolha ellen, párszáz Ft- ba kerül, és bármelyik állatorvosnál kapható. :)
A bolhák napközben a padló repedéseiben, az ágy, vagy egyéb bútorok keskeny réseiben alszanak. Ezeket a helyeket fújd be valami hatásos anyaggal.


Mit lehet tenni a bolhák ellen?

Kiszökött a cicám és sok lett benne a bolha. Fürdettük mát különféle bolhaírtóval. Már f?tt diófalevélben is fürdettük. Csepegtettünk levendulát rá, tegnap kapott andvantage spot on-t. Eddig még az sem használt.

Legjobb válasz: Ezek az irtók mind hatásosak, és valószínûleg hatottak is. Csak éppen máshol is voltak bolhák, (fekhelyen stb) amit nem irtottatok ki, ezért a maradék újra szaporodott. Szóval kell valami hatásos méreg, és sokkal átfogóbban kell irtani vele, nem csak a macskán.

Ezek az irtók mind hatásosak, és valószínûleg hatottak is. Csak éppen máshol is voltak bolhák, (fekhelyen stb) amit nem irtottatok ki, ezért a maradék újra szaporodott. Szóval kell valami hatásos méreg, és sokkal átfogóbban kell irtani vele, nem csak a macskán.
(... a szellõztetés meg az ecet pont nem irtja ki õket)
A kérdező hozzászólása: Az ecet mamánál mindig bevált. Szellõztetés közben, meg isten bocsássa meg a gondolatom, gondoltam kimennek a kis d_gök. És nem csak a macskát mosdattam meg. Minden olyan helyet áttisztítottam, ahol gyakran fekszik.
Neostomosant próbáltad? Nekem az jó volt a macskákra. Azzal lepermetezheted a fekhelyét is.
A kérdező hozzászólása: Nem, azt még nem, de ki fogom próbálni. Köszi! :)

Szoptatós anyacicát hogy lehet kezelni a bolhák ellen?

Míg nem volt már közel a szüléshez, viselt nyakörvet, korábban kapott frontline-t, nem voltak bolhagondok azóta. Most pár hete nem viseli már a nyakörvet, mivel tudom, kiscicák mellett nem szabad. Viszont újra vakarózik, még nem vészes a helyzet, de meg akarom el?zni. Mit tegyek? Egyébként kint tartott cica, bár a kölykeinek a melléképületben van egy hely kialakítva, kosárka, amiben laknak és védett hely, ahova csak az anyacica jár be. Mit tehetek, hogy ne lepje el ?ket a bolha?

Legjobb válasz: bocs, az OFF-ért, de én is örömmel venném az ötleteket. nekem egy õsszel befogadott kinti cica a problémás, illetve a kolykei. mindent biztosítottam neki a kicsik világrajöttéhez, de, amikor bebolhaporoztam õket, mert hemzsegtek bennük a bolhák elköltöztette õket. azóta több nagy vihar volt, volt hogy a mamacica hozta fel a piciket,volt én kúsztam- másztam a jégesõben, hogy megmentsem õket. már tehetetlen vagyok, mindig elcibálja õket valahova.

bocs, az OFF-ért, de én is örömmel venném az ötleteket. nekem egy õsszel befogadott kinti cica a problémás, illetve a kolykei. mindent biztosítottam neki a kicsik világrajöttéhez, de, amikor bebolhaporoztam õket, mert hemzsegtek bennük a bolhák elköltöztette õket. azóta több nagy vihar volt, volt hogy a mamacica hozta fel a piciket, volt én kúsztam- másztam a jégesõben, hogy megmentsem õket. már tehetetlen vagyok, mindig elcibálja õket valahova.
Mivel szoptat a fürdetést ajánlanám. Esetleg a frontline spray-t, de nem tudom azt lehet-e szoptatós macsekra fújni.

Mivel lehet neostomosanon kívül fertőtleníteni a kutyaházat, mi bolhák ellen hatásos?

Legjobb válasz: Neocidollal,vagy piretrin bolha irtó porral. A neostomosan miért nem jó?

Neocidollal, vagy piretrin bolha irtó porral. A neostomosan miért nem jó?
Bio-kill-lel. Tök jó.

4 hetes kiscicákat bolhák ellen be lehet kenyni citromfű oldattal?

citromfű ,4 hetes ,kiscica ,bolhák ellen

Legjobb válasz: Ha már citromfû, akkor tea vagy a növény nem lehet helyette? Van más is az oldatban? Az én cicám a citromfüves teazacskótól begörgött :D

Ha már citromfû, akkor tea vagy a növény nem lehet helyette? Van más is az oldatban? Az én cicám a citromfüves teazacskótól begörgött :D
Nem tudom az mennyit használ a bolhák ellen, az a tippem, hogy nem sokat. De ha esetleg mégis használna valamennyit, gondolom hamar elmegy a hatása. Ha bolhásak és nem csak egy-kettõ van benne, amit kézzel is el lehet kapni, ki lehet fésülni, akkor bolhairtó samponnal szokták megfürdetni. Bár a vegyszerek ilyen kicsi cicákra fokozottan veszélyesek. Egyébként valamennyire a sima vízben fürdetés is segít, mert lejönnek róla a bolhák, illetve könnyebb kiszedni a szõrébõl a maradékot. A helyzettõl függ. Én elsõ körben, ha nem olyan vészes a helyzet, az élete nincs veszélyben a sok bolhától, akkor a kifésülõs módszert ajánlanám. Naponta többször, minél sûrûbben ki kell szedni belõle. Viszont nagyon fontos, hogy a bolhákat õ is elkapta valahonnan, tehát az okot meg kell szüntetni. Ha az anya is bolhás, akkor õt is kezelni kell, az almot mindenképpen cserélni kell, stb.
Alom alatt nem a macskavécét értem, hanem a fekhelyet, ahol alszanak. Illetve a helyet, ahol megfordulnak, az egész szobát, házat, stb. De fõleg a fekvõhelyük környékén tanyáznak.
A kérdező hozzászólása: Ez egy házi módszer. Semmi ártakmas nincs benne. Azért kérdezem mert nem tudom próbálta -e már valaki.
Üdv. Az én cicám is bolhás volt. Próbáltam a citromfüvet. Semmit nem ért. Aztán kipróbáltam a bolhasampont + a környezetét lefújtam bolhairtóval. Semmit nem ért, nagyjából 1 hét alatt ugyan olyan bolhás lett szegény, mint amikor elkezdtük. Aztán ajánlották azt a nyakba csepegtetõs spot on-t. Na, azóta nem bolhás. Lehet, hogy drága, de legalább hatásos, jah és azt ne felejtsd el, hogy a bolha és a féreg az esetek nagy számában együtt jár, szóval érdemes lenne majd féregteleníttetni is. (ha számít, az enyém nagyobb volt, mint 4 hetes, kb. olyan 7-8 hetesen került hozzám és kezdõdött el a bolhamizériánk)
A bolha és a féreg azért annyira nem függ össze. A bolhairtást is ajánlatos több hétig végezni, mert még ha a kifejlett bolhák el is pusztulnak, a petékbõl kikel az új generáció és vígan él tovább ha akkor már nincs jelen a méreg.

Mit lehet tenni a bolha ellen a lakásban?

Valahogy összeszedtük. Hogy kell kiírtani? Annyira nem t?nik soknak.

Legjobb válasz: Én befújnék mindent rovarirtóval, utána pedig kifertõtleníteném az ágynemût, ruhanemûket, a padlót felmosnám.

Én befújnék mindent rovarirtóval, utána pedig kifertõtleníteném az ágynemût, ruhanemûket, a padlót felmosnám.
Csak nem putris gyorsvonat/személyvonat? Jó kis piros "bolhás" ülés. Cigók után megesik, egy fertõ az egész.
:O tényleg... ez eddig eszmbe se jutott (mármint h onnan is lehet! xD)
Veszel Neostomosant, vagy Insecticid-2000-et. Befújod a heverõket, fotelokat, mindent, ami szövet. A heverõt, ha felhajtható, belül is be kell fújni. Ha padlód van, felmosod vele. Fal mellett lehet egy idõre Piretrin extra port elszórni. Legalább 3x heti rendszerességgel kell, mert a peték kb 3 hetente kelnek ki.
A kérdező hozzászólása: 11:14, köszi! Amúgy fogalmunk sincs, hogy jöhettek be, tele van velük a lakás. Nagyon ilyesztõ. A fõbérlõ már hívott egy szakit, aki befújt mindent, mi meg nagytakarítottunk, de akkor háromhetente megismételjük a dolgot ezzel a tisztítószerrel. Amúgy nem, nem vonat, alternatív kocsma, vagy színházi raktár. Még nem tudjuk, melyik, mindegy is, a lényeg, hogy vannak, és jó lenne, ha nem lennének.
A kérdező hozzászólása: Nem háromhetente, három hétig hetente, bocs. És nagyon köszi!

Lehet-e egyszerre spot-on-t (pl. frontline) és nyakörvet használni kullancs, bolha ellen?

F?leg az érdekel, hogy ha ezekben valami hatóanyag van, akkor ha mindkett?t használom, azaz dupla annyi hatóanyag kerül a kutyára, akkor az okozhat-e mérgezést... többen azt mondják, hogy mindkett?t érdemes egyszerre használni, mert pl. a nyakörv a szúnyog ellen is véd, a spot on pedig nem... mi az igazság?

Legjobb válasz: Az a baj, hogy a szúnyog elleni szer tulajdonképpen csak akkor kellene, amikor nyaralunk, amúgy nem lakunk szúnyogos környéken. Így tulajdonképpen olyat keresek, amit akkor tudok használni, amikor épp vízpartra megyünk. Amúgy állandóan használjuk a frontline-t, de akkor váltsunk másra?

A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a szúnyog elleni szer tulajdonképpen csak akkor kellene, amikor nyaralunk, amúgy nem lakunk szúnyogos környéken. Így tulajdonképpen olyat keresek, amit akkor tudok használni, amikor épp vízpartra megyünk. Amúgy állandóan használjuk a frontline-t, de akkor váltsunk másra?
Szia! Ha eddig bevált a Frontline (megjegyzem, szerencsések vagytok, mert elég sokaknál már nem használ) akkor ne váltsatok. Ha a szúnyogok ellen csak eseti kezelés kell, elég venni szúnyogriasztó spray-t és amikor olyan helyre mentek, körbe ekll alaposan fújni a kutyát. Ha mégis váltanál, és direkt olyan spot-ont keresel, ami szúnyog ellen is jó, ajánlom az Advantix-et. http://www.advantix.hu/
Elsõ vagyok! Advantix, Frontline... Miért hiszi mindenki, hogy ezek a legjobbak. A ExSpot is ugyan olyan jó! És szintén véd a szúnyog ellen. Amúgy meg nem gondolom, hogy õket nagyon csípik, a szõrük is védi õket valamennyire. Mi nagyon szúnyogos helyen lakunk, de a kutyáinkat nem támadják. Amúgy nem értem, ha bevált vmi akkor minek keresgélni tovább, fõként, hogy amit használsz véd szinte miden ellen!!!
Második vagyok. Kedves Elsõ! Pont nem azt írtam, hogy az általad említettek a legjobbak, max a legismertebbek (talán feltûnt, ha elolvastad a hsz-emet) + én is Ex-spot-ot használok és meg vagyok vele elégedve. De az tény, hogy az Advantix-et pl. kifejezetten szúnyog ellen IS ajánlja a gyártója. Én csupán mint választási lehetõséget, írtam a kérdezõnek.
Ex-Spot Összetétel: - Permetrin (cisz:transz 40:60): 0, 744 gr/adag Kiszerelés: 6 darab 1 ml-es tubus (pipetta). Javallat: Kutyák bolha, kullancs és tetû fertõzöttségének kezelésére és megelõzésére. Az Exspot elpusztítja a bolhákat és kullancsokat, és egyben védettséget biztosít az újbóli fertõzõdéssel szemben a kezeléstõl számított 4 hétig. A készítmény a kutyára rászálló szúnyogok számának és vérszívásának csökkentésére is felhasználható. ...és ezt is!!!
A kérdező hozzászólása: azért kellene a spotokon kívül más is, mert Olaszországba megyünk nyaralni, ami állítólag súlyosan fertõzött olyan szúnyogok által, akik a szívférgességet terjesztik. Állítólag ez a mediterrán országokra vonatkozik. Na most azt olvastam, hogy erre jó a nyakörv. Csak nem szeretnék nyakörvre váltani, mert az nekem nem szimpatikus. A frontline itthon a mindennapokban bevált, de nem szeretném, ha olyan betegséggel jönnénk haza, ami ellen tudunk védekezni... (Olaszországban a kutyák számára különösen fontos a Leishmania és a Filariasis elleni védekezés...)
http://allategeszsegugy.pfizer.hu/cms/netalon.xml?data_id=25 Kérdezz rá az orvosotoknál, de én úgy tudom, hogy a Stronghold cseppet az egyéb, spot-on szerekkel együtt is lehet használni. Ez kifejezetten az elõbb említett, szúnyog által terjesztett betegségek ellen véd, de utazás elõtt 1 hónappal már el kell kezdeni használni, hogy védjen.

2 hónapos cicának mit lehet adni bolha ellen?

Az anyján bolhaynakörvet használunk és úgy tünt, hogy használ is, hisz eddig nem volt a piciben sem bolha, viszont most, hogy már más macskákkal is érintkezik kezdenek benne elszaporodni. Nem igazán engedi, hogy jól átkutassan és amit találok kiszedjem bel?le :( De mit lehetne adni? Úgy tudom, hogy Frontline, nyakörv, sampon, por, spray csak 1 éves kor után alkalmazható. Vagy valamit mégis lehet?

Legjobb válasz: A Fontline csepp alkalmazható már kiskutyákra/kiscicákra is. Ezt ajánlom, nekünk a kutyákon, és a kinti macskán is ez van, és soha nem voltak bolhásak.

A Fontline csepp alkalmazható már kiskutyákra/kiscicákra is. Ezt ajánlom, nekünk a kutyákon, és a kinti macskán is ez van, és soha nem voltak bolhásak.
A FRONTLINE Spray már a születést követõen 2 napos kortól alkalmazható, vemhes és szoptató állatok is biztonságosan kezelhetõk. Adatok hiányában a FRONTLINE és FRONTLINE Combo spot on készítményeket ne adjuk 8 hetesnél fiatalabb kutya- és macskakölyköknek.
A kérdező hozzászólása: Wow köszi :) Az enyém már elmúlt 8 hós, szóval akkor már bármilyen frontline jó neki ezekszerint?
A kérdező hozzászólása: 8 hetes bocsánat
Igen, használhatod. Ha veszel akkor Combo cseppet szerezz be, az jó pl a kullancs ellen is.
Ha biztosra akarsz menni az álatorvos 450, -Ft-ért lefulja neked. Garantálom sok kiscicám volt és ennél hatásosabb nincs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Frontline spot-ont vettem neki és másnapra már egy bolha sem volt benne :) ajánlom másnak is, 1690huf volt.
Fürdetés->bolhanyakörv vagy frontline spray
Az én cicusom 4 hónapos és az állatorvos azt mondta, hogy ennyi idõs kortban még a cicasamponnal való fürdetés a jó, s a spray-t csak egy éves kor körül lehet használni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!