Találatok a következő kifejezésre: Bográcsban főzök embernek (2 db)

Bográcsban főzök 15 embernek marha pörköltet, hány kiló húst vegyek?

Vendégeket várok hétvégére, de még soha nem f?ztem ennyi embernek, nem tudom mennyi hús kell és 15 literes bogrács megfelel? lesz-e?

Legjobb válasz: Keress egy jó marhapörkölt receptet ( az az igazi ami kint készül bográcsban, és vörösbor van benne) és felszorzod a megfelelõ mennyiségre a hozzávalókat. A szakácskönyvekben általában négy személyre szólnak a receptek. Mesterszakácsok szerint egy személyre kb 20 deka hússal kell számolni, mikor ilyenrõl vagyis színhúsról van szó. Legjobb ide a marhalábszár, vagy a pacsni.

Keress egy jó marhapörkölt receptet ( az az igazi ami kint készül bográcsban, és vörösbor van benne) és felszorzod a megfelelõ mennyiségre a hozzávalókat. A szakácskönyvekben általában négy személyre szólnak a receptek. Mesterszakácsok szerint egy személyre kb 20 deka hússal kell számolni, mikor ilyenrõl vagyis színhúsról van szó. Legjobb ide a marhalábszár, vagy a pacsni.
azért az a 20 dkg hús eléggé karcsú. inkább maradjon, mint kevés legyen. itt egy 4 személyes recept, szorozd fel 4 kg húsra. http://recept.grocceni.com/vorosborosmarhaporkoltaszabadban...
20-25 dkg hús bõven elég 1 embernek, fõleg, ha köretet is csinálsz hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, én is úgy gondoltam, hogy 4 kg-nak elégnek kell lennie.

Égő, ha egy városi embernek, aki jön hozzánk vendégségbe falura paprikás krumlit főzünk neki galuskával bográcsban?

Ha igen, akkor mit főzzünk helyette, ami nem túl drága?

Legjobb válasz: nem, egyáltalán nem, de egy kis kóbászt azért tegyetek bele. egy városinak a bográcsos kaja inkább különlegességszámba megy. én szívesen mennék ilyen meghívásra:)

nem, egyáltalán nem, de egy kis kóbászt azért tegyetek bele. egy városinak a bográcsos kaja inkább különlegességszámba megy. én szívesen mennék ilyen meghívásra:)
Akkor sem égõ, mert a bográcsosnak teljesen más az íze, aromája.
kevés olyan ember van, aki nem szereti a paprikás krumplit. Legfeljebb akkor nem fog örülni neki, ha már otthon is 3 napig azt evett.
Én is szívesen mennék hozzád vendégségbe, pedig vérbeli pesti vagyok. Imádom a paprikás krumplit.
Nem égõ, különösen, ha valóban jut bele egy kis füstölt kolbi is. Ha pedig az udvarból egy kisebb csirke öngyilkos lenne, akkor a bográcsos csirkehúsos tarhonya is tökéletes. Ha a vendég vacsira is marad, és az idõjárás engedi, egy kis tábortûz melletti szalonnasütés, 1-2 pohár borral is jó program lehet. Ha mégsem lesz elégedett, legközelebb nem megy hozzátok vendégségbe.Egyébként ha normálisan gondolkodó ember, akkor nem azért megy, hogy ott nálatok egye magát degeszre, hanem azért, hogy lásson benneteket, beszélgessen veletek, tehát nem hiszem, hogy megsértõdne.
Ne már... Én városi vagyok, de imádom a paprikáskrumplit, egy bográcsosért meg tuti odalennék. :)
Az hibátlan!Mit gondoltál? A "városiak" lazacot esznek beluga kaviárral??
Nem égõ egyáltalán, fõleg, ha az a városi ember "egyszerû -hétköznapi -féle" nem pedig az az "uras", jobbhoz szokott féle ember. Nem tudom igazán megfogalmazni, de biztosan érted. Az a lényeg, hogy szeretettel fogadjátok, szeretettel fõzzetek neki, nem pedig az, hogy éppen mit. Ha még egy jó kis pogácsát, vagy pitét is sütsz utána, akkor meg egyenest királyi lesz az ebéd. Én szívesen mennék, pedig falusi vagyok. Jó készülõdést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Nagyon ízlett nekik. Valóban finom lett. Jó sûrû. A desszert is ízlett, csak jól teli ették magukat, úgyhogy nem sok fogyott.
A kérdező hozzászólása: Hát kíváncsi vagyok, hogy hogy fog elsülni. Ma sütjük-fõzzük. :)
Van ízlésed! Én panelos "vidéki" vagyok. Sokan csinálják, hogy az erkélyen állítják fel a bográcsot, igaz, hogy nem fával, hanem gázperzselõvel fûtenek alá. A kaja íze ettõl nem lesz ugyan jobb, de az illúzió megmarad. Ha teheted, próbáld ki.
Én budapesti vagyok, és nagyon örülnék egy jó paprikás krumplinak. Hogy "vidékies" legyen, szeretnék hozzá egy uborka, vagy fejes salátát. Esetleg kovászos uborkát. 50/N.
Majd írd meg, hogy végülis mit fõztél-sütöttél, és hogyan "sült el" az egész?!
Tökéletes!!!!
A kérdező hozzászólása: http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=34268138 Ez jó?
Elõzõ vagyok. Esetleg csörge?
Desszertnek? Egy jó adag fánk lekvárral? Vagy ahogy valaki írta, pogácsa, sajtos vagy töpörtõs? Esetleg almáspite, vagy túrós-lepény? (Bár ma már nem is olyan olcsó a túró) De lehet egy adag rizskoch, ha valami gyümölccsel (befõttbõl) tudod feldobni, az is jó. Ha valami piskótát összeütsz. A piskóta-tekercshez csak egy kis lekvár kell.
A kérdező hozzászólása: Olyan emberrõl van szó, aki itt nõtt fel velünk, csak elkerült a "nagy" városba! Köszi, akkor ez lesz! És mit csináljak mellé desszertnek?
Én is pesti vagyok és szeretjük a paprikás krumplit!:-))ha vidékre megyünk és alkalom van rá bográcsozunk teljesen más isteni ize van...:-))Jó választás a süti is és örülök hogy a vendékek jól laktak...nincs is jobb vidéken!!!Sajna én pesten vagyok..:-((


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!