Találatok a következő kifejezésre: Blu-ray lemezeket asztali dvd lejátszóval (2 db)

Blu-ray lemezeket "hagyományos" asztali dvd lejátszóval is le tudom játszani, vagy speciális típus kell hozzá?

Legjobb válasz: Blu-ray lemezeket csak Blu-ray lejátszóval lehet lejátszani.

Blu-ray lemezeket csak Blu-ray lejátszóval lehet lejátszani.
Elõre is bocsi az offért! Azt jelenti - ha hülyén fogalmaztam - volna, hogy mindkettõt úgy készítik hogyha eredeti, hogy minnél kevesebb minõség vesszen el. Tehát minnél nagyobb a hely, annál nagyobb a minõség. Szerintem!
"Mindkét formátum általában kihasználja a helyet." Ez a te szótáradban mit jelent?
Kicsit pontosítok magamon (is?): a Blu-Ray a DVD (kb.) "utódja". A Blu-Ray sokkal sûrûbben "tárol adatot", így kb. 5* annyit mint egy DVD-5 lemez. (Nem walkman-CD, hanem CD-DVD) Teljesen más a mûködése, a rokonságuk az optikai-meghajtóság. Az SL DVD-ROM -k 4, 7GB -sek, a BD-ROM -ok pedig 25GB -sek. Mindkét formátum általában kihasználja a helyet.
Az kizárt! Akkor nem BD volt. Mint írták is: nagyobb az adatsûrûség, precízebb kiolvasást igényel a BD. Ráadásul a DVD Mpeg-2 -be tömörít, a BD Mpeg-4 -be. (A DVD bitrátája (kép) 5000kb/sec körüli, a Bluray olyan négyszerese. A hangról ne is beszéljünk.) NEM lehetséges lejátszani.
Nos technikailag igazatok van amikor azt mondjátok, hogy nem játsza le, de a tény az, hogy én kipróbáltam és lejátszotta a mezei asztali lejátszó is, bár minõségre nem volt tökéletes (szagatott egy idõ után).
Azért nem egészen olyan mint walkman-ba CD-t tenni. A két lemez mérete ugyanis megegyezik. A Blu-ray lejátszó képes DVD és CD lemezek olvasására is. Tehát van visszafelé kompatibilitás, míg a walman és a CD lejátszó között semmiféle kompatibilitás nincs. A különbség, hogy a Blu-ray lemezeket kék, a DVD-t vörös lézerrel olvassál le, és a Blu-ray lemezen sokkal sûrûbben helyezkednek el az adatok.
Nem, ez kb. olyan mintha egy walkman -ben szeretnék CD -t hallgatni. De ha végig gondolod: miért árulnának külön Blu-Ray lejátszókat, ha a régi is viszi?
Teljesen más technológia a kettõ. Ha le lehetne játszani, miért kerülne közel 100ezerbe egy BD játékos? Viszont a jó hír, hogy már feltörték a BD-t, le lehet rippelni, és számítógépen lejátszható, újratömöríthetõ .mkv fájlba, ami már egyes (nagyon ritka még) esetben lejátszható asztali lejátszón, ha kiírod egy DVD-9 DualLayer lemezre (8, 5 GB-os) Legalábbis elvileg. De a digitális jelátvitel miatt, már sokkal egyszerûbb a PC-t összekötni a HDReady Tv-vel, és mehet a HD mozizás. Neten egyre több letölthetõ BluRay rip van, ami amerikai lemezrõl van leszedve, és magyar DVD hanggal vagy felirattal van ellátva.
Így már értem. Ez így van, minél több a GigaByte, annál jobb a minõség.

Hogy tudom dvd lemezre kiirni és asztali lejátszón megnézni ezt a formátumú filmet 720p. Blu-ray rip?

Legjobb válasz: formatfactoryval hogy konvertálhatnám át mibõl -mibe? tehát 720p.blu-ray rip avi

A kérdező hozzászólása: formatfactoryval hogy konvertálhatnám át mibõl -mibe? tehát 720p.blu-ray rip avi
Ha rip akkor az azt jelenti blueray-röl rippelték le, az eredeti minõségének a lényeges csökkentésével viszont a mérete is csõken ilyen formában, többnyire divx, xvid, mkv, formátumokban szokás csinálni. Simán csak kiírod a dvd-re mint adatot és vagy lejátssza az asztalid vagy nem attól függõen támogatja-e az adott formátumot. A szabvány DVD formátum amit pl. a boltban is megveszel gyári DVD-t amire szerintem te gondoltál az más
A mérete miatt nehézkes fõleg ha elkezded konvertálni nem fog ráférni egy lemezre. Én a helyedben egy dvd lejátszót újítanék ami lejátsza és pendrive vagy külsõ vinyórol játszanám le.Én ezt teszem amíg be nem ruházok egy wifis médialejátszóra.
Blu-ray rip lehet több formátumú is, legtöbb esetben .mkv, .mp4, vagy talán avi. - Ha ezeket le tudja játszani az asztali készüléked akkor egyszerûen adatként (de UDF-ként a nagy méret miatt) írd ki a dvd lemezre és játszd le. - Ha nem ismeri a lejátszód akkor konvertáld át olyan formátumra amit már le tud játszani az asztali lejátszód. Használhatod a Format Factory vagy a Freemake Videokonverter programokat. Könnyû kezelni és mind a kettõ ingyenes. - Esetleg vásárolj egy asztali merevlemezes médialejátszó készüléket (hosszabb távon kifizetõdõbb). Az Asus-nak pl. elég jó készüléke van és nem is túl drága. Számold ki mennyit költenél lemezekre és azokat csak egyszer használhatod. A DVD lejátszó szoftveresen nem frissíthetõ. Egy jól megválasztott merevlemezes médialejátszó mindezeket kiküszöböli.
A kérdező hozzászólása: köszönöm egyébként avi formátum sony lejátszóm nem tudja lejátszani most konvertálom winavival dvd-be remélem sikerülni fog!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!