Találatok a következő kifejezésre: Biztosan pozitiv terhességi teszt (10 db)

Ugye ez biztos pozitiv terhességi teszt?

http://kepfeltoltes.hu/view/110808/K_p_001_www.kepfeltoltes... Tudom,elcsépelt kérdés..de két év után lett el?ször ilyen a tesztem,és még mindig nem tudom elhinni...:-) Holnap megyek dokihoz, el?sz?r azért mentem volna mert az els? teszt (pénteken) negatív lett...De így is elmegyek, csakhogy meger?sítsen..úgy izgulok,nagyon várom a holnapot...Annyi tünetem van, hogy a hasam lent húzodik, fájdogál illetve a melleim duzzadtak...:-)

Legjobb válasz: Igen, egyértelmû pozitív.Gratulálok és boldog babavárást neked!!!

Igen, egyértelmû pozitív.Gratulálok és boldog babavárást neked!!!
Bár még nem erõs, de egyértelmûen pozitív teszt!Ne ijedj meg ha az orvos még nem lát semmit, ha nincs orvosi elõzmény ami indokolja, ráérsz 7-8 hetesen menni, de ha :) késztetést érzel, hogy menned kell :) oly régóta várod, persze menj, de lehet hogy csak visszarendel.Az elsõ és utolsó hetek a legvánszorgósabbak, de kitartás és nagy gratula!
100% pozitív.Gratulálok.:)
Az nem baj, ha nem egyforma erõs a 2 csík! Ez tuti pozitív! De szeretnék én is egy ilyet! Gratulálok!
Nyugodj meg, ez 100%pozitív! Nekem is ilyen volt mind a kétszer. :) Azért írj mi volt a dokinál. A második hsz-nak meg azt üzenem, ha mástól lenne pozitív nem a terhességtõl, akkor annak már szombaton is annak kellett volna lennie, nem csak most! Nekem is egyik tesztem nega volt, a másik meg két nap múlva pozi, szal hihetsz a tesztnek!
Sajnos nem biztos! A második csík halványabb sokkal, csak a kontroll csík határozott... A doki persze azért nem árt. Ezeket a tüneteket azonban PMS is okozhatta.
:) Szuper, gratulálok! :) a harmadik válaszoló voltam
nekem ennél halványabb volt és most már 1 éves.
Gratulálok!Boldog babavárást!
Gratulálok!:) Én is már nagyon szeretnék egy ilyen tesztet(pláne ugyan ezt a fajtát használom). Mi már 2, 5 éve próbálkozunk(extrém módon hátrahajló méhem van). Megirnád, h milyen érzés volt a hasfestülés meg, úgy érezted-e, h meg fog jönni? Bocsi a sok kérdésért, de nekem hasonlóak vannak, és valahogy úgy érzem, h most sikerülnie kellett. De még csak a pé utáni 9.napon vagyok.
Gratulálok!Boldog babavárást!
2 éve hasonló csíkok voltak most van egy gyönyörû kisfiam :) )) Sok boldogságot !
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! 4 mm-es petezsákot látott a doktornõ, 3 hét múlva kell visszamennem. :-))))) Remélem minden rendben lesz.
gratulálok!!!!!! nekem is ugyan ezzel, ugyan ilyen volt, rá kb 2hétre mentem dokihoz, meg uhra, és 2en voltak kiderult....azota már 34hetes terhes vaok, és mindkettö baba jolvan, sok egészséget, majd irj h mivolt
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 15:09 Ha erõsödött a csíkod, akkor ott az embrió, sajnos lehet hogy méhen kívül. De 5 hetesen nekem sem találták, egy héttel késõbb pedig már a szíve is vert. Kedves kérdezõ. Ez tuti pozitív. Nekem az elsõ 100szor halványabb volt. Gratula.
A kérdező hozzászólása: Nem élem nagyon bele magam, azért tudom hogy más is lehet, csak sok minden utal arra, hogy mégis terhesség van a dolog mögött...Holnap minden kiderül, remélem :-)
Ne éld bele magad. Nekem is halvány pozi volt a teszt, 3 nap múlva délutáni pisibõl erõs két csík. Ma voltam dokinál nem vagyok terhes, csak még nem tudják hogy mi bajom van. Remélem neked sikerült! Csak ne éld bele magad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, holnap megírom :-)
kérlek írd majd meg hogy sikerült e. kiváncsian várjuk hogy babóca e :)
A kérdező hozzászólása: Kijavítanám magam, elolvastam, hogy nem a PMS okoz pozitiv tesztet, hanem valami más....Hát remélem hogy baba van a dologban, és nem ciszta. A mensesem meg egy hete késik...és tegnap lett pozitiv a teszt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. Kedves második, ezt hogy érted hogy nem biztos a terhesség? Nem tudtam, hogy egy betegség okozhat pozitiv tesztet, csak ha esetleg ciszta van...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, nagyon köszönöm mindenkinek!!! A hasfeszülés az folyamatos, nem mensi szerû görcsök, hanem kis húzódások, máshogy nem tudom leírni :)

Hányadik napon lesz először biztosan pozitiv egy terhességi teszt?

Legjobb válasz: mindenképpen csak az elmaradt mensi után biztosan pozítív! de hogy mennyivel az elmaradt mensi után? hát az a peteéréstõl és a hcg termelõdésétõl függ! akinek korai peteérése és beágyazódása volt annak hamarabb, esetleg a nem várt mensi elõtt is pozi a teszt! de akinek késõi peteérése és beágyazódása volt annak csak késõbb mutatja ki a teszt mint a nemvárt mensi napja! némelyik teszten rá is irják pl hogy a beágyazódás utáni 3. napon már pozitiv lehet a teszt!

mindenképpen csak az elmaradt mensi után biztosan pozítív! de hogy mennyivel az elmaradt mensi után? hát az a peteéréstõl és a hcg termelõdésétõl függ! akinek korai peteérése és beágyazódása volt annak hamarabb, esetleg a nem várt mensi elõtt is pozi a teszt! de akinek késõi peteérése és beágyazódása volt annak csak késõbb mutatja ki a teszt mint a nemvárt mensi napja! némelyik teszten rá is irják pl hogy a beágyazódás utáni 3. napon már pozitiv lehet a teszt!
csak érdekességképpen, az ikrek foganását hamarabb lehet észlelni és mérni

Mennyire biztos az Lh pozitiv teszt a 29. napon? Terhessegi teszt viszont negativ?

Ma vagyok a 30.napon, mai t.tesztem negativ, a tegnapi Lh teszt pozitiv. 28.napon hanyingerem volt, es del korul hanytam is, a hanyinger majdnem este 29ig tartott.a derekam faj es nagyon enyhen szurkal a hasaljam is.Szerintetek baba van a dologban?

Legjobb válasz: Sajnos semennyire nem biztos. Ha már hányingeres tüneteket okoz a terhesség, akkor már a tesztnek is ki kellene mutatnia. Lehet, hogy csak bekaptál valami vírust. Amíg nem jön meg, van remény, ismételd a tesztelést.

Sajnos semennyire nem biztos. Ha már hányingeres tüneteket okoz a terhesség, akkor már a tesztnek is ki kellene mutatnia. Lehet, hogy csak bekaptál valami vírust. Amíg nem jön meg, van remény, ismételd a tesztelést.
Az LH tesztet csak akkor lehet jóstesztként értelmezni, ha foylamatosan ellenõrzöd. Amennyiben egyik napról a következõre erõsödik a csík, akkor alkalmas jóstesztnek. Egy tesztbõl semmit nem lehet megmondani. vagy csinálj holnap is LH tesztet, és nézd meg, hogy erõsödött-e, vagy csinálj egy hcg-t.
A kérdező hozzászólása: Koszonom az infot!

Van olyan, hogy pozitívat mutat a terhességi teszt, de nincs baba? Clearblue mennyire biztos teszt?

Legjobb válasz: Sajnos van, de az esetek többségében a teszt nem téved. Nem szabad rögtön a menstruáció kimaradása után tesztelni, hanem várni kell még, akkor szinte biztos az eredmény. Nekem biztos eredményt mutatott a 7. hét környékén.

Sajnos van, de az esetek többségében a teszt nem téved. Nem szabad rögtön a menstruáció kimaradása után tesztelni, hanem várni kell még, akkor szinte biztos az eredmény. Nekem biztos eredményt mutatott a 7. hét környékén.
Szerintem ez a teszt nagyon jó, elég kicsi a téves eredmény valószínûsége.
Ha nincs semmi a szervezetedben, ami megemelkedett hcg szinthez vezethet (a babán kívöl), akkor ilyen nincs. A másik irányba tévedhet, de pozitívat nem mutat véletlenül.
hát azért ha még mensi körüli idõben vagy vigyázz, mert lehet pozitív, de ilyenkor még elmehet a picike "mensiszerûen" is.Az a biztos, ha vársz még 3-5 napot(qami tudom, nagyon nehéz)és tesztelsz megint.Akkor már biztosabb...Drukkolok!!!
van olyan hogy pozitív, és ot tis az a babó, de ilyen kicsikének még elmehet, ha nem tud jól megkapaszkodni

Biztosan pozitiv a terhességi teszt ha a masodik csik nagyon halvany, kevesbbé rozsaszin?

inkabb feheres a csik, de fenynel jol lathato, kirajzolodik a csik

Legjobb válasz: Tesztelj reggeli elsõ vizeletbõl, akkor biztos az eredmény. Ha megint pozitív lesz, akkor terhes vagy. Menstruáció késése után vártál pár napot a teszteléssel?

Tesztelj reggeli elsõ vizeletbõl, akkor biztos az eredmény. Ha megint pozitív lesz, akkor terhes vagy. Menstruáció késése után vártál pár napot a teszteléssel?
csinálj egy másikat is, az a tuti.
Általában a halvány is pozitív! Az a biztos ha késik min.1 hetet és akkor tesztelsz!
A kérdező hozzászólása: reggel teszteltem, a mensimig meg kb. 2het
Jól értettem? Még két hét a menziig? Ha igen, akkor erre az eredményre ne alapozz. Ha késik egy hetet legalább, és akkor tesztelsz pozitívat, na akkor lehet kijelenteni, hogy valószínûleg terhes vagy.
Akkor 3 hét múlva ha nem jön meg tesztelj! Csodát ne várj a terhestesztektõl, ennyire még nem korszerûek, hogy 1-2 hetes terhességet mutassanak.5-6 heteset inkább.
A kérdező hozzászólása: de bizony van. oan erzekeny teszt ami mar az eset utan 5 nappal mutat. Ennel a tesztnel kijott a masodik csik egyertelmuen

Volt már valaki, akinek a megtermékenyítéstõl számítva a 8. nap pozitív volt a terhességi teszt? (aki biztosan tudja, hogy mikor fogant a baba? )

Legjobb válasz: Ilyen kizárt dolog! Egyszerûen, ha ismeri valaki kicsit is a biológiát, tudja hogy ez nem lehetséges. Én tudom pontosan, hogy mikor fogant a babám és az aktus utáni 15.nap reggel lett pozitív a tesztem.

Ilyen kizárt dolog! Egyszerûen, ha ismeri valaki kicsit is a biológiát, tudja hogy ez nem lehetséges. Én tudom pontosan, hogy mikor fogant a babám és az aktus utáni 15.nap reggel lett pozitív a tesztem.
Régesrég egyszer csináltam tesztet ilyen korán, mert még abszolút kezdõ voltam a tesztelésben, és megettem a szöveget az útmutatóban, hogy 24 órás terhességet kimutat (persze ezt mindig úgy értik, hogy a kimaradt vérzés elsõ napjától számítva, de akkor csak ez a mondat ragadta meg a figyelmem). Szóval ez totál negatív lett, egy héttel ovu után, aztán pedig bizony akkor már összejött :) Úgyhogy bocs, ha pont az ellenkezõjét válaszoltam annak, amit kérdeztél, de gondoltam, ennek a tapasztalatnak is tudod hasznát venni.
7-12 nap a beágyazódás, 2-3 nap, mire termelõdik elég HCG, tehát legkorábban a 9. napon. Második babámmal aktus utáni 9. napon émelyegtem, és összetéveszthetetlen volt, mert már volt terhességem, és csak akkor éreztem ilyet. Másnap ebéd után erõs pozitívat teszteltem 25-össel.
9. dpo-n teszteltem 25.össel erõs pozitívat.. :) És csak egyszer voltunk együtt a férjemmel abban a hónapban( a munkája miatt), tehát kizárt a korai megtermékenyülés.. :)
Én 9 napra rá halvány de pozitívat teszteltem. A nem várt elõtt 3 nappal. olyan félidõtõl nagyon kezdtek fájni a melleim, és fáradt voltam ami feltûnt mert én eléggé aktív vagyok. 5hkm

Mindegyik terhességi teszt téves pozitívat mutat pár óra után? Melyik az a fajta, amelyik biztosan nem?

Legjobb válasz: Sok teszt papírjára rá van írva, hogy egy idõ után a negatív eredmény pozitívvá változhat. Hogy mitõl, azt én sem írtam, ha nincs a vizeletben HCG... Ha pedig átvált pozitívvá, akkor valaminek lennie kellene.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Ma voltam orvosnál, sajnos nem vagyok terhes.
A kérdező hozzászólása: Sok teszt papírjára rá van írva, hogy egy idõ után a negatív eredmény pozitívvá változhat. Hogy mitõl, azt én sem írtam, ha nincs a vizeletben HCG... Ha pedig átvált pozitívvá, akkor valaminek lennie kellene.
A téves pozitív oka az lehet, hogy minden nõi testben van nagyon minimális hcg hormon. Annyira kevés, hogy ez nem mutatható ki ilyen tesztekkel, de ha felszívódik a vizelet, egy idõ után az a minimális mennyiség is olyan sokáig van ott, hogy a teszt többnek érzékelheti, így pozitívat jelez. Nekem ezt mondta a nõgyógyászom, mert engem is érdekelt, hogy mitõl változhat a negatív pozitívvá. És téves pozitív is van. Mivel ezek a tesztek hibásak is lehetnek... De sok leendõ anyuka van itt, aki már találkozott a téves pozitív okozta csalódással.
Szia nekem a gravi hcg nem mutatott téves pozit azóta 7 hós a lányom és még mindig ott a két csik a teszten eltettem emlékbe...
Én olyat tudok elképzelni, hogy egy nagyon korai terhesség megszakad...vagy valaki görcsösen több csíkot akar látni, mint amennyi megjelenik és mindent csíknak lát már a végén. Viszont ha teljes száradás elõtt ferde területre teszed, vissza tud szivárogni a vizelet a kontlollcsík felõl, a hormonokkal átitatott részrõl, így már jártam, halvány pozitív lett, a következõ egyértelmûen negatív.
Nekem a Clearblue, a One step és a Corax is idõn túl - több, mint 1 óra múlva - lett két csíkos a nem várt után egy nappal is. Az elsõ gyermeknél is és a harmadiknál is ez volt annak ellenére, hogy középidõben fogant mind a kettõ. Azok a tesztek azóta is pozitívak. Amik pedig negatív tesztek voltak még 1 óra után is, az negatív is maradt. Velem ez történt.
Gabriel. Nekem még egy év után is ugyanolyan volt, mint elõször.
Nekem még soha-soha nem lett pozitív, pedig már több mint egy éve próbálkozunk, és sokszor teszteltem már sokfélével. Sõt az LH teszt sem lett pozitív száradás után.
nekem one minit van eltéve és még mindig ugyanolyan, mint amikor megcsináltam. az egyik 3 éve van eltéve a másik tavaly március óta. Igaz, hogy fénytõl elzárva vannak, mert úgy tudom, hogy ha fény éri, akkor eltûnnek a csíkok. Na meg ezek eleve pozitív tesztek. Szerintem ha abból indulunk ki, hogy a beta hcg jelenlétét mutatják ki a vizeletbõl, ami ugye csak akkor van jelen, ha terhes valaki, akkor ez alapján nem lehet téves pozitív tesztet csinálni. Vagyis olyan van, hogy valaki terhes, de még nem mutatja ki, de fordítva szerintem nem lehet tévedni.
nem kapcsolodik a témához de volna egy megjegyzésem akik irták h elteték emlékbe oké örültök a babának de figyi ismerjétek meg a fényképezöt akkor mert tök undi h amim a pisitek volt eltettétek :S

Két pozitív teszt az már biztos terhesség?

Sziasztok! 5 napja késett már a mensim,mikor megvettem az első,illa tesztet.ezt délután ötkor csináltam pozitív lett,bár a csík nem volt nagyyon erős,de különösebben halvány sem. Másnap vettem még egy tesztet,ez a ramada kazettás teszt,ezen két ugyanolyan erősségű csík van.Orvos két hét múlva rendelt vissza.Szerintetek biztos,hogy pocaklakó? :)

Legjobb válasz: Miért kell ilyen negatívnak lenni! nekünk is pozi teszttel indult a terhességünk, nem? Eddig semmi gond nem volt , most vagyok 32 hetes kismami és remélem nem is lesz. Gondolni sem szabad ilyenre! Gratulálok kedves kérdezõ! És meglátod minden rendben lesz!

Miért kell ilyen negatívnak lenni! nekünk is pozi teszttel indult a terhességünk, nem? Eddig semmi gond nem volt , most vagyok 32 hetes kismami és remélem nem is lesz. Gondolni sem szabad ilyenre! Gratulálok kedves kérdezõ! És meglátod minden rendben lesz!
a terhesség biztos, de bármi történhet a 12. hétig, majd a 20. hétig, majd a szülésig.
Szerintem eléggé valószínû. De voltál már dokinál, hogy visszarendelt? Ha voltál, akkor csinált ultrahangot? Vagy megvizsgált? Vagy mi volt?
Az a biztos amit ultrahangon látnak, de 2 pozitív teszt azért elég valószínû terhesség. Gratula.
Gratulálok! Nekem olyan halvány pozitívom volt, hogy szinte alig látszott, csak ha nagyon megnéztem, a férjem nem is látta; most meg itt szuszog a kiságyban az egy hónapos tündérkém :)
A kérdező hozzászólása: Csak azért félek, mert egyszer már volt egy vetélésem sajna :( voltam orvosnál, de azt mondta még nem látszik és menjek vissza 2hét múlva, ezért is kérdeztem.

Az előbb az egyik oldalon azt olvastam, hogy ha a teszt pozitív, akár halványan is, biztos terhességet mutat. Ennek az állításnak mennyire lehet hinni?

Legjobb válasz: Attól függ,h mennyire friss a terhesség. Mondjuk nekem a mensi napján tisztán,és pillanatok alatt megmutatta a terhességet:)Olyat vegyél,ami cseppentõs,azok sem nagyon drágák,sõt.HA kétség maradt benned,tesztelj mégegyszer.

Attól függ, h mennyire friss a terhesség. Mondjuk nekem a mensi napján tisztán, és pillanatok alatt megmutatta a terhességet:) Olyat vegyél, ami cseppentõs, azok sem nagyon drágák, sõt.HA kétség maradt benned, tesztelj mégegyszer.
Naponta pont 5 ilyen kérdés van. Ha pozitív a teszt, akkor terhes vagy. Ez a tesztre is rá van írva. Ahogyan az is, hogy ha halvány, akkor ismételje meg egy hét múlva. Tehát terhes vagy, ott van a pocakban a kis lakó. Gratulálok hozzá! :)
az attól függ hány dpon halvány pozi az a teszt
Nem tudom már melyik teszten olvastam, õskövület volt, de a tájékoztatóban benne volt, hogy ha negatív a teszt, az az egy nem biztos. Felsorolt azt hiszem három gyógyszert, és a rosszindulatú cisztákat, mint HCGt termelõ eseteket, de ezek, ha rendszeresen szûrnek/nem élsz velük kizárhatóak, és így a poz teszt, legyen az halvány, erõs, az terhesség GYANÚJÁT jelzi(szívhangot ha látnak, akkor biztos, hogy megmaradt a terhesség, babád lesz, addig csak gyanúsak vagyunk, az esetleges korai vetélések miatt) Remélem segítet
Nekem is nagyon halvány volt a második csík a teszten(Gabriel), és már 13 hónapos a kisfiam! A halvány csík az pozitív. Gratulálok.
Csatlakozom az elöttem szólóhoz!Én is Gabriel tesztet csináltam, és mindkettõn a második csík halvány lett!A bizonyosság kedvéért voltam dokinál, és akkor már 12hetes voltam!(közben volt pecsételõs mensim amire azt hittem megjött...., de a doki azt mondta hogy normális, "tisztító"mensi!)tehát 90%hogy baba van a dologban:) Gratulálok:) 18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nem szedek egyáltalán gyógyszert és szerencsére cisztám sincs. Csak azért kérdeztem mert halványat teszteltem és láttam, hogy rajtam kívül sokan mások is, és tünetük is volt/van, de csak azt kapták válaszul hogy ezt még korai lenne megmondani, nem biztos vagy ez lehet más is.Utána õk is leírták hogy egészségesek és nem szorulnak gyógyszeres ellátásra.Azért nagyon szépen köszönöm a válaszokat sokat tanultam belõlük!:) Elég tapasztalatlan vagyok még de majd belejövök. :) És köszönöm a gratulációt! :)

A pozitív teszt biztosan terhességet jelent?

Egy hete késik a mensim, csináltam egy tesztet, és pozitív lett. Viszon semmi más jele nincs, nem émelygek, nem feszülnek a melleim, semmi ilyesmi... Még csak 3 hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót és ez volt az els? hónap, hogy nem védekeztünk sehogy. Lehet ez még csak a fogamzásgátló utóhatása? Egyszer?en hihetetlen lenne, hogy els? hónapban már összejöjjön.

Legjobb válasz: Az én pzitív tesztem eredménye itt szaladgál mellettem 16hós.Semmi tünetem nem volt amikor késett 2hetet is.Na utánna rendessen volt reggelente hányás,apukának még kávét sem szabadot inni legalábbis fõzõset.:-)))

Hidd csak el, én ugyanígy jártam..pedig a párom már elõtte mondogatta:figyeld csak meg, hogy elsõre "f.lcsinállak":) Úgy is lett.10 hós a lányunk.Gratula!
Az én pzitív tesztem eredménye itt szaladgál mellettem 16hós.Semmi tünetem nem volt amikor késett 2hetet is.Na utánna rendessen volt reggelente hányás, apukának még kávét sem szabadot inni legalábbis fõzõset.:-)))
Ha pozitív, akkor a tested hcg-t termel, a hcg hormon pedig a sejtosztódásoknál van, így rosszindulatu daganatoknál is termel a test hcg-t, de mivel neked késik a mensid, és voltatok együtt így tuti terhes vagy. néhány hetes terhes vagy. ha nem vérzel nincs barnázás minimum 2 hetet várj az orvossal. Olyan viszont elöfordulhat hogy elvetélsz, hogy felszívodik (ez csak ezekben a pár napokban) mert ez nagyon korai terheség, de terhes vagy és 2 hét múlva már kb szívhang is lesz.
Szia! A + az már tuti terhesség, elhiheted!Örülj neki, hogy ilyen szerencsés vagy!Sok boldogságot!:)
ó, hogy milyen mázlisták vannak...nem hiszem el! :) 1 hó után? rögtön? van olyan? :) másfél éve nézegetem az egy csíkomat a teszten, csessze meg. nade ez nem ide tartozik. hidd el nyugodtan, bár én most nem gratulálok, nehogy elijesszük a szép eredményt.:)
a kis mázlista egy hónap után!! :D:D hidd el és örülj neki!!
A terhességi teszt a HCG hormon jelenlétét méri. Ilyen hormon a fogigátlóban nincs. (Amúgy a fogigátló egy nap alatt kiürül a szervezetbõl. Komolyan.) Két dolog tudja termelni terhességi teszt számára is mérhetõ mennyiségben: baba, vagy nagyon ritka, rosszindulatú petefészek-ciszta. Az utóbbit el is felejtheted. Ez bizony baba. :-)
Istenem!Miért nem akarsz hinni neki?Inkább örülj, hogy elsõre összejött.Benne vagy abban a kevés %-ban-gratula
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.:)
Bizti terhes vagy. Én 4 hónapja hagytam abba fogamzás gátlót és azóta kétszer is teszteltem, de - lett, úgy hogy bizti nem okozza a fogamzásgátló a + tesztet, úgy hogy nagyon gratulálok neked!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!