Találatok a következő kifejezésre: Biztos, hogy vagyok, ha (311 db)

Biztos, hogy észreveszem, ha elindul a szülés? Úgy félek, hogy a magzatvíz elfolyást (szivárgást) hüvelyi folyásnak vélem, a fájások meg vagy ritkák lesznek, vagy enyhék.

Félek, hogy a végén kés?n kerülök kórházba, vagy mikor már bekerülök, akkorra vmi baja lett a babának amiatt, hogy nem vettem észre, hogy szülök. 39 hetes vagyok, els? babámat várom.

Legjobb válasz: NYugi észre fogod venni

NYugi észre fogod venni
Mindenki észreveszi, te is észre fogod venni :) )) Ne izgulj, nem is biztosan fog elfolyni a magzatvíz! Nem ez a tipikus. Általában fájásokkal kezdõdik a szülés, lehet, hogy neked is így lesz. Egyébként könnyû megkülönböztetni a magzatvíz szivárgást mástól. A magzatvíz állaga egészen más, mint a folyás.. ez híg, színtelen, szagtalan. Nem tudod visszatartani. Egyébként a fájásokat se lehet eltéveszteni :) )) Amíg rendszertelenek, nem elég gyakoriak, kár bemenni a kórházba, ott se tudnak semmit csinálni... Igen, eleinte ritkák és enyhék, de késõbb bizony erõsödnek és gyakoriak is lesznek :) Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyosak vagytok, csak már annyira várom, hogy ezen filózok egész nap, ezért jönnek gondolom ezek a félelmeim.
Ha megnyugtat, én is féltem tõle. :) Fájásokkal kezdõdött délután, amik egyre erõsödtek, a fájások sûrûsödtek. Szóval egyértelmû volt, hogy történni fog valami. :) A magzatvíz nálam nem folyt el, a doki repesztett burkot. Ne félj, nem sokára a kezedben tarthatod a kisbabádat!!!! Könnyû szülést! 2 hetes kislány anyukája
Áááá, a magzatvíz folyását észre fogod venni tutira és egyébként is megérzi az ember. Nem tudom miért, nem tudom hogy, de tudod, hogy ott elérkezett az idõ és kész. Persze közben lesznek testi jelek is.

8 nap múlva jönne meg a mensesem, de lefeküdtem a barátommal, és nagyon félek, hogy terhes vagyok. Ha már megjött, akkor biztos nem vagyok terhes? Ha nem jön meg, pontosan mennyit várjak? Mikor érdemes a tesztet megcsináltatni?

Legjobb válasz: szia! ha terhes vagy, akkor is megjöhet csak nem úgy mint máskor. ha csak cseppek, foltok jelentkeznek, valószínûleg terhes vagy. ha nem jön meg 8 nap mulva, várjál még 4-5 napot, ha akkor sem, csinálj tesztet. akármi is az eredménye csinálj rá 5 napra megint egyet, az már majdnem biztos. gondolom fiatalkorú vagy, szólj egy felnõttnek, ha terhes vagy. hamarabb is gondolkozhattál volna, a felelõtlenség nem gyerekjáték!

szia! ha terhes vagy, akkor is megjöhet csak nem úgy mint máskor. ha csak cseppek, foltok jelentkeznek, valószínûleg terhes vagy. ha nem jön meg 8 nap mulva, várjál még 4-5 napot, ha akkor sem, csinálj tesztet. akármi is az eredménye csinálj rá 5 napra megint egyet, az már majdnem biztos. gondolom fiatalkorú vagy, szólj egy felnõttnek, ha terhes vagy. hamarabb is gondolkozhattál volna, a felelõtlenség nem gyerekjáték!

Ha valaki lerondáz, akkor biztos, hogy az is vagyok?

Csak mert,páran már mondták rám,hogy csúnya vagyok,de a barátn?im és a családom szerint nem.(volt már olyan akinek bejöttem..,de most nem) Nekem nagyon rosszúl esik,az hogy a 8.-adikosok beszólnak nekem is a bn?imnek,hogy g*ci rondák vagytok stb. még az osztályból is beszoktak néha szólni... Néha már az ablakon ugrottam volna ki(gondolatban)... :/Most ilyenkor mit csináljak? Lehetséges,hogy nem vagyok annyira ronda,vagy most ilyenkor mi van? :SS Egyébként a barátn?im nem veszik magukra,de én eléggé érzékeny vagyok és pár évig is tudom ezeket a dolgokat magamban raktározni.

Legjobb válasz: Ilyen korban sokan szólnak be a másiknak, meggondolatlanul és érzéketlenül. Egyrészt nem bírják tartani a szájukat, másrészt ilyenkor még könnyebb sértegetni, mint értelmesen beszélgetni. Ki fogják nõni, és ne vedd magadra léci! Felesleges! Ha nagyon magadra veszed, akkor el fog tûnni az önbizalmad! S vigyázz ezzel az oldallal, itt is sok a bunkó, aki látatlanban majd jól megmondja neked, hogy ha azt mondták, hogy ronda vagy akkor ronda vagy...de ne hallgass az olyanokra! Biztos, hogy eljön majd az a perc, amikor valaki számára te leszel a legszebb, és az sokkal többet ér majd a hülye beszólásoknál!

Ilyen korban sokan szólnak be a másiknak, meggondolatlanul és érzéketlenül. Egyrészt nem bírják tartani a szájukat, másrészt ilyenkor még könnyebb sértegetni, mint értelmesen beszélgetni. Ki fogják nõni, és ne vedd magadra léci! Felesleges! Ha nagyon magadra veszed, akkor el fog tûnni az önbizalmad! S vigyázz ezzel az oldallal, itt is sok a bunkó, aki látatlanban majd jól megmondja neked, hogy ha azt mondták, hogy ronda vagy akkor ronda vagy...de ne hallgass az olyanokra! Biztos, hogy eljön majd az a perc, amikor valaki számára te leszel a legszebb, és az sokkal többet ér majd a hülye beszólásoknál!
Lehet, hogy csak irigyek. A nyolcadikosok amúgy is abban a korban vannak, mikor akkor érzik magukat nagynak, ha mindenkivel bunkók. Ez se a te bajod, hanem az övék. Ha a fiúknak tetszel, akkor meg nem kell aggódni. :) Ronda már nem lehetsz. Mindenkinek más a szép. Fogadjunk, neked se tetszenek a nyolcadikosok. :DDD
A barátnõmmel történt meg a következõ eset: Szünetben beszélgettünk a közös történetünkrõl, és nem is figyeltünk oda, hogy pár fiú hallgatózik. Becsöngettek, úgyhogy én rohantam órára, õ pedig visszasétált a termébe. Amíg a tanárra várakoztak, az egyik fiú odament a barátnõmhöz, nevezzük Zoénak. (Nem akarom megadni a valódi nevét, mivel õ is sokat jár erre az oldalra) Zoé akkoriban nem igazán törõdött a külsejével. Nehezen kezelhetõ haját hátrafogta, és próbált úgy beszélni, hogy ne látszanak a fogai. (Várni kellett, amíg meg tudták neki azt is csinálni) Mindig céltáblája volt az osztálynak. Mint most annak a fiúnak, aki odament, és elkezdett kérdezgetni a történetrõl. A barátnõm válaszolgatott, amikor a fiú megjegyezte: - Inkább a külsõddel törõdnél, mint ilyen szarságokkal. Ronda stréber. Zoénak ugyan rosszul esett, de nem merte kimutatni. Végignézett osztálytársán, majd visszaszólt: - Lehet hogy ronda vagyok, de nem én fogok tíz év múlva csövezni az utcán. Hány tantárgyból is buksz? Kettõ? Három? A fiút feldühítette a lány: - Ebben a szar iskolában, ilyen szar tanárokkal semmit nem lehet normálisan megtanulni. Majd apám segítségével nyitok egy üzletet, és gazdaggá válok. Nekem nincs szükségem hülye tanárokra, ahhoz hogy megéljek. A barátnõm csak mosolygott, majd a diák háta mögé mutatott. A matektanáruk egy szót sem szólt akkor. Igaz a gyerek a matek ötösét valahogy lerontotta hármasra. Késõbb persze Zoé is rájött, hogy hogyan teheti magát nõiesebbé, hogyan kezelheti a haját, és miután a fogait is megcsinálták, tényleg sokkal nõiesebbé vált. Idõ kérdése az egész, meg egy kis próbálkozás, és rájössz: mindenkiben meg van a szépség, csak ki kell emelni. Fel a fejjel, és sok szerencsét az élethez :D
kb ugyanaz vagy mint én csak én fiúba...sz0pás... amúgymeg nembitztos hogy az a ronda fejû nagymellû csaj ronda, mert tapasztalatom szerint a lányok egymásról csak nõi szemmel tudják megállapítani a kinézetet, de egy férfi sokszor mást mond, szóval a véleménnyílvánítással ilyenkor vigyázz...és azon ne lepõdj meg hogy a szüleid eztmondják, mert õk a szüleid, de az önbizalmadat szerezd vissza valahogy, mert egy önbizalommal telt(nem beképzelt) embernek a kisugárzása is sokat dob a megjelenésén 14/f
ne higgy nekik, hülyeség, csak azért szólogatnak be mert szótlan vagy, nem beszél sokat, és nem vagy úgymondt "menõ". velem is ma annyira bunkók voltak az osztálytársaim :S azt mondták, hogy annyira büdös vagyok, meg ilyenek. (semmi szagom nem volt...) meg mondták hogy használj dezodort stb.. de ezt csak úgy szórakozásból! annyira szar érzés. átérzem a helyzetedet.. de hidd el, hogy az ilyen menõk utána nem lesznek semmik. ne hallgas rájuk! :)
Szia Kedves Kérdezõ! Nem írtad, mennyi idõs vagy, de gyanítom, hogy még nagyon fiatal. :) Tudod, a fiúk nagy része kamaszként nagyon lökött. Még Claudia Schifferben is látnak hibát, nekik ilyenkor nem létezik tökéletes nõ! :D Egyáltalán nem vagy csúnya...mindenkin van valami szép!!! Ne foglalkozz a beszólásokkal. Esetleg alkalomadtán megemlítheted nekik, hogy õk sem tökéletesek...biztosan akad a csúfolódók között duci, alacsony, pattanásos, elálló fülû stb...:) )) Tökéletes ember nincs, de mindenkin van valami, ami szép! Nõvérem például mindig is duci volt. De soha nem ezen rágódott, hogy jaj Istenem, de kövér vagyok, hanem inkább az elõnyös külsõ tulajdonságait hangsúlyozta ki. Például mindig szépen kihúzta a szemeit, mert gyönyörû kék színûek. Ha felvett egy mintás felsõt, mindig színben harmonizáló kiegészítõket (fülbevaló, nyaklánc, karkötõ stb.) viselt hozzá. Így elterelte a figyelmet a dundiságáról és a mai napig nem gyõzik dicsérni az ízlését. :) Ezzel azt akarom mondani, hogy vedd észre Magadon a legelõnyösebb adottságaidat és hangsúlyozd ki azokat! :) A másik jó trükköcske, hogy nagy ívben letojjátok a Titeket piszkálókat. Ha látják, hogy ti magasról tesztek rájuk, egy idõ után leszállnak Rólatok és találnak más témát maguknak, amin köszörülhetik a nyelvüket. :) )) 26/L
A hozzászólásodból az jön le, hogy sokkal többet érsz, mint a jó alakúnak titulált csajok! Én is keresztül mentem ezen. Azt hittem ronda vagyok, holott csak szótlan voltam, és inkább visszahúzódó, igen csekély önbizalommal. Na azóta eltelt jó 15 év...és azok a csajok, akik akkor "menõk" voltak most valahol a béka feneke alatt vannak, én meg boldog párkapcsolatban élek 11 éve, és van egy édes kislányunk is. Szerintem sokkal boldogabb vagyok, mint a beszólogatós fiúk és sokkal jobb a helyzetem, mint azoknak a menõ csajoknak. Türelem, lesz ez még jobb is. Szedd össze magad, szerintem nincs veled semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, kedves volt ez a hozzászólás. :) Tudom, hogy vannak olyanok.. Egyébként, már nincs nagyon önbizalmam és nem sokan barátkoznak velem, mert nem beszélek sokat(csak a jó barátokkal, de akkor nagyon sokat) mellesleg szégyellõs vagyok, félek hogy megint elbénázok vmit. Egyébként fõleg az a bajom, hogy õk ugyebár fiúk és õk igazat mondanak.. és nem egyszer fordult elõ velem ez az eset. A legmenõbb csajnak bezzeg nem szólnak meg, akinek az arca egyébként ronda, de jó az alakja, ezért nekik õ a gyönyörû.. Hát ez van...
A kérdező hozzászólása: Köszi, csak az a baj, hogy õk fiúk.. xD Egyébként meg szerintem õk is kva rondák , de én nem vagyok annyira bunkó, hogy a szemükbe mondjam, megtartom magamnak a véleményemet. :D
lehet, hogy ronda vagy. tegyél ki képet és megmondom kerekperec

Nem vagyok benne biztos hogy terhes vagyok és szedem a fogamzás gátlót és közbe ugyan úgy megjön. Akkor mi történik ha kiderül hogy az vagyok és gyógyszert szedek?

Legjobb válasz: Hali! Sztem, ha nem vagy benne biztos, de úgy érzed, akkor érdemes minél elõbb dokihoz menni, majd õ tudja a teendõket. Dokihoz, de hamar!

Hali! Sztem, ha nem vagy benne biztos, de úgy érzed, akkor érdemes minél elõbb dokihoz menni, majd õ tudja a teendõket. Dokihoz, de hamar!
De mibõl gondolod egyáltalán hogy terhes vagy?Vannak valami tüneteid?Mert ha megjön rendesen+gyógyszert szedsz akkor szerintem nem sok esélye van..
A terhességi teszt tabletta mellett is ugyan úgy kimutatja a HCG-t a vizeletben mintha nem szednéd ez nem tudom honnan származik, hogy nem.Nekem két barátnõm is esett teherbe tabletta mellett és mindkettõnek pozitiv lett a tesztje.
10:25-ös vagyok. A hasadon nem látszana még, ne butáskodj!! A kérdéseid alapján 1 terhességrõl beszléünk. Akkor is ha már 3. hónap alajén jár a terhességed, "csak" egy Kb 5cm-es és 25grammnyi magzatról beszélünk. Ez még nem hiszem, hogy látszik!! Az 1. terhesség, általában a 4.hó végétõl látható, amikor már Kb 200gramm és 15cm hosszú a magzat. Jobban tennéd, hogy ha a kérdezõsködés helyett SOS elmennél egy dokihoz. Õ 5 perc alatt megmondaná neked, hogy mit tegyél és mit ne, és te is megnyugodhatnál, mert nem a sötétben tapogatóznál. Sok sikert. (2 gyermekes anya)
Akkor az nagyon nem jó! Fõleg a babának nem tenne jót! Jobban tennéd, ha konzultálnál a dokiddal, mert 1 gyors ultrahanggal azonnal megmondja, hogy lát-e terhességet vagy sem. Továbbá, mivel a tabletta álterhességet állít elõ a szervezetedben, így nem tudom, hogy a tesztre lehet-e egyáltalán alapozni?!
A teszt nem mutat pozitivat a tabletta miatti álterhesség miatt - mivel a babánál keletkezö hormont méri, ami ilyen esestben nincs jelen. MEnj orvoshoz, szerintem csak ideges vagy, de ha tényleg terhes lennél, akkor minél elöbb abba kell hagyni a gyógyszert, mert árthat a picinek.
A kérdező hozzászólása: hát a teszt az azt mutatja hogy nem vagyok az, de közbe meg ugyan úgy megjön, de ha terhes is lennék akkor már láccana a hasam legalább 1 kicsit is, mert 3 hónapja hogy ha terhes vagyok
Kedves Kérdezõ. Azért mert valaki megmondja neked õszintén a vélemenyét még nem kell lepontozni a válaszát. Semmi olyat nem írtam, ami nem lenne igaz!!

Ha peteérés van, törvényszerü hogy legyen barnázás is? mert nekem nem szokott lenni. Vagy akkor nincs is peteérésem? Ha mindig rendesen megjön, akkor biztos hogy van peteérés?

Legjobb válasz: Szia! Biztos, hogy nem törvényszerû a barnázás. A rendszeres ciklus nagyban valószínûsíti a peteérést, de nem jelenti azt, hogy biztosan van.

Szia! Biztos, hogy nem törvényszerû a barnázás. A rendszeres ciklus nagyban valószínûsíti a peteérést, de nem jelenti azt, hogy biztosan van.
A kérdező hozzászólása: de egyszer voltam orvosnál az miatt, hogy nem jön össze a baba.erre azt mondta h várjam meg az 1 évet, és utána vizsgál ki.de ha esetleg emliteném neki h 2004-ben elvetéltem, talán kivizsgálna, ugye?
Az policisztás ovárium szindróma. Elég gyakori, napjainkra népbetegség. Apró cisztákkal van tele mindkét petefészek. Súlyosabb formájában nincs peteérés. Nekem van spontán peteérésem minden hónapban, csak a mensim intenzitását fogja vissza. Nálam egyéb tünete nincsen. Ez igazán csak megnehezíti a teherbeesést. Clostit írják általában fel rá, akinek nincs peteérése annak csinál, nekem vélhetõen több petém érik meg és nõ a teherbe esésem esélye.
A kérdező hozzászólása: vagy azt mondom az orvosnak h 1 éve probálkozunk a babával.és akkor kikell h vizsgáljon.
Szia! Egész hónapban kell mérni mensi alatt is, szájban 5 percig, mivel a peteérés elõtti hõdhöz kell viszonyítani a peteérés utánit. Ha rendszeres a ciklusod akkor valószínüleg van peteérésed, de ez attól is függ hogy hány napra jön meg.
Mi is fél éve próbálkozunk. A peteérésed ellenõrizd úgy hogy méred a hõdet. Ha a fogamzásgátlót hagytad abba, ez azért is fontos, mert van akinél nem indul be spontán a petefészek mûködése. Méred a hõdet? Megemelkedik? Ha tudod csatold a görbédet.
Szia! Én még peteéréskor soha sem barnáztam, de biztosan van peteérésem. (megemelkedik a hõm, és voltam UH-n is).
Szia! Igen nekem peteérés elõtt 36, 4-36, 5 körül van a hõm a 15. naptól elkezd emelkedni 36, 8-36, 9 és fenn is marad a menstruációig, ezt garfikonon fel kell rajzolni és látható az emelkedés és mensi esetén sülyedés cikliusan. Nekem a dokim kérte is hogy ezt vezessem plusz még UH-on is megnézte. Ott azt látja peteérés elõtt, hogy mekkora a tüszõ és a görbébõl következtet hogy megrepedt-e. Nekem a ciklus 9. napján mért 24x17 mm domináns tüszõt. Most szedek clostit mert nem jön a baba, és vissza kell mennem a 14. napon Uh-ra mert megnézi, hogy hány petém érik meg és hogy mekkorák a 15. napon van peteérésem.
A kérdező hozzászólása: akkor megemelkedik a hõ?és uh-n is megtudják nézni?ha mondanám az orvosnak, megnézné?
A kérdező hozzászólása: nem szoktam mérni a hõmet.de most elkezdem.de ha mindig mehjön rendesen, valószinü van peteérésem, ugye?de csak most mulott el.még ráérek elkezdeni a hõmérõzést gondolom.
Bocsi csak most látom, hogy fél éve probálkoztok, így érdemes elmenni UH-ra. Mi is féléve próbálkozunk, szeptemberben voltam dokinál mert kevesebb volt a mensi mennyisége (azt reméltem baba) Ekkor közölte az orvos, hogy mind a két petefészekben apró ciszták vannak. Azt azért nem értettem, hogy minen éven mentem rákszûrésre és UH-t is csinált, ezt soha nem említette. Mérni kellett a hõmet, és azon látható, hogy van peteérésem. azért írt fel clostit, hogy több pete érjen meg és növeljük az esélyt a teherbeesésre. Jövõ héten megyek ellenõrzésre, nézi Uh-val a peteérést, és mondani fogom neki, hogy ha most sem sikerül a következõ ciklusban küldjön hormonszint mérésre.
A mensi mennyisége egyébként egyénileg változó, így ebbõl nem lehet és nem is szabad ilyenre (PCOS) következtetni. az elsõ baba átlagban 3-4 hónap alatt szokott sikerülni.
Ezt csak nõgyógyász tudja megállapítani UH-on. Egyébként ha van peteérésed akkor sok gond nincsen, de ha orvosnál jársz kérdezd meg.
A kérdező hozzászólása: és azt honnan tudom hogy van-e ilyen betegségem?és esetleg azért nem sikerül teherbe esnem.de annyi a mensim mennyisége, mint mindig is szokott lenni.de nem tul sok.elsõ nap kevés, második nap több, harmadik nap szintén kevés.a negyedik nap csak barnás, elég tisztasági.
A kérdező hozzászólása: mi az a PCOS?
A kérdező hozzászólása: nekem se akar összejönni a baba, már fél éve probálkozunk.juliusba hagytam abba a gyogyszert.de minden hónapba megjött rendesen.és mindig 3 napig szokott.de azelött is csak addig.
Nekem is 2-3 napig tart egyébként a mensim és kevés is, de nekem a PCOS fogja vissza, ezért kezdtem el szedni a clostit. Egyébként volt spontán peteérésem csak baba nincs hát remélem ez segít!!

Ha van egy ikerpar fiu es lany, akkor az biztos, hogy ketpeteju? Es mi a statisztikaja annak, hogy valakinek lesznek-e ikrei es ha igen akkor egy vagy ket peteju?

(persze termeszetes uton ;))

Legjobb válasz: így hirtelen csak az elsõre tudok válaszolni, vagyishogy ha egyszerre fiú és leánygyermek születik, akkor biztosan kétpetéjû ikrek. Az egypetéjûeknek ugyanis azonos a genetikai állománya, tehát nem lehet az egyiknek XX, a másiknak XY nemi kromoszómája, csak ha kétpetéjûek. Egyébként pedig Wiki a bartnõd, és biztosan szívesen segít ;)

így hirtelen csak az elsõre tudok válaszolni, vagyishogy ha egyszerre fiú és leánygyermek születik, akkor biztosan kétpetéjû ikrek. Az egypetéjûeknek ugyanis azonos a genetikai állománya, tehát nem lehet az egyiknek XX, a másiknak XY nemi kromoszómája, csak ha kétpetéjûek. Egyébként pedig Wiki a bartnõd, és biztosan szívesen segít ;)

Ha megharapott egy kutya, ami nem biztos, hogy be van oltva elég, ha lefertőtlenítem vagy jobb ha elmegyek orvoshoz?

Egy kis tacskó kiskutya, szóval nem nagyon, csak kicsit megkarcolt a fogával.

Legjobb válasz: Én azért elmennék dokohoz biztos ami biztos, hadd jöjjön az a tetanusz:P

Én azért elmennék dokohoz biztos ami biztos, hadd jöjjön az a tetanusz:P
Szerintem a biztoság kedvéért menj el orvoshoz!!
én is így jártam, 5 szurit kaptam...:S menj el hidd el, veszélyes.

Két vetélés után vagyok. Mikor vállalhatok szerintetek babát? Iszom a cickafark és palástfű teát és méhpempőt is szedek. Ha teherbe esek biztos, hogy feküdnöm kell majd veszélyeztetett terhesként?

Legjobb válasz: Sajnálom.:( Nekem 1 vetélésem volt, rá 7 hónapra sikerült a baba. Most vagyunk 6 hetesek. Nekem mûtéttel kellett befejezni, így 3 hónap pihenõt javasolt a doki, de mi kettõt tartottunk be. Persze, nem jött a baba, de a szervezet úgyis tudja, hogy mikor jó neki... Én C vitamint szedtem, méhpempõt, meg kezdetben terhesvitamint 1-2 hónapig. Utrogestant kell szednem a 12. hétig, és sokat pihennem. Persze mozoghatok ám, de kímélnem kell magam. Ha dolgozol, tutira táppénzre vesz a doki. Én még tanulok, úgyhogy nekem ilyen gondom nincs. Hála Istennek most semmi barnázás nincs...nagyon reménykedem... Kivizsgáltatod magad a köv baba elõtt? Mert 2 vetélés már nem biztos, hogy véletlen!! Nekem kiderült, hogy a vetélésem magas TSH miatt volt, nem volt elég pajzsmirigyhormonom, hogy a baba idegrendszere kialalkuljon. Azóta jó az érték, csak havonta ellenõrizni kell, és variálni a gyógyszeradagot.

Sajnálom.:( Nekem 1 vetélésem volt, rá 7 hónapra sikerült a baba. Most vagyunk 6 hetesek. Nekem mûtéttel kellett befejezni, így 3 hónap pihenõt javasolt a doki, de mi kettõt tartottunk be. Persze, nem jött a baba, de a szervezet úgyis tudja, hogy mikor jó neki... Én C vitamint szedtem, méhpempõt, meg kezdetben terhesvitamint 1-2 hónapig. Utrogestant kell szednem a 12. hétig, és sokat pihennem. Persze mozoghatok ám, de kímélnem kell magam. Ha dolgozol, tutira táppénzre vesz a doki. Én még tanulok, úgyhogy nekem ilyen gondom nincs. Hála Istennek most semmi barnázás nincs...nagyon reménykedem... Kivizsgáltatod magad a köv baba elõtt? Mert 2 vetélés már nem biztos, hogy véletlen!! Nekem kiderült, hogy a vetélésem magas TSH miatt volt, nem volt elég pajzsmirigyhormonom, hogy a baba idegrendszere kialalkuljon. Azóta jó az érték, csak havonta ellenõrizni kell, és variálni a gyógyszeradagot.

Milyen módszerek vannak arra, hogy biztosan összejöjjön a baba? Vagy ha nem is biztosan, de az esély nagyobb legyen, hogy sikerül.

Az én problémám az, hogy a férjem külföldön dolgozik és már júniusban abbahagytam a tabit, volt itthon és én is voltam nála, voltunk is együtt, viszont babi még nem jött össze, mert mindig mensi után voltam közvetlenül, vagy épp közben. Egyel?re úgy t?nik, hogy decemberben több id?t lesz itthon és a pé is beleesik. Bár nem annyira figyelem , pontosan nem tudom, hogy nekem mikor van, ciklusaim is rendszertelenek, mióta nem szedem a fogamzásgátlót, de úgy számoltam, hogy középid? bele fog esni abba az id?be, még itthon lesz. Melyik a jobb módszer, ha nem csinálok és nem tervezek el?re meg semmit, csak mikor ithon lesz , együtt leszünk, amikor épp kedvünk lesz, vagy ha már most elkezdek h?t mérni, figylegetni kb mikor van a pé-m, ovu tesztet nézni? Nem akarok a dologra örcsösen készülni, mert tudom, hogy az nem épp a legjobb, de anyira félek, hogy nem jön össze és magamat fogom hibáztatni, hogy persze hisz semmit nem tettem érte! Annyira nehéz helyzetben vagyunk, mert utána majd csak a nyáron lesz több id?nk egymásra és mennek a hónapok , évek, de babát nagyon szeretnénk. Viszont a párom legalább pozitívan áll hozzá, mert ? azt mondja, hogy jön , amikor jönnie kell. Tudtok nekem valami jó tanácsot?

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat! Hát nem könnyû a helyzet, de nem reménytelen. Nem tudjuk a repjegyet úgy igazítani, mert a férjemnek nem adnak mindig szabit. Bennem is sokasodnak a kérdések, a kételyek, nem tudom mit tegyek. Orvoshoz lehet, hogy el fogok menni, sõt több mint valószínû, talán õ majd ad valami ötletet. Végülis nem tudom mást tenni, ha itthon lesz együtt leszünk, amikor olyan kedvünk lesz, ha lesz pé, ha nem. Én nagyon félek a görcsöléstõl, mármint attól, hogy azért nem jön össze, mert túl sokat foglalkozok vele, lehet, hogy a hõmérõzés ezért tényleg nem jó ötlet. Bár már most is egyfolytában ez jár az agyamban. Majd megpróbálom lefoglalni magam mással. :) Jó vicc! Úgyse tudom! Majd írj, hogy nálatok mizu, privit is írhatsz, ha tudsz, ha nem, akor majd én!

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Hát nem könnyû a helyzet, de nem reménytelen. Nem tudjuk a repjegyet úgy igazítani, mert a férjemnek nem adnak mindig szabit. Bennem is sokasodnak a kérdések, a kételyek, nem tudom mit tegyek. Orvoshoz lehet, hogy el fogok menni, sõt több mint valószínû, talán õ majd ad valami ötletet. Végülis nem tudom mást tenni, ha itthon lesz együtt leszünk, amikor olyan kedvünk lesz, ha lesz pé, ha nem. Én nagyon félek a görcsöléstõl, mármint attól, hogy azért nem jön össze, mert túl sokat foglalkozok vele, lehet, hogy a hõmérõzés ezért tényleg nem jó ötlet. Bár már most is egyfolytában ez jár az agyamban. Majd megpróbálom lefoglalni magam mással. :) Jó vicc! Úgyse tudom! Majd írj, hogy nálatok mizu, privit is írhatsz, ha tudsz, ha nem, akor majd én!
Hát nehéz egy helyzet! De én a te helyedben elmennek a dokihoz is, jobb ha õ is megfigyelésen tart, igy ha csinal UH-t, akkor jobban te is tudod követni a peteérés idejét, mert igy nehéz lesz hogy a menzid mostanában rendszertelen, igy nem is biztos hogy akkor van peteérés, amikor te gondolod, de UH biztos kimutatja, és ez egy biztos dolog! Nem kell hõmérõzni, meg ilyesmi, mert ez vezet ahhoz hogy valaki görcsösebben akarja a dolgot! Ha a párod megjön, szeresgesd mindennap akciózzatok, reggel este, és biztos hogy meglesz az eredmény! Hagyd a természetre a dolgokat! :) ))
Hát elég nehéz helyzet. Ugyanis, ha nem méred a hõdet, nem figyeled a pé napját és nem sikerül, akkor esetleg magadat fogod hibáztatni. Ha meg mindent nézel, figyelsz - görcsösség válhatsz. Szerintem az a legbiztosabb, hogy amikor tehetitek felhõtlenül szeressétek egymást, nem gondolva a babára és talán sikerülni fog. Nekünk is akkor jött össze, amikor azt hittem, hogy már úgyis késõ, pé után, és most 9 hetes múltam. De ha most elkezded a hõmérõzést, decemberre világosabb képet fogsz kapni, ha gondolod. Sok sikert!
Szia! Te meg én teljesen hasonló cipõben járunk. Talán te voltál az egyik válaszolóm, ha emlékszel még. Én is egy hasonló kérdést tettem fel. Szóval nálunk is az a helyzet, hogy a párom és én mérföldekre vagyunk most egymástól, mert külföldön dolgozik. Amikor egy pár hete meglátogattam eldöntöttük, hogy bébikét akarunk, de sajnos ez éppen a mesi elõtti egy hétre tevõdött. Lelkesen próbálkoztunk, de ugyebár a ciklus közepén érdemsebb. Bár nem tudom még mi lett az eredménye a próbálkozásunknak mert azóta 2 hét telt el, de nem élem bele magam, mert nem igazán veszek észre semmi tünetet. És igen, mi is vagy decemberben vagy januárban lehetünk újra együtt, de a mesim nekem sem napra pontos, általába van pár napos csúszás (pár nappal hamarabb vagy késõbb jön). És én sem akarok ezerrel rágörcsölni a dologra, mert a természetre jó az ilyet bízni, de hasonlóak lehetnek az érzéseim, mint a tied. Az a sok "de mi van, ha...." Nem tudom lehet, hogy orvossal lenne érdemes megkonzultálni? Te mitévõ leszel? Csak tudod a repülõjegyet is ahoz igazítani meg miegyéb. Nem egyszerû.

Ha nyugtalan és feszült vagyok, pont úgy, mint menstruáció előtt, akkor már biztos, hogy nem vagyok terhes?

Vagy azért még van esély?Lehetek akkor is feszült és nyugtalan,ha teherbe estem?

Legjobb válasz: Szerintem várj még vele,Ha nem jön meg a menstruációd akkor biztos terhes vagy.

Szerintem várj még vele, Ha nem jön meg a menstruációd akkor biztos terhes vagy.
Én a mai napig ideges és feszült vagyok, de fõleg a 12. hétig voltam az. Nem ez dönti el, hanem a teszt és/vagy az orvosi vizsgálat. Ebbõl az egy tünetbõl még nem lehet következtetni. 18 hetes kismama
nekem egy hete nem jön meg és már volt egy negatív tesztem pont egy héttel ezelõtt. tehát ha nem jön meg még sajna az sem garancia a babára nézve(
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem, mert én mindig olyan ideges és nyugtalan vagyok menstruáció elõtt és félek, hogy most sem sikerült, ezért jelentkeznek ilyen tünetek!
Nem lehet, hogy azért vagy ideges, mert nagyon (nem)várod?
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, ez olyan hormonális belsõ feszültség.Ti nem szoktatok ilyet érezni?(Egyébként nagyon szertnék babát, de nem görcsösen, hogy emiatt legyek ideges!)
hát ha már azt írod, hogy félsz, hogy megint nem sikerült, akkor igenis görcsösen szeretnéd. Nem szabad. Ha nem jön meg tesztelj és ne találgass, mert az vezet a legnagyobb csalódáshoz. inkább, ha negatí, vagy mégis megjönne, jobban készülj a peteérésre és akkor figyelj oda nagyon, aztán megint vagy vagy . elõbb utóbb sikerül, de ha nem akkor is van megoldás az orvosnál.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!