Találatok a következő kifejezésre: Biztonságos szoptatás a Cerazette (2 db)

Biztonságos szoptatás alatt a Cerazette fogamzásgátló, van valami mellékhatása?

Nekem most ezt írta fel az orvos.

Legjobb válasz: Általában ezt írják fel ,mert szoptatás alatt korlátozva van mit lehet szedni..sajnos amit lérdezel arra egyéntõl függ a válasz, hogy mire vagy hajlamos..a barátnõm elkezdte szedni és állandóan éhes volt ezért hízott egy csomót, de van akinél semmi ilyesmi.

Általában ezt írják fel , mert szoptatás alatt korlátozva van mit lehet szedni..sajnos amit lérdezel arra egyéntõl függ a válasz, hogy mire vagy hajlamos..a barátnõm elkezdte szedni és állandóan éhes volt ezért hízott egy csomót, de van akinél semmi ilyesmi.
Szia!Én is ezt szedtem és nem tapasztaltam semmi rosszat.Nyugottan szedheted.
Sziasztok!A második válaszadó vagyok én tpasztalatból írtam, hogy nem volt mellékhatása a gyógyszernek két gyerkem van 6éves és 18 hónapos elég sokáig szoptattam õket nem befojásolta a tej minõségét és a mennyiségét sem.A gyerekek fejlõdésén sem alakult ki semmi rosz tapasztalatom, sõt korukhoz képest elég érettek!
Én vagyok a 3. válaszoló. A tej nem apad tõle, de a babára gyakorolt késõbbi hatása még nem ismert. Én amúgy sem szedek fogamzásgátlót, hát még most.. Amúgy igenis méreg!
Minden gyógyszer méreg!!
Anyukám gyógyszerész és ez az egyetlen amit lehet szoptatás alatt szedni, ennek ellenére én nem szedem mivel valami biztos átmegy a babának is belõle. Mi most máshogy oldjuk meg a "dolgot", szerintem ennyit megér a baba egészsége!!!! Dia
Én is ezt szedem, sajnos vérezgetek mellette, csak egy-két csepp 2-3 naponta, doki szerint normális, de nekem elég kellemetlen...Lehet, hogy abbahagyom.

Szoptatás alatti fogamzásgátlás? Ami biztonságos, és nem apasztja el a tejet. Cerazette vagy Azalia ára? Mennyibe kerül?

Els? baba után nem védekeztünk, mert kis korkülönbséggel akartunk tesót, sikerült is. Most viszont nem akarok várandós lenni. Gumit használunk, vagy "vigyázunk", de folyamatosan aggódom. Most a 2. baba születés után a szexet is jobban (folyamatosan) kívánom amúgy. Mit ajánlotok? Tapasztalat?

Legjobb válasz: Egyet tisztázzunk, mert sokan tévesen tudják! A cerazette az egyetlen olyan fogamzásgátló, amiben nincs hormon, így nem is mehet át a baba szervezetébe! Az azáliában pedig van! Én cerazettet szedtem, de mivel 10 naponta megjött tõle, már nem szedem. Az orvosom pedig (nagyon jó orvos, maximálisan megbízok benne) mondta, hogy mást nem tud adni, vagyis nem szívesen ad, mert az azalia már tartalmaz hormonokat!

Egyet tisztázzunk, mert sokan tévesen tudják! A cerazette az egyetlen olyan fogamzásgátló, amiben nincs hormon, így nem is mehet át a baba szervezetébe! Az azáliában pedig van! Én cerazettet szedtem, de mivel 10 naponta megjött tõle, már nem szedem. Az orvosom pedig (nagyon jó orvos, maximálisan megbízok benne) mondta, hogy mást nem tud adni, vagyis nem szívesen ad, mert az azalia már tartalmaz hormonokat!
Gumióvszer elég megbízható, a "vigyázunk" nem, de ez már többször is bebizonyosodott. Nem is értem miért alkalmazzák az emberek újra és újra, amikor annyi lehetõség van. Mi az elõbbit alkalmazzuk
Cerazettet szedek. A 3 havi adag 10 ezer Ft körül van. Nálam nincs semmi mellékhatása, 3, 5 hónapja szoptatok. A menzim még nem jött meg, valószínûleg nem is fog amíg szedem (a kisfiamnál is ezt szedtem, akkor így volt).
Azaliát szedek 1, 5 hónapja. Tejre nem volt hatással, 3 napig enyhe vérzésem volt tõle az elején, azóta semmi. 8400Ft körül volt a 3 havi adag.
Azért ott van az Azzalia és a Cerazette tájékoztatójában, hogy átmegy az anyatejen keresztül a babába, de nem tudni okoz e ez gondot. Hiszen ki fogja jelenteni, ha a lányának 12 évesen megjön a menstruációja, hogy vizsgálják meg nem e 12 évvel korábban szedett fogamzásgátló a ludas a dologban? Hát senki. Pedig nem kizárt. Úgyogy én óvszer párti vagyok, én nem szednék ilyen gyógyszert, aminek a gyártója sem tudja garantálni, hogy lesz e vagy nem mellékhatása. Mert az más, ha odaírja 100 esetbõl egyben fáj az illetõ feje és akkor tudok mérlegelni illetve ha fáj a fejem nem szedem tovább a gyógyszert, de itt még arra sincs adat, milyen jellegû lehet a mellékhatás, illetve ez az alapból kis mennyiség hogyan halmozódik, ürül ki a baba szervezetébõl.
A cerazette tájékoztatóján is az van, hogy átmegy belõle valami, úgyhogy én azonnal kukáztam is miután kiváltottam több ezer forintért. De akkor sem szedtem belõle. A Cerazette a nõi nemi hormonok egy típusát, a progeszteronhatású dezogesztrelt tartalmazza kis mennyiségben. A Cerazette nem befolyásolja az anyatej termelõdését vagy minõségét. A Cerazette aktív hatóanyag kis mennyiségben bejut az anyatejbe. Ennek eredményeként naponta kb. 0, 01-0, 05 mikrogramm/testsúlykilogramm jut a babába, de nincsenek arra utaló jelek, hogy ez veszélyes lenne.
Kedves kérdezõ! Nekem az Azaliát írta föl a doki, párom ki is váltotta, pedig megbeszéltük, hogy NEM AKAROK gyógyszert szedni! Nekem a normál fogamzásgátlók mellet is volt egy csomó mellékhatás, ezért nagyon gyógyszer-ellenes vagyok. Ha kell Azalia, szívesen eladom Neked, vagy bárkinek, bontatlan, féláron(10800 volt a 3havi adag)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Úgy döntöttem, amíg szoptatok marad az óvaszer. :) A párom is jobban szeretné, ha nem szednénk hormont -sem én, sem a picikénk :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!