Találatok a következő kifejezésre: Biztonságos szoptatás a (6 db)

Biztonságos szoptatás alatt a Cerazette fogamzásgátló, van valami mellékhatása?

Nekem most ezt írta fel az orvos.

Legjobb válasz: Általában ezt írják fel ,mert szoptatás alatt korlátozva van mit lehet szedni..sajnos amit lérdezel arra egyéntõl függ a válasz, hogy mire vagy hajlamos..a barátnõm elkezdte szedni és állandóan éhes volt ezért hízott egy csomót, de van akinél semmi ilyesmi.

Általában ezt írják fel , mert szoptatás alatt korlátozva van mit lehet szedni..sajnos amit lérdezel arra egyéntõl függ a válasz, hogy mire vagy hajlamos..a barátnõm elkezdte szedni és állandóan éhes volt ezért hízott egy csomót, de van akinél semmi ilyesmi.
Szia!Én is ezt szedtem és nem tapasztaltam semmi rosszat.Nyugottan szedheted.
Sziasztok!A második válaszadó vagyok én tpasztalatból írtam, hogy nem volt mellékhatása a gyógyszernek két gyerkem van 6éves és 18 hónapos elég sokáig szoptattam õket nem befojásolta a tej minõségét és a mennyiségét sem.A gyerekek fejlõdésén sem alakult ki semmi rosz tapasztalatom, sõt korukhoz képest elég érettek!
Én vagyok a 3. válaszoló. A tej nem apad tõle, de a babára gyakorolt késõbbi hatása még nem ismert. Én amúgy sem szedek fogamzásgátlót, hát még most.. Amúgy igenis méreg!
Minden gyógyszer méreg!!
Anyukám gyógyszerész és ez az egyetlen amit lehet szoptatás alatt szedni, ennek ellenére én nem szedem mivel valami biztos átmegy a babának is belõle. Mi most máshogy oldjuk meg a "dolgot", szerintem ennyit megér a baba egészsége!!!! Dia
Én is ezt szedem, sajnos vérezgetek mellette, csak egy-két csepp 2-3 naponta, doki szerint normális, de nekem elég kellemetlen...Lehet, hogy abbahagyom.

Szoptatás alatt kezdtem el szedni tegnap a fogamzásgátlót, mennyi idő után hat a gyógyszer és mennyire biztonságos?

Most a 2.gyermekem 2 hónapos és védekezés(óvszer) melletti baba lett nem tervezett és nem szeretnék mégy egyszer így babát,azt hallottam,hogy sokan estek teherbe szoptatási id? alatt gyógyszer mellett,úgyhogy nem nagyon bízok meg benne,még nem szedtem sosem mert a gyerekeim el?tt nem tudtam szedni mert megzavarta a hormonjaimat,de most úgy gondolom,hogy 2 gyerek után már biztos változott annyit a hormonjaim,hogy tudom szedni!

Legjobb válasz: Én Azalia-t szedek, a 6 hetes kontroll óta (már a 2. doboz fogy...). A dokim azt mondta, h 2 hét múlva már teljesen biztonságosan véd és ezt szünet nélkül szedni kell. Állítólag ezekben a minipill-nek nevezett szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátló gyógyszerekben kevesebb hormon van, mint a normálokban. Szerintem biztos jó lesz neked is!

Én Azalia-t szedek, a 6 hetes kontroll óta (már a 2. doboz fogy...). A dokim azt mondta, h 2 hét múlva már teljesen biztonságosan véd és ezt szünet nélkül szedni kell. Állítólag ezekben a minipill-nek nevezett szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátló gyógyszerekben kevesebb hormon van, mint a normálokban. Szerintem biztos jó lesz neked is!

Igaz, hogy a szoptatás alatt szedhető fogamzásgátló nem biztonságos?

Azalia és cerazette-re gondolok. Azt hozzáteszem, hogy extra termékeny vagyok, 3 gyerekből 2 védekezés mellett fogant. Hamarosan letelik a gyermekágy, több gyereket nem szeretnék legalább 6-7 évig. Mit ajánlatok nekem? Legalább 1 évig szeretnék szoptatni.

Legjobb válasz: óvszert,én nem akartam semmilyen bogyót kapkodni,míg szoptattam,ezzel a férjem is egyetértett..Így nekünk ez vált be.

óvszert, én nem akartam semmilyen bogyót kapkodni, míg szoptattam, ezzel a férjem is egyetértett..Így nekünk ez vált be.
Valóban kevesebb hormontartalma van ezeknek a szoptatás miatt. De h mi a legjobb megoldás? Ha szeded ezt és közben óvszerrel védekeztek! Ennél jobbat most nem tudok.
Az úgy akkor nagyon király lehet. Jobbat nem tudok valóban szedjed a gyógyszert és szakítsátok meg aztán meg hátha. Miután meg nem szoptatsz lehet rendes gyógyszert szedned. Más tippet már nem tudok adni tényleg. :)
Sikosító+gumi, vagy másik fajta gumi?
Biztonságosabb az tuti mintha nem szakítanátok meg. Spirál esetleg?
Én is Azaliat szedek+megszakítással védekezünk. Eddig nem volt gond! :D Remélem nem is lesz. Mellette persze szoptatok.Azzal sincs gond, szépen szopizik a babám, és tejem is van. 5 hónapja szültem
A kérdező hozzászólása: És az esetleg mennyire lehet biztonságos h azalia+megszakítás?
A kérdező hozzászólása: Spirál mellett terhes lettem, nem akarok kockáztatni. indenfajta gumit kipróbáltunk. És még a jó fajta sikosíót is de azzal is kidörzsöli és fáj utána. Sokszor már nem is volt kedvem miatta szexelni.
A kérdező hozzászólása: A gumi azért nem jó mert fáj. Kidörzsöl ott alul és utána ég.
A kérdező hozzászólása: Elõre tudom h folyamatos rettegésbe kell élnem:/ Hát nagyon remélem nem esek teherbe "terven kívül"

Szoptatás alatti fogamzásgátlás? Ami biztonságos, és nem apasztja el a tejet. Cerazette vagy Azalia ára? Mennyibe kerül?

Els? baba után nem védekeztünk, mert kis korkülönbséggel akartunk tesót, sikerült is. Most viszont nem akarok várandós lenni. Gumit használunk, vagy "vigyázunk", de folyamatosan aggódom. Most a 2. baba születés után a szexet is jobban (folyamatosan) kívánom amúgy. Mit ajánlotok? Tapasztalat?

Legjobb válasz: Egyet tisztázzunk, mert sokan tévesen tudják! A cerazette az egyetlen olyan fogamzásgátló, amiben nincs hormon, így nem is mehet át a baba szervezetébe! Az azáliában pedig van! Én cerazettet szedtem, de mivel 10 naponta megjött tõle, már nem szedem. Az orvosom pedig (nagyon jó orvos, maximálisan megbízok benne) mondta, hogy mást nem tud adni, vagyis nem szívesen ad, mert az azalia már tartalmaz hormonokat!

Egyet tisztázzunk, mert sokan tévesen tudják! A cerazette az egyetlen olyan fogamzásgátló, amiben nincs hormon, így nem is mehet át a baba szervezetébe! Az azáliában pedig van! Én cerazettet szedtem, de mivel 10 naponta megjött tõle, már nem szedem. Az orvosom pedig (nagyon jó orvos, maximálisan megbízok benne) mondta, hogy mást nem tud adni, vagyis nem szívesen ad, mert az azalia már tartalmaz hormonokat!
Gumióvszer elég megbízható, a "vigyázunk" nem, de ez már többször is bebizonyosodott. Nem is értem miért alkalmazzák az emberek újra és újra, amikor annyi lehetõség van. Mi az elõbbit alkalmazzuk
Cerazettet szedek. A 3 havi adag 10 ezer Ft körül van. Nálam nincs semmi mellékhatása, 3, 5 hónapja szoptatok. A menzim még nem jött meg, valószínûleg nem is fog amíg szedem (a kisfiamnál is ezt szedtem, akkor így volt).
Azaliát szedek 1, 5 hónapja. Tejre nem volt hatással, 3 napig enyhe vérzésem volt tõle az elején, azóta semmi. 8400Ft körül volt a 3 havi adag.
Azért ott van az Azzalia és a Cerazette tájékoztatójában, hogy átmegy az anyatejen keresztül a babába, de nem tudni okoz e ez gondot. Hiszen ki fogja jelenteni, ha a lányának 12 évesen megjön a menstruációja, hogy vizsgálják meg nem e 12 évvel korábban szedett fogamzásgátló a ludas a dologban? Hát senki. Pedig nem kizárt. Úgyogy én óvszer párti vagyok, én nem szednék ilyen gyógyszert, aminek a gyártója sem tudja garantálni, hogy lesz e vagy nem mellékhatása. Mert az más, ha odaírja 100 esetbõl egyben fáj az illetõ feje és akkor tudok mérlegelni illetve ha fáj a fejem nem szedem tovább a gyógyszert, de itt még arra sincs adat, milyen jellegû lehet a mellékhatás, illetve ez az alapból kis mennyiség hogyan halmozódik, ürül ki a baba szervezetébõl.
A cerazette tájékoztatóján is az van, hogy átmegy belõle valami, úgyhogy én azonnal kukáztam is miután kiváltottam több ezer forintért. De akkor sem szedtem belõle. A Cerazette a nõi nemi hormonok egy típusát, a progeszteronhatású dezogesztrelt tartalmazza kis mennyiségben. A Cerazette nem befolyásolja az anyatej termelõdését vagy minõségét. A Cerazette aktív hatóanyag kis mennyiségben bejut az anyatejbe. Ennek eredményeként naponta kb. 0, 01-0, 05 mikrogramm/testsúlykilogramm jut a babába, de nincsenek arra utaló jelek, hogy ez veszélyes lenne.
Kedves kérdezõ! Nekem az Azaliát írta föl a doki, párom ki is váltotta, pedig megbeszéltük, hogy NEM AKAROK gyógyszert szedni! Nekem a normál fogamzásgátlók mellet is volt egy csomó mellékhatás, ezért nagyon gyógyszer-ellenes vagyok. Ha kell Azalia, szívesen eladom Neked, vagy bárkinek, bontatlan, féláron(10800 volt a 3havi adag)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Úgy döntöttem, amíg szoptatok marad az óvaszer. :) A párom is jobban szeretné, ha nem szednénk hormont -sem én, sem a picikénk :)
azért a kisbabát letehetnéd közben
...egymás testének tiszteletben tartása.....vagy akar mEg egy gyereket?
Érdekes ez a statisztika... Akkor elvileg nekem van 120 gyerekem?
Én is utálom a gumit. Szájba szeretem engedni a g*ecit.
Semennyivel sem jobban, mintha nem szoptatnál. Attól, hogy egy nõ szoptat, az nem jelenti azt, hogy terhes sem lehet. És az, hogy nincs menstruációja még, az nem jelenti azt, hogy nem lehet bármikor. Vagyis egy szoptató nõnél is bármikor beindulhat a ciklus, vagyis a peteérés és társai és ha éppen jókor vagytok együtt jó idõben, akkor az elõváladéktól is terhes lehetsz és akkor lehet hogy a következõ hónapban már menstruálnál, de mivel terhes leszel, így akkor sem fog megjönni. Viszont akkor már a terhesség miatt. Amúgy mi az, hogy a párod utálja a gumit? Más sem kifejezetten szereti, de mivel nem akar gyereket, ezért védekezik. Nekem errõl ennyi a véleményem! És nyilván, ha megszakítjátok a közösülést, jóval kisebb az esélye a terhességnek, mintha beléd élvezne el, de sokkal nagyobb az esélye a terhességnek, mintha védekeztetek volna rendesen. Szóval döntsétek el, hogy szeretnétek-e esetlegesen kis korkülönbséggel gyereket vállalni, vagy védekeztek rendesen. Egyébként vannak fogamzásgátlók, amiket szoptatás alatt is lehet szedni. Érdemes azon is elgondolkodni...
Saját tapasztalat nàlunk 4évig bevàlt a megszakitàs és utàna fél év akatt jött össze a baba.
Pedig egyáltalán nem biztonságos. A statisztikák szerint 100-ból 40 nõ lesz terhes megszakításos közösülés esetén.
en felpontoztam:) szerintem azért, mert sok tini igy azt fogja hinni h a megszakitásos szex hûûû, de bizttonságos, aztán meg abortusz..:(
3-as vagyok, miért pontoztátok le a hozzászólásom?
ilyenkor elvileg nehezebb teherbeesni.. nem tudom, attól fugg h az elso milyen gyorsan jott ossze..
semmivel sem biztosságosabb mint ha nem szoptatnál elvileg van olyan nõ akinek ameddig szoptat nincs ovulációja de attól még egy förgeteges orgazmust kiválthatja szal húzzon gumit

Mennyire biztonságosak a szoptatás alatt szedhető fogamzásgátlók?

Legjobb válasz: Engem a dokim lebeszélt róla, mert a nõk kb. 50 %-nak elapasztja, vagy csökkenti a tejét. Azt mondta, hogy nem éri meg kockáztatni, mert a babának nagyon fontos az anyatej.

Engem a dokim lebeszélt róla, mert a nõk kb. 50 %-nak elapasztja, vagy csökkenti a tejét. Azt mondta, hogy nem éri meg kockáztatni, mert a babának nagyon fontos az anyatej.
lehet biztonságos, de a barátnõm elkezdett tõle nagyon hízni és abba kellet hagynia, meg a teje is kevesebb volt.
én úgy tudom, hogy szoptatás alatt biológiailag vagy védve. azt tanultam, hogy amíg szoptatsz, addig nincs új peteérésed. afféle természetes fogamzásgátló. amúgy meg minek fura anyagokat juttanod a váredbe, és ezzel együtt a tejedbe? hagy éljen az a baba egészségesen, amíg csak lehet.
Van aki szülés után 2 hónappal már menstruál, ennyit a természetes védekezésrõl.... Nekem több barátnõm is szedte, meg voltak elégedve, egyiknek sem volt gondja vele. Itt írták sokan, hogy enm volt jó, és abbahagyták.... Én is szeretném szedni, majd meglátom, mit mond a doki és mi lesz a tapasztalat..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!